Buitenland

Niemand durft dit onderzoek over mondkapjes te publiceren

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Denemarken is een groot onderzoek gedaan naar mondkapjes en of ze helpen om de verspreiding van corona te voorkomen. Er is alleen één probleem: wetenschappelijke tijdschriften staan niet bepaald in de rij om het te publiceren. De onderzoekers weten wel hoe dat komt: de resultaten zijn ‘een bedreiging voor de status quo’.

Deense media schrijven dat The Lancet, The New England Journal of Medicine en JAMA de paper hebben geweigerd. Tijdens het onderzoek, dat eind april begon, werden 6000 Denen onderverdeeld in twee groepen. De ene groep droeg altijd een mondkapje in het openbaar, de andere groep droeg geen kapje. Na een maand werden de deelnemers getest op corona en antilichamen tegen het virus.

De wetenschappers willen weinig kwijt over de onderzoeksresultaten, maar lieten wel doorschemeren dat de eindconclusie de reden is dat tijdschriften hun vingers er niet aan durven te branden.

Moedig genoeg

“We willen de resultaten pas bespreken als het onderzoek is gepubliceerd,” aldus professor Christian Torp-Pedersen van het Noord-Seelandziekenhuis in Denemarken.

Een andere onderzoeker liet aan New York Times-verslaggever Alex Berenson weten dat de resultaten pas gepubliceerd zullen worden ‘zodra er een tijdschrift is dat moedig genoeg is om het onderzoek te accepteren’.

In Denemarken zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook moet je in cafés en restaurants een kapje dragen op het moment dat je je tafel verlaat.

4.3 19 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
adrianus johannes
adrianus johannes
1 jaar geleden

wordt het een oorlogs-winter of een honger winter..
gebroeders de witt zijn ook door het volk vermoord..
de lachende elite hadden hun best gedaan..
hoever zijn we nu in deze setting van bekende geschiedenis..
mag ik de alternatieve media als gebroeders de witt zien!!
is de MSM dan de elite..
hoe zie jij dat..???

Monique
Monique
1 jaar geleden

Ik begrijp deze wetenschappers niet, waarom wachten totdat iemand moedig genoeg is om het publiceren? Als de uitkomst schrikbarend is, dan deel je de uitkomst toch? In het belang van de medemens en zijn of haar gezondheid. Nu kan ik dit niet meer serieus nemen. En heb ik mijn vraagtekens er bij? Welke belangen zitten hier dan bij?

rop
rop
1 jaar geleden

Duidelijk de Angst om hun status quo, te verliezen, dus niet publiceren tenzij er Een is, die het wel aandurft dan volgen er meer schapen, Angst voor dit of dat of angst voor dat ze toch iets publiceren, stel toch eens dat het onderzoek gewoon waar is, en vele wetenschappers hebben een heel ander beeld laten zien, dat is zeker een Groot Zeer, als een onderzoek heel anderen beeld heeft dan wat ze hebben gezegd, tast het hun imago aan en verliezen ze hun geloofwaardigheid, dus het blad begint er niet aan, en de wetenschappers zullen dan toch een ander alternatief bedenken hoe ze hun fouten kunnen bedekken met een ander bedenksel, die meer past bij het imago van krant en wetenschappers.

salvar
salvar
1 jaar geleden

wordt je ook zo gek van die muilkorf?
laat iemand mij maar vertellen wat voor zin het heeft?
pak beet over mijzelf.
9 maanden duurt dit geouwehoer nu en ik heb nog nooit bewust mij aan de 1,5 meter (wat nu ondergesneeuwd is ivm met testen) gehouden.
nooit een mondkap gedragen.
ik schouwde maar raak.
ik heb een behoorlijke leeftijd en onderliggende ziekte en ben (even afkloppen) in die tijd ziek geweest van het spook corona neeeeeeee.
ja af en toe snotteren zoals iedereen wel eens.
wat is het verschil lichamelijk met BV 2 jaar terug niets.
misschien dat ik geestelijk wel wat merkt door de trawanten in denhaag.

wie durft het onderzoek te publiceren nou ik denk niemand de schijters.

mondkapje is en heeft niets te maken met het virus.
mondkapje is ervoor dat je eigenlijk geen zin heeft om te praten dus monddood.
1,5 meter heeft ook zo zijn rede ook zo weinig mogelijk communiceren.
ze zijn echt slim hoor om de mensen te manipuleren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

58
0
We lezen graag je reactie!x