Homepagina » Mens en Dier » Dit zei Kees van der Staaij vorige week over ontbreken juridische basis van avondklok
van der staaij
Foto: Kees van der Staaij (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Dit zei Kees van der Staaij vorige week over ontbreken juridische basis van avondklok

Premier Rutte heeft gezegd dat het vervallen van de avondklok ‘ernstige gevolgen zal hebben’ voor de bestrijding van de coronacrisis. Hij hoopt dat het besluit van de rechter om de avondklok per direct te schrappen, wordt geschorst.

Het demissionaire kabinet wil dat de avondklok van kracht blijft tot er in hoger beroep een definitieve uitspraak ligt. Tegenover de pers zei Rutte verder dat de avondklok geen doel is, maar een middel om ‘straks al onze vrijheden terug te krijgen op een veilige manier’.

Kees van der Staaij (SGP) maakte afgelopen week een belangrijk punt, namelijk dat de avondklok nog helemaal niet bekrachtigd is. “De SGP vond en vindt, alles afwegend, dat de avondklok in de huidige omstandigheden geen proportionele maatregel is,” zei Van der Staaij.

“Ik zeg daarbij dat we de lat hier hoger leggen dan bij andere maatregelen die het kabinet neemt, omdat het een uitzonderlijk juridisch kader is waar een beroep op wordt gedaan. Daarom zijn wij eigenlijk extra streng bij deze maatregel.”

Nog niet gebeurd

Het eerstvolgende debat over de avondklok had volgens hem over de wet moeten gaan. “Want deze bijzondere noodwet zegt duidelijk dat er onverwijld een wetsvoorstel naar het parlement moet worden gestuurd, zodat de Tweede en de Eerste Kamer – dat is nu ook nog niet gebeurd – zich kunnen uitspreken over de invoering. Nu praten we eigenlijk al over een verlenging, zonder dat we de invoering parlementair hebben bekrachtigd,” benadrukte Van der Staaij.

“Mijn kernvraag is daarom waarom het zo lang geduurd heeft voordat de bekrachtigingswet naar de Kamer is gegaan,” voegde hij toe.

5 25 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
19 dagen geleden

‘Heel ongemakkelijk’ is Vanderstaays voor schofterig ondemocratisch. Newspeak 2021. Neem nog een hap meel.

Rinalokerse@outlook.com
Reactie op  Dubito
19 dagen geleden

Deze reactie begrijp ik niet, wil je wat duidelijker zijn?

Eus
Eus
Reactie op  [email protected]
19 dagen geleden

Hij bedoelt “ schofterig ondemocratisch” maar camoufleert dat in net taalgebruik.

Dubito
Dubito
Reactie op  Eus
19 dagen geleden

Zo is dat.

Karel I
Karel I
Reactie op  Dubito
19 dagen geleden

Het gaat niet om wat ze zeggen maar wat ze doen.
Check stemgedrag moties/wetten:

https://i.imgur.com/BMecfed.jpg

Frdms4miauw
Frdms4miauw
Reactie op  Dubito
18 dagen geleden

Het door het gekozen kabinet voorleggen van de verlenging van de avondklok aan het gekozen parlement is inderdaad zeer ondemocratisch..

Petrus
Petrus
19 dagen geleden

Ja sukkel, daar zit je gewoon naar te kijken en je kunt er niks tegen doen.
Ik heb je in 2020 ook niet gehoord.

Petrus
Petrus
19 dagen geleden

Voor alle duidelijkheid; ik heb het over Kees van der Staaij.

rop
rop
19 dagen geleden

Rutte en de jonge en nog vele anderen lijden aan een virus waanzin, nemen maatregelen om het virus te bestrijden en deze bestrijdingsmiddel zit vele vuile stoffen in, deze vuiligheid is op zich zelf ook al een virus die de samenleving platlegt, maatregels zijn een bestrijding om het virus tegen te gaan om verlamming van de samenleving daardoor tegen te gaan ,en wat doen ze met deze bestrijdingsmiddel een middel inzetten die de kwaal [platleggen] erger maakt dan de virus zelf, en ja prikken moet de oplossing zijn en wezen, en daarmee als het virus verminderd de maatregels kunnen worden versoepelt, al deze soepregels een dikke brei van maatregels hebben het vele malen erger gemaakt, nu is er een rechter die Een verbod direct moet worden opgeheven, en dat is natuurlijk tegen het zere been van de overheid, en komt met mooie woorden aandragen als het verbod word opgeheven ,dan raad ik de mensen aan om toch thuis te blijven, om toch zo min mogelijk deze virus een kans te geven om zich weer verder te verspreiden, en zo het hele prikfestival verder te verspreiden, we mogen geen natuurlijke immuniteit opbouwen ,prikken prikken en nog eens prikken is hun motto, al vallen er al mensen dood neer achteraf door dat geprik , prikken, prikken moet de samenleving redden, immuniteit mogen we niet opbouwen, prikken is de oplossing, ze lijden daar echt aan een viruswaanzin deze hele kabinet, en ze halen en maken ook daardoor waanzinnige regels en een daarvan was de avondklok en moet direct worden opgeheven ,en wat doet deze niet eens meer rechtsgeldig kabinet , een hoge rechter inschakelen om het ontkrachten, duidelijk een zaak ze leiden aan virus waanzin.

