Homepagina » Bewustzijn » Studie: Je lichaam kan toekomstige gebeurtenissen voorspellen
Studie: Je lichaam kan toekomstige gebeurtenissen voorspellen

Studie: Je lichaam kan toekomstige gebeurtenissen voorspellen

Het is mogelijk dat ons onderbewustzijn bepaalde gebeurtenissen één tot 10 seconden in de toekomst ‘ziet’. Voordat we ons bewust worden van een gebeurtenis, reageert ons lichaam door veranderingen in het hart, de longen, huid en het zenuwstelsel.

Uit een meta-analyse van meer dan 20 experimenten die zijn uitgevoerd door zeven onafhankelijke laboratoria blijkt dat we onbewust in staat zijn tot ‘voorspellende anticiperende activiteit’. De analyse is geleid door psycholoog Julia A. Mossbridge van de Northwestern University en is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Psychology.

Proefpersonen kregen willekeurige afbeeldingen te zien. Enkele seconden voordat een afbeelding werd getoond, kon in het lichaam van de deelnemers al een reactie worden gemeten. Volgens de onderzoekers is de reactie een onbewuste respons op een toekomstige stimulus.

De wetenschappers legden het fenomeen als volgt uit. Stel jezelf een stok voor die in het midden van een rivier staat. De stok staat voor een toekomstige gebeurtenis. De stroming staat voor het verstrijken van de tijd zoals je bewustzijn die waarneemt. Het water rond de stok is benedenstrooms onrustiger, maar bovenstrooms is het water ook enigszins onrustig. Het onderbewustzijn pikt die verstoring kort voor de gebeurtenis op.

De onderzoekers pleiten voor nieuwe studies om het bestaan van voorspellende anticiperende activiteit te bevestigen. Er zijn twee verklaringen voor dit fenomeen: Ons bewustzijn schat verkeerd in wanneer gebeurtenissen plaatsvinden. De gebeurtenis vindt 10 seconden eerder plaats, maar het bewustzijn registreert dit pas later.

Of twee: het concept retrocausaliteit is van toepassing, een term uit de kwantummechanica die suggereert dat gebeurtenissen in de toekomst en het verleden invloed uitoefenen op elkaar.

[Epoch Times]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Leuk artikel…

  Alleen jammer dat toekomst-voor-spelling nog steeds wordt geïnterpreteerd als een fenomeen waarin de waarnemer als het ware een sprong in de tijd maakt.Onzin!
  Tijd bestaat niet dus daar heeft toekomst-voor-spelling NIETS mee te maken.

  Tijdens een dictee word door de leraar voor-gelezen wat er moet worden opgeschreven door de leerlingen, met andere woorden: hij heeft alles voor-gespeld wat er geschreven zou gaan worden.

  Dingen die plaatsvinden, die volgens sommige voor-speld waren, zijn het gevolg van deze voor-spellingen.

  Voor-spellingen of iemand een vloek opleggen weken allebei precies volgens hetzelfde principe: Het zijn sterke mentale visualisaties, die zo krachtig en stabiel zijn, dat de materiële wereld wel gedwongen wordt om het te manifesteren.

  Laat de wereld maar geloven dat Magie niet bestaat…zolang men dat doet geeft men alleen maar diens eigen scheppende vermogen weg aan degenen die actief magie “beoefenen” (het is niet zo zeer beoefenen, maar eerder “belichamen”).

  En kom nou niet met gewauwel over hoe allerlei besloten kluppies zoals Cabal/Freemasons/Illuminati zich met allerlei occulte praktijken bezig houden, ik ken hun occulte gestuntel en dat heeft niets met magie te maken, eerder met toneel spelen om op de toeschouwer een mentale indruk te maken. Werkelijke magie wordt vanuit een innerlijke dimensie bedreven en heeft geen enkel zichtbaar ritueel of symbool nodig. Hoge magie heeft enkel en alleen met bewuste projecties en intentie te maken, met geduld en geestelijke stabiliteit, het vermogen om te relativeren, het vermogen om krachtig te kunnen visualiseren en een sterk inlevingsvermogen.

  24 likes
  • Hallo Edwin,

   Wat je schrijft wekt mijn interesse, je schrijft zaken die ik ook al enige tijd vermoed en vang zo nu en dan flarden op van iets dergelijks.

   Heb je meer informatie of tips?
   [email protected]

   Zelf heb ik ook onder andere wel eens mijn omgeving duidelijk waargenomen met gesloten ogen, wat aura verschijnselen gezien.

   1 likes
   • Hoi broertje Martijn.

    Om te beginnen: Jij…de waarnemer die deze tekst leest, bent de enige bron die je qua info het best kan vertrouwen…beschouw ALLES wat je leest, van wie dan ook, of welk “heilig” boek je ook wenst te lezen.
    Op alle vragen die het Ego stelt (dat zichzelf als afgescheiden of anders beschouwd ten opzichte van de wereld die het waarneemt) kan alleen JIJ antwoord geven. Alleen JIJ kan jezelf bevrijden van ALLE negatieve overtuigingen waarmee jij jezelf in de loop der jaren hebt overtuigd.

    Niemand kan de Waarheid beter aan jezelf uitleggen dan JIJ zelf,,,alleen JOUW visie op de werkelijkheid zal zich ALTIJD aan je openbaren…veranderen jouw overtuigingen over de werkelijkheid, dan zal deze werkelijkheid precies conform jouw overtuigingen mee veranderen.
    Laat jezelf niet wijsmaken dat er ooit een vast omlijnde wetenschappelijke omschrijving zal komen van het hoe en waarom van het heelal en wie we zijn…geen religie en geen enkele wetenschap kan ooit in formules omschrijven hoe het leven is ontstaan…

    Het leven zal precies zo in elkaar zitten zoals jij jezelf overtuigd hebt dat het zo is…niemand (ik dus ook niet) kan jouw verteleen hoe jouw werkelijkheid in elkaar steekt, alleen JIJ bepaalt dat voor de volle 100 %.

