Mens en Dier

VIDEO: Een verrassend alternatief voor antibiotica

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voordat honing werd verkocht in winkels, werd rauwe honing al duizenden jaren gebruikt tegen infecties. Maar wat is de sleutel tot de antimicrobiële eigenschappen van honing?

Onderzoekers van de Universiteit van Lund in Zweden hebben een unieke groep van 13 melkzuurbacteriën in verse honing gevonden. Deze honing is afkomstig uit de honingmaag van bijen.

De melkzuurbacteriën blijken verschillende ziekteverwekkers uit te schakelen, waaronder meticilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa en vancomycine-resistente Enterococcen (VRE). Ook werd een combinatie van verschillende melkzuurbacteriën en honing aangebracht op hardnekkige open wonden bij paarden, die hierdoor goed genazen.

Volgens de onderzoekers kunnen de melkzuurbacteriën een goed alternatief zijn voor antibiotica omdat ze de juiste antistoffen tegen schadelijke bacteriën aanmaken. Antibiotica zijn vaak enkel effectief tegen een bepaald soort bacterie of een kleine groep bacteriën.

De melkzuurbacteriën beschermen de bijen en hun honing al miljoenen jaren tegen schadelijke micro-organismen. Supermarkthoning bevat geen levende melkzuurbacteriën, waardoor veel van de unieke eigenschappen verloren zijn gegaan, aldus professor Tobias Olofsson.

De onderzoeksresultaten zijn belangrijk omdat honing in ontwikkelingslanden gemakkelijk te verkrijgen is. Daarnaast hebben westerse landen steeds meer te kampen met antibioticaresistentie.

[Lund University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
8 jaren geleden

Honing van een imker is 100 % echte honing. In honing van de supermarkt zit vaak suiker bijgemengd. Koop dus honing bij een imker.

gonzo
gonzo
8 jaren geleden

Gebruik al een paar jaar propolisproducten,eveneens afkomstig van bijen, van de imker.
Word door bijen gecreeerd vanuit hars van bepaalde bomen, eveneens met, vermoed ik, zelfde toevoeging van de bijen zelf,gebruikt om hun ‘korven’ te dichten en zo bacterieen/ziektes uit de korven te houden.
Als er 1 bij ziek de korf binnen zou komen betekent dat aantasting van tienduizenden of meer.

Propolis was al bekend bij de oud-Egyptenaren en Grieken en werd voor talloze aandoeningen gebruikt vanwege zijn zeer sterke antibiotische werking.
Mijn ervaringen maken het voor mij en anderen een wondermiddel; kan zelfs psoriasis doen verdwijnen ( bij een collega gewoon uitgeprobeerd en zweert er nu bij,niets anders hielp ).
Zal misschien van persoon tot persoon verschillen.
Zul je zelf proefondervindelijk moeten ervaren waar het allemaal goed voor kan zijn.

mario
mario
8 jaren geleden

gonzo: bedoel je de druppels om in te nemen?

vladi
vladi
8 jaren geleden

manukahoning,
ga eens naar een natuurwinkel in de buurt en vraag naar de hoeveelheid (ik geloof het heet) mb’s (de werkzame stof)
er zijn potjes van 30 tot 150 euri.
misschien nog wel duurder,waarschijnlijk afhankelijk van de hoeveelheid mb’s.
ps. ‘sodium bicarbonaat (zuiveringszout) met een biologische citroen’
hardcore detox

fff

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x