Homepagina » Buitenland » Niemand durft dit onderzoek over mondkapjes te publiceren
mondkapjes

Niemand durft dit onderzoek over mondkapjes te publiceren

In Denemarken is een groot onderzoek gedaan naar mondkapjes en of ze helpen om de verspreiding van corona te voorkomen. Er is alleen één probleem: wetenschappelijke tijdschriften staan niet bepaald in de rij om het te publiceren. De onderzoekers weten wel hoe dat komt: de resultaten zijn ‘een bedreiging voor de status quo’.

Deense media schrijven dat The Lancet, The New England Journal of Medicine en JAMA de paper hebben geweigerd. Tijdens het onderzoek, dat eind april begon, werden 6000 Denen onderverdeeld in twee groepen. De ene groep droeg altijd een mondkapje in het openbaar, de andere groep droeg geen kapje. Na een maand werden de deelnemers getest op corona en antilichamen tegen het virus.

De wetenschappers willen weinig kwijt over de onderzoeksresultaten, maar lieten wel doorschemeren dat de eindconclusie de reden is dat tijdschriften hun vingers er niet aan durven te branden.

Moedig genoeg

“We willen de resultaten pas bespreken als het onderzoek is gepubliceerd,” aldus professor Christian Torp-Pedersen van het Noord-Seelandziekenhuis in Denemarken.

Een andere onderzoeker liet aan New York Times-verslaggever Alex Berenson weten dat de resultaten pas gepubliceerd zullen worden ‘zodra er een tijdschrift is dat moedig genoeg is om het onderzoek te accepteren’.

In Denemarken zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook moet je in cafés en restaurants een kapje dragen op het moment dat je je tafel verlaat.

4.3 19 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
adrianus johannes
adrianus johannes
1 maand geleden

wordt het een oorlogs-winter of een honger winter..
gebroeders de witt zijn ook door het volk vermoord..
de lachende elite hadden hun best gedaan..
hoever zijn we nu in deze setting van bekende geschiedenis..
mag ik de alternatieve media als gebroeders de witt zien!!
is de MSM dan de elite..
hoe zie jij dat..???

jenne
jenne
Reactie op  adrianus johannes
1 maand geleden

De gebroeders de Witt zijn niet door het volk, of zo men dat noemde het gepeupel vermoord, maar door soldaten en andere beulen die hier voor uit Engeland waren gekomen, de bevolking kwam te laat, ze waren vakkundig geslacht, door de Engelse banken ?, die toen hun fasal de Oranje boef op de troon zetten !

Monique
Monique
1 maand geleden

Ik begrijp deze wetenschappers niet, waarom wachten totdat iemand moedig genoeg is om het publiceren? Als de uitkomst schrikbarend is, dan deel je de uitkomst toch? In het belang van de medemens en zijn of haar gezondheid. Nu kan ik dit niet meer serieus nemen. En heb ik mijn vraagtekens er bij? Welke belangen zitten hier dan bij?

Niles
Niles
Reactie op  Monique
1 maand geleden

Als ze dat zouden doen dan kan het weg worden gezet al een complottheorie …. Dat willen ze juist voorkomen. Het onderzoek mag geen eigen leven gaan leiden.

rop
rop
1 maand geleden

Duidelijk de Angst om hun status quo, te verliezen, dus niet publiceren tenzij er Een is, die het wel aandurft dan volgen er meer schapen, Angst voor dit of dat of angst voor dat ze toch iets publiceren, stel toch eens dat het onderzoek gewoon waar is, en vele wetenschappers hebben een heel ander beeld laten zien, dat is zeker een Groot Zeer, als een onderzoek heel anderen beeld heeft dan wat ze hebben gezegd, tast het hun imago aan en verliezen ze hun geloofwaardigheid, dus het blad begint er niet aan, en de wetenschappers zullen dan toch een ander alternatief bedenken hoe ze hun fouten kunnen bedekken met een ander bedenksel, die meer past bij het imago van krant en wetenschappers.

salvar
salvar
1 maand geleden

wordt je ook zo gek van die muilkorf?
laat iemand mij maar vertellen wat voor zin het heeft?
pak beet over mijzelf.
9 maanden duurt dit geouwehoer nu en ik heb nog nooit bewust mij aan de 1,5 meter (wat nu ondergesneeuwd is ivm met testen) gehouden.
nooit een mondkap gedragen.
ik schouwde maar raak.
ik heb een behoorlijke leeftijd en onderliggende ziekte en ben (even afkloppen) in die tijd ziek geweest van het spook corona neeeeeeee.
ja af en toe snotteren zoals iedereen wel eens.
wat is het verschil lichamelijk met BV 2 jaar terug niets.
misschien dat ik geestelijk wel wat merkt door de trawanten in denhaag.

