Paranormaal

Vrouw met bovenmenselijk zicht kan 100 miljoen kleuren zien

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een toegewijde wetenschapper vond na 20 jaar onderzoek de heilige graal: een vrouw die 99 miljoen meer kleuren dan de gemiddelde mens kan zien.

Ze kan niet door muren kijken en er komt geen laserstraal uit haar ogen, maar staat wel te boek als ‘tetrachromaat’. De anonieme vrouw kan veel meer kleurdiepte zien dan anderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dr. Gabriele Jordan van het Instituut voor Neurowetenschap heeft de afgelopen twee decennia geprobeerd iemand met bovenmenselijk zicht te vinden.

Omgekeerd

Het gezichtsvermogen is één van de meest gecompliceerde zintuigen. Via de pupil komen de beelden van buitenaf omgekeerd op het netvlies terecht, maar de hersenen zetten dit om in wat wij een normaal beeld noemen.

In ons netvlies zijn bepaalde zintuigcellen, naar hun vorm staafjes genoemd, gevoelig voor alle kleuren zichtbaar licht. Andere zintuigcellen, naar hun vorm kegeltjes genoemd, zijn kleurselectief. De meeste mensen hebben drie soorten kegeltjes, die gevoelig zijn voor respectievelijk rood, groen en blauw en zijn daarmee trichromaten. Individuen die kleurenblind zijn hebben slechts twee soorten kegeltjes, wat ze dichromaten maakt.

Door het dolle

Dr. Jordan en haar team vonden uiteindelijk verscheidene tetrachromaten, maar slechts één van hen wist haar test te doorstaan. Onder meer moesten de testpersonen het verschil aangeven tussen drie gekleurde cirkels. Enkel een echte tetrachromaat zou de verschillen kunnen zien.

Die vrouw, alleen nog bekend als deelnemer cDa29, is een arts uit het noorden van Engeland. Dr. Jordan vertelde aan Discover Magazine dat ze door het dolle is.

Kleurenblindheid

“We weten nu dat er tetrachromaten bestaan,” zei Dr. Jordan. “Maar we weten niet wat iemand tetrachromatisch maakt omdat de meeste vrouwen met vier kegeltjes dat niet zijn.”

Onderzoek naar kleurenblindheid of daltonisme uit 1948 liet zien dat de aandoening van generatie op generatie kan worden doorgegeven, maar vrouwen niet beïnvloedt. De Nederlandse wetenschapper H.L. de Vries die de studie deed suggereerde dat vrouwen kleuren anders kunnen ervaren dankzij het vierde kegeltje.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joker
Joker
11 jaren geleden

99 miljoen meer dan de gemiddelde mens? Mag het ook een miljoentje meer of minder zijn? Ben benieuwd hoe men dit absurd hoge aantal berekend heeft en hoeveel waarde men aan dit getal toe moet schrijven. Er zal wel een hoop ‘nattevingerwerk’ aan te pas zijn gekomen.

Fer
Fer
11 jaren geleden

Als je enkele kleuren meer kunt zien en dat doorberekend in de mogelijkheden die daaruit voortvloeien,(denk maar hoeveel meer mogelijkheden er zijn als de lotto 1 cijfer toevoegt aan het huidige aantal)dan kom je een heel eind.

Wasbeertuh
Wasbeertuh
11 jaren geleden

[quote name=”Joker”]99 miljoen meer dan de gemiddelde mens? Mag het ook een miljoentje meer of minder zijn? Ben benieuwd hoe men dit absurd hoge aantal berekend heeft en hoeveel waarde men aan dit getal toe moet schrijven. Er zal wel een hoop ‘nattevingerwerk’ aan te pas zijn gekomen.[/quote]
Ik denk wel een miljoentje minder… een mens is ook maar een mens…

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x