Homepagina » Buitenland » Chinese miljardair tegen Amerika: “Niemand pikt jullie banen in, jullie besteden te veel geld aan oorlogen”
Chinese miljardair tegen Amerika: "Niemand pikt jullie banen in, jullie besteden te veel geld aan oorlogen"

Chinese miljardair tegen Amerika: “Niemand pikt jullie banen in, jullie besteden te veel geld aan oorlogen”

Niet globalisering of andere landen die Amerikaanse ‘banen’ stelen, maar een oneerlijke vermogensverdeling en de enorme investeringen in oorlogen zijn verantwoordelijk voor de economische achteruitgang in Amerika.

Dat heeft de Chinese miljardair en oprichter van Alibaba Jack Ma gezegd op het World Economic Forum in Davos.

“De afgelopen 30 jaar hebben de Amerikanen 40,2 biljoen dollar geïnvesteerd in 13 oorlogen,” aldus de zakenmagnaat.

Veranderd

“Wat als ze een deel van dat geld zouden spenderen aan infrastructuur en het helpen van werknemers in eigen land?” vroeg hij zich af.

“We schrijven 2008. De financiële crisis kostte de VS alleen al 19,2 biljoen dollar en daarnaast verdwenen er wereldwijd 34 miljoen banen,” zei hij.

“Wat als het geld dat naar Wall Street en het Midden-Oosten ging zou zijn gebruikt om de Amerikaanse industrie te ontwikkelen? Dat zou een hoop hebben veranderd,” ging hij verder.

Strategie

Volgens het Zweedse instituut SIPRI besteedde de VS in 2015 liefst 596 miljard dollar aan militaire uitgaven. Er is geen land dat meer uitgeeft aan defensie.

De torenhoge militaire uitgaven zijn volgens hem deels verantwoordelijk voor het verlies van banen in de VS.

“Andere landen pikken jullie banen niet in, het is jullie strategie!” benadrukte Ma.

Op één na rijkste

Ma richtte in 1999 de website Alibaba.com op, een business-to-businessportaal om Chinese producenten in contact te brengen met buitenlandse kopers.

Forbes schat zijn vermogen op een slordige 27,7 miljard dollar, wat hem de op één na rijkste Chinees maakt.

[RT]


Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

48 reacties

 1. Komt precies overeen met de plannen die Trump zegt te zullen verwezenlijken. Dat zou betekenen dat de NAVO ontmanteld wordt en iedereen zijn voortaan eigen broek op moet houden, dat brengt echter ook mee dat wij niet meer naar de pijpen van Amerika hoeven te dansen, dat er dus ook geen geld meer richting Amerika hoeft. Ik ben benieuwd hoe dat ingevuld gaat worden in de nabije toekomst.

  54 likes
  • LS…

   Ook de biljoenen die naar Israël verdwijnen kunnen worden teruggehaald en ook het uitschakelen van de Rothschild Khazarian Mafia zou een goede zaak zijn. Het probleem is echter dat Trump een Zionist is en tot zijn oren zit in die zelfde maffia die hem meerdere keren van een bankroet heeft gered… Ook Putin wil het Russische goud terug dat via de Trump Witwaskanalen uit Rusland is geroofd. Ik geef Trump graag het voordeel van de twijfel maar ik houd mijn hart vast.

   7 likes
   • Klopt @Caesar Lion Cachet, Trump is overduidelijk geen lid van de club die de wereld momenteel nog domineert. Hij heeft idd dingen die voor hem pleiten en er zijn bedenkelijke details te noemen. Nu is het de vraag naar welke kant het dubbeltje valt. We zijn er, tot er duidelijkheid komt aan overgeleverd ben ik bang.
    Als het echter verkeerd uitvalt hoop ik dat het volk slim genoeg is om niet de pleuris uit te laten breken maar berekenend te werk gaan, net zoals de elite dat tot dusver deed, maar die nu in een hoek gedreven lijkt te worden. De tijd moet het ons nu leren.

    3 likes
 2. FEMA-kampen : één van de exportproducten van Amerika voor dubieuze doeleinden hebben hun weg naar Nederland ook al gevonden. FEMA = Federal Emergency Mangement Agency : wordt beschouwd als het machtigste instituut van Amerika en heeft meer macht dan de president of het congres, en heeft zelfs de macht om de verenigde staten om te zetten in een politiestaat in tijd van een crisis of een gefabriceerde crisis.

  In principe hoeven we zonder de NAVO hier ook geen medewerking meer aan te verlenen, Slopen dus die hap en plaats maken voor nuttige en betaalbare woningen.

