Buitenland

Amerikaanse journalist ontmaskert Witte Helmen in Syrië. Dit is de rol die Nederland speelt in het geheel

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten lijken zich op te maken voor een algehele oorlog tegen Syrië. De Amerikaanse overheid is voor inlichtingen vooral afhankelijk van de zogeheten Witte Helmen.

Ze worden door de media geprezen als helden en zouden in totaal 100.000 levens hebben gered. Maar wie zijn deze Witte Helmen nu echt?

De Witte Helmen beweren een ‘neutrale entiteit’ te zijn in Syrië. Is dat wel zo? Volg het geld, en je komt uit bij de Amerikaanse, Britse, Nederlandse, Deense en Duitse overheid.

Mislukte NAVO-interventie

De allereerste Witte Helmen werden in maart 2013 in Turkije getraind door de voormalige Britse inlichtingenofficier James Le Mesurier, die is gelinkt aan de mislukte NAVO-interventie in Kosovo.

De training werd gefinancierd door zijn organisatie Mayday Rescue, een in Nederland geregistreerde ngo die wordt gefinancierd door de Nederlandse, Britse, Deense en Duitse overheid.

In december 2013 werd de pr-machine Voices Project opgericht in Groot-Brittannië, gericht op het ‘beïnvloeden van overheden en de publieke opinie’.

Overgang

Tussen 2013 en 2015 stond Jeremy Heimans aan het hoofd van Voices Project. Heimans was ook één van de oprichters van het controversiële online campagnenetwerk Avaaz.

In de video zie je wat dit project met de Witte Helmen te maken heeft.

Ze blijken verder al sinds 2013 gefinancierd te worden door een omstreden Amerikaans bedrijf genaamd Chemonics.

Chemonics werd in januari 2013 een overheidscontract toegekend voor ‘het faciliteren van de overgang naar een democratisch en stabiel Syrië’.

Af te zetten

Er is inmiddels al 32 miljoen dollar rechtstreeks naar de Witte Helmen gegaan.

Ze zijn dus allesbehalve onafhankelijk. De groep blijkt banden te hebben met organisaties die worden gefinancierd door westerse overheden die tot op de dag van vandaag proberen de regering van Assad af te zetten.

Bekijk de video hieronder:

Foto: Rwendland Wikimedia Commons

[Ben Swann]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johanna
Johanna
4 jaren geleden

Corrupt zooitje !

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

https://wakkeremensen.blogspot.nl/2018/05/interview-met-de-vlaamse-pater-daniel.html

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x