Homepagina » Mens en Dier » VIDEO: Een verrassend alternatief voor antibiotica
VIDEO: Een verrassend alternatief voor antibiotica

VIDEO: Een verrassend alternatief voor antibiotica

Voordat honing werd verkocht in winkels, werd rauwe honing al duizenden jaren gebruikt tegen infecties. Maar wat is de sleutel tot de antimicrobiële eigenschappen van honing?

Onderzoekers van de Universiteit van Lund in Zweden hebben een unieke groep van 13 melkzuurbacteriën in verse honing gevonden. Deze honing is afkomstig uit de honingmaag van bijen.

De melkzuurbacteriën blijken verschillende ziekteverwekkers uit te schakelen, waaronder meticilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa en vancomycine-resistente Enterococcen (VRE). Ook werd een combinatie van verschillende melkzuurbacteriën en honing aangebracht op hardnekkige open wonden bij paarden, die hierdoor goed genazen.

Volgens de onderzoekers kunnen de melkzuurbacteriën een goed alternatief zijn voor antibiotica omdat ze de juiste antistoffen tegen schadelijke bacteriën aanmaken. Antibiotica zijn vaak enkel effectief tegen een bepaald soort bacterie of een kleine groep bacteriën.

De melkzuurbacteriën beschermen de bijen en hun honing al miljoenen jaren tegen schadelijke micro-organismen. Supermarkthoning bevat geen levende melkzuurbacteriën, waardoor veel van de unieke eigenschappen verloren zijn gegaan, aldus professor Tobias Olofsson.

De onderzoeksresultaten zijn belangrijk omdat honing in ontwikkelingslanden gemakkelijk te verkrijgen is. Daarnaast hebben westerse landen steeds meer te kampen met antibioticaresistentie.

[Lund University]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Natuurlijk, gebruik vooral het voedsel van de bijen die de honing op dit moment hard nodig hebben. Ik hou het liever bij Kurkuma of Colloildaal zilver.

  3 likes
  • Vergiftig jij jezelf maar… Succes…

   4 likes
   • Je doet je naam eer aan dropstaaf. Ik gebruik al jaren bio kurkuma met heel veel tevredenheid dus ik snap totaal niet waar je over zit te dropstaven met je opmerking.
    Ook “streng gekeurd” colloidaal zilver gebruik ik bij tijd en wijle met… jawel, volle tevredenheid. De huid blijft nog mooie bruin (ben onder de palmbomen geboren).

    Maar verlicht ons eens met jouw antwoord, dropstaaf. Of is dat een dropstaaf te ver 🙂

    4 likes
  • mooi antwoord, ja, laat die bijen maar een beetje met rust, nog even, en ‘t is eigenlijk al zo….worden zij ook tot bio industrie volkje…. wat denkt de mens eigenlijk wel, dat ze alles kunnen koeieneren…naar de hand zetten….haha zie je nu? De gevestigde orde wil agenda 21…in die tussentijd is de dieren- en plantenwereld kapot door al dat gemanipuleer….want zoals Loesje al zegt: het zijn niet alleen de groenten die door Monsanto worden gemanipuleerd… nu…wees goed voor de Aarde, dan is zij dat ook voor jou!
   Namasté!

   1 likes
  • dank je wel voor dit mooie antwoord….
   zelfs de bijen worden al jaren verscheept en gemanipuleerd…afblijven!
   Er is een prachtige film over bijen op YT: The Queen of the Sun…wordt het wat duidelijker…
   en neen, ‘t zijn niet alleen de groenten en dieren die door Monsanto worden gemanipuleerd (Loesje)
   en ja, silver coll. is perfect! Niet te veel, gewoon alleen bij klachten van het maag-darm kanaal, brandwonden, voetschimmel, insnuiven bij verkoudheid, inhaleren bij longklachten, als oog- en oordruppels bij ontstekingen….etc etc. zelfs een kuur bij vermoeden van de ziekte van Lyme, de tekenbeet…
   yeah! beautiful day!
   namasté

   1 likes
   • Klopt Densie. Alles met mate. We hebben de afgelopen jaren beetje bij beetje al het foute voedsel verwijderd, eten puur, maken heel veel zelf en je raad het nooit…. we zijn stukken goedkoper uit met de boodschappen. Kun je nagaan wat een zooi we hebben gegeten. Fijn dat er nog zulke mensen als jij op deze aarde leven.