  Zie in het onderstaande filmpje hoe de FEMA-kampen in het geniep onder onze neus in Nederland al uit de grond gestampt worden :

  https://www.youtube.com/watch?v=ER_F4F_uO5A

  Onmiddellijk stoppen met die ongein dus !

  10 likes
  • Hoezo in het geniep. Is gewoon te zien in google earth, en zelfs met google streetview.
   Graag meer bewijs dat dit inderdaad een FEMA kamp is…

   5 likes
   • Nee, nou ik het zo nog eens bekijk denk ik idd eerder dat het een nieuwe Van Der Valk vestiging is. Wat zou het anders moeten zijn ? De Nederlandse gevangenissen worden in hoog tempo gesloten omdat niemand meer aangifte doet van misdaden, dus minder geregistreerde misdaad, dus minder gevangenissen nodig. Dus een belabberd slecht presterende Justitie leidt zogenaamd tot minder criminaliteit. Een gewone gevangenis kan het dus onmogelijk zijn, daar kan onmogelijk behoefte aan zijn. Er is ook niets over in ons ooh zo betrouwbare NOS-nieuwsdienst gemeld. Dus Van Der Valk- vestiging, dat denk ik ook.

    3 likes
    • Tja, je kan natuurlijk proberen e.e.a. belachelijk te maken, maar ook jij komt niet met bewijzen dat het daadwerkelijk een FEMA-kamp is.

     2 likes
     • Er gaan 30 locaties dicht en slecht twee nieuwe gaan open.
      De ene is Veenhuizen waar omheen 4 andere gevangenissen sluiten.
      De andere is Zaandam waar omheen 7(!) andere gevangenissen sluiten.
      Uiteindelijk geeft alleen het aantal cellen tellen de juiste voorstelling van zaken.
      http://www.telegraaf.nl/binnenland/21414360/__Overal_gevangenissen_dicht__.html

      Overigens is het compleet stupide om voor de NWO massaal gevangenissen te gaan bouwen waar mensen 24/7 bewaakt en gevoed moeten worden. Ghetto’s waar mensen hun eigen boontjes moeten doppen zijn daarvoor veel effciënter en goedkoper.

      4 likes
     • Wat ik nog vergat te vermelden : de start van de bouwwerkzaamheden en de eerder vernoemde melding van noodzaak om gevangenissen te sluiten overlappen elkaar ruimschoots. No further comment.

      3 likes
     • In maart 2016 kregen we nog berichten zoals in onderstaande link, nu moet er plotseling in gigantisch tempo een gigantische mega grote gevangenis uit de grond gestampt worden. Het is niet eens zo zeer de zeker aanwezige frustratie wat ze met ons zuur verdiende belastinggeld doen maar eerder de verbazing met welk gemak ze ons klaarblijkelijk voorliegen. Of kun jij hier nog enige logica uit hengelen ?

      https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/21/komende-jaren-sluiten-nog-meer-gevangenissen-a1408444

      2 likes
     • 1. Waar is jouw bewijs dat het een FEMA kamp is, exegese.
      2. Er gaan veel meer plaatsen weg dan erbij komen, simpele rekensom.
      3. E.e.a. is zelfs nu nog terug te vinden op internet. De opening is zelfs door de koning gedaan, dus zal ook wel in het nieuws geweest zijn.

      2 likes
     • Je schreef : Er gaan veel meer plaatsen weg dan erbij komen, simpele rekensom.

      Waarom gaan er dan plaatsen weg als ze hard nodig zijn ? Er zijn VEEL te VEEL plaatsen ! Dat is het verhaal ! Terwijl ze roepen dat we een ENORM overschot aan celruimte hebben (men overwoog nog om desnoods maar celruimte re verhuren aan de Belgen) en cipiers en bewakers in grote getale ontslag kregen, zijn ze al gestart met het bouwen van een gigantisch gevangeniscomplex die qua omvang te vergelijken is met een megastal voor vee. Totale waanzin dus. Waar is jouw bewijs dat het iets anders is dan een FEMA-kamp ? Liegen doen ze klaarblijkelijk overal over, dus waarom hier niet over ? En het feit dat de Koning het geopend zou hebben maakt de zaak alleen nog maar onfrisser.

