Homepagina » Universum » Large Hadron Collider kan Big-Bang-theorie weerleggen
Large Hadron Collider kan Big-Bang-theorie weerleggen

Large Hadron Collider kan Big-Bang-theorie weerleggen

De detectie van mini zwarte gaten door de Large Hadron Collider kan bewijzen dat parallelle universa bestaan en dat er nooit een oerknal is geweest, zo zeggen wetenschappers.

Met behulp van de deeltjesversneller, die deze week opnieuw wordt opgestart, kan volgens onderzoekers van CERN in Zwitserland worden aangetoond dat het universum oneindig oud is en dat het niet is ontstaan vanuit een enkel punt – geen Big Bang dus.

Het vroege universum zou er heel anders uit hebben gezien. Als je terug zou gaan in de tijd, zou het universum steeds dichter worden en een oneindige dichtheid naderen. De 27 kilometer lange deeltjesversneller werd begin 2013 uitgeschakeld voor een upgrade.

Wetenschappers denken dat ze nu het eerste bewijs voor alternatieve realiteiten buiten ons eigen universum kunnen gaan vinden. Het is namelijk mogelijk dat de zwaartekracht vanuit ons universum in parallelle universa lekt, aldus de onderzoekers.

“Net zoals vele parallelle vellen papier – tweedimensionale voorwerpen (breedte en lengte) – in een derde dimensie kunnen bestaan (hoogte), kunnen parallelle universa in hogere dimensies bestaan,” zei dr. Mir Faizal. “We voorspellen dat zwaartekracht in extra dimensies kan lekken. Als dat het geval is kunnen er mini zwarte gaten worden geproduceerd met behulp van de LHC.”

Hij voegde toe dat zwaartekracht vanuit ons universum naar extra dimensies kan stromen en dat dit kan worden getest door middel van de detectie van mini zwarte gaten.

De Large Hadron Collider is de afgelopen twee jaar zodanig aangepast dat de energieniveaus zijn verdubbeld ten opzichte van de eerste run waarbij het Higgsboson werd ontdekt. Daardoor zijn veel krachtiger botsingen tussen subatomaire deeltjes mogelijk.

“We hebben na alle aanpassingen een bijna nieuwe machine,” zei directeur van de LHC Frédérick Bordry. “We draaien de magneten van de LHC eerst op halve kracht warm. Over twee maanden hopen we het apparaat op volle kracht te benutten.”

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Hoeveel parallelle universa bestaan er?

Kalki
Kalki
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

En wie kan zichzelf naar een parallelle universa teleporteren?

henk001
henk001
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Minstens 2

Mark
Mark
5 jaren geleden

Ten eerste er heeft nooit een big bang bestaan, hoever willen ze gaan ermee.
Ze kunnen nog niet eens vertellen en bewijzen hoe de aarde is onstaan, allemaal theorie en geen bewijs.
Laat staan ons vertellen hoe de universum is onstaan, allemaal geld trekkerij voor nutteloze theorie wetenschappers.
Als ze met anti zwaartekracht komen ben ik een believer, tot die tijd allemaal onzin.
En dan nog eens komen met zwaartekracht lekt naar een paralelle universum.
Vroeger had je kwakzalvers nu heb je wetenschappers.

Peter C.
Peter C.
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Als wij zullen ontdekken hoe het heelal is ontstaan dan zullen de vissen ontdekken hoe de oceaan is ontstaan. Einstein zei dat 2 dingen oneindig waren: de menselijke kortzichtigheid en het universum, maar van deze laatste was hij niet zeker. Stel je het scenario voor: God verveelt zich, steekt een lont aan en … BIG- BANG!!! Daar gaan wij, nu nog alleen Adam en Eva.
Bovendien blijkt dat het universum steeds sneller expandeert, wat strijdig is met een BB. De zwaartekracht zou de snelheid moeten afremmen ipv versnellen.
Het Higgsboson deeltje: een bezoeker (je mag gerust lachen) zei, weliswaar nog voor deze ontdekt werd, dat er nog 20 zulke, steeds kleinere deeltjes zullen ontdekt worden.

