Homepagina » Buitenland » Amerika is geen supermacht, maar een kolonie van Israël. Joodse politieke activist legt de vinger op zere plek
Amerika is geen supermacht, maar een kolonie van Israël. Joodse politieke activist legt de vinger op zere plek

Amerika is geen supermacht, maar een kolonie van Israël. Joodse politieke activist legt de vinger op zere plek

De regering-Trump heeft naar verluidt besloten uit de Mensenrechtenraad van de VN te stappen vanwege ‘vooroordelen ten aanzien van Israël’. Maar volgens een Brits-Joodse schrijver schendt het Israëlische regime juist op grote schaal de mensenrechten.

“Het fascinerende is dat Amerika uit de Mensenrechtenraad stapt vanwege Israël, de grootste schender van mensenrechten ter wereld,” zei de in Israël geboren Britse politieke activist en schrijver Gilad Atzmon.

“Dit suggereert dat Amerika geen supermacht is, maar in feite opereert als een Israëlische kolonie,” vervolgde hij.

Kwestie van tijd

“Dit is nogal gênant voor het Amerikaanse volk, maar ik neem aan dat de meesten van hen er inmiddels wel aan gewend zijn,” klonk het.

Volgens diplomaten die anoniem wilden blijven is het een kwestie van tijd voordat de VS zich zal terugtrekken uit de Mensenrechtenraad.

De Amerikaanse ambassadrice bij de VN Nikki Haley kondigde vorig jaar al maatregelen aan in een toespraak voor de raad in Gèneve.

Doorn in het oog

Voor haar toespraak waren er berichten dat Haley zou aankondigen dat de VS uit de raad zou stappen.

De kritiek van de Mensenrechtenraad op de mensenrechtensituatie in Israël is de VS al jaren een doorn in het oog.

Nog nooit

De raad heeft de bezetting van de Westelijke Jordaanoever, de behandeling van de Palestijnen en de bouw van Joodse nederzettingen altijd sterk veroordeeld.

Het is in het 12-jarige bestaan van de raad nog nooit voorgekomen dat een lid vrijwillig vertrekt.

[PressTV]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Ach, we moeten het ene niet scheiden van het andere. Elke beweging in deze wereld is bedacht en georkestreerd vanuit Israël. We moeten ons niet in de war laten brengen door ‘het rookgordijn der dingen’, maar het grote plaatje zien.

  13 likes
 2. Een zogenaamde mensenrechtenorganisatie met Saoedi Arabie in de VN-Commissie voor Vrouwenrechten is niet serieus te nemen. Alsof je een pyromaan brandweerchef maakt. De VN wordt gedomineerd door Israel vijandige landen. De helft van alle zaken zijn tegen Israel terwijl er veel ergere dingen gebeuren in de overwegend moslimlanden. Kijk naar Afrin waar een genocide gaande is, Koerdistan waar hele dorpen worden plat gebombardeerd, Naar Jemen waar de bevolking op grove wijze met verboden wapens worden afgemaakt. En in vrijwel alle moslimlanden worden christenen, homo’s en andersdenkenden vervolgd, verkracht en vermoord. En dat soort landen moeten dan een waarde oordeel vellen over het enige echt democratische land die zichzelf verdedigd aan zijn eigen grenzen. Compleet gestoord

  13 likes
  • @Cervantis,
   Met het vermoorden van mensen in diverse landen eens, die doden krijgen zelden aandacht in de media,die media is heel selectief dat kunnen wij allemaal zien, ik zie echter ook dat Israel door de steun van het Westen een compleet volk,let wel de Palestijnen het leven en iets opbouwen onmogelijk maakt, er word veel weggekeken, in Jemen,Koerdistan, maar in deze situatie van de Palestijnen moet toch ook eens een echte oplossing komen, 70 jaar,hoeveel generaties Palestijnen zijn dat niet inmiddels die opgroeien onder bezetting,die illegaal is,onderdrukking en er van gelijke rechten geen moment sprake is,zo zie ik het en niet anders,ben pro Israel maar zou willen dat de Palestijnen ook eens normaal behandeld worden,zoals ieder mens normaal behandeld zou moeten worden!!!

   10 likes
   • Palestijnen????? Vluchtelingen????? Het lijken meer terroristen want niemand wil ze.
    Libanon, Egypte, Jordanië, overal worden ze in getto’s opgesloten omdat ze niet te genieten zijn.
    Elk jaar betaald ook Nederland miljoenen voor dat tuig en ze doen er niets mee dan aanslagen plegen en potverteren.

    4 likes
  • @Cervantis,
   Het is natuurlijk van de gekke, dat er niet naar Israhel mag worden gekeken, geen kritiek op Israhel mag worden geuit omdat het in andere landen slechter aan toe zou gaan. U hebt geen idee wat er gebeurt in Israhel en hoe de leefomstandigheden van de Palestijnen zijn. Om u een idee te geven, een quote van Reuven Rivli, Israels President, uit januari 2017, ‘It’s time to admid, that Israel is a sick society. And the Israeli holocaust against the Palestinians is worse than Nazi’s’. (http://www.awdnews.com/index/israeli-president-time-admit-israel-sick-societythe-israeli-holocaust-palestinians-worse-nazis/)
   Iedere terreurdaad begaan door een staat tegen haar bewoners, moet worden beoordeeld en veroordeeld, ook die van Israhel, en kan niet afgedaan worden met:’ …..er veel ergere dingen gebeuren in de overwegend moslimlanden’.

   9 likes
 3. De Gaza-strook is een openlucht gevangenis…die mensen hebben vreselijk te lijden daar… nogal logisch dat ze in opstand komen tegen de bezetter, Israël!

  5 likes
 4. Hamas heeft zelf een getto gemaakt van de Gaza-strook, daar heeft Israel niets voor hoeven doen!

  5 likes
 5. Dhr. Trump weekt zijn land los uit de greep van Israel!
  Uit de greep van de diepe staat! Om zo Nitanjahoe ten val te brengen.
  n- korea sluit vrede met zuid-K. De amerikanen moeten daar weg. dat wil Z-korea al al zo lang.
  Ik vraag mij af of de regeringen in de wereld dit wel door hebben.
  Trump staat echt op tegen de diepe staat en ontmantelt deze zo.
  Na Israel wordt Iran ‘vrijgemaakt’.
  Trump schud echt ook zijn eigen volk wakker ! Ja hij doet rare dingen zoals kinderen van ouders scheiden
  Maar zo staat wel Amerika op de achterste benen. Oftewel ze worden wakker.
  Amerika First is niets anders dan Amerika bevrijden. En zo ook Europa uit de greep van de diepe staat.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...