      2 likes
     • 1. Nu moet ik bewijzen dat het géén FEMA kamp is, belachelijk!
      2. Ooit bezuinigingen meegemaakt? Dat kan door vestigingen te sluiten en bijv. een nieuwe vestiging te openen die efficiënter werkt, niks bijzonders of werk jij niet. Doet het bedrijfsleven ook regelmatig. Ga je slecht dan sluit je vestigingen, en ga je de boel efficiënter maken.
      3. Dus als de koning deze nieuwe gevangenis heeft geopend, maakt dat de zaak onfrisser? Persoonlijk interesseert het mij niet wie het opent, maar het blijft een rare logica.

      Ooit van paranoia gehoord, als je alles verdacht vindt…

      2 likes
     • [ Sinds wanneer maken overheden zich druk over kosten ?]

      exegese met 4 e’s en zonder hoofdletter, op welke planeet leef jij?
      Geen enkele overheid kan zich aan economische wetmatigheden onttrekken. Je kunt nu eenmaal geen 100% belasting opleggen, menig dictator is toch gevallen door een slechte economie.
      Niet voor niets worden veel prijzen in oliestaatjes als Rusland en Venezuela en Saoudi Arabië kunstmatig laag gehouden om het volk te pleasen. En als dan de olieprijs zakt en de inflatie omhoog giert, laat het volk je als een baksteen vallen, hoe groot je leger ook is.

      Het is heel logisch om kleine of inefficiënte gevangenissen (zoals de nog jonge Bijlmerbajes) te sluiten en door één grotere te vervangen. Met ziekenhuizen is dat ook al gedaan.

      [ Als de benodigde complexen aan onderhoud of modernisering toe waren was dat ongetwijfeld ook voor veel minder te realiseren ]
      Bewijs dat nu eens ipv van alles uit de losse pols te beweren of een islamofobe site na te praten.

      2 likes
     • Je had politicus moeten worden. Je gedraai en gekonkel in aangeleverde feiten is bijna geniaal te noemen.

      De berichtgeving omtrent OVERSCHOT gevangenissen en dienovereenkomstig beleid van ontslag van heel veel personeel hadden niets te maken met inefficiëntie Doch met OVERSCHOT aan celruimte. Tot voor zeer kort schreeuwde men de leugens van de daken dat het goed ging met het terugdringen van de criminaliteit en dat er plotseling minder behoefte was aan celruimte, niks inefficiëntie dus. In werkelijkheid werden de boeven gewoonweg niet meer opgepakt om het gepeupel zo mogelijk nog meer onder te dompelen in de door hen gecreëerde ellende.

      Het bericht dus dat er veel minder celruimte nodig is kwam op het moment dat men al reeds een gigantisch gevangeniscomplex uit de grond aan het stampen is, boven op het bestaande aantal van overbodige celruimte zonder een woord over inefficiëntie of verouderde complexen. Bezuinigen door een gigantisch nieuw complex te bouwen wat volgens eigen bronnen totaal overbodig is. Haha, zo lust ik er nog wel een paar.

      De FEMA kampen maken dan ook deel uit van een geheime agenda waardoor er alles aan gedaan zal worden om bewijs daarvoor voorlopig buiten bereik te houden en te verdoezelen onder aannemelijk klinkende leugens die het moeten verdoezelen.
      De tegenstrijdigheid in berichtgeving en beleid is voor mij reden genoeg aan te nemen dat het hier allerminst gaat om een gewone penitentiaire inrichting doch een FEMA kamp.

      Leugens en logica matchen niet, dat is zo en dat blijft zo. Dat en alle informatie die hier over bekend is is genoeg bewijs voor mij.
      Als jij daar anders over denkt is dat wat mij betreft ook prima, maar vraag mij niet om het met je eens te zijn.

      1 likes
     • “Je had politicus moeten worden. Je gedraai en gekonkel in aangeleverde feiten is bijna geniaal te noemen.”

      Wel even bij de les blijven, beste exegese.
      Jij komt met het verhaal van dat het een FEMA kamp is, en daar heb ik nog steeds geen bewijs van gezien (jou link werkt ook niet, en is om z’n simpelst een “internet-feit”.

      Als het om een FEMA kamp zou gaan, dan hadden trouwens die andere gevangenissen ook niet dicht hoeven te gaan. Hadden ze meer FEMA kampen ter beschikking, toch exegese?

