Homepagina » Buitenland » Amerikaanse journalist ontmaskert Witte Helmen in Syrië. Dit is de rol die Nederland speelt in het geheel
Amerikaanse journalist ontmaskert Witte Helmen in Syrië. Dit is de rol die Nederland speelt in het geheel

Amerikaanse journalist ontmaskert Witte Helmen in Syrië. Dit is de rol die Nederland speelt in het geheel

De Verenigde Staten lijken zich op te maken voor een algehele oorlog tegen Syrië. De Amerikaanse overheid is voor inlichtingen vooral afhankelijk van de zogeheten Witte Helmen.

Ze worden door de media geprezen als helden en zouden in totaal 100.000 levens hebben gered. Maar wie zijn deze Witte Helmen nu echt?

De Witte Helmen beweren een ‘neutrale entiteit’ te zijn in Syrië. Is dat wel zo? Volg het geld, en je komt uit bij de Amerikaanse, Britse, Nederlandse, Deense en Duitse overheid.

Mislukte NAVO-interventie

De allereerste Witte Helmen werden in maart 2013 in Turkije getraind door de voormalige Britse inlichtingenofficier James Le Mesurier, die is gelinkt aan de mislukte NAVO-interventie in Kosovo.

De training werd gefinancierd door zijn organisatie Mayday Rescue, een in Nederland geregistreerde ngo die wordt gefinancierd door de Nederlandse, Britse, Deense en Duitse overheid.

In december 2013 werd de pr-machine Voices Project opgericht in Groot-Brittannië, gericht op het ‘beïnvloeden van overheden en de publieke opinie’.

Overgang

Tussen 2013 en 2015 stond Jeremy Heimans aan het hoofd van Voices Project. Heimans was ook één van de oprichters van het controversiële online campagnenetwerk Avaaz.

In de video zie je wat dit project met de Witte Helmen te maken heeft.

Ze blijken verder al sinds 2013 gefinancierd te worden door een omstreden Amerikaans bedrijf genaamd Chemonics.

Chemonics werd in januari 2013 een overheidscontract toegekend voor ‘het faciliteren van de overgang naar een democratisch en stabiel Syrië’.

Af te zetten

Er is inmiddels al 32 miljoen dollar rechtstreeks naar de Witte Helmen gegaan.

Ze zijn dus allesbehalve onafhankelijk. De groep blijkt banden te hebben met organisaties die worden gefinancierd door westerse overheden die tot op de dag van vandaag proberen de regering van Assad af te zetten.

Bekijk de video hieronder:

Foto: Rwendland Wikimedia Commons

[Ben Swann]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Johanna schreef:

  Corrupt zooitje !

  23 likes
 • weg met ons schreef:

  Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

  https://wakkeremensen.blogspot.nl/2018/05/interview-met-de-vlaamse-pater-daniel.html

  4 likes
 • x

  Check Also

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  minister

  Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

  Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

  >