Homepagina » Natuur en Milieu » Sahara voor de tweede keer dit jaar bedekt onder laag sneeuw. Ook zeldzame sneeuwval in deze andere woestijn
Sahara voor de tweede keer dit jaar bedekt onder laag sneeuw. Ook zeldzame sneeuwval in deze andere woestijn

Sahara voor de tweede keer dit jaar bedekt onder laag sneeuw. Ook zeldzame sneeuwval in deze andere woestijn

Begin deze week werd de Sahara tot verbazing van lokale bewoners opnieuw bedekt onder een laag sneeuw. In een Algerijns plaatsje in de woestijn sneeuwde het voor de tweede keer dit jaar.

In december 2016 sneeuwde het voor het eerst in 37 jaar tijd in Ain Sefra. Sindsdien heeft het er in twee jaar tijd al vier keer gesneeuwd.

Net buiten het plaatsje speelden kinderen in de sneeuw, terwijl anderen poseerden in het witte goedje om het zeldzame tafereel vast te leggen.

Chaos

Afgelopen maand viel er voor de derde keer in bijna 40 jaar sneeuw in Ain Sefra. Kinderen maakten sneeuwpoppen en gleden met hun slee van de duinen.

In 2016 zorgde hevige sneeuwval er voor chaos. Wegen werden glad waardoor voertuigen van de weg gleden en passagiers strandden.

Daarvoor werd op 18 februari 1979 voor het laatst sneeuw gezien in Ain Sefra. Toen sneeuwde het er slechts een half uur.

Erg zeldzaam

Sneeuwval in het gebied is erg zeldzaam aangezien het er in deze tijd van het jaar normaal gezien zes tot 12 graden boven nul is.

Hoewel de Sahara vandaag de dag erg droog is, verwachten experts dat de woestijn over zo’n 15.000 jaar weer groen wordt.

Saudi-Arabië

Eind vorige maand viel er ook al sneeuw in de woestijnachtige regio Tabuk in Saudi-Arabië. Dit komt maar sporadisch voor, waarna het vaak snel weer smelt.

Het zeldzame tafereel trok veel bekijks en velen plaatsten filmpjes en foto’s op sociale media.


[Daily Mail]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ook hier op de Canarische eilanden is het bitter koud en worden er temperaturen gemeten die niet eerder of sinds heel lange tijd niet zijn gemeten. Wie eerder hier een kachel wilde kopen moest even zoeken, maar nu struikelt men er bijna over.

  De aarde koelt eerder af dan op en vergeet niet dat extremen in warmte of overvloedige regenval er altijd wereldwijd is geweest, maar de extreme kou tegenkomen op plaatsen waar normaal de kamelen dood van het dak vallen geeft toch duidelijk aan dat de aarde eerder aan het afkoelen is. En het afkoelen lijkt mij een groter probleem te vormen voor de toekomst dan het zogenaamde opwarmen.

  5 likes
 2. Er is wel een verklaring voor deze sneeuwval, nl: De opwarming van planeet Aarde heeft invloed op gangbare weerpatronen, waardoor je meer extreme uitschieters krijgt in meerdere delen van de wereld.

  Groetnnn uut Nunspeet 🙂

  5 likes
 3. Komt van de opwarming van de aarde, ja vast…….

  9 likes
 4. De natuur zelf kent geen chaos, het is continu creatie van schepping in wissel werking met seizoenen en in duizenden jaren zo nu en dan een verandering.. mensen noemen het Chaos omdat hun boekwerken verstoort raken door de natuur en daarom het benoemen als Chaos en geven we de eigenlijk de natuur de schuld van chaos ,,natuurlijk gezien is dat nu niet waar .. als de mens geen bouwwerken heeft kan er ook niets verstoort raken..

  8 likes
 5. Het klimaat is van slag….. Nee, de mens is van slag. Het klimaat en de aarde doet wat het al miljoenen jaren gedaan heeft en zal doen maar wij kijken niet verder dan onze neus lang is. Oh jee het sneeuwt nu….

  7 likes
 6. Day Zero nadert in Kaapstad: de dag dat er geen water meer uit de kraan komt. De hoofdstad van Zuid-Afrika heeft te maken met de ergste droogte in 100 jaar.

  Tegenover elk kouderecord staan 10 warmterecords, maar je kunt natuurlijk alleen naar de kouderecords kijken om jezelf in slaap te sussen…

  https://punt.avans.nl/2018/01/ergste-droogte-in-kaapstad-in-100-jaar-avansstudenten-vertellen-hoe-het-is-zonder-water/

  Australië kampt sinds vrijdag officieel met de langst aanhoudende hittegolf uit de historie.
  https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2017/02/australie-kent-langste-hittegolf-uit-de-historie

  6 likes
 7. Ach de mens ? is toch al tientallen jaren aan het knoeien met de natuur: HAARP/chemtrials/dan ronde ding onder de grond in zwitserland of zo / al die smerige vliegtuigen smijten al die overtollige kerosine zo naar buiten/ enz. enz. Wat denk je het houdt een keer op, de hele zooi raakt van slag.

  6 likes
 8. Hell is freezing over!

  3 likes
 9. Na de Arabische Lente nu dus de Arabische Winter.
  Wie weet waar het goed voor is.
  Het komt waarschijnlijk door vervuilende auto’s in Nederland.
  Want die belasting gaat omhoog.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zuid-afrika

Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

sneeuw

Laat Greta het maar niet horen: 3,25 meter sneeuw in Zweden (een absoluut record)

In het Zweedse Kiruna sneeuwt het al ...