      1 likes
     • Intussen de juiste link gevonden: https://pineut.wordpress.com/2013/10/25/locaties-eussr-gevangenis-kampen-in-beeld/

      Tja, wat moet ik ervan zeggen. In een gevangenis kan je natuurlijk iedereen stoppen, die het niet eens is met jouw beleid. Links kan rechts in zo’n FEMA kamp stoppen, en rechts links…

      Heb in de afgelopen jaren nogal wat voorspellen zien voorbij komen, zoals een burgeroorlog in NL, staat van beleg in de VS in combinatie met FEMA kampen, maar het wil maar niet vlotten…

      1 likes
     • @Franss met dubbel s,
      overheden die zich niet aan de economische wetmatigheid kan onttrekken ? Overheden kunnen nagenoeg alles, ze leggen immers de rekening gewoon bij de burgers neer, daar hebben ze allerminst problemen mee. Voorbeelden te over zou ik zeggen

      verder schreef je : Het is heel logisch om kleine of inefficiënte gevangenissen (zoals de nog jonge Bijlmerbajes) te sluiten en door één grotere te vervangen. Met ziekenhuizen is dat ook al gedaan.

      Mooi dat je komt met de ziekenhuizen als voorbeeld. Zelf woon ik in een stad waar 3 redelijk tot goed functionerende ziekenhuizen werden geëxploiteerd er was sprake van enige concurrentie, verschil in kwaliteit en vrije keuze van patiënten. Nu hebben we één heeel groot ziekenhuis waar de kosten gierend uit de klauwen lopen en waar fouten door miscommunicatie, mismanagement, wanprestatie en gebrek aan concurrentie alle patiënten noodgedwongen onderworpen zijn aan levensgevaarlijke toestanden voor veel te veel geld. Echt een vooruitgang, maar niet voor de patiënt. Schaalvergroting is praktisch nooit in het voordeel van gewone mensen, er zijn altijd anderen mee gebaat en kosten gaan uiteindelijk ook altijd omhoog in plaats van naar beneden.

      1 likes
     • @Franss met dubbel s schreef : Overigens is het compleet stupide om voor de NWO massaal gevangenissen te gaan bouwen waar mensen 24/7 bewaakt en gevoed moeten worden.

      Sinds wanneer maken overheden zich druk over kosten ? Als ze geld tekort komen verhogen zij gewoon de belastingen, niemand die daar iets tegen in te brengen heeft. Als er daadwerkelijk bespaard had moeten worden hoefde men immers alleen de complexen met de overtollige celruimte te slopen en de grond te gebruiken voor betaalbare huisvesting waar altijd nog een nijpend tekort aan is. Als de benodigde complexen aan onderhoud of modernisering toe waren was dat ongetwijfeld ook voor veel minder te realiseren dan de gigantische verspilling van dit giga en pompeuze boevenhok.
      De oudjes worden uit hun bejaardenhuizen bezuinigd en aan hun lot overgelaten en aan de boeven worden miljarden uitgegeven met een l*lverhaal dat dat allemaal veel goedkoper zou zijn.

      En hoe stupide het is voor de NWO om massaal gevangenissen te bouwen weet ik niet maar volgens onderstaand overzicht zijn ze er in heel Europa al erg druk mee.

      https://pineut.files.wordpress.com/2013/10/eussr_gevangenis_kampen.jpg

      0 likes
     • @Franss.

      Het is net zo onlogisch als dat er in Nederland zware criminelen rondlopen die een straf opgelegd kregen maar deze ontliepen omdat ze nog ergens vrij rondlopen.

      Dan te bedenken dat Nederland vanwege het overschot aan leegstaande cellen Belgische gevangen opneemt tegen een vergoeding en dat zelfde geld voor Noorwegen die cellencomplexen in Veenhuizen afhuurt voor hun gevangen.

      Opmerkelijk weliswaar want het gevangeniswezen in Noorwegen heeft contracten met G4S Secure Solutions, een geprivatiseerd Amerikaans/Brits bedrijf wat voorheen bekend stond als Wackenhut Corporation, die ooit is opgezet door de FBI met netwerken naar inlichtingendiensten waaronder de CIA.

      Wackenhut Corporation kwam in Amerika in kwaad daglicht toen duidelijk werd dat het bedrijf gevangen langer vast hield dan noodzakelijk was. Veel van deze gevangen bleken slecht geschoold en arm. Wackenhut zag als zijnde een nieuw business model. Naast gevangenissen verdiende Wackenhut Corporation goed aan het beveiligen van militaire installaties waaronder de raketlanceerbasis White Sands en Area 51.

      0 likes
     • @Gezinusk
      Ik vind het ook onlogisch dat er minder cellen beschikbaar zijn als je weet dat er pakweg 10.000 criminelen nog een straf moeten uitzitten maar min of meer spoorloos zijn.
      Maar ik ken de getallen niet om daarmee de afbouw van cellen te controleren. Je kunt ook redeneren dat als maar een heel laag percentage van de misdaden wordt opgelost dat je eigenlijk veel meer cellen nodig hebt. Maar dan moet je wel eerst veel meer misdaden oplossen.