    Trek je NOOIT en te nimmer wat aan van andere mensen roepen…Jouw werkelijkheid wordt volledig door jezelf bepaald …

    Er is veel slap gewauwel over de term “co-creators”….
    Ben je bereid jouw werkelijkheid en jouw magische vermogens en inzichten volledig te accepteren?
    Gooi dan die schaapachtige term “Co-Creator” uit jouw werkelijkheid en vervang dit door het woord “Creator”

    Accepteer de schaduwzijde, accepteer dat er een net zo sterk vernietigend aspect in je aanwezig is als een scheppend aspect…veel spirituele zwevers hier zijn als de dood voor het duister en gaan die schaduwzijde angstvallig uit de weg..

    Een ECHTE magiër vraagt zich niet af of ie een witte of een zwarte magiër is…als je emotioneel problemen hebt met woorden als “duister” of “zwarte magie’ ga dan maar naar een of ander meditatiegroepje die je gouden bergen beloofd als je hun programma volgt…
    Magie is niet voor de zwakkeren die alleen maar naar “het licht” hunkeren…Magie is voor degenen die licht EN duister volledig accepteren in zich zelf.

    Ik heb genoeg gezegd vandaag…ik zal binnenkort wel wat meer info mailen…

    Hou van jezelf, alleen op deze manier geneest de wereld

    One love

    6 likes
 2. oftewel.. je nekharen gaan al overeind staan..zonder dat je weet waarvoor… dat wisten we eigenlijk toch al..dat heet iintuïtie.

  11 likes
 3. Het lichaam anticipeert pas op toekomstige gebeurtenissen nadat je geest die al heeft ,gedetecteerd,niet andersom m.i .

  6 likes
 4. Oh, dat ervaar ik regelmatig als ik in bed lig en in slaap ga vallen. 100msec voordat ik iets op de grond hoor vallen, schrik ik al.
  Of heeft dat te maken met de snelheid van het geluid?

  3 likes
  • We zijn onlosmakelijk verbonden met de wereld om ons heen. Een gebeurtenis die buiten ons lichaam plaatsvindt, zal dus ook IN ons lichaam gevoeld worden.

   2 likes
 5. Ge geest en ziel zijn sneller en helderder als het lichaam. Eigenlijk is het de kunst in deze twee te investeren en alert te zijn op deze twee. Het lichaam volgt vanzelf

  4 likes
 6. Je hebt 3 soorten intelligentie die het lichaam bezit , de geestelijke intelligentie wat dmv het denken bereikt wordt .
  De lichamelijke intelligentie is dat het zelf weet hoe het zich zelf moet herstellen als je bv een beschadiging hebt opgelopen of als je een virus hebt opgelopen.
  De laatste intelligentie heeft met je hart te maken dit is je onderbewuste die weet wat goed voor je is .
  Dit is tevens waar men met Kinesiologie gebruikt van maakt dmv spiertest om aan het lichaam te vragen waar het mee gebaat is.

  Je hebt 50 triljoen cellen in je lichaam die allen een eigen bewustzijn hebben dus praat gerust met je eigen lichaam want je denken beïnvloed de werking van je lichaam.

  Bruce lipton 7 ways to reprogram your subconscious mind .

  https://www.youtube.com/watch?v=_xz1HrGG8cc

  3 likes
 7. Het onderzoek is een poging om het bestaan van versneld inleven te bewijzen. Versneld inleven bestaat.

  1 likes
 8. Toen ik nog actief aan harde vechtkunst deed en veel wedstrijden draaide, kende ik regelmatig momenten dat ik acties van mijn tegenstander voortijdig bespeurde en in een flits een tegenactie ondernam. Nu komt dat voor het grootse deel natuurlijk door training en ervaring, maar er waren ook momenten die ik het best kan omschrijven als een buiten lichamelijke ervaring. Waarin ik daadwerkelijk voel wat de volgende actie van de tegenstander zal zijn, en al voordat hij iets kan ondernemen, ik al actie onderneem.
  Dan zie ik mijzelf in slow motion, alsof ik buiten mij zelf ben, en toch in een flits. Want de tijd was even weg.

  1 likes
 9. Wanneer ons onderbewustzijn zich begeeft in een etherische soep, en materie zich rangschikt onder aansturing van ‘bewustzijn’ (die dus rangschikt vanuit die etherische soep). Kan het zijn dat de materiële werkelijkheid zich pas manifesteert nadat het onderbewustzijn het al heeft waargenomen.

  0 likes
  • Verdiep je eens in die vraag,als in een situatie waarin het volslagen donker is.

   0 likes
   • Met of zonder licht kan toch evengoed iets bestaan?
    Zien is niet onze enigste waarneming… We nemen ook waar met aanraking, gehoor, geur enz… Dus wat u wilt bereiken met uw stelling/vraag/opmerking: Verdiep je eens in die vraag,als in een situatie waarin het volslagen donker is.

    0 likes
 10. Aan iemand denken en hij staat voor je deur?

  0 likes
 11. beetje zinloos onderzoek in mijn ogen.
  er wordt tegen de personen verteld hoe het onderzoek gedaan zal worden ze weten dus dat de afbeelding gaat veranderen.
  had even het idee dat het om voorspellend dromen zou gaan ofzo….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

Bewijzen bijna-doodervaringen dat bewustzijn onsterfelijk is of ...

Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

Neurochirurg Eben Alexander had in 2008 een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.