Buitenland

Amerikanen vallen pro-Assadstrijders aan en ‘steunen terroristen’. Deze daad van agressie onthult echte functie westerse coalitie

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse coalitie heeft in Syrië aanvallen uitgevoerd op pro-Assadstrijders. Deze jongste aanvallen zijn tamelijk bijzonder: het gebeurt niet vaak dat de westerse coalitie soldaten en strijders bombardeert van het regime van president Assad.

De Syrische staatsmedia hebben fel uitgehaald tegen deze ‘daad van agressie’. Ze melden dat de aanvallen bedoeld waren om de terroristen te steunen.

Het Syrische persbureau SANA omschreef de Amerikaanse ‘agressie’ als een ‘poging om terrorisme te ondersteunen’.

Daad van agressie

“Internationale coalitietroepen bombarderen militairen die ten oosten van de Eufraat strijden tegen IS en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF),” meldde de Syrische tv.

Ook Franz Klintsevitsj, een prominent lid van de Russische parlementscommissie voor veiligheid, zei dat de aanvallen een ‘daad van agressie’ waren.

De Amerikaanse coalitie zei aanvallen te hebben uitgevoerd tegen pro-Assadstrijders nadat zij het hoofdkwartier van de door de VS gesteunde SDF hadden aangevallen.

In een verklaring claimde de coalitie dat de Amerikaanse aanval ‘zelfverdediging’ was.

Onwettig

Damascus zei nog maar eens dat de Amerikaanse aanwezigheid in het land onwettig is. Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken schreef in een tweetal brieven aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres dat de aanvallen ‘een misdaad tegen de menselijkheid’ zijn.

In de brieven claimde de regering verder dat Washington het bestrijden van terrorisme als excuus gebruikt om illegale bases op Syrisch grondgebied op te zetten.

Echte functie

“Deze [daad van] agressie onthult opnieuw de echte functie van deze coalitie en de rol die Washington heeft gespeeld bij het steunen van terreurgroep IS,” aldus het ministerie.

Het ministerie voegde toe dat de Amerikanen een veilige zone rond hun basis bij het Syrische plaatsje al-Tanf hebben gecreëerd waar IS-terroristen zich kunnen verschansen, hergroeperen en nieuwe aanvallen coördineren.

Foto: Fæ Wikimedia Commons

[PressTV, Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Er moet samendelen, rechtvaardigheid en vrede komen in Syrië.

Nerovinger
Nerovinger
4 jaren geleden

Lees eens goed wat er staat
“In een verklaring claimde de coalitie dat de Amerikaanse aanval ‘zelfverdediging’ was.”
Of zoal in hln stond “DEFENSIEVE AANVAL”
Hetzelfde met een wagen defensief rijden, als je rijd ben je offensief bezig
Woorden draaien en keren om hun gelijk te halen de kiekens.

Wat willen ze ons nog wijsmaken

Richard
Richard
4 jaren geleden

Pro-Assadstrijders. Wat een valse voorstelling van zaken! Alsof het rebellen betreft. Soldaten van Assad heten nog altijd regeringstroepen.
Maar ja, 2 plus 2 is tegenwoordig 5.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

LS…

Amerikanen zijn veelal domme Nederlanders die in 400 jaar niets geleerd hebben en vastzitten in bijbelse waanzin en onderdrukt worden door de satanische Khazaren !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x