      Maar ga nu niet via de Noorwegen-omweg de G4S bij de Nederlandse situatie betrekken zeg, dat heeft er niets mee te maken.

      De Belgen zijn inmiddels alweer terug naar België dat gevangenissen heeft bijgebouwd.

      0 likes
  • FEMA kamp wel of niet? Ik denk dat burger zich geen zorgen hoeft te maken om dergelijke kampen maar meer zijn bedenkingen mag plaatsen bij akten die nog steeds op de planken liggen. Akten die met de oprichting van FEMA in 2001/2002 te voorschijn werden getoverd door de George W. Bush administratie waaronder de De Homeland Security Act, Patriot Act I, II, en de Intelligence Authorization Act, die er voor zorg droegen dat na 911 tal van burgerrechten werden beperkt om het terrorisme in Amerika te bestrijden. Hierdoor werd de overheidsinstantie FOIA, de Freedom of Information Act, ook een aantal beperkingen opgelegd.

   https://www.youtube.com/watch?v=DfRcfTakhFo

   Met de Patriot act was de Bush administratie gemachtigd om iedereen op te pakken waarvan enigszins vermoed werd dat hij bij terroristische activiteiten betrokken was. Hetgeen veroorzaakte veel ophef omdat al snel duidelijk werd dat de overheid geen openheid van zaken hoefde te geven op welke locatie een verdachte werd vastgehouden, en dat de duur van detentie onbeperkt kon zijn zonder verder ook maar enige informatie te verstrekken. Verdachten mochten geen bezoek ontvangen en een advocaat toegewezen krijgen werd verboden.

   Critici veronderstelden dat in dit concept iedere willekeurige amerikaan kon worden opgepakt die niet zozeer als terrorist kon worden bestempeld maar als lastig persoon die via de Patriot act afgevoerd kon worden als zijnde persona non grata.

   Patriot act I en II werden nadien ingetrokken waarbij de FEMA sinds 2003 onder het Department of Homeland Security valt en word gecontroleerd door de Homeland Security Advisory Council Members.

   https://www.dhs.gov/homeland-security-advisory-council-members

   3 likes
 3. kijk………..dát is nog eens absoluut WAAR!

  namaste

  35 likes
 4. Wat ik me wel afvraag hoe mensen dit oppakken omdat het bewustzijn nog te laag is!! Ik moet de Elite wel aangeven dat ze hun werk perfect gedaan hebben omdat het volk nog steeds in een dikke slaap zit. Het bewustzijn wil maar niet vlotten dus deze beroerde wereld moet nog even aanhouden.

  16 likes
 5. Volgens mij gaat het in China ook niet zo goed met de werkgelegenheid. Mede door technologie. Het grootste probleem op deze wereld: veel werk wordt niet meer gewaardeerd.(zowel spiritueel als in geld) Denk aan lage opleidingen/mantelzorg/het opvoeden van kinderen. Worden bewust arm gehouden, zo ook mensen in armere landen. Hoe los je dit op? Om te beginnen met het niet meer neerkijken op. Strakke pietlut regels afschaffen, die basisbehoeften belemmeren.(samen leven onder 1 dak, als dit nodig is, zonder afstraffing). Helemaal als het je eigen kinderen/ouders zijn. Technologie is veel te ver over de mensheid heen aan het gaan. Er moet iets terugkomen vanuit de invulling van leven. Ook als je een Atlantis freak bent. Daar wil je ook nog bepaalde vrijheid van leven kunnen hebben, zodat je je eigen waarde kunt behouden. Niet meer naar de dokter/tandarts gaan, omdat je bang bent voor de kosten is gewoon van de zotte. En dan heb ik het over simpele uitvoeringen. Een tand trekken kost 150 euro. Je hebt dus pijn en dat kost je een vermogen? Dit is bewust zo gedaan, want men(verzekering) weet dat je ervan af wilt. Iedereen aan een beugel vind ik onnodig(tenzij je echt een schots en scheef gebit hebt) en minder nodig dan pijn lijden. Dit is een voorbeeld, dat men bewust werkt naar robotisering. Iedereen hetzelfde, in dit geval het rechte gebit.

  3 likes
  • @Elise49.

