Homepagina » Buitenland » Voormalig bolwerk jihadisten in Syrië ligt vol NAVO-mijnen. Zie hier wat het Syrische leger aantrof
Voormalig bolwerk jihadisten in Syrië ligt vol NAVO-mijnen. Zie hier wat het Syrische leger aantrof

Voormalig bolwerk jihadisten in Syrië ligt vol NAVO-mijnen. Zie hier wat het Syrische leger aantrof

Het Syrische leger heeft in Douma, de stad die tot voor kort in handen was van terroristen, honderden mijnen gevonden die naar verluidt uit NAVO-landen afkomstig zijn.

In onderstaande video zijn vele verschillende projectielen te zien, waaronder landmijnen, handgranaten en mortieren.

Douma, gelegen in buitenwijk Oost-Ghouta, was één van de laatste bolwerken van de jihadisten in dit deel van Syrië.

NAVO-landen

Syrische explosievenopruimingsteams hebben tot dusver 1,2 duizend mijnen, 1,5 ton explosief materiaal en 4000 geïmproviseerde explosieven onschadelijk gemaakt, laat het Russische verzoeningscentrum weten.

Er zijn landmijnen gevonden die in sommige NAVO-landen worden gemaakt, stelde het ministerie van Defensie.

Drie maanden

Het Russische leger gaf aan dat het nog wel drie maanden kan duren voordat Douma volledig is ontdaan van mijnen.

Het Syrische leger kondigde vorige maand aan dat de door oorlog verscheurde buitenwijk Oost-Ghouta na twee maanden volledig is heroverd op de militanten.

Bekijk het filmpje hieronder:

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gezinusk schreef:

  Deze mijnen werden geleverd door westerse democratische liefdadigheidsorganisaties die vonden dat een soeverein land niet functioneerde zoals zij willen.

  38 likes
  • Gea Hurkmans schreef:

   Bijna goed, die zijn betaald met jouw belastinggeld en middels beleggingen uit je pensioenfonds…

   8 likes
   • Gezinusk schreef:

    Gea Hurkmans,

    Ook dat is waar. Ik dacht ook dat de documentaireserie ‘Zwarte Zwanen’ van journalist, Cees Grimbergen, dit voor een belangrijk deel had blootgelegd en alle lijntjes liepen uiteindelijk naar Wall Street!

    DEEL 1;
    https://www.youtube.com/watch?v=lyJh01CIsAY

    Eens te meer werd duidelijk dat de burger zich vooral niet moet bemoeien waar zij ons belastinggeld in storten voor de handel en wandel. Laat staan dat ze er ook maar iets over konden vertellen omdat een aantal gewoon voor de camera wegdoken, weigerden te antwoorden, of door vroegtijdig de beveiliging op Cees en zijn team af te sturen er van af kwamen met een sisser.

    En zo mogen we ook niet weten wat ze op invloedrijke denktanks als de Council on Foreign Relations, of Bilderberg conferentie met elkaar bespreken. Dat is besloten. En dan heeft een belangrijk gedeelte van dit financiële machtsvacuüm zich ook nog eens in de positie gemanoeuvreerd dat ze op een stukje grond zitten waar ze onschendbaar zijn. Makkelijker konden ze het voor zich zelf niet maken op zijn ondemocratisch gezegd.

    Ik heb het hier over het episch centrum van de paria democratie en de hum gaat in werkelijkheid gewoon door.

    https://www.youtube.com/watch?v=u5oUAGIhv2s

    4 likes
    • Gezinusk schreef:

     Ps. Een hum overigens waar in dit geval de Wolf van.. maar een kleintje was. Een onbelangrijke speler die weliswaar veel schade had aangericht maar uiteindelijk niet van betekenis. Uiteraard werd zijn geval extra belicht om als boegbeeld neer te zetten hoe het niet moest. Hij had het gedaan! Maar uiteindelijk heb ik het met het begrip ”Paria”, over zieke geesten die al eeuwen lang de ene na de andere wolf opwekte. Land en bevolkingsgroepen sloopte om zich er enorm aan te verrijken.

     2 likes
  • weg met ons schreef:

   Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. “De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië.”

   https://wakkeremensen.blogspot.nl/2018/05/interview-met-de-vlaamse-pater-daniel.html

   7 likes
 • Peter snijder schreef:

  Voor de zoveelste keer.
  Waarom horen wij hier niets maar Dan ook niets over.
  Hulde aan de Russen hieromtrent”

  22 likes
 • Geuz schreef:

  De kans is groot, dat veel van die gekocht waren met oliegeld uit Saoedi Arabië.
  Ook Koeweit, Qatar, Turkije.
  Assad vertelde namelijk in een interview, dat de cultuur van ISIS Wahabiet was, dat is de staatsreligie in Saoedi Arabië, dat veel wapens kocht uit NAVO landen.

  Maar gezien de propaganda in de NAVO landen, zoals witte helmen, demoniseringen van Assad en Rusland, zijn die landen wel verdacht.

  10 likes
  • Eelke Piers schreef:

   Klopt niet.
   De overgrote meerderheid van de Saoediërs is soenniet en een klein percentage is volgeling van het sjiisme.
   Wiki.

   2 likes
 • Maarten V schreef:

  Het is waar dat onder meer de Amerikaanse oorlogsindustrie hier aan bezondigd (niet alleen Amerika, ook FN van België bijvoorbeeld en een heleboel andere Westerse landen ─ook Russiche en Chinese wapenindustrieën doen daar trouwens aan mee─). Ze maken veel winst hiermee door indirect via tussenpersonen hun verkoop van wapens aan corrupte landen leveren. Ze schuiven de schuld aan die tussenpersonen, maar blijven deze geheimzinnige personen trouw omdat het hen veel geld oplevert.

  1 likes
  • johan den haag schreef:

   Wat is je punt?

   Beide partijen schuldig.

   Het artikel en zoveel meer artikelen op alternatieve sites, proberen een beeld neer te zetten over de oorlogen in Irak, Libië, Afghanistan, Syrië en hopelijk niet straks ook Iran, dat de insteek van de VS en Eu slaaf niet zo netjes is als de Mainstream Media (MSM) ons wil doen laten geloven.

   Ik lees vaker commentaar van u hier. Mij is steeds uw punt onduidelijk.

   – Is het Midden Oosten er beter aan toe dan 20 jaar geleden?

   – Is Afghanistan er beter aan toe?

   – Het gaat niet om olie of andere grondstoffen

   – Het gaat niet om de petrodollar?

   verlicht mij

   6 likes
  • weg met ons schreef:

   @johan den haag

   Persoonlijk denk ik dat de man probeert een pseudo intellectueel uit te hangen en in stilte toch ergens geniet van de wreedheden aangericht door het Westen en dat vergoelijkt door een vergelijk te trekken met landen die tegengas geven. Het lijkt zo iemand die vindt dat je jezelf niet mag verdedigen als er iemand met een pistool of mes tegenover je staat en je wil beroven van het leven en je waarschijnlijk begrip moet hebben voor de dader die psychisch in de war is omdat hij een slechte jeugd heeft gehad, o.i.d.. Bij dergelijke mensen ben jij de dader als je terugslaat om je leven te redden, dit zijn de mensen die buigen als rubber en proberen boven het zogenaamde gepeupel zich te verheffen en in een goed blaadje te komen bij de gevestigde orde. Denk dat je in die richting moet zoeken. Ik omschrijf dergelijke mensen als kantoorridders, gevaarlijk in hun continuïteit door partij te kiezen voor de foute kant.

   5 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  is-terroristen

  IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

  Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

  >