Mens en Dier

Dit zei Kees van der Staaij vorige week over ontbreken juridische basis van avondklok

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte heeft gezegd dat het vervallen van de avondklok ‘ernstige gevolgen zal hebben’ voor de bestrijding van de coronacrisis. Hij hoopt dat het besluit van de rechter om de avondklok per direct te schrappen, wordt geschorst.

Het demissionaire kabinet wil dat de avondklok van kracht blijft tot er in hoger beroep een definitieve uitspraak ligt. Tegenover de pers zei Rutte verder dat de avondklok geen doel is, maar een middel om ‘straks al onze vrijheden terug te krijgen op een veilige manier’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kees van der Staaij (SGP) maakte afgelopen week een belangrijk punt, namelijk dat de avondklok nog helemaal niet bekrachtigd is. “De SGP vond en vindt, alles afwegend, dat de avondklok in de huidige omstandigheden geen proportionele maatregel is,” zei Van der Staaij.

“Ik zeg daarbij dat we de lat hier hoger leggen dan bij andere maatregelen die het kabinet neemt, omdat het een uitzonderlijk juridisch kader is waar een beroep op wordt gedaan. Daarom zijn wij eigenlijk extra streng bij deze maatregel.”

Nog niet gebeurd

Het eerstvolgende debat over de avondklok had volgens hem over de wet moeten gaan. “Want deze bijzondere noodwet zegt duidelijk dat er onverwijld een wetsvoorstel naar het parlement moet worden gestuurd, zodat de Tweede en de Eerste Kamer – dat is nu ook nog niet gebeurd – zich kunnen uitspreken over de invoering. Nu praten we eigenlijk al over een verlenging, zonder dat we de invoering parlementair hebben bekrachtigd,” benadrukte Van der Staaij.

“Mijn kernvraag is daarom waarom het zo lang geduurd heeft voordat de bekrachtigingswet naar de Kamer is gegaan,” voegde hij toe.

5 25 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
3 jaren geleden

‘Heel ongemakkelijk’ is Vanderstaays voor schofterig ondemocratisch. Newspeak 2021. Neem nog een hap meel.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Ja sukkel, daar zit je gewoon naar te kijken en je kunt er niks tegen doen.
Ik heb je in 2020 ook niet gehoord.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Voor alle duidelijkheid; ik heb het over Kees van der Staaij.

rop
rop
3 jaren geleden

Rutte en de jonge en nog vele anderen lijden aan een virus waanzin, nemen maatregelen om het virus te bestrijden en deze bestrijdingsmiddel zit vele vuile stoffen in, deze vuiligheid is op zich zelf ook al een virus die de samenleving platlegt, maatregels zijn een bestrijding om het virus tegen te gaan om verlamming van de samenleving daardoor tegen te gaan ,en wat doen ze met deze bestrijdingsmiddel een middel inzetten die de kwaal [platleggen] erger maakt dan de virus zelf, en ja prikken moet de oplossing zijn en wezen, en daarmee als het virus verminderd de maatregels kunnen worden versoepelt, al deze soepregels een dikke brei van maatregels hebben het vele malen erger gemaakt, nu is er een rechter die Een verbod direct moet worden opgeheven, en dat is natuurlijk tegen het zere been van de overheid, en komt met mooie woorden aandragen als het verbod word opgeheven ,dan raad ik de mensen aan om toch thuis te blijven, om toch zo min mogelijk deze virus een kans te geven om zich weer verder te verspreiden, en zo het hele prikfestival verder te verspreiden, we mogen geen natuurlijke immuniteit opbouwen ,prikken prikken en nog eens prikken is hun motto, al vallen er al mensen dood neer achteraf door dat geprik , prikken, prikken moet de samenleving redden, immuniteit mogen we niet opbouwen, prikken is de oplossing, ze lijden daar echt aan een viruswaanzin deze hele kabinet, en ze halen en maken ook daardoor waanzinnige regels en een daarvan was de avondklok en moet direct worden opgeheven ,en wat doet deze niet eens meer rechtsgeldig kabinet , een hoge rechter inschakelen om het ontkrachten, duidelijk een zaak ze leiden aan virus waanzin.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x