Helena
Helena
Reactie op  rop
19 dagen geleden

Rutte & Co. Zijn dronken geworden van de macht !

ProAsfalt
ProAsfalt
Reactie op  Helena
18 dagen geleden

Yep, Stanford prison experiment.
Het wordt gekker, gekker en nog gekker.

Rob
Rob
Reactie op  rop
18 dagen geleden

Die ‘prikken’ lossen helemaal niets op, nul, nada, njente. Het systeem is aan het instorten. Het geld is op om het systeem draaiende te houden. Ze zijn domweg de bevolking aan het opruimen, die altijd onderdeel van het systeem is geweest.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Rob
18 dagen geleden

Volgens mij gebruiken ze het geld van de pensioenfonds(en), want wanneer al die mensen die daar voor betaald hebben er niet meer zijn, is er een groot financieel probleem opgelost. Hoekstra zal daar vast en zeker advies over hebben gegeven.

Ronald
Ronald
Reactie op  rop
18 dagen geleden

Gezien Covid=19 volgens de regels van de WHO een pandemie is, dienen de landen zich aan de voorschriften van de WHO te houden. De formulering groepsimmuniteit is volgens de WHO alleen te bereiken door vaccins. Dit dienen de aangesloten landen uit te voeren. Overigens is de definitie groepimmuniteit een tijd terug veranderd.

Edward
Edward
19 dagen geleden

En dus komt er vanwege dit proefproces een wettelijk kader die avondklokken mogelijk maakt. Dus weer een overwinning voor dictator Rutte.

Ronald
Ronald
Reactie op  Edward
18 dagen geleden

Dat gaan ze wel proberen. Maar daar moet de 1e en de 2e kamer wel in mee. Je zou bv elk kamerlid kunnen benaderen.

C.C.
C.C.
Reactie op  Ronald
18 dagen geleden

Als het even meezit, zien we gelijk wie we vooral niet moeten stemmen. Laten we dus massaal gaan stemmen en vooral niet thuisblijven omdat we het wel geloven. Wie niet stemt kan ook niet meespreken!!!!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
19 dagen geleden

Of het linksom of rechtsom is, in Nederland worden wij allemaal vernacheld. De basis van ons politiek systeem is dan ook op vernacheling gebaseerd, vandaar dat politici die met hun boze plannen succes hebben, zich in het vuistje lachen. Tot hoe ver kunnen mensen zakken, nou, tot op het niveau van niet integere politici. Dan zijn zij verder afgezakt dan criminelen, die wel bestraft zijn en voor hun daden moeten boeten.

Politici die het niet goed met de mensen in hun eigen land voor hebben, zijn daarmee “outlaws” (vogelvrij geworden) en spelen met vuur, want zij hebben de maling aan hun landgenoten en het democratische systeem.

Eus
Eus
Reactie op  serieuze aangelegenheid
19 dagen geleden

Politiek is niet meer van mensen, het is in handen van het grootkapitaal. En dat schijnt aardig te verdienen, als je erin zit.

Vitae
Vitae
Reactie op  serieuze aangelegenheid
18 dagen geleden

Ik zou zeggen: zoek een ander land en ga emigreren. Als het hier zo slecht is als je stelt is dat de enige optie, toch?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Vitae
18 dagen geleden

Emigreren heeft eigenlijk geen zin meer, want wij krijgen een Nieuwe Wereldorde, waarbij je slaaf wordt, een nummer wordt en er nog maar 500 miljoen mensen overblijven. Althans dat is de bedoeling en die kant gaat het aardig op. Ik hoop van niet, maar het zijn wel de mensen die zich laten vaccineren die dat zelf bewerkstelligen en promoten, die hiervan (naar mijn mening) de schuld op zich moeten nemen.

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het overal even slecht gaat worden. Emigreren doe je o.a. voor betere levensomstandigheden, meer vrijheid en ook een beter klimaat. Dat alles staat nu onder druk. Bill Gates en de NWO van Klaus Schwab doen er alles aan om voedsel te manipuleren, mensen ziek te maken, mensen uit te roeien, regeringen in hun macht te krijgen, klimaat te beïnvloeden, genetische voedselmanipulatie, de lucht vervuilen met chemtrails en dan ook nog eens de zonnestralen blokkeren.

Met de omwenteling van de aarde en klimaatverandering, wat allemaal natuurlijke mutaties betreft, zijn wij op weg naar een nieuwe ijstijd en daar zal iedereen op aarde op termijn mee te maken krijgen. Ingrijpen op deze natuurlijke fenomenen, zal desastreus uitpakken.