   De valkuil van het westen zit hem in wat Trump opgesomd heeft. De vrijhandel die het ooit promootte is averechts gaan werken voor het volk. De steenrijken in de westerse landen die als maar rijker werden in lagelonenlanden horen daar niet bij, en zijn er alleen nog maar rijker van geworden.

   Wat Amerika aangaat, en of je nou een weekendje L.A meepakt of New York, merk je daar helemaal niks van tenzij je het wilt opzoeken. Maar Amerika telt 52 staten en in de meeste staten is het bij het gros kommer en kwel. Dit beeld krijg je in Nederland niet mee als je de televisie aanzet. Te minste er zijn sporadisch nog programma’s die er aandacht aan besteden maar het overgrote deel van Nederland die digitale televisie ontvang van UPC tot ZIGGO krijgt het niet mee behalve een zwaar vertekenend beeld.

   Beidde aanbieders van kabeltelevisie vallen sinds enkele jaren onder Liberty Global. (wat een naam overigens) Liberty Global valt op zijn beurt onder de grote 6 die in Amerika de media controleren. Het is de reden waarom in zekere zin de meeste programma’s allemaal zo op elkaar lijken.

   http://www.libertyglobal.com/

   Over grote probleem gesproken. Ik denk dat het westen nog geen antwoord heeft gevonden op China gezien dit land met een enorme inhaalslag bezig is, met name in de informatie technologie, en voor de toekomst een belangrijke rol zal gaan spelen in de robotisering. Meegenomen dat het potentieel erg hoog ligt met een kweekvijver van 1.4 miljard inwoners. En dan moeten we partner India niet vergeten met 1.2 miljard inwoners in de zin dat zij allen deel uitmaken van de BRICS landen.

   De enige remedie na mijn mening is om zelf weer goed op te leiden en op eigen bodem producten te ontwikkelen die er om doen. Trump wil die richting uit met Amerika en een van de redenen waarom hij het aanmoedigde dat Engeland uit de EU stapte middels een Brexit.

   11 likes
 6. Napoleons tijd kwamen de Amerikanen Europa niet helpen. De Eerste Wereld Oorlog ook niet. Omdat Japan hun hadden aangevallen, moesten hun zichzelf wel verdedigen. Het oude Continent was vanaf het begin met oorlogen bezig. De kolonisten zijn daarom gevlucht naar Amerika om af te zijn van die oorlogen, al was het voor religie of Adellijke oorlogen. Hun willen gewoon met rust gelaten worden.
  Zoekt maar uit.

  3 likes
  • [ Napoleons tijd kwamen de Amerikanen Europa niet helpen.]
   De US hadden zich net losgevochten van de Engelsen en nu zouden ze direct die Engelsen weer gaan helpen tegen de Fransen? Hallo?

   [ De Eerste Wereld Oorlog ook niet. ]
   De US wilden neutraal blijven maar deden vanaf 1917 mee tegen de Duitsers.

   [ Omdat Japan hun hadden aangevallen, ]
   Dat was de 2e wereldoorlog. De US wilden neutraal blijven maar deden vanaf de oorlogsverklaring door Japan, Duitsland en Italië mee.

   [ De kolonisten zijn daarom gevlucht naar Amerika om af te zijn van die oorlogen ]
   Nou, dat is ze dan niet echt gelukt hé? Met hun oorlogen tegen de indianen, Franse gebieden, Spanje, Mexico enz.

   8 likes
 7. Wat is er waar aan deze man:
  “orbes schat zijn vermogen op een slordige 27,7 miljard dollar”,
  waarom deelt de man niet zelf zijn waanzinnige vermogen?

  2 likes
  • Omdat dit op een eerlijke manier verdiend is en niet door het voeren van oorlogen. Hij zal zelf genoeg banen creëren met zijn bedrijf.

   De VS zijn bankroet, maar spenderen wel biljoenen aan oorlogen. DAT geld mag best naar de eigen bevolking. Rijken mogen hun geld houden, ik lig daar niet wakker van.

   9 likes
 8. Ja maar de amerikaanse economie/industrie bestaat nu uit wapenfabrieken waar heel veel mensen hun brood in verdienen, want de halve wereld koopt die wapens van amerika. Als dat wegvalt tja vul dat maar weer eens op, dat gaat lang duren.

  4 likes
 9. Elk jaar zou het volk de president of premier moeten kunnen ontslaan. Op je werk wordt je elke 6 maanden of 12 maanden beoordeeld, maar de regeerder wordt slechts na 48 maanden beoordeeld. Hij heeft dan ruim de tijd om veel onheil aan te richten en niemand die hem tussentijds ervan kan weerhouden!! Vandaar dat het zo verkeerd gaat in de democratieën. Is het soms een toeval dat het vooral in de democratische landen verkeerd is gegaan met de economie?

