Universum

“Het universum zit vol met gigantische verborgen zwarte gaten”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Röntgentelescoop NuSTAR van NASA heeft onlangs een aantal gigantische zwarte gaten ontdekt. Voorheen waren die aan het zicht onttrokken door stof en gassen.

Volgens wetenschappers van de Universiteit van Durham in Engeland zijn er miljoenen meer ‘superzware’ zwarte gaten in het universum dan eerder werd aangenomen. De vijf ontdekte zwarte gaten bevinden zich in het centrum van sterrenstelsels die op enkele miljoenen lichtjaren van de aarde staan.

Lange tijd hebben astronomen gedacht dat gas en stof superzware zwarte gaten niet aan het zicht konden onttrekken, maar dankzij NuSTAR zijn ze er voor de eerste keer in geslaagd deze verborgen monsters duidelijk te zien.

“We hebben er maar vijf gezien, maar als we de resultaten extrapoleren naar de rest van het universum, is het geschatte aantal enorm,” zei hoofdonderzoeker George Lansbury. NuSTAR bestaat uit twee telescopen die zijn bevestigd aan een satelliet. Omdat het instrument zich in een baan om de aarde bevindt, kan het veel scherper waarnemen dan telescopen op het aardoppervlak.

Het onderzoek is gepubliceerd in The Astrophysical Journal. De wetenschappers gaan NuSTAR nu gebruiken om meer superzware zwarte gaten in het hart van andere sterrenstelsels op te sporen.

[The Register]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
7 jaren geleden

Ik denk dat zwarte gaten de rotatiemotor van sterrenstelsels zijn.

new atheist world order
new atheist world order
7 jaren geleden

ach, het houdt je van de straat als wetenschapper.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Het universum zit vol met gigantische verborgen zwarte gaten”

Het budget van NASA ook!

Wim
Wim
7 jaren geleden

In de boek van Henoch zegt de engel tegen hem, het is om sterren die niet aan de orde houden om opgeslokt te worden of als sterren hun eigen gang gaan.
Gewoon de oude kennis in huis halen, niet met een telescoop die miljarden heet gekost, dat zijn van die atheïsten die hun gelijk willen halen, wij zijn beter.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x