    0 likes
  • Kurkuma of Colloildaal zilver zijn producten die een positieve reactie zouden kunnen opleveren echter aLs je je gaat verdiepen in de mogelijke werking blijkt dat als je deze producten middels pillen slikt ze te kort in je lichaam blijven om enig nut te hebben. Een beter manier zou zijn om de producten middels een juiste voeding binnen te krijgen. Honing is al jaren bewezen een goed alternatief. Let wel op dat baby’s en kleine kinderen geen honing mogen hebben, dit zit meer in het feit dat honing geen schoon product is.

   0 likes
   • [email protected], dat van de voeding is absoluut waar. Sinds wij ons eetpatroon compleet hebben omgegooid is het lichaam zich als het ware aan het ontgiften. Zonder dieet ben ik al ettelijke overtollige kilo’s kwijtgeraakt die mij echt in de weg zaten. Ik heb van alles geprobeerd (veel sporten, minder eten etc.) maar het enige medicijn bleek zuivere voeding te zijn. Zoveel als mogelijk biologisch, verpakte voeding komt er niet meer in, etc. etc.

    Wij capsuleren zelf onze kurkuma. De Kurkuma Longa is van biologische oorsprong en we vermengen deit met zwarte peper en gember. Het resultaat is dat ontstekingen die lange tijd aanwezig waren gewoon verdwijnen. Ik had ooit een kies die een wortelkanaal behandeling moest ondergaan. Ik heb twee weken Kurkuma Longa gebruikt. De arts was verbaasd toen er een foto van de kies werd gemaakt. Er was geen ontsteking te zien. Mijn ervaring: gecapsuleerde kurkuma werkt wel degelijk, mits de kurkuma van uitstekende en bij voorkeur biologische kwaliteit is.

    Colloidaal zilver wordt af en toe gebruikt als de hooikoorts/allergie opsteekt. Binnen 1 dag ben ik verlost van tranende ogen en een verstopte neus. Maar nogmaals, alles met mate 🙂 . Deze dingen zie ik puur als extra aanvulling op de voeding.

    0 likes
 2. Honing van een imker is 100 % echte honing. In honing van de supermarkt zit vaak suiker bijgemengd. Koop dus honing bij een imker.

  10 likes
 3. Waarom kunnen we maar niet accepteren dat de honing de wintervoorraad is van de bijen. Het is hetzelfde als andere mensen je kasten en vriezer leeg halen. En je in november een zakje zaad geven. Dit is de voornaamste oorzaak van de bijensterfte.

  1 likes
  • Bijen krijgen in de winter suikerwater en daar doen ze het prima op. Dit zal wel weer een reactei zijn van een veganist. Iemand die helemaal geen dierlijke produkten eet.

   1 likes
   • ja hoor, koeien, kalveren, geiten, lammeren, schapen, kippen, kalkoenen…
    doen het ook allemaal zo goed op antibiotica, GMO voedsel…in vrachtwagens hutje op mutje verplaatst worden, naar de slacht…. oh ja vergat die arme varkens, vanmorgen vroeg nog een vrachtwagen gekanteld, en wat is er belangrijk? de file, ohohoh de file…. ondertussen kreperen ze…geeft niet hoor, dat willen mensen op hun bordje… nou geef mijn portie maar niet eens aan fikkie…
    wake up!

    1 likes
    • U kunt zich beter druk maken over het veel te grote aantal dieren (konikspaarden, heckrunderen en edelherten) in de Oostvaardersplassen die waarvan er elek winter vele omkomen van de honger omdat de beesten niet weg kunnen en men jaagt er ook niet. Zelfs de meest verstokte dierenliefhebber is dan gelijk voor de jacht dar want die zorgt ervoor dat dieren niet maanden lang kreperen van de honger. En babbesl van dat is nu eenmaal de natuur zijn onzin want in Afrika wordend e zwakken eruit gepikt door leeuwen, hyena’s en dergelijke en de overgebleven kadavers worden snel opgegeten door de gieren. Maar u zult wel tegen de jacht zijn vermoed ik.

     3 likes
   • De bijen zijn wel een maand bezig om de suikerwater tot honing te maken voor ze er van kunnen leven.

    1 likes
 4. Gebruik al een paar jaar propolisproducten,eveneens afkomstig van bijen, van de imker.
  Word door bijen gecreeerd vanuit hars van bepaalde bomen, eveneens met, vermoed ik, zelfde toevoeging van de bijen zelf,gebruikt om hun ‘korven’ te dichten en zo bacterieen/ziektes uit de korven te houden.
  Als er 1 bij ziek de korf binnen zou komen betekent dat aantasting van tienduizenden of meer.

