Homepagina » Buitenland » Amerikanen vallen pro-Assadstrijders aan en ‘steunen terroristen’. Deze daad van agressie onthult echte functie westerse coalitie
Amerikanen vallen pro-Assadstrijders aan en 'steunen terroristen'. Deze daad van agressie onthult echte functie westerse coalitie

Amerikanen vallen pro-Assadstrijders aan en ‘steunen terroristen’. Deze daad van agressie onthult echte functie westerse coalitie

De Amerikaanse coalitie heeft in Syrië aanvallen uitgevoerd op pro-Assadstrijders. Deze jongste aanvallen zijn tamelijk bijzonder: het gebeurt niet vaak dat de westerse coalitie soldaten en strijders bombardeert van het regime van president Assad.

De Syrische staatsmedia hebben fel uitgehaald tegen deze ‘daad van agressie’. Ze melden dat de aanvallen bedoeld waren om de terroristen te steunen.

Het Syrische persbureau SANA omschreef de Amerikaanse ‘agressie’ als een ‘poging om terrorisme te ondersteunen’.

Daad van agressie

“Internationale coalitietroepen bombarderen militairen die ten oosten van de Eufraat strijden tegen IS en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF),” meldde de Syrische tv.

Ook Franz Klintsevitsj, een prominent lid van de Russische parlementscommissie voor veiligheid, zei dat de aanvallen een ‘daad van agressie’ waren.

De Amerikaanse coalitie zei aanvallen te hebben uitgevoerd tegen pro-Assadstrijders nadat zij het hoofdkwartier van de door de VS gesteunde SDF hadden aangevallen.

In een verklaring claimde de coalitie dat de Amerikaanse aanval ‘zelfverdediging’ was.

Onwettig

Damascus zei nog maar eens dat de Amerikaanse aanwezigheid in het land onwettig is. Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken schreef in een tweetal brieven aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dat de aanvallen ‘een misdaad tegen de menselijkheid’ zijn.

In de brieven claimde de regering verder dat Washington het bestrijden van terrorisme als excuus gebruikt om illegale bases op Syrisch grondgebied op te zetten.

Echte functie

“Deze [daad van] agressie onthult opnieuw de echte functie van deze coalitie en de rol die Washington heeft gespeeld bij het steunen van terreurgroep IS,” aldus het ministerie.

Het ministerie voegde toe dat de Amerikanen een veilige zone rond hun basis bij het Syrische plaatsje al-Tanf hebben gecreëerd waar IS-terroristen zich kunnen verschansen, hergroeperen en nieuwe aanvallen coördineren.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[PressTV, Sputniknews]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Er moet samendelen, rechtvaardigheid en vrede komen in Syrië.

  5 likes
  • De Amerikanen zijn dat echt niet met je eens @ Jaya, ook Trump moet hier trouwens goedkeuring aan gegeven hebben. Persoonlijk vind ik dat moeilijk te verteren. Hij heeft immers beloofd zijn jongens wereldwijd naar huis te halen en te stoppen met zogenaamd politieagent van de wereld te spelen.

   16 likes
   • Trump was bedoeld om de boze massa te misleiden. Veel Amerikanen beginnen dit ook te beseffen. Hij is de valse kaart in het spel.

    8 likes
   • @Eksegese,

    Dat heeft Trump idd gezegd. Het wachten is op wanneer dit gaat gebeuren rekening houdend met het feit dat een gedeelte van de Amerikaanse bevolking het geen ene mallemoer kan schelen wie of wat ze vernietigen. Die zien liever de bombs away op tv en daarna terug naar de superbowl series..

    Er wonen in Amerika veel gasten – en ik wil het per definitie nog niet stereotypeert noemen – maar er liepen voor de crisis nogal wat Amerikanen rond die binnen 10 minuten een winkel in- en uit liepen. Binnen die tijd een hele audiostudio hadden aangeschaft, of vier dure pakken en schoenen afrekenden. Gewoon lekker snel alles op de pof via de tal van creditkaarten waar menigeen mee op zak liep. Ik heb ze bij bosjes tegelijk binnen zien komen. Just in a hurry, pay and go…

    Er bestaat ook een groep ultra chauvinistische Amerikanen. Of je zou bijna willen zeggen een stel hersenloze, media gemanipuleerde burgers in Amerika. David Icke noemde het Amerikaanse volk ooit het meest gemanipuleerde volk ter wereld. Ik ben het daar niet helemaal mee eens maar begrijp wel waarom hij dat vind.

    Ik denk dat Icke hierbij meer doelde op de die-hard Amerikaan. Cowboys die vinden dat elk slecht signaal richting Amerika van buitenaf, met kogels en granaten beantwoord mag worden. En ja, dat slag volk woont er in Amerika in grote aantallen. Veel van hun zijn ook absoluut tegen een collectieve gezondheidsverzekering. Van die mentaliteit als de buurman zijn operatie niet kan betalen dan sterft hij maar. Liever dat dan een collectieve verzekering voor iedereen. Daar willen ze niet voor opdraaien.

