Buitenland

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Nederlandse delegatie is in het noorden van Syrië om een groep Nederlandse ‘Syriëgangers’ op te halen. De overdracht vindt plaats in Qamishli, vlak bij de Turkse grens. Persbureau AFP schrijft dat het gaat om Nederlanders die banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan volgens een woordvoerder ‘niets over de kwestie zeggen’. Journalist Harald Doornbos twittert dat de delegatie een groep Nederlandse IS-vrouwen en -kinderen ophaalt en naar Nederland brengt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij wijst erop dat het niet de eerste keer is dat een Nederlandse delegatie naar Syrië komt om Nederlanders op te halen. In 2019 droegen de Koerdische autoriteiten in Noord-Syrië kinderen van IS-ouders over aan een Nederlandse delegatie in Ain-Issa.


Annabel Nanninga, fractievoorzitter van JA21 in Amsterdam, reageert: “Lekker geregeld door dit demissionaire kabinet. Nog gauw even wat terroristen ophalen.”


In 2018 bleek dat het kabinet jarenlang Syrische rebellen steunde die samenwerkten met terroristen en mensenrechten schonden. Ze kregen onder andere honderden gloednieuwe pick-uptrucks, satellietapparatuur en uniformen. De Tweede Kamer wilde een onderzoek, maar dat kwam er niet. Premier Rutte probeerde te voorkomen dat de Nederlandse steun aan de terroristen werd onderzocht.

Ook Nederland wist ervan

In maart nam minister Kaag verantwoordelijkheid voor de steun aan Syrische terroristen. Ze zei in Nieuwsuur dat ‘de hulp is stopgezet toen ik ervan wist’. Dat Kaag het steunprogramma eerder wilde stoppen, is nooit aan de Kamer gemeld.

VN-kopstuk Carla del Ponte, die onderzoek deed naar misdaden in Syrië, zei dat ‘alle Europese landen, ook Nederland, wisten dat de oppositie oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid pleegde’.

4.8 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

De grootste terroristen zitten in Den Haag met ruime meerderheid herkozen door het volk.

Hugo
Hugo
3 jaren geleden

Die kaag steunt die terroristen ze is getrouwd met familie van die yasar arrafat

Elise
Elise
3 jaren geleden

In feite zijn deze mensen(IS/ geloofsovertuiging) dus misleid/gebruikt om de olievoorraden(buitenlands bezit) te behouden en of over te nemen.
Ja Assad is heel slecht.(cynisch), maar misschien speelde hij het spel ook mee.
In deze wereld weet je gewoon niet meer wie oprecht is.

Ondergronds.
Ondergronds.
3 jaren geleden

Wat zijn dit voor boevenstreken? Voor boeven is er maar een plaats: DE BAJES!

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x