Homepagina » Archeologie » Argentijnse archeologen vinden geheime nazibunker in de jungle
Argentijnse archeologen vinden geheime nazibunker in de jungle

Argentijnse archeologen vinden geheime nazibunker in de jungle

Argentijnse archeologen hebben in de jungle naar eigen zeggen de ruïnes van een geheime nazibunker gevonden. Dat meldt de krant Clarin.

Wetenschappers van de Universiteit van Buenos Aires hebben vlak bij de grens met Paraguay resten van drie gebouwen gevonden. In de ruïnes troffen ze onder meer vijf munten aan die aan het einde van de jaren dertig in nazi-Duitsland zijn geslagen. Ook vonden ze een oud porseleinen bord van Duitse komaf en nazisymbolen op de muren.

De archeologen hebben er maanden over gedaan om de ruïnes in het afgelegen Teyu Cuare Park bloot te leggen. Volgens een lokale legende had Martin Bormann, de rechterhand van Hitler, er een huis in het bos, maar volgens de wetenschappers is daar nog geen bewijs gevonden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de nazi’s begonnen met de bouw van een netwerk van bunkers, waar de leiders van het Derde Rijk heen konden vluchten. Ze kozen plekken in de woestijn, op verlaten bergtoppen en midden in het oerwoud.

De bunkers waren uiteindelijk niet nodig omdat veel nazi’s, Kroatische ustaša’s en Italiaanse fascisten na de oorlog onderdak kregen in Argentinië. Onder hen waren ook Adolf Eichmann, één van de hoofdverantwoordelijken voor de massamoord op de Joden, en ‘engel des doods’ Josef Mengele. Er reisden naar schatting 5000 nazi’s af naar Argentinië.

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
john
john
5 jaren geleden

ook hitler was er met zijn vrouw en gevolg. Stierf geloof ik in 1956. Heb het boek gelezen. Hitler in argentinië en zijn onderkomen was ook daar vlak aan de grens. ZOu het dan toch waar zijn, dat hij niet in zijn bunker is overleden .

Sander
Sander
Reactie op  john
5 jaren geleden

Wie het weet mag het zeggen. Zolang niemand het overtuigende bewijs heeft zal er gespeculeerd blijven worden.

Ollev
Ollev
5 jaren geleden

John,
Dat was het boek van Abel Basti, die is sinds kort ook in het Duits vertaald. Schijnt dat hij inderdaad niet in de bunker is overleden maar dus is vertrokken naar Argentinie, al had hij daar niet veel meer voor het zeggen. Daar noemden ze hem Herr Schmidt zoals men dat toen zei.
Als dat zo is dan zijn we zo voor de gek gehouden al die jaren…

Ben
Ben
Reactie op  Ollev
5 jaren geleden

We worden met alles voor de gek gehouden.

tony turk
tony turk
5 jaren geleden

Ja, zekers also met hulp van Nazi bernhard en claus !!!

Draco
Draco
5 jaren geleden

Geloof er helemaal niets van en dat komt omdat ze 1 grote fout hebben gemaakt om dit verhaal zogenaamd de wereld in te helpen. Hakenkruis draait rechtsom zoals hij op de muren staat en Hitler gebruikte juist de hakenkruis welke tegen de klok in draait. Aan de tekst op de muren(ook niet in spiegelbeeld) kun je zien dat deze hakenkruis dus rechtsom draait en heeft niets met Hitler te maken. Lijkt meer op een hoax.

Anoniem
Anoniem
Reactie op  Draco
5 jaren geleden

Draco, je verhaal over de draairichting van de swastika klopt niet.
Het hakenkruis wat linksom draait is een oud symbool wat je op veel tempels ziet.
Hitler gebruikte daarom juist het rechtsdraaiende hakenkruis.

flardinga
flardinga
5 jaren geleden

Weet wel dat er vele zijn gevlucht vanuit Duitsland en Oostenrijk en door de hulp van het Vaticaan in het Argentijnse terecht zijn gekomen, bizar is dat er soms Joodse overlevenden in oog in oog kwamen met hun martelaren van wel eer, de grootste Joodse bevolking in Zuid Amerika woont in het Argentijnse gebied, dat verhaal van Hitler geloof ik niet want ik zelf al eens een foto gezien met een Russische soldaat bij het verkoolde lichaam van Hitler, de Russen wilden hem vooral niet meer he en met reden!

x

Check Also

gates

Bill Gates spreekt Britse premier over uitrol wereldwijd vaccinatieprogramma: ‘Grootste operatie sinds Tweede Wereldoorlog’

De Britse premier Boris Johnson heeft een ...

de jonge

Zo reageert Hugo de Jonge op lastige vragen over de spoedwet: ‘Die vent haat ons volk’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid deed ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x