  2 likes
  • In geen enkel bedrijf is het zo dat werknemers de werkgever kan ontslaan…

   Democratie is een prima systeem. Jammer is alleen dat er zoveel bedrijven, burgers en politici gebruik en misbruik van maken…

   0 likes
   • @Rob ter Horst schreef : In geen enkel bedrijf is het zo dat werknemers de werkgever kan ontslaan…

    Een vergelijking die volledig mank gaat. Ten eerste is een overheid niet te vergelijken met een normaal bedrijf, ten tweede zijn de overheidsdienaren letterlijk in dienst van het volk en zeker geen werkgever voor het volk. Het volk betaalt middels een zeer sluw en onnodig ingewikkeld belastingsysteem het bestaansrecht van de (r)overheid). En aangezien het volk dus in zekere zin werkgever is voor het lakeiengilde van de elite zou de stelling van @Roodkapje zeker zo gek nog niet zijn. Het zou ze in ieder geval kunnen motiveren hun taak nog enigszins naar behoren uit te voeren, iets wat nu in elk geval aantoonbaar niet aan de hand is.

    1 likes
    • Ah, u is libertariër. Intussen zijn er meer dan genoeg bedrijven ten gronde gegaan door het wanbeleid van het management, inclusief de baas. Leuk voor de werknemer…

     1 likes
     • Ik wens iedere belastinghater een tijdje wonen in de US toe. Met wegen die je schokbrekers slopen, bruggen die spontaan instorten, straatverlichting die na 23:00u uitgaat etc., want… lagere belastingen!

      Helaas runt de Amerikaanse overheid het land niet als een onderneming, zoals in Nederland wél. Hier veilt de overheid het complete onderhoud én verantwoordelijkheid aan een bedrijf voor 10 jaar. Dat bedrijf moet 10 jaar een goede weg garanderen. In de US legt een bedrijf zo goedkoop mogelijk een weg aan en dan… wegwezen. Ziedaar de verklaring voor de slechte wegen in de US.

      Menig Amerikaan die een tijdje in Europa heeft gewerkt is dolblij met het stressvrije bestaan. Goedkope gezondheidszorg (een gigastress in de US!), goede goedkope openbare en private scholen, minder inkomensongelijkheid en ga zo maar door.
      Van die 8 miljardairs die de helft van de wereld in handen hebben komen er 7 uit de US, need I say more?
      https://www.oxfam.org/en/pressroom/pressreleases/2017-01-16/just-8-men-own-same-wealth-half-world

      2 likes
     • Ach u bent op zoek naar een hokje om mij in te stoppen ? De keuze is klaarblijkelijk gevallen op libertariër. Als iemand zegt waar het op staat valt dat dus onder libertarisme of zoiets. Voelt het dan veiliger als je mensen in een hokje kunt plaatsen ? Overigens als de overheid een normaal bedrijf zou zijn was het al lang aan mismanagement overleden. Dat zou echt binnen de kortste keren bekeken zijn, alleen zij zijn geen verantwoording schuldig. Hun machtspositie en de illusie gebruik te maken van democratie pleiten hen onvoorwaardelijk vrij van al hun wanprestaties en maakt het mogelijk de burgers af te persen en te beroven en zo de boel op gang te houden. Zo simpel is dat. Niet iedereen trapt daar zonder meer meer in. Belastingheffing begon ooit onder zwaar protest van het volk middels de tiende penning. Elke tiende penning moest als belasting worden afgedragen, dat was 10 %. Inmiddels zijn we zo ver dat alles bij elkaar zo’n 70 % van elke Euro rechtstreeks de staatskas in vloeit en nog is er een steeds groter gat in de begroting. Rupsje nooit genoeg zal werkelijk helemaal nooit genoeg hebben als we hen geen halt toeroepen. Laten we eerst maar eens kijken hoe onze aanstaande verkiezingen uit gaan pakken. Ik ben zeer benieuwd.