  Propolis was al bekend bij de oud-Egyptenaren en Grieken en werd voor talloze aandoeningen gebruikt vanwege zijn zeer sterke antibiotische werking.
  Mijn ervaringen maken het voor mij en anderen een wondermiddel; kan zelfs psoriasis doen verdwijnen ( bij een collega gewoon uitgeprobeerd en zweert er nu bij,niets anders hielp ).
  Zal misschien van persoon tot persoon verschillen.
  Zul je zelf proefondervindelijk moeten ervaren waar het allemaal goed voor kan zijn.

  4 likes
 5. Wat bij veel mensen niet bekend is, is dat honing tientallen zoniet honderden jaren (mits pure honing) zonder verderf blijft. Dit zou al een signaaltje moeten zijn, hoe gezond het is.

  0 likes
 6. gonzo: bedoel je de druppels om in te nemen?

  0 likes
  • De imker hier heeft het in creme,zalf en tinctuur vorm voor uitwendig gebruik ( brand snij schaaf wonden,maar ook littekens, huidaandoeningen kalknagels etc ) en capsules en tabletten voor inwendig gebruik ( darmstoornissen,ontstekingen,weerstand etc ).

   1 likes
 7. manukahoning,
  ga eens naar een natuurwinkel in de buurt en vraag naar de hoeveelheid (ik geloof het heet) mb’s (de werkzame stof)
  er zijn potjes van 30 tot 150 euri.
  misschien nog wel duurder,waarschijnlijk afhankelijk van de hoeveelheid mb’s.
  ps. ‘sodium bicarbonaat (zuiveringszout) met een biologische citroen’
  hardcore detox

  fff

  1 likes
 8. Rauwe bijenhoning ? Als je er geen patent op kunt krijgen, ie er geen cent aan te verdienen, zal het nooit ondersteund worden door “degelijk” uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek en is elk resultaat door gebruikmaking van het goedje bij voorbaat niet goed, puur toeval of niet bewezen. Dus weg ermee!!
  Op naar de apotheek voor de chemische middelen, die zijn bewezen in orde bevonden en dus altijd beter.
  Tot zover de wetenschap

  0 likes
  • Dus dan honing kopen bij een imker. Ook de koning is op de hoogte wat bijen en honing doen want in een programma “Vroege vogels” was de koning blij met het plaatsen van bijenkasten op een landgoed “De Eikenhorst” waar de koning woont met zijn gezin in Wassenaar. Ook allerlei ander koningsfamilies zijn op de hoogte van biologische landbouw. het schijnt zo te zijn dat prins Charles van de UK een van de grootste biologische boeren is daar in Groot Brittannie. Kom op zeg die mensen zijn echt niet dom.

   1 likes
 9. Ik gebruik al jaren natuurzuivere honing voor mijn psoriasis en het werkt uitstekend.
  Ook als je een wondje hebt kun je er een klein beetje opsmeren en dit bevordert ook het genezingsproces.

  0 likes
 10. Melk en honing, ga lekker slapen.

  0 likes
 11. Ipv honing zouden ze ook bij de lege nesten de bekleding ( gatenvuller) kunnen opvangen, oftewel propolis. Ik gebruik het al jaren. Werkt enorm goed! Ik gebruik al zeker 15 jaar geen chemische antibiotica meer. Maar o.a. Propolis
  Werkt super!
  Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen, sap van planten en bomen (meestal hars), en andere botanische bronnen. Propolis wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het nest te dichten en de wanden te bekleden. De kleur van propolis varieert per bron, maar donkerbruin komt het meest voor. Rond kamertemperatuur is propolis kleverig, maar bij lagere temperaturen is het hard en broos.

  Propolis was al in de Griekse oudheid bekend om zijn geneeskrachtige werking en is een krachtig anti-bioticum; het werkt bacterie- en schimmeldodend.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuster

We verwoesten een hele generatie kinderen. Zuster met 17 jaar ervaring doet boekje open over vaccins

Zuster Michelle Rowton werkte meer dan 17 ...

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Vrouw huilt kristallen in plaats van tranen, en doktoren staan voor een groot raadsel

Een Armeense vrouw die kristallen huilt in ...