Homepagina » Buitenland » VS niet in Syrië om IS te bestrijden, maar om het land leeg te plunderen. Hebben de terroristen hulp van buitenaf?
VS niet in Syrië om IS te bestrijden, maar om het land te plunderen. Hebben de terroristen hulp van buitenaf?

VS niet in Syrië om IS te bestrijden, maar om het land leeg te plunderen. Hebben de terroristen hulp van buitenaf?

Een recente Amerikaanse aanval op pro-Assadstrijders bewijst dat Washington niet in Syrië is om terreurgroep IS te bestrijden, maar om het land te plunderen. Dat heeft Rusland gezegd.

Het Russische ministerie van Defensie zei in een verklaring dat de aanval opnieuw laat zien dat de VS niet in Syrië blijft om IS te bestrijden, maar om Syrische economische hulpbronnen in te pikken.

Het Amerikaanse leger zei woensdag tenminste 100 pro-Assadstrijders te hebben gedood in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor.

Olieraffinaderij

Het Syrische persbureau SANA omschreef deze ‘daad van agressie’ als een ‘poging om terrorisme te steunen’.

De Syrische troepen voerden een anti-IS-missie uit in de buurt van olieraffinaderij al-Isba in Deir ez-Zor toen ze plotseling werden bestookt door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen.

De VS en zijn bondgenoten steunen militanten die de Syrische regering proberen af te zetten. Ze bombarderen sinds september 2014 ook IS-doelstellingen, zonder toestemming van Damascus of VN-mandaat.

Groot obstakel

De aanvallen hebben in veel gevallen geleid tot burgerslachtoffers en niet geresulteerd in de bestrijding van terrorisme.

Woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova zei dat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië ‘een groot obstakel is voor het bereiken van vrede’.

“Sommige invloedrijke externe spelers benutten de mogelijkheden die ze hebben niet om de terroristen in Syrië uit te schakelen,” zei ze.

Hulp van buitenaf

Zaterdag werd in de door militanten gecontroleerde provincie Idlib een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht gehaald door terroristen.

Het vliegtuig werd neergeschoten met behulp van een Manpad, een lanceerbuis die op de schouder van de schutter rust en is uitgerust met een luchtdoelraket.

Zakharova zei dat dergelijke wapens niet in de handen van terroristen vallen, tenzij ‘ze hulp van buitenaf hebben’.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[PressTV]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
2 jaren geleden

De VS blijft voorlopig in Syrië i.v.m. een machtsstrijd tussen aan de ene kant landen en groepen die pro Iran zijn, en aan de andere kant landen en groepen die pro VS zijn. Het is inmiddels algemeen bekend dat Iran pro terror is. Iran heeft zelfs nauwe banden met het criminele Noord Korea.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

@René van Zalk

Nou daar zeg je nogal wat. Wat voor criminele activiteiten houdt Iran en Noord-Korea er op na dan die andere landen niet flikken? En vraag twee. Waar zit het hem precies in met die zogenaamde ‘pro terreur’ van Iran. Heb je ook voorbeelden?

J. Hofmans
J. Hofmans
Reactie op  René van Zalk
2 jaren geleden

Iran pro tereur. Want ja, Iran heeft alles overgenomen en voert al jaren overal oorlog. Ze zijn hier in heel Europa, maar vooral in alle staten van Amerika. Breng dergelijke nieuws maar bij je vriendjes van XXXander en bij je slagersopleiding. Hier lachen ze je uit

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  J. Hofmans
2 jaren geleden

Beste,

Het meest geloofwaardige woord komt nog altijd van de mensen die er zelf op missie geweest zijn. Pater Daniël is zo iemand, die het dus van dichtbij beleefd heeft. Zijn getuigenissen komen overeen met het artikel hierboven. IS zijn dan ook rebellen getraind door Israëlitische Mossad. Dat is ook de reden waarom zij Israel niet aanvallen. Het is dus een zionistische agenda.
Zij hebben chaos nodig in een land inzake destabilisatie ervan, zodoende daar de bank der rothschild te stichten.

Namaste

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Christgalactic
2 jaren geleden

Christgalatic,

De getuigenis van de Vlaamse Pater Daniel Maes komt geloofwaardig over en naar zijn conclusies zou meer onderzoek verricht moeten worden. Ook Nederlandse nieuws en actualiteitenprogramma’s als Éénvandaag, Nieuwsuur, Jinek, en Pauw zouden hier meer aandacht aan moeten besteden. Echter gebeurd het niet. Sterker nog, ze mijden hem als de neten.

Wat mij betreft een volgende indicatie hoe diep de Nederlandse NPO nieuws en actualiteitenprogramma’s betrokken zijn bij een agenda die is gecreëerd door Amerikaans personen van het business as usual model. De Amerikaanse Denktank ‘Project of the New American Century’ (PNAC) heeft hier een bijzonder groot aandeel in.
Alle landen die voormalig opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten, Generaal Wesley Clark’, opsomde die aangevallen diende te worden waaronder Somalië, Sudan, Libië en Syrië zijn afkomstig van de Denktank PNAC.

