Universum

Mars en bloedmaan samen aan de hemel. Volgens onze voorouders was dit een teken van de apocalyps

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bloedmaan komt eraan en wordt vergezeld door Mars, de god van de oorlog. Mars staat op vrijdag het dichtst bij de aarde in 15 jaar, wat ervoor zorgt dat de planeet zowel groot als helder aan de hemel staat. Dit is een ideaal moment om de rode planeet waar te nemen.

Mars is gemakkelijk met het blote oog te herkennen aan de hemel, als een heldere, roodachtige ‘ster’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De laatste keer dat Mars groter en helderder was dan normaal, was in 2003. Gedurende twee weken zal de rode planeet zelfs nog helderder zijn dan Jupiter.

Brenger van doem

Daarnaast wordt vrijdag de langste maansverduistering van de eeuw verwacht. Dit fenomeen joeg onze voorouders schrik aan en wordt in sommige delen van de wereld nog steeds gezien als brenger van doem.

Het maximum van de totale maansverduistering vindt plaats om 22.22 uur. Vanuit Nederland en België is het grootste gedeelte van de eclips zichtbaar, maar het begin moeten wij missen.

Erg indrukwekkend

Een totale maansverduistering kan erg indrukwekkend zijn. Tijdens de totaliteit, die duurt van 21.31 uur tot 23.14 uur, valt er geen direct zonlicht meer op de maan.

Een klein beetje zonlicht valt nog op het maanoppervlak. Dit is met name rood licht, waardoor er een rode gloed over de maan komt. Deze fase wordt ook wel bloedmaan genoemd, en duurt ruim 1,5 uur.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lee
Lee
5 jaren geleden

Ik begreep dat er in het oude Rome én het oude China tijdens een eclips lawaai werd gemaakt om de dieren of demonen die de maan bedreigden weg te jagen.
Ik heb dus een grote geluidsinstallatie gehuurd en zal deze op maximaal volume zetten gedurende de eclips. Ik neem aan dat de buren begrip hebben voor deze uitleg.

Als dan toch blijkt dat de bloedmaan het einde der tijden aankondigt heb ik in ieder geval een leuk afscheidsfeestje gehad.

densie
densie
5 jaren geleden

super humor haha…..

alleen…wat wel absoluut een gegeven is, is dat er veel mensen zijn, die in het emotionele uit hun dak kunnen gaan met volle Maan…die werking is werkelijk waar….manisch dus…

doe dus niet met je mee…

namaste

Sceptic
Sceptic
5 jaren geleden

Je kunt de informatie van Daily Mail beter zien als Daily hersenspoeling.

Flat Earth – Lunar Eclipse 2018 – Moon not a Sphere?
https://www.youtube.com/watch?v=S0oGhkN4BBE&t=731s

Lunar Eclipses DESTROY NASA HOAX MODEL
https://www.youtube.com/watch?v=46bTqan7xjY&t=106s

The earth is flat and NASA has developed a HOAX for all to buy. All we ever had to do was to question what we see. NASA IS DESTROYED by actual observations of eclipses and other phenominon.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

We praten altijd over de oude tijden waarin de mensen geloofden etc. etc. Oude tijden bestaan helemaal niet. Alleen het hier en nu en we worden nog steeds gek gemaakt door religies die met hel en verdoemenis de mensheid terroriseren en door oorlog en de meest walgelijke misdaden door religieuzen gepleegd.
I would say: F#ck them all ! Om te beginnen met de Paus !

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x