Binnenland

Ambtenaren willen niet meer voor ons werken als we niet allemaal op GroenLinks stemmen: ‘De maskers gaan af’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Klimaatactivist Anne Hofstede schrijft op LinkedIn dat ambtenaren uit het hele land om 12.00 uur bijeenkomen bij de Dokwerker in Amsterdam om ‘een signaal af te geven’ naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

“Namelijk dat we onze ambtseed serieus nemen, dat we er zijn voor álle burgers en pal staan voor de rechtsstaat en de Grondwet. En dat we bereid zijn zo nodig ons werk neer te leggen,” aldus Hofstede, die bij de gemeente Amsterdam werkzaam is als communicatieprofessional bij de afdeling Diversiteit, waar ze zich bezighoudt met het slavernijverleden, antidiscriminatie en Pride.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De maskers gaan af

Haar bericht maakt veel los. “Werkelijk niets in ‘staken tegen een eerlijke verkiezingsuitslag’ heeft ook maar iets te maken met ‘je ambtseed serieus nemen’, ‘er zijn voor alle burgers’ of ‘pal staan voor de rechtsstaat’. Integendeel zelfs,” zegt Eerste Kamerlid Annabel Nanninga (JA21).

Jan Dijkgraaf vraagt: “Ik ben niet zo goed thuis in de wereld van uitvreters. Maar als ambtenaren onder werktijd deelnemen aan een wilde staking, moeten ze daar dan vrij voor nemen?”

“De maskers gaan af,” constateert huisarts Els van Veen. “Deze ambtenaren zijn het dus niet eens met de verkiezingsuitslag en gaan desnoods (op kosten van de belastingbetalende burger) staken.”

Wanneer namen jullie ons serieus?

Toeslagenslachtoffer Kristie Rongen vraagt zich af: “Waar waren deze ambtenaren met hun ambtseed toen de rechtsstaat en de Grondwet werden geschonden tijdens het vermorzelen van ruim 60.000 ouders? Wanneer namen jullie ons serieus?”

Historicus Roelof Bouwman voegt toe: “Zouden deze stakende ambtenaren weten dat hun riante salarissen ook worden betaald met belastinggeld van PVV-stemmers?”

“Kijk, de ambtenaren willen niet meer voor ons, burgers, werken als we niet allemaal op GroenLinks stemmen,” aldus emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 203 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

272 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
6 maanden geleden

Hier zijn ze dan wel laat mee.

Waar was deze groep toen het er echt toe deed?

ALF
ALF
6 maanden geleden

Democratie alleen als de uitslag ons aanstaat.
Het linkse gedachtengoed.
Intolerantie in optima forma.

apyr
apyr
6 maanden geleden

Als ambtenaren niet willen werken is dit werkweigering, en daarbij hoort ontslag op staande voet zonder uitkering.

Paulien
Paulien
6 maanden geleden

Hoogste tijd om door dat apparaat eens flink de bezem door te halen… Ze voelen die bui waarschijnlijk al hangen .. Collega’s, die het narratief niet volgde, zijn inmiddels vertrokken .. Hoog tijd voor de actie: “Schoon schip”!

Back to top button
272
0
We lezen graag je reactie!x