Archeologie

Argentijnse archeologen vinden geheime nazibunker in de jungle

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Argentijnse archeologen hebben in de jungle naar eigen zeggen de ruïnes van een geheime nazibunker gevonden. Dat meldt de krant Clarin.

Wetenschappers van de Universiteit van Buenos Aires hebben vlak bij de grens met Paraguay resten van drie gebouwen gevonden. In de ruïnes troffen ze onder meer vijf munten aan die aan het einde van de jaren dertig in nazi-Duitsland zijn geslagen. Ook vonden ze een oud porseleinen bord van Duitse komaf en nazisymbolen op de muren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De archeologen hebben er maanden over gedaan om de ruïnes in het afgelegen Teyu Cuare Park bloot te leggen. Volgens een lokale legende had Martin Bormann, de rechterhand van Hitler, er een huis in het bos, maar volgens de wetenschappers is daar nog geen bewijs gevonden.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de nazi’s begonnen met de bouw van een netwerk van bunkers, waar de leiders van het Derde Rijk heen konden vluchten. Ze kozen plekken in de woestijn, op verlaten bergtoppen en midden in het oerwoud.

De bunkers waren uiteindelijk niet nodig omdat veel nazi’s, Kroatische ustaša’s en Italiaanse fascisten na de oorlog onderdak kregen in Argentinië. Onder hen waren ook Adolf Eichmann, één van de hoofdverantwoordelijken voor de massamoord op de Joden, en ‘engel des doods’ Josef Mengele. Er reisden naar schatting 5000 nazi’s af naar Argentinië.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
john
john
9 jaren geleden

ook hitler was er met zijn vrouw en gevolg. Stierf geloof ik in 1956. Heb het boek gelezen. Hitler in argentinië en zijn onderkomen was ook daar vlak aan de grens. ZOu het dan toch waar zijn, dat hij niet in zijn bunker is overleden .

Ollev
Ollev
9 jaren geleden

John,
Dat was het boek van Abel Basti, die is sinds kort ook in het Duits vertaald. Schijnt dat hij inderdaad niet in de bunker is overleden maar dus is vertrokken naar Argentinie, al had hij daar niet veel meer voor het zeggen. Daar noemden ze hem Herr Schmidt zoals men dat toen zei.
Als dat zo is dan zijn we zo voor de gek gehouden al die jaren…

tony turk
tony turk
9 jaren geleden

Ja, zekers also met hulp van Nazi bernhard en claus !!!

Draco
Draco
9 jaren geleden

Geloof er helemaal niets van en dat komt omdat ze 1 grote fout hebben gemaakt om dit verhaal zogenaamd de wereld in te helpen. Hakenkruis draait rechtsom zoals hij op de muren staat en Hitler gebruikte juist de hakenkruis welke tegen de klok in draait. Aan de tekst op de muren(ook niet in spiegelbeeld) kun je zien dat deze hakenkruis dus rechtsom draait en heeft niets met Hitler te maken. Lijkt meer op een hoax.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x