Mens en Dier

Schildpadden communiceren met elkaar voor ze geboren worden

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat babyschildpadden met elkaar kunnen communiceren voordat ze uitkomen zodat ze tegelijkertijd uit hun ei tevoorschijn kunnen komen.

Een nieuwe studie naar de macquarischildpad wijst uit dat de embryo’s het uitkomen van de eieren synchroniseren om te voorkomen dat kleinere schildpadden er alleen voor staan.

Aangenomen wordt dat ongeboren schildpadden de vibraties kunnen voelen van elkaars hartslag. Op deze wijze kunnen meer ontwikkelde schildpadden signalen van hun groeistatus naar minder ontwikkelde soortgenoten sturen zodat zij sneller kunnen groeien.

“Ik denk dat ze niet met elkaar zitten te praten, maar niemand kan dat met zekerheid zeggen,” zei coauteur Dr. Ricky Spencer. De onderzoekers van de University of Western Sydney zeiden dat de embryo’s op de bodem van het nest, waar temperaturen lager zijn, een ‘inhaalmechanisme’ hebben dat ze in staat stelt te compenseren voor hun langere incubatietijd. De precieze aard van dit mechanisme is vooralsnog onbekend.

Vibratie

“Mogelijk stemmen ze zich af op de hartfrequentie,” zei Dr. Spencer tegenover ABC Radio. “Ze raken elkaar in het nest allemaal dus mogelijk is er enige vorm van vibratie. Bovendien kunnen ze zich ook laten leiden door elkaars ademhaling.”

De onderzoekers bestudeerden de schildpadden door ze onder twee verschillende temperaturen te laten uitkomen. Na een week werden beide groepen verenigd en de hartslag en het metabolisme geanalyseerd. Gedurende het laatste deel van de incubatietijd bleek dat de hartslag en het metabolisme van de koelere embryo’s waren versneld zodat ze alsnog vlak na de warmere embryo’s werden geboren.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x