Buitenland

Amnesty veroordeelt door Westen gesteunde Syrische rebellen voor lukrake aanvallen op burgers

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de door het Westen gesteunde rebellen en jihadisten in Oost-Aleppo veroordeeld wegens hun ‘lukrake’ aanvallen op burgers.

Om de belegering van het door hen gecontroleerde stadsdeel te doorbreken, zijn die rebellen vorige week begonnen met het bombarderen van het westelijke stadsgedeelte.

In dat stadsgedeelte, dat in regeringshanden is, wonen meer dan een miljoen burgers.

Niet gerechtvaardigd

Het vrijdag gelanceerde offensief kenmerkt zich door lukrake aanvallen op burgerdoelwitten, die niet gerechtvaardigd kunnen worden als pogingen om de belegering door de regeringstroepen te doorbreken, klonk het bij Amnesty.

De afgelopen drie dagen zijn volgens gegevens van de regering in Damascus zeker 84 burgers, voor het grootste deel vrouwen en kinderen, omgekomen bij mortiervuur en raketbeschietingen vanuit Oost-Aleppo.

Zo’n 300 burgers liepen verwondingen op.

Gifgas

Op 30 oktober werd door de rebellen in de wijk al-Hamdaniyeh ‘gifgas’ ingezet, aldus het Syrische persbureau SANA.

“Chemische wapens zijn verboden en het gebruik ervan is een oorlogsmisdaad. Dergelijke wapens kunnen enorme gezondheidsschade toebrengen,” stelde Amnesty.

Schokkend gebrek aan respect

De door het Westen gesteunde oppositiegroepen ‘tonen een schokkend gebrek aan respect voor burgerlevens’, stelde Amnesty vast.

Uit videobeelden blijkt dat ze onnauwkeurige mortieren en Katoesjaraketten afvuren in de omgeving van dichtbevolkte gebieden.

Geschokt

De mensenrechtenorganisatie wil dat er een einde komt aan deze illegale aanvallen.

Ook de Verenigde Naties stellen ‘geschokt’ te zijn door het gebrek aan onderscheid dat de rebellen en jihadisten maken tussen militairen en burgers.

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dinges
Dinges
5 jaren geleden

Tja…waar gevochten wordt, vallen spaanders.
Misschien is NIET vechten een oplossing?!?

veldhuusen
veldhuusen
5 jaren geleden

ja gematigde rebellen bestaan niet in het midden oosten.

IndianaJones
IndianaJones
5 jaren geleden

Misschien moeten we “onze” rebellen voorzien van modernere wapens zodat ze precisiebombardementen kunnen uitvoeren. Of, beter nog, gewoon onze eigen jongens en meisjes sturen om daar afgeslacht te worden. Zo slap om onze strijd door anderen uit te laten vechten.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Ook de Verenigde Naties stellen ‘geschokt’ te zijn

Haha, alsof die nog ergens voor terugdeinzen of geschokt zouden zijn. Het zijn hun eigen creaties die dit op hun geweten hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x