henk001
henk001
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Het uitdijende Heelal, de kosmische achtergrondstraling, de duidelijk aanwijsbare evolutie (in verschillende fasen waren er andere verdelingen van bijv Quasars en andere actieve sterrenstelsels) de relatieve verhouding van de lichtste isotopen– dit zijn allemaal bewijzen voor een zeer dichte en hete fase ongeveer 13,7 miljard jaar geleden. Van daaruit is alles uit elkaar gevlogen en afgekoeld. Over dat stuk van de oerknal is geen discussie.
Over het ontstaan van de Aarde weten we heel veel, met bewijs en al. We weten hoe sterren ontstaan, modelberekeningen beschrijven dat heel bevredigend en overal om ons heen in het Heelal zien we sterren in verschillende fasen van hun geboorteproces, die die modelberekeningen bevestigen. Een van de dingen die we rond bijna alle (solo-) sterren zien is een schijf van restmateriaal. Bij sommige sterren in wording zien we in die schijf al wat structuur in de vorm van klompjes. Dit komt goed overeen met de meest geaccepteerde theorie over het ontstaan van de planeten vanuit een stofschijf via de tussenfase van planetesimalen — grote bouwstenen van planeten van pakweg een paar honderd tot duizend km doorsnee. Computermodellen van die protoplanetaire stofschijven laten bovendien zien hoe in de schijf een verdeling ontstaat van zwaardere stoffen binnenin tot lichtere stoffen aan de buitenzijde. Ook dat komt overeen met de verdeling die we in ons zonnestelsel nu aantreffen.
Als je het beeld dat we hebben van het ontstaan van de planeten (inclusief de Aarde) vergelijkt met een legpuzzel, dan zijn er nog wat witte plekken, maar 80% is al gelegd en het totaalbeeld is al vrij duidelijk.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Als er iemand een anti zwaartekracht aparaat uitvind, is dat waarschijnlijk zo’n geldtrekkende nutteloze theorie kwakzalvende wetenschapper. 🙂

Mark
Mark
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

Je zegt het goed , theorie kwakzalvende wetenschapper….

Dit noemen ze nou iemand die uitvindingen doet, voila een uitvinder….
Simpele mind robbedoes leer lezen en begrijpen of is het begrijpend lezen?

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Sarcasme begrijp je in ieder niet.

Mark
Mark
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

Nee dat begrijp ik niet , maar dat zouden ze 100 jaar geleden ook niet begrepen hebben als je het over een magnetron zou hebben.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Sarcasme begrijp je in ieder geval niet.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Robbedoes
5 jaren geleden

LS…

Is al uitgevonden toen jij lag te slapen of liep te roepen ALLEMAAL onzin etc.

Jasper
Jasper
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Wat een negatief antwoord.
Dit artikel beschrijft de volgende stap in de wetenschap. De oerknaltheorie was een enorme doorbraak en heeft enorm veel nieuwe inzichten (en vragen ) gegeven. Deze hypothese is gewoon een stap verder…

Scrambler
Scrambler
5 jaren geleden

Zeer boeiend! Maar wat als… Stel je voor dat er inderdaad alternatieve realiteiten buiten ons eigen universum gevonden worden. Wat gaat dat met ons mensbeeld doen, ons beeld van onze realiteit. Ik heb hier zoveel ideeën over en voorstellingen bij dat ik er zelfs nu al, voordat het bewaarheid is, van schrik. Maar wellicht hoef ik niet te schrikken? Ik moet dit idee nog altijd ‘een plaatsje geven’. De gedachte dat er parallelle universa zijn, en tevens dat de oerknal een ‘hoax’ is, leeft bij al jaren bij mij. What if?

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
5 jaren geleden

Dus, als je vandeweek ineens ‘floep’ weg bent, dan weet je hoe het komt.
Naar mijn weten zijn parralelle universa niet aan een aantal gelimiteerd?.
En wij kunnen nu geloof ik een photon ( of was t nou n electon) een mili seconden teleporteren..de rest is nog even sci-fi…

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Vincent Robbesom
5 jaren geleden

We kunnen zowel fotonen, als elektonen “teleporteren”. Echter het geen materie die geteleporteerd word, enkel informatie. Dus Star Trek zit er inderdaad niet in.

De kreet teleporteren wordt in deze context dus eigenlijk misbruikt.

Robbedoes
Robbedoes
5 jaren geleden

Uit het artikel:

Het vroege universum zou er heel anders uit hebben gezien. Als je terug zou gaan in de tijd, zou het universum steeds dichter worden en een oneindige dichtheid naderen.

