BuitenlandCorona

Amerikaanse RIVM: mondkapjes voorkomen coronavirus niet

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De CDC, het Amerikaanse RIVM, heeft toegegeven dat mondkapjes de verspreiding van corona nauwelijks helpen voorkomen, schrijft One America News. De overheid staat onder toenemende druk om de mondkapjesplicht in de VS af te schaffen.

Uit een nieuwe studie van de CDC blijkt dat mondkapjes een verwaarloosbaar effect hebben op de coronacijfers dat binnen de foutmarge ligt. Volgens het onderzoek verminderden mondkapjes het aantal nieuwe besmettingen met 1,5 procent. In de eerste 20 dagen na afkondiging van de mondkapjesplicht waren ze 0,5 procent effectief en na 100 dagen waren ze minder dan 2 procent effectief.

De CDC zei het dragen van mondkapjes nog steeds te adviseren, hoewel het centrum toegaf dat het statistisch gezien niet uitmaakt. Sommige Amerikaanse staten gaan langzaam maar zeker terug naar normaal door de mondkapjesplicht af te schaffen.

16 staten

Inmiddels zijn er al 16 Amerikaanse staten waar geen maskerplicht meer is. In geen van de grafieken trad een verschil op nadat de maatregel werd afgeschaft.

RIVM-baas Jaap van Dissel zei dat mondkapjes ‘een buitengewoon gering effect hebben’ op de verspreiding van het coronavirus. Hij noemde de mondkapjesplicht vooral een politiek besluit. Eerder bleek uit een baanbrekende Deense studie dat mondkapjes mensen niet beschermen tegen corona.


[One America News]

5 37 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
2 jaren geleden

Kom ze nou pas achter, en dat is dan wel een organisatie, begin verleden jaar zei ik dat al ,dat het geen meter helpt. eerder ziek makend ,ook dat vermelde ik al ..

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Ik heb geen mondvodjes, kan ze dus ook niet dragen en heb nog nooit een boete gehad.

Ria
Ria
2 jaren geleden

Misschien dat Nederland nu ook inziet dat het niet noodzakelijk is om deze maatregel te blijven handhaven

Snert Bert
Snert Bert
2 jaren geleden

Goh verassend

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x