Natuur en Milieu

Sahara voor de tweede keer dit jaar bedekt onder laag sneeuw. Ook zeldzame sneeuwval in deze andere woestijn

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze week werd de Sahara tot verbazing van lokale bewoners opnieuw bedekt onder een laag sneeuw. In een Algerijns plaatsje in de woestijn sneeuwde het voor de tweede keer dit jaar.

In december 2016 sneeuwde het voor het eerst in 37 jaar tijd in Ain Sefra. Sindsdien heeft het er in twee jaar tijd al vier keer gesneeuwd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Net buiten het plaatsje speelden kinderen in de sneeuw, terwijl anderen poseerden in het witte goedje om het zeldzame tafereel vast te leggen.

Chaos

Afgelopen maand viel er voor de derde keer in bijna 40 jaar sneeuw in Ain Sefra. Kinderen maakten sneeuwpoppen en gleden met hun slee van de duinen.

In 2016 zorgde hevige sneeuwval er voor chaos. Wegen werden glad waardoor voertuigen van de weg gleden en passagiers strandden.

Daarvoor werd op 18 februari 1979 voor het laatst sneeuw gezien in Ain Sefra. Toen sneeuwde het er slechts een half uur.

Erg zeldzaam

Sneeuwval in het gebied is erg zeldzaam aangezien het er in deze tijd van het jaar normaal gezien zes tot 12 graden boven nul is.

Hoewel de Sahara vandaag de dag erg droog is, verwachten experts dat de woestijn over zo’n 15.000 jaar weer groen wordt.

Saudi-Arabië

Eind vorige maand viel er ook al sneeuw in de woestijnachtige regio Tabuk in Saudi-Arabië. Dit komt maar sporadisch voor, waarna het vaak snel weer smelt.

Het zeldzame tafereel trok veel bekijks en velen plaatsten filmpjes en foto’s op sociale media.


[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Hell is freezing over!

M. Klasens
M. Klasens
6 jaren geleden

Komt van de opwarming van de aarde, ja vast…….

René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

Er is wel een verklaring voor deze sneeuwval, nl: De opwarming van planeet Aarde heeft invloed op gangbare weerpatronen, waardoor je meer extreme uitschieters krijgt in meerdere delen van de wereld.

Groetnnn uut Nunspeet 🙂

rob
rob
6 jaren geleden

De natuur zelf kent geen chaos, het is continu creatie van schepping in wissel werking met seizoenen en in duizenden jaren zo nu en dan een verandering.. mensen noemen het Chaos omdat hun boekwerken verstoort raken door de natuur en daarom het benoemen als Chaos en geven we de eigenlijk de natuur de schuld van chaos ,,natuurlijk gezien is dat nu niet waar .. als de mens geen bouwwerken heeft kan er ook niets verstoort raken..

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x