Dat is toch de beschrijving van de big-bang theorie?

henk001
henk001
5 jaren geleden

Nog steeds wordt de oerknal één op één gelijk gesteld met die singulariteit. Laten we daar nu eens mee stoppen. Het uitdijende Heelal, de kosmische achtergrondstraling, de duidelijk aanwijsbare evolutie (in verschillende fasen waren er andere verdelingen van bijv Quasars en andere actieve sterrenstelsels) de relatieve verhouding van de lichtste isotopen– dit zijn allemaal bewijzen voor een zeer dichte en hete fase ongeveer 13,7 miljard jaar geleden. Van daaruit is alles uit elkaar gevlogen en afgekoeld. Over dat stuk van de oerknal is geen discussie. De discussie gaat hier over wat er in de fractie van een seconde vóór het stuk dat we kunnen reconstrueren gebeurd zou zijn. De algemene relativiteitstheorie gaf als uitkomst een singulariteit, waar tijd en ruimte uit zouden zijn ontstaan, een soort omgekeerd zwart gat. Maar geen enkele fysicus is echt blij met zoiets als een singulariteit. Eigenlijk wist iedereen wel dat als je de schaal maar klein genoeg maakt dat de ART het een keer laat afweten. En nog steeds weten we niet met welke theorie we deze extreme toestand moeten beschrijven.

riek
riek
Reactie op  henk001
5 jaren geleden

@henk001 > u spreekt over zaken alsof het geen theorieën zouden zijn
dat is wel heel kras, en onwetenschappelijk, om het maar zo te stellen

henk001
henk001
Reactie op  riek
5 jaren geleden

Bevestigde theorie. Toen Hubble de waarneming deed in 1927 dat alle sterrenstelsels zich van elkaar verwijderen, waren er enkele theorieën om dat te verklaren. Een daarvan was de theorie die later door Fred Hoyle (die er een andere theorie op na hield) spottend de Big Bang werd genoemd: ergens in het verleden zat alles heel dicht op een kluitje en is daarna uit elkaar gevlogen. In 1948 werd een artikel gepubliceerd door o.a. Gamow, waarin de consequenties van die theorie werden doorgerekend. Men kwam tot een aantal voorspellingen. Zo kon worden berekend in welke verhouding de lichtste isotopen (H, D, He3, He4 en Li) zouden zijn gevormd in die allereerste hete fase. Daarnaast kwam men tot de voorspelling dat er straling moest zijn waar te nemen van het moment dat de temperatuur zo ver was gedaald (tot ca 3000K) dat er gebonden atomen konden ontstaan (het zogenamde moment van “ontkoppeling”van straling en materie). Door roodverschuiving zou die achtergrondstraling nu een spectrum moeten vertonen behorend bij een temperatuur van ongeveer 3K.
In 1964 werd deze achtergrondstraling (min of meer bij toeval) waargenomen. Niet veel later bleek ook de voorspelde verhouding van de lichtste isotopen te kloppen. In de jaren 70 en 80 kwamen daar nog aanwijzingen bovenop, bijv. toen bleek dat bepaalde typen van actieve sterrenstelsels zoals Quasars en Seyferrt stelsels niet gelijkmatig over de afstanden zijn verdeeld, maar vooral op afstanden die overeenkomen met een jonge leeftijd van het Heelal. Dit wijst ook op een Heeelal dat door een aantal verschillende ontwikkelingsfases is gegaan.
Dit gedeelte van de oerknaltheorie is daarom onder wetenschappers onomstreden, in tegenstelling tot wat er aan de hand was in de allereerste fractie van een seconde. Inflatie, singulariteit en dergelijke. Dat gedeelte is wel omstreden

eNdEmiOn
eNdEmiOn
5 jaren geleden

Met andere woorden denken ze wellicht bewijs voor m-theorie te vinden.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

“Net zoals vele parallelle vellen papier – tweedimensionale voorwerpen (breedte en lengte) – in een derde dimensie kunnen bestaan (hoogte), kunnen parallelle universa in hogere dimensies bestaan,” zei dr. Mir Faizal. “We voorspellen dat zwaartekracht in extra dimensies kan lekken. Als dat het geval is kunnen er mini zwarte gaten worden geproduceerd met behulp van de LHC.”

