Bewustzijn

‘Bewustzijn gaat na de dood naar een ander universum’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het leven houdt niet op wanneer het lichaam sterft en kan altijd blijven voortbestaan.

Dat schrijft arts en wetenschapper Robert Lanza in het boek Biocentrism: How Life and Consciousness Are the Keys to Understanding the Nature of the Universe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Lanza is bekend van de term biocentrisme, een theorie die impliceert dat de dood niet bestaat. Het is een illusie die in stand wordt gehouden omdat mensen zich identificeren met hun lichaam. Ze denken dat hun bewustzijn verdwijnt op het moment dat hun lichaam sterft.

Meerdere universa

Bewustzijn bestaat buiten tijd en ruimte en kan overal naartoe gaan: in het menselijk lichaam en daarbuiten. Lanza meent dat meerdere universa tegelijkertijd kunnen bestaan. In het ene universum kan het lichaam dood zijn en in het andere blijft het bestaan. Het bewustzijn migreert als het ware naar het andere universum.

Een overleden persoon die door een tunnel gaat komt niet in de hel of in de hemel, maar in een wereld die lijkt op de huidige. Volgens verschillende natuurkundigen en astrofysici bestaan er geen wetten die het bestaan van parallelle werelden tegenspreken.

Theoretisch natuurkundige Laura Mersini-Houghton van de North Carolina University stelt op basis van onregelmatigheden in de achtergrondstraling dat ons universum wordt beïnvloed door andere universa.

Professor Stuart Hameroff van de Universiteit van Arizona heeft geen twijfel over het bestaan van een externe ziel. Hij heeft naar eigen zeggen bewijs gevonden waaruit blijkt dat het bewustzijn niet verdwijnt na de dood.

Kwantumcomputer

Volgens Hameroff is het brein de perfecte kwantumcomputer en is de ziel of het bewustzijn de informatie die op kwantumniveau wordt opgeslagen. Na de dood van het lichaam kan die informatie worden overgeheveld.

Wetenschappers zeggen dragers van bewustzijn in het lichaam te hebben ontdekt, elementen die tijdens het leven informatie opslaan en na de dood van het lichaam bewustzijn verplaatsen naar elders.

Deze elementen zijn gevonden in microtubuli, buisvormige eiwitstructuren die in cellen worden gevonden. Microtubuli zijn zeer geschikt als dragers van kwantumeigenschappen in het brein. Ze kunnen geruime tijd een kwantumstaat vasthouden, wat betekent dat ze kunnen fungeren als onderdeel van een kwantumcomputer.

Bron: Learning-mind.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
10 jaren geleden

En als het nu andersom is?
Kijk, er wordt gezegd:
Bewustzijn bestaat buiten tijd en ruimte en kan overal naartoe gaan: in het menselijk lichaam en daarbuiten…
Okee, daar ben ik het helemaal mee eens.
Maar dan rijst uit deze stelling de volgende vraag: Als het bewustzijn zich ook buiten het lichaam bevindt: Waar zit dan de grens tussen het bewustzijn van de ENE mens, en begint het bewustzijn van de Andere?

Of houdt dit misschien in dat wat Mystici en Sjamanen al door de vele eeuwen heen beweerden: dat er maar EEN bewustzijn bestaat, en dat het concept van “verschillende bewustzijnsvormen /zielen” een gedachtevorm is, die door de ratio wordt gehanteerd, omdat de ratio nu niet eenmaal anders KAN als alles als vaststaande, en van elkaar gescheiden hoedanigheden te zien?..

En als dit klopt, is het dan niet zo dat bewustzijn niet IN een Universum aanwezig is, maar juist andersom:
Dat alle hierboven genoemde Universa zich IN ons bewustzijn bevinden en niet andersom zoals bovenstaand artikel beweert?

Fijn Weekeind allemaal!
Iaw Abraxas

Link
Link
10 jaren geleden
Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
10 jaren geleden

spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
space Scientific politics and monetary systems
Exopolitics.org
biocentrisme, een theorie die impliceert dat de dood niet bestaat.
Bewustzijn=verstand=brein=intelligentsia=ziel(?) kan leven buiten de corpus humanus dus bestaat buiten tijd en ruimte en kan overal naartoe gaan?
De vakjargonvragen van astronomen en astrobiologen : dit geheel speelt zich af in het universum, de plaats waar sterren, planeten, manen, zonnen… worden gevormd, van het aller eerste begin van het niets naar het iets. Waar kwam de eerste intelligentsia vandaan in het universum, dat zich verspreidde door het gehele universum. In deze context of zienswijze heeft de theorie van Darwin gelijk. Het universum de plaats zonder astrobiologie, hoe is dit geheel tot stand gekomen, met of welk soort intelligentsia, want er was nog geen iets uitgaande van het niets.
Indien het humane verstand=bewustzijn=nadenken=intelligentsia aanwezig in de hersenen, kan overleven buiten de corpus humanus, de vraagstelling uit welke universele substanties bestaat dit bewustzijn. Deze elementen zijn gevonden in microtubuli, buisvormige eiwitstructuren die in cellen van het brein=bewustzijn ? De genen en eiwitstructuren en (space)medisch de gen-therapie. Er blijven

Gera
Gera
10 jaren geleden

Ik zie het deels ook zo. Echter: Het doet er niet toe welke theorie je aanhangt. Het gaat om het hier en nu. Leef het leven en wees een goed mens.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x