Mens en Dier

Arib trekt aan bel over schaduwmacht die Nederland regeert: ‘Het is een ongecontroleerde macht’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib deed in het VPRO-programma Zomergasten opmerkelijke uitspraken over de Nederlandse schaduwmacht.

Er zijn topambtenaren die gewoon machtsposities claimen, zei Arib in gesprek met Theo Maassen. “Het is een ongecontroleerde macht.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Politici kunnen worden afgerekend op wat ze wel en niet doen. Topambtenaren met heel veel invloed beïnvloeden achter de schermen het parlementaire proces, stelde Arib. Ze hebben contacten met departementen en de ministers. En zij kunnen niet worden weggestuurd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat werd de ondergang van Arib

Arib heeft de topambtenaren altijd buiten de deur gehouden. “Ze verzette zich tegen de macht van de topambtenaren in haar rol als Kamervoorzitter. Dat werd de ondergang van Arib. De macht in Nederland ligt alleen maar voor de schijn in het parlement,” merkt journalist Joost Niemoller op.

Vorige maand schreef Marianne Zwagerman een column over deze ongecontroleerde macht. Als we de vastgelopen democratie weer willen laten functioneren, moet volgens haar het hele openbaar bestuur op zijn kop. “Een bezem zal niet genoeg zijn, de hogedrukspuit moet op de diepere lagen van de macht.”

Oerwoud aan schaduwmacht

“Wij kiezen zogenaamd wel de mensen die ons land besturen en dat bestuur controleren, in de praktijk is de macht op onzichtbare plekken in handen van mensen van wie de gemiddelde Nederlander de naam niet kent,” zegt ze.

Er is in Nederland een oerwoud aan schaduwmacht opgebouwd, die vaak gefinancierd wordt door vage clubjes als de Postcodeloterij, die ook het Koningshuis in de greep heeft, aldus Zwagerman.

4.8 300 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
8 maanden geleden

Postcodeloterij welke lamme wil daar nog aan meedoen dan? Mafiapotje!

Pixel
Pixel
8 maanden geleden

Tribunalen

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden

Zozo, dat is al heel wat, op een standaard msm zender!

Exegese
Exegese
8 maanden geleden

Schaduwmacht, weer zoiets waar de zogenaamde complotdenkers steeds voor waarschuwden. Alles maar dan ook alles waar de voor gek uitgemaakte “complotdenkers en wappies” voor waarschuwden wordt ongenadig werkelijkheid. Waar blijven de excuses van de zichzelf overschattende complot ontkenners ?

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x