wie durft het onderzoek te publiceren nou ik denk niemand de schijters.

mondkapje is en heeft niets te maken met het virus.
mondkapje is ervoor dat je eigenlijk geen zin heeft om te praten dus monddood.
1,5 meter heeft ook zo zijn rede ook zo weinig mogelijk communiceren.
ze zijn echt slim hoor om de mensen te manipuleren.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  salvar
1 maand geleden

De mensen die op straat lopen en zo’n luier ophebben kijken ook niet vrolijk en zijn depressief. Daar fiets ik dan glimlachend tussen. Lachen sterkt ook het immuunsysteem.

Rob
Rob
Reactie op  GEEN Schaap
1 maand geleden

En als ze commentaar hebben dat je niet zo’n muilkorf draagt dan zeg je: maar ik krijg wel meer lucht en zuurstof dan jij en ik adem de CO2 weer uit. En jij hebt geen gezicht meer, ik wel.

Niles
Niles
Reactie op  GEEN Schaap
1 maand geleden

Jij bent in mijn ogen een hedendaagse held!
Gisteren werd ik verplicht om een mondkapje te dragen bij een Jumbo. Ben omgedraaid en ben ergens anders boodschappen gaan doen. Heb daarbij hard geroepen dat ik niet mee doe met het circus. Fascistisch gedrag …

Meindert Kramp
Meindert Kramp
Reactie op  Niles
1 maand geleden

Iemand geeft een duimpje omlaag. Ik zie niet in, waarom. Niles overtreedt geen regels en roep alleen maar, dat hij niet mee doet met het circus. Wij leven nog in een vrij land. Hoe lang nog? Als het aan de nederduimpjes ligt, niet lang meer.

Anna
Anna
Reactie op  Niles
1 maand geleden

Super! Goed gedaan!!!

Rob
Rob
Reactie op  salvar
1 maand geleden

salvar. Als ik iedereen met die muilkorven op zie lopen dan verplaats ik mij als het ware in de gedachten van de elite. Je bent niets, je hebt hier geen bestaansrecht, dit is onze planeet. Die muilkorf is meer een moordkorf want je zit in een langzaam verstikkingsproces. Je krijgt immers veel minder lucht binnen en dus ook veel minder zuurstof. En de CO2 die je normaal gesproken uitademt adem je met zo’n ding weer in omdat het erin blijft hangen. Je hebt geen bestaansrecht dus moet je dood in hun ogen. Met zo’n ding op heb je geen gezicht dus ben je in hun ogen ook niemand. Dat zijn redenen waarom mensen braaf muilkorven dragen alsof ze honden zijn. Toevallig is de elite van mening dat we geen mensen zijn maar beesten. Zij zijn echter zelf de oorzaak dat deze wereld zo’n enorme teringbende is. Dus denk ik maar: ach, alleen beesten hebben een beestachtige vieze over anderen.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
1 maand geleden

precies rob

Nanda
Nanda
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Voor het geval zo’n luier verplicht wordt kijk eens op Amazon naar Mesh Mask, daar zijn maskers te koop waar je heerlijk door kunt ademen en en nog leuk uitzien ook.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Nanda
1 maand geleden

Mondkapjes zien er niet leuk uit.
Niet één!!!

En heerlijk ademen doe je zonder (!) mondkapje, anders was je er wel mee geboren.

Anna
Anna
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

🙂

Anne
Anne
1 maand geleden

We weten allemaal al dat mondkapjes slecht zijn.
Kijk naar landen waar mondkapjes verplicht zijn. Steeds meer “besmettingen”. Positief getesten.

Anna
Anna
Reactie op  Anne
1 maand geleden

Ja precies.Mondkapjes ongezond, verhogen zeiktes.
Hooge valse positiven door “PCR testen” die helemaal niet diagnostisch zijn.
Valse positieven of positiev zijn niet “besmettingen”.
Dit is taal die wordt gebruikt als angst agenda, en om verder lockdowns.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
1 maand geleden

Toen ik net mijn wekelijkse bezoekje aan de kringloopwinkel wilde brengen heb ik gelijk rechtsomkeert gemaakt.
Het is nu dus verplicht daar een mondkapje binnen te dragen.
Het gaat dus om vestigingen van ‘De Kringloper’ in Naarden, almere, Hilversum en Weesp.
Dat u dat even weet.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Zolang het nog steeds een advies is, en geen verplichting draag ik er geen. En als het bij een winkel staat dat het wel verplicht is, ga ik daar niet naar binnen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  GEEN Schaap
1 maand geleden