Dat lijkt inderdaad heel erg veel op de M-Theorie,

EllenB
EllenB
5 jaren geleden

Zou het neergestortte vliegtuig, iets met CERN te maken kunnen hebben ?
Het is daar niet ver vandaan , en het heeft een ley line gekruist, van die, waar het experiment plaatsvindt.
Misschien dat de apparatuur daar niet goed gefunctioneerd heeft ?
Ik vind trouwens sowieso, dat je dit soort proeven beter achter wegen kunt laten.
Je weet bij God niet, wat je je aanhaalt.

Iemand anders een idee hierover ?

new atheist world order
new atheist world order
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Lijkt me niet. Dat zou dan al eerder zijn voorgekomen lijkt me want dit is niet het eerste vliegtuig dat via deze route vloog.

henk001
henk001
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

CERN is 800 km verderop. Er vliegen honderden vliegtuigen veel dichterbij en tientallen in dezelfde corridor en bovendien zette de daling al in toen het vliegtuig nog veel verder weg was. En tenslotte: De energie die bij de CERN experimenten vrijkomt is in de orde van microJoules. Hoe wil je daar in vredesnaam ook maar iets mee uitrichten? Voor elementaire deeltjes stelt het misschien nog wel iets voor, maar voor een vliegtuig is het zoiets als botsen met een mug.

Mark
Mark
5 jaren geleden

@ henk001

Mooi vertaald, maar wat wil je bewijzen en wat gaat dit voor ons alle betekenen?
Een hoop ingewikkelde woorden ,maar wat je bereiken?
De BB die jij als theorie wil vastleggen, wat wil je ermee bereiken?

Jullie wetenschappers krijgen een hoop centen om alleen maar wat vast te leggen op papier, dikke nutteloze onzin die de mensheid niet verder helpt, voor wat? Voor een paar mooie woorden en plaatjes!
Jullie kijken zover vooruit en kunnen niet eens kanker of welke dodelijke ziekten genezen, jullie bladiebla praatjes om mooi en slim over te komen.
Alles wat jullie doen is op theorie gebaseerd en alles wat wordt geschreven is idemdito, jullie praten de mensen een goude lege ei aan.
Dat planeten gevormd worden door stof en dergelijke dat begrijpt een kind ook nog wel, de bb is een hoax een aangeprate subsidieetje, ga eerst de planeet helpen waarop je woont inplaats je eigen druk te maken wat miljarden jaren verder ligt.
Dat kleine clubje waar jij waarschijnlijk inzit krijgt zoveel geld daarvan kan je alle kinderen op de aarde een kans geven om zicht te kunnen ontwikkelen, maar nee jij praat liever over isotopen en sterren die je niet eens met het blote oog kan zien.
Kwakzalverij met een poespas gepraat.
Wees nuttig voor hier en nu , en niet miljarden jaren verder, en wat jullie denken te bereiken daar zijn jullie niet slim genoeg voor , helaas.

Roswell Grey
Roswell Grey
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Mark, dan ben ik benieuwd naar jouw goede voorbeeld. Wat heb jij zoal voor het welzijn van de mensheid betekend?

Mark
Mark
Reactie op  Roswell Grey
5 jaren geleden

Je moet het verhaal niet gaan omdraaien, ik reageer op het artikel en op iemand zijn theorieetjes.

Wat heb jij dan gedaan voor de mensheid ,roswell?

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Waarom zou een wetenschapper die zich bezighoudt met deze tak van wetenschap, zich ook niet bezig kunnen houden met het welzijn van onze planeet? Het één sluit het ander niet uit.

Misschien zit in de quantum mechanica wel het geheim verborgen tot het genezen van vele ziektes of het uitroeien van honger. Wie zal het zeggen?

Oeboema
Oeboema
Reactie op  Mark
5 jaren geleden

Hé Mark,

En wat is jouw bijdrage geweest aan het welzijn van deze planeet?

Faith
Faith
5 jaren geleden

Het zal hoe dan ook geen zinloos miljarden verslindend project geweest zijn. Ons geld wordt er op een vreselijke asociale manier doorheen gejast. Nergens voor nodig die ego poespas.

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Dat ben ik niet met je eens.
Voor defensie kun je dat wel zeggen wat mij betreft.

Naast talloze toepassingen voor gezondheid en technologie is kennis en bewustzijn een van de weinige peilers die rechtvaardigd dat we hier zijn..
Dat geld voor kennis van het kleinste tot kennis van het grootste.

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x