Buitenland

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Nederlandse delegatie is in het noorden van Syrië om een groep Nederlandse ‘Syriëgangers’ op te halen. De overdracht vindt plaats in Qamishli, vlak bij de Turkse grens. Persbureau AFP schrijft dat het gaat om Nederlanders die banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan volgens een woordvoerder ‘niets over de kwestie zeggen’. Journalist Harald Doornbos twittert dat de delegatie een groep Nederlandse IS-vrouwen en -kinderen ophaalt en naar Nederland brengt.

Hij wijst erop dat het niet de eerste keer is dat een Nederlandse delegatie naar Syrië komt om Nederlanders op te halen. In 2019 droegen de Koerdische autoriteiten in Noord-Syrië kinderen van IS-ouders over aan een Nederlandse delegatie in Ain-Issa.


Annabel Nanninga, fractievoorzitter van JA21 in Amsterdam, reageert: “Lekker geregeld door dit demissionaire kabinet. Nog gauw even wat terroristen ophalen.”


In 2018 bleek dat het kabinet jarenlang Syrische rebellen steunde die samenwerkten met terroristen en mensenrechten schonden. Ze kregen onder andere honderden gloednieuwe pick-uptrucks, satellietapparatuur en uniformen. De Tweede Kamer wilde een onderzoek, maar dat kwam er niet. Premier Rutte probeerde te voorkomen dat de Nederlandse steun aan de terroristen werd onderzocht.

Ook Nederland wist ervan

In maart nam minister Kaag verantwoordelijkheid voor de steun aan Syrische terroristen. Ze zei in Nieuwsuur dat ‘de hulp is stopgezet toen ik ervan wist’. Dat Kaag het steunprogramma eerder wilde stoppen, is nooit aan de Kamer gemeld.

VN-kopstuk Carla del Ponte, die onderzoek deed naar misdaden in Syrië, zei dat ‘alle Europese landen, ook Nederland, wisten dat de oppositie oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid pleegde’.

4.8 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

De grootste terroristen zitten in Den Haag met ruime meerderheid herkozen door het volk.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Die kaag steunt die terroristen ze is getrouwd met familie van die yasar arrafat

Elise
Elise
1 jaar geleden

In feite zijn deze mensen(IS/ geloofsovertuiging) dus misleid/gebruikt om de olievoorraden(buitenlands bezit) te behouden en of over te nemen.
Ja Assad is heel slecht.(cynisch), maar misschien speelde hij het spel ook mee.
In deze wereld weet je gewoon niet meer wie oprecht is.

Ondergronds.
Ondergronds.
1 jaar geleden

Wat zijn dit voor boevenstreken? Voor boeven is er maar een plaats: DE BAJES!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

55
0
We lezen graag je reactie!x