Universum

Large Hadron Collider kan Big-Bang-theorie weerleggen

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De detectie van mini zwarte gaten door de Large Hadron Collider kan bewijzen dat parallelle universa bestaan en dat er nooit een oerknal is geweest, zo zeggen wetenschappers.

Met behulp van de deeltjesversneller, die deze week opnieuw wordt opgestart, kan volgens onderzoekers van CERN in Zwitserland worden aangetoond dat het universum oneindig oud is en dat het niet is ontstaan vanuit een enkel punt – geen Big Bang dus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het vroege universum zou er heel anders uit hebben gezien. Als je terug zou gaan in de tijd, zou het universum steeds dichter worden en een oneindige dichtheid naderen. De 27 kilometer lange deeltjesversneller werd begin 2013 uitgeschakeld voor een upgrade.

Wetenschappers denken dat ze nu het eerste bewijs voor alternatieve realiteiten buiten ons eigen universum kunnen gaan vinden. Het is namelijk mogelijk dat de zwaartekracht vanuit ons universum in parallelle universa lekt, aldus de onderzoekers.

“Net zoals vele parallelle vellen papier – tweedimensionale voorwerpen (breedte en lengte) – in een derde dimensie kunnen bestaan (hoogte), kunnen parallelle universa in hogere dimensies bestaan,” zei dr. Mir Faizal. “We voorspellen dat zwaartekracht in extra dimensies kan lekken. Als dat het geval is kunnen er mini zwarte gaten worden geproduceerd met behulp van de LHC.”

Hij voegde toe dat zwaartekracht vanuit ons universum naar extra dimensies kan stromen en dat dit kan worden getest door middel van de detectie van mini zwarte gaten.

De Large Hadron Collider is de afgelopen twee jaar zodanig aangepast dat de energieniveaus zijn verdubbeld ten opzichte van de eerste run waarbij het Higgsboson werd ontdekt. Daardoor zijn veel krachtiger botsingen tussen subatomaire deeltjes mogelijk.

“We hebben na alle aanpassingen een bijna nieuwe machine,” zei directeur van de LHC Frédérick Bordry. “We draaien de magneten van de LHC eerst op halve kracht warm. Over twee maanden hopen we het apparaat op volle kracht te benutten.”

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Hoeveel parallelle universa bestaan er?

Mark
Mark
9 jaren geleden

Ten eerste er heeft nooit een big bang bestaan, hoever willen ze gaan ermee.
Ze kunnen nog niet eens vertellen en bewijzen hoe de aarde is onstaan, allemaal theorie en geen bewijs.
Laat staan ons vertellen hoe de universum is onstaan, allemaal geld trekkerij voor nutteloze theorie wetenschappers.
Als ze met anti zwaartekracht komen ben ik een believer, tot die tijd allemaal onzin.
En dan nog eens komen met zwaartekracht lekt naar een paralelle universum.
Vroeger had je kwakzalvers nu heb je wetenschappers.

Scrambler
Scrambler
9 jaren geleden

Zeer boeiend! Maar wat als… Stel je voor dat er inderdaad alternatieve realiteiten buiten ons eigen universum gevonden worden. Wat gaat dat met ons mensbeeld doen, ons beeld van onze realiteit. Ik heb hier zoveel ideeën over en voorstellingen bij dat ik er zelfs nu al, voordat het bewaarheid is, van schrik. Maar wellicht hoef ik niet te schrikken? Ik moet dit idee nog altijd ‘een plaatsje geven’. De gedachte dat er parallelle universa zijn, en tevens dat de oerknal een ‘hoax’ is, leeft bij al jaren bij mij. What if?

Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
9 jaren geleden

Dus, als je vandeweek ineens ‘floep’ weg bent, dan weet je hoe het komt.
Naar mijn weten zijn parralelle universa niet aan een aantal gelimiteerd?.
En wij kunnen nu geloof ik een photon ( of was t nou n electon) een mili seconden teleporteren..de rest is nog even sci-fi…

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x