En dat was dus ook precies wat ik deed. Zolang dit niet verplicht is, vind ik dit naar klanten en personeel (die al 2 weken de verplichting hebben) ronduit schandalig.
Ik weet niet of ik daar überhaupt ooit nog wil komen.
Vanwege mijn hobby’s, o.a. het zoeken naar vintage geluidsapparatuur (en het repareren, reviseren en modificeren) ging ik regelmatig kringlopers af. Maar nu met die corona onzin is die ‘drive’ compleet verdwenen.
Ik ging de laatste tijd meer uit gewoonte, om even weg te zijn, dan uit interesse.
Er staat nu het e.e.a. op zolder al 8 maanden te verstoffen. Geen zin meer in.

Jerry
Jerry
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Dat zie je veel meer tegenwoordig, dat mensen geen zin meer hebben omdat ze eerst aan alle regels moeten voldoen voor ze ergens naartoe kunnen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Jerry
1 maand geleden

Het ontmoedigen een fysieke winkel te bezoeken, daar draait het om. Een bord met regels en ontsmettingszuil bij de ingang, mondkapjes, pijltjes voor looprichtingen, spatschermen voor de kassa.
Alles wordt verzonnen om het winkelen tot een onaangename en angstige ervaring te maken en mensen zodoende te bewegen hun aankopen online te doen.
Men, de bovenonsgestelden, had waarschijnlijk niet verwacht dat zovelen, desnoods met muilkorf, tóch de deur uitgaan en gaan winkelen/boodschappen doen.
Dus blijft er maar één ding over: een totale zware lockdown om alles af te breken.
Dat advies van het ‘onafhankelijke’ Red team komt echt niet uit de lucht vallen. De Europese raad heeft dit vorige week al voor heel Europa ‘geadviseerd. Daaraan kun je zien dat dat Red team allesbehalve onafhankelijk is, maar dezelfde agenda doorvoert als het OMT (lees:kabinet).
Helaas heeft de detailhandel zelf vermoedelijk niet in de gaten wat hier allemaal achter zit, en zal men tevergeefs, net als in de horeca, met allerlei kunst en vliegwerk proberen de boel overeind te houden.

Ik hoop dat het uiteindelijk zover komt dat wij het hele binnenhof incl. torentje gaan afbreken en in het water rondom flikkeren. Dat hoort wat mij betreft dan ook bij het ‘nieuwe normaal’.

Petra
Petra
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

De EU die niet naar de WHO luistert?

Wat gaat hier fout?

Anna
Anna
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

🙁

Elise
Elise
1 maand geleden

Zet het op de site: medisch contact(oa van Elke de Klerk) Om maar eens mee te beginnen.
Zet het in: De andere krant.
Verspreidt het gratis bij drukke punten.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
1 maand geleden

Doordat ze de uitkomst niet durven te publiceren, begrijpt iedereen wat die uitkomst is.
Het is dus niet eens meer nodig.

Anna
Anna
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Precies

Alex
Alex
1 maand geleden

Of course they are not going to publish this, it’s a billion dollar industry!

You also hear nothing about Coronavirus masks and gloves polluting oceans and beaches!

“Operation Mer Propre (Operation Clean Sea), a French nonprofit group that regularly picks up litter along the Cote d’Azur, sounded the alarm late last month after their divers found discarded gloves, masks and empty hand sanitizer bottles in the Mediterranean.”

https://www.naturalnews.com/2020-06-10-coronavirus-masks-and-gloves-polluting-oceans-and-beaches.html

Face masks and other equipment meant to protect against coronavirus are polluting our oceans!

https://www.naturalnews.com/2020-07-23-face-masks-polluting-our-oceans.html

I guess Greta “Doom”berg must be real proud wearing her facemask!

https://kval.com/news/entertainment/gallery/greta-documentary-a-fuller-portrait-of-climate-activist

marijke
marijke
1 maand geleden

is zelfde zoals in belgie,

x

Check Also

coronatest

22 experts ontdekken 10 dodelijke fouten in de coronatest

Peter Borger heeft samen met nog 21 ...

van dissel

Belgische Van Dissel in 2019: zo maak je mensen bang voor een virus (must-see)

Marc Van Ranst, de ‘Belgische Jaap van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x