    Het beeld wat in de komediefilm,”Borat! Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”, word geschetst, is idem zeer herkenbaar hoe sommige groepen zich gedragen in de States. Dat slag volk is al snel geshockeerd als je er andere mening op na houdt als het niet in hun straatje past.

    Zo woont de maffe komediant Borat in de film onder meer een rodeo evenement bij. Hij wil het Kazachs volkslied in de arena zingen op de melodie van het Amerikaanse volkslied. Vooraf aan zijn zangkunsten poogt Borat eerst het publiek gunstig stemmen door onder meer te vertellen dat;

    1. Borat: Mijn naam is Borat uit Kazachstan en mijn land supportert jullie oorlog in Irak!

    Publiek: yell

    2. Borat: Mogen we samen onze support geven voor onze jongens in Irak!

    Publiek: yell

    3. Borat: Moge de USA alle terroristen doden!

    Publiek: yell

    4. Borat: Moge George Bush het bloed drinken van alle mannen, vrouwen, en kinderen, in Irak!

    Publiek: Big Yell.

    5. Borat: Moge jullie land Irak vernietigen zodat de komende zesduizend jaar geen enkele hagedis meer zal voorkomen in de woestijn!

    Publiek: Yell.

    Borat: Voor onze vriendschap zal ik nu het volkslied van Kazachstan zingen op de muziek van het Amerikaanse volksleid.

    Publiek: Geen commentaar.

    Borat: Begint te zingen en provoceren.

    Publiek: Boeh geroep.

    https://www.youtube.com/watch?v=ePQ9_re7f1A

    Eerlijk is eerlijk. Borat is een mafkees die uitlokt maar die mensen op de bühne. Die mentaliteit komt me zeer bekend voor. En op die fiets zal het ook nog wel effe duren voordat de laatste amerikaan uit Syrië vertrokken is. Wat er ook aan puin wordt geschoten. They’ll give a damn.

    13 likes
 2. Lees eens goed wat er staat
  “In een verklaring claimde de coalitie dat de Amerikaanse aanval ‘zelfverdediging’ was.”
  Of zoal in hln stond “DEFENSIEVE AANVAL”
  Hetzelfde met een wagen defensief rijden, als je rijd ben je offensief bezig
  Woorden draaien en keren om hun gelijk te halen de kiekens.

  Wat willen ze ons nog wijsmaken

  12 likes
  • Probleem is dat de massa nog steeds pikt en slikt.

   7 likes
  • @Nerovinger,

   Die Amerikanen zien dat gewoon door een andere bril en de omgekochte VN kijkt nogmaals de andere kant op. Wat over blijft is puur een kwestie van zelfverdediging. Als de Amerikaanse staat ”Syrië” zich aangevallen voelt doordat er vreemde soldaten in hun staat lopen die niet de Hunnen zijn. Voelt Amerika zich gerechtmatigd om een “DEFENSIEVE AANVAL” uit te voeren. Zie ook het hoofdstuk Amerika’s verdedigingsstrategieën van de Amerikaanse staten Irak, Afghanistan, Pakistan, Soedan, Mali, Somalië, Libanon, en Libië.

   4 likes
 3. Pro-Assadstrijders. Wat een valse voorstelling van zaken! Alsof het rebellen betreft. Soldaten van Assad heten nog altijd regeringstroepen.
  Maar ja, 2 plus 2 is tegenwoordig 5.

  16 likes
  • Dat is wat men doet: alles verdraaien, andere woorden gebruiken, andere betekenis aan de dingen geven en daardoor de mensen op steeds weer andere benen zetten!

   1 likes
 4. En dan dat gedoe rond die Nederlandse majoor die uit zelfverdediging een soldaat doodde.
  En dan die 6 F16-tiens die vorig jaar terug kwamen uit Syrisch en Turks gebied en daar bommen hebben gegooid waarmee mensen zijn gedood. Tja als je als vliegeniertje in zo’n F 16 vanuit de hoogte bommen gooit krijg je ook niet mee dat er mensen daardoor sterven. Kom je ook niet voor de rechtbank.(schijnvertoning trouwens).
  En dan krijgen donorkinderen geen inzage in gegevens betreffende hun spermadonorvaders.
  En dan heb je D66 die zoveel mogelijk donororganen wil hebben van onbekende donoren wiens organen enkel en alleen een soort van leven kunnen hebben in een ander lijf, met een stoot aan medicatie, (lees chemicalien), als die uit levende donormensen worden gesneden die buiten bewustzijn zijn. Of m.a.w alsnog gedood worden.

  2 likes
 5. LS…

  Amerikanen zijn veelal domme Nederlanders die in 400 jaar niets geleerd hebben en vastzitten in bijbelse waanzin en onderdrukt worden door de satanische Khazaren !

  3 likes
 6. Dat Sputnik en PressTV met geen woord reppen over het feit dat er door Syrisch/Russische bombardementen alleen al deze week ruim 200 burgers om zeep zijn geholpen zal wel met hun opdrachtgever te maken hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

nos

NOS zaait paniek over recordtemperatuur poolcirkel. Dit is er echt aan de hand

38 graden in Siberië: hoogste temperatuur ooit ...