      1 likes
     • Nou gefeliciteerd exegese, want “Je had politicus moeten worden. Je gedraai en gekonkel in aangeleverde feiten is bijna geniaal te noemen.” laat toch ook zien dat jij in hokjes denkt…

      Ik ben het met je eens dat er heel wat aan de overheid schort, maar dat dat niet alleen de schuld is van die overheid zelf, maar ook van de bevolking, en mensen aan de macht laten die het beter weten, zoals libertariërs nee dank je. Deze hebben laten zien niet het hart op de juiste plaats te hebben, maar wel de eigen portemonee…

      Tijd voor een humanistisch beleid, de armste mens komt eerst…

      0 likes
   • Beste vorm van democratie is volgens mij een president( weg met konigshuis) die een regerings team meebrengt. parlement opheffen en gewoon minimaal 1x per jaar een referendum houden over grote veranderingen cq wets voorstellen. En in dit referendum een beoordeling over de president opnemen( blijf of rot op).
    Dit ook op lokaal niveau.
    Ook moet de bevolking in staat zijn een wanbestuurder ter verantwoording te roepen voor een door de bevolking gekozen comissie(rechtbank). Waaruit indien nodig eindelijk een celstraf voortkomt.
    Waarschijnlijk ver gezocht en er zullen heus wel nadelen aan kleven, maar ik zie dat een parlement en partij systeem net als de NAVO gewoon uit de tijd is, en wordt gebruikt om persoonlijke belangen te verwezenlijken.

    0 likes
 10. China’s militaire uitgaven zullen bijna zijn verdubbeld tussen 2010 en 2020, tot al bijna 30% van de US uitgaven. Verder gedraagt China zich steeds agressiever in de zuid Chinese zee en tegen omringende landen.
  Dus als een Chinees roept dat de US dat geld beter in de eigen economie kan stoppen dan kan daar wellicht een eigen strategisch belang achter die opmerking zitten. Bovendien worden veel van de wapens van de US bij de eigen industrie gekocht, dus dat geld gaat al de eigen economie in.

  4 likes
  • Uiteraard zal er enig eigen strategisch belang ziten in ‘s mans beweringen. Maar dat neemt niet weg dat er een (grote) kern van waarheid in zijn beweringen zit. Dat valt niet te ontkennen. En de mondiale economische & militaire betekenis van China bestaat niet zo lang als die van de USA. Als de USA idd. hun gigantische economische, financiele, politieke en humane kapitaal beter hadden ingezet in de afgelopen 100 jaren, DAN PAS zouden zij een fenomenale & niet in te halen wereldmacht zijn geweest !!!

   2 likes
 11. Even afwachten hoe het buitenlandse beleid onder Trump zich gaat ontwikkelen in samenhang met de NAVO, en de Brusselse agenda van technocraten, lobbyisten, en globalisten.

  We hebben tenslotte rekening te houden met het plan van een Nieuwe Wereld Order waar de elite al zo lang aan werkt, en al zo vaak bij naam is genoemd dat er geen weg meer terug is.
  Of je nou de quotes er bij pakt van David Rockefeller, Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, of Guy Verhofstadt met zijn uitspraken op het Council on Foreign Relations van enige tijd geleden…

  Ik krijg niet het idee dat deze lui onder de indruk zijn van het gedachtegoed van Amerikaanse Presidenten en zo is het ook nooit geweest. Sinds de dood van John F. Kennedy zorgde ze er voor dat hun mensen vanuit semi-geheime organisaties, en instituten, deel gingen uitmaken van de administratie van de President. De administratie van Donald Trump is er dan ook rijkelijk mee gevuld.

  Ze zien presidenten meer als voorbijgangers die komen en gaan met een max van 8 jaar. Tenzij ze te lastig worden en tegen alle plannen indruisen. Dan kan je maar beter je cabrio thuis laten staan.

  4 likes
 12. Ma meet met 2 maten. Hij wordt geschat op 27 miljard. Hij kan ook zeggen 100.000 is genoeg + onkosten. De rest kan naar de armen…

  3 likes
 13. Voor mensen die redelijk Duits verstaan en een goed uur van hun tijd willen spenderen aan een zeer aannemelijke en erg goed onderbouwde voorspelling van wat ons de toekomst in de wereld zal gaan brengen :

  https://brd-schwindel.org/die-neue-weltordnung-lockt-die-patrioten-in-eine-falle/

  2 likes
 14. Mag dan wel een belachelijk rijke spleetoog zijn .. hij zegt wel ware dingen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

‘Totale paniek’ in Italië door coronavirus. ‘Het lijkt wel een zombie-apocalyps’

Het coronavirus begint zich steeds sneller over ...

dodelijke coronavirus

Dodelijke coronavirus toch afkomstig uit laboratorium in Wuhan? Chinese wetenschappers komen met baanbrekend rapport

Het dodelijke coronavirus is waarschijnlijk afkomstig uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.