Buitenland

VS niet in Syrië om IS te bestrijden, maar om het land leeg te plunderen. Hebben de terroristen hulp van buitenaf?

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een recente Amerikaanse aanval op pro-Assadstrijders bewijst dat Washington niet in Syrië is om terreurgroep IS te bestrijden, maar om het land te plunderen. Dat heeft Rusland gezegd.

Het Russische ministerie van Defensie zei in een verklaring dat de aanval opnieuw laat zien dat de VS niet in Syrië blijft om IS te bestrijden, maar om Syrische economische hulpbronnen in te pikken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het Amerikaanse leger zei woensdag tenminste 100 pro-Assadstrijders te hebben gedood in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor.

Olieraffinaderij

Het Syrische persbureau SANA omschreef deze ‘daad van agressie’ als een ‘poging om terrorisme te steunen’.

De Syrische troepen voerden een anti-IS-missie uit in de buurt van olieraffinaderij al-Isba in Deir ez-Zor toen ze plotseling werden bestookt door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen.

De VS en zijn bondgenoten steunen militanten die de Syrische regering proberen af te zetten. Ze bombarderen sinds september 2014 ook IS-doelstellingen, zonder toestemming van Damascus of VN-mandaat.

Groot obstakel

De aanvallen hebben in veel gevallen geleid tot burgerslachtoffers en niet geresulteerd in de bestrijding van terrorisme.

Woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova zei dat de Amerikaanse aanwezigheid in Syrië ‘een groot obstakel is voor het bereiken van vrede’.

“Sommige invloedrijke externe spelers benutten de mogelijkheden die ze hebben niet om de terroristen in Syrië uit te schakelen,” zei ze.

Hulp van buitenaf

Zaterdag werd in de door militanten gecontroleerde provincie Idlib een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht gehaald door terroristen.

Het vliegtuig werd neergeschoten met behulp van een Manpad, een lanceerbuis die op de schouder van de schutter rust en is uitgerust met een luchtdoelraket.

Zakharova zei dat dergelijke wapens niet in de handen van terroristen vallen, tenzij ‘ze hulp van buitenaf hebben’.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

De VS blijft voorlopig in Syrië i.v.m. een machtsstrijd tussen aan de ene kant landen en groepen die pro Iran zijn, en aan de andere kant landen en groepen die pro VS zijn. Het is inmiddels algemeen bekend dat Iran pro terror is. Iran heeft zelfs nauwe banden met het criminele Noord Korea.

Richard
Richard
6 jaren geleden

Je zal maar in Syrië geboren zijn en jouw land wordt door de rest van de wereld uitgekozen om te vechten.
Arme mensen…:(

Elles
Elles
6 jaren geleden

Wat moet je zeggen over zoveel barbarisme, onmenselijkheid, monsterlijk gewoon.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Het hele MO en Afrika hebben op dit moment te lijden onder een grondstoffenoorlog en de VS moet of wil daarbij het grootste aandeel van de grondstoffen verkrijgen.

Landen in Europa krijgen de kans een paar kruimels mee te pikken en moeten ze zich daarbij slaafs en braaf opstellen achter hun VS meester en mogen ze, vooruit dan maar, deelnemen aan het roven en moorden.

Het controlecentrum, het alziend oog en psychopathische Führer waakt daarbij over alles in Israël. Het zichzelf benoemende “uitverkoren sektarische volk”, de zionistische megalomane oppermeester met een bijna hysterische alles overtreffende waanzin van list en bedrog voor het boven alles aanbeden satansmiddel “geld!!”, voeren de regie over het plunderen van grondstoffen en delegeren de huursoldaten, die veelal zijn geronseld in Europa of Afrika. Men noemt ze in de EU dan ook ook wel “vluchtelingen”.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x