Bovendien loopt mijn favoriet land ver vooruit met onmenselijke zaken en gaat het in korte tijd de status van China evenaren. Persoonlijk ken ik geen mensen die naar China willen emigreren, maar er zijn wel veel Chinezen die het land ontvluchten om een betere toekomst te krijgen. Dat zegt genoeg.

Maar mocht je mij graag kwijt willen, ik zoek nog sponsors. Dan zou ik graag, voor zo ver dit nog in mijn leven mogelijk is, naar een land gaan met een beter klimaat en meer tijd aan mijn hobby willen besteden.

Kennis Beschermt
Kennis Beschermt
Reactie op  serieuze aangelegenheid
18 dagen geleden

Je zegt het precies zoals het is! Sjappo voor het feit dat je het nog redelijk hebt kunnen inkorten, want de lijst met misdaden tegen de mensheid is afschuwelijk lang geworden en de lijst met onze rechten beslaat nog slechts een half A4-tje.
Vitae is duidelijk een vaxxie…

karel
karel
19 dagen geleden

Waar zijn toch al die doden?

Tom
Tom
Reactie op  karel
19 dagen geleden

In de verzorgingstehuizen na de vaccinatie rondes…

mikkie
mikkie
Reactie op  Tom
18 dagen geleden

Daarom worden er zo weinig huizen bijgebouwd..
Zo meteen zijn al die oudjes ‘opgeruimd’ en komen er weer heel veel plekjes vrij en alles schuift op..
Regeren is vooruitzien, toch?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  mikkie
18 dagen geleden

Dat is de dubbele agenda van onze gepromoveerde schoolmeester.

mikkie
mikkie
Reactie op  karel
18 dagen geleden

komen zo…

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
19 dagen geleden

Rutte Probeert zijn GREAT RESET ( Een wereld regering) te redden !! Te laat voor Rutte.. GREAT RESET is gevallen !! COVID-19 is een GREAT RESET ‘TOOL” ..

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Joyce Ramgatie
19 dagen geleden

Joyce. ik hoop dat je gelyk hebt

chantalle
chantalle
Reactie op  elisabeth
19 dagen geleden

hoe kun je nou twijfelen, joyce heeft altijd gelijk !!

elisabeth
elisabeth
Reactie op  chantalle
18 dagen geleden

ja, dat is wel zo, maar ze schreeuwt altijd zo en maakt zoveel taalvauten

Geen variatie
Geen variatie
19 dagen geleden

Rutte zijn neus wordt alsmaar langer. Je krijgt je vrijheid niet terug, zelfs niet na vaccinatie.
Nu de avondklok moet stoppen staat de msm direct vol met berichten over de zgn varianten.
Levensgevaarlijk bla bla.
Gezamenlijk moeten we deze psychopaten stoppen!!!
Rot op met je vaccinatiepaspoort!!!

Een bezorgde burger
Een bezorgde burger
Reactie op  Geen variatie
19 dagen geleden

Ja ik las het…. is ineens een mutatie op de Engelse mutatie… hoe doorzichtig wil je het hebben

Lies
Lies
Reactie op  Geen variatie
19 dagen geleden

Als er echt sprake was van een noodsituatie met betrekking tot de Engelse variant van het COJONA virus was het vliegverkeer direct stilgelegd. Wat ook is dat sommigen vinden dat we niet geregeerd dienen te worden door rechters, terwijl we al een jaar geregeerd worden door virologen😜

Eus
Eus
19 dagen geleden

Rechter terecht gewraakt, even uitstel. Ging nog dreigen ook met “de bewaking”. Ongelofelijke corrupte sweinerij.

Tom
Tom
Reactie op  Eus
19 dagen geleden

100% zeker dat de wraking wordt verworpen. Maar dat weten we al. Gaat er om dat we zien hoe de ”rechtspraak” in Nederland nu ”functioneerd”. Goede actie van viruswaarheid, was toch al een verloren zaak, dan maar ze het zo lastig mogelijk maken. Jeroen Pols is een held!

Edward
Edward
Reactie op  Eus
19 dagen geleden

Rutte laat niet los, nooit ! De rechters staan onder de macht van Rutte. Dus de avondklok zal niet weggaan als Rutte dat niet toestaat, we leven in een dictatuur. En 15 miljoen mensen volgen deze dictator.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Edward
18 dagen geleden

Het is niet de macht van Rutte, maar de macht van de Nieuwe Wereld Orde, waar veel rechters ook graag onderdeel van willen uitmaken. Hoe zegt men dat ook al weer; 2 handen op 1 buik….

x

Check Also

testen

Amerikaanse Van Dissel: testen zonder klachten heeft geen zin

Vorige maand zei premier Rutte tijdens zijn ...

de jonge

De Jonge: Rutte ‘heeft zeker niet bedoeld te zeggen’ dat testen zonder klachten geen zin heeft

Op vrijdag 5 februari zei demissionair premier ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x