Mede opgericht door Skull and Bones lid, Robert Kagan. Zijn vrouw, Victoria Nuland, bracht als ‘Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs’, stront aan de knikker in de Oekraïne tezamen met minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, idem lid van het geheime genootschap van Skull and Bones.

Zo hebben we hier weer te maken met een bingo. Een insiders club binnen de regering waarvan we weten dat de orde van Skull and Bones altijd de belangen behartigende van Amerikaanse oligarchen. De Rockefeller familie naast privatenbankiers met het Rothschild bankiers imperium voorop. Deze driehoek werkt altijd hand in hand samen. Op de achtergrond weliswaar. Zodoende zijn ze nog gevaarlijker.

Zij brachten chaos en destabilisatie voort in de wereld. Wat dit artikel betreft aangaande Syrië, en waar Nederland, Brussel, volledig aan mee werkt. Alle ontwikkelingen in Noord Afrika, het Midden Oosten, en de Levant van de afgelopen tien jaar, inclusief de opkomst van IS was niet toevallig maar zo gepland volgens de PNAC agenda. In die zin verklaard het waarom Nederlandse nieuws en actualiteitenprogramma’s bij de NPO, personen als Pater Daniel Maes in zijn geheel negeren. Ze hebben er namelijk geen enkele baat bij dat dergelijke interviews het massa publiek bereiken.

Het onderwerp schijnt het katholieke forum in ieder geval niet te zijn ontgaan.

http://www.katholiekforum.net/2017/10/28/pater-daniel-maes-waar-de-vs-saoedi-arabie-en-israel-weer-mee-bezig-zijn-is-illegaal-en-misdadig/

Volledig interview Pater Maes in Syrië onthult media leugens (deel 1/3)

https://www.youtube.com/watch?v=BL4thjUn_L8

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Inderdaad, zij die de waarheid trachten boven water te krijgen worden geexcommuniceerd. Vandaar we allen dienen aan hetzelfde zeel te trekken en zo weinig mogelijk van dezen die dat trachten te doen ons emotioneel afhankelijk te stellen. Dat kunnen we doen door bijvoorbeeld te veranderen van bank, niet te stemmen op hun, hun pers niet als geloofwaardig te stellen, anderen bewust te maken daar er over te praten, spiritualiteit te beoefenen,…
Namaste

Richard
Richard
2 jaren geleden

Je zal maar in Syrië geboren zijn en jouw land wordt door de rest van de wereld uitgekozen om te vechten.
Arme mensen…:(

Elles
Elles
2 jaren geleden

Wat moet je zeggen over zoveel barbarisme, onmenselijkheid, monsterlijk gewoon.

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Het hele MO en Afrika hebben op dit moment te lijden onder een grondstoffenoorlog en de VS moet of wil daarbij het grootste aandeel van de grondstoffen verkrijgen.

Landen in Europa krijgen de kans een paar kruimels mee te pikken en moeten ze zich daarbij slaafs en braaf opstellen achter hun VS meester en mogen ze, vooruit dan maar, deelnemen aan het roven en moorden.

Het controlecentrum, het alziend oog en psychopathische Führer waakt daarbij over alles in Israël. Het zichzelf benoemende “uitverkoren sektarische volk”, de zionistische megalomane oppermeester met een bijna hysterische alles overtreffende waanzin van list en bedrog voor het boven alles aanbeden satansmiddel “geld!!”, voeren de regie over het plunderen van grondstoffen en delegeren de huursoldaten, die veelal zijn geronseld in Europa of Afrika. Men noemt ze in de EU dan ook ook wel “vluchtelingen”.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Omdat Nederland met de USA meedoet is Nederland ook een land van terroristen

Matt
Matt
2 jaren geleden

De Amerikanen claimen in staat van verdediging het Syrische leger gebombardeerd te hebben.

Dus als Assad nu eens die illegale Amerikaanse basissen zou bombarderen dan zou dat wel een echte daad van zelfverdediging zijn, want per slot van rekening zijn de Amerikanen illegaal in Syrië bezig het land op zijn kop te zetten met enorm veel burgerdoden.

Als de Amerikanen dan hun beklag doen bij de VN, want daar zijn ze als de kippen bij als hun dat uitkomt, zullen ze deze keer toch bot vangen. Syrië heeft het gelijk aan haar kant.

Waar wacht Assad op?

only you
only you
2 jaren geleden

De grootste rovereenheid, die in Europa geen afzetgebied meer hadden in de17de eeuw hebben de VS gesticht en schijnbaar is dit zo in het dna verweven, dat ze dit moeilijk afgeleerd krijgen en de reden dat sindsdien niks als oorlogen elkaar opgevolgd hebben

x

Check Also

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x