Homepagina » Buitenland » In Argentinië bevat de regen tot 100 procent onkruidgif van Monsanto. Verbaas je over de uitkomsten van dit onderzoek
In Argentinië bevat de regen tot 100 procent onkruidgif van Monsanto. Maar dat is nog niet eens het ergste

In Argentinië bevat de regen tot 100 procent onkruidgif van Monsanto. Verbaas je over de uitkomsten van dit onderzoek

In een deel van Argentinië bevat de regen tot 80 procent glyfosaat en atrazine, twee controversiële onkruidverdelgers, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van La Plata in Buenos Aires.

Zelfs in steden die ver verwijderd zijn van gebieden waar de omstreden middelen worden gebruikt, zijn glyfosaat en atrazine gevonden.

Gedurende een periode van twee jaar werden monsters verzameld in vier Argentijnse provincies.

Gezondheidsrisico’s

Op sommige plekken, zoals in Ituzaingo in Cordoba, werd tot 100 procent glyfosaat en atrazine gedetecteerd.

De middelen worden overal ter wereld op grote schaal gebruikt, ondanks de gezondheidsrisico’s die door verschillende onderzoeken zijn aangetoond.

Glyfosaat wordt in Argentinië net als in veel andere landen op de markt gebracht onder de naam Roundup, en gemaakt door chemiereus Monsanto.

Geen antwoord

De ngo SciDev.Net vroeg de multinational om een reactie, maar kreeg geen antwoord.

Eerder deze maand bepaalde een jury in het Amerikaanse San Francisco dat Monsanto een schadevergoeding van ruim 289 miljoen dollar moest betalen aan een voormalige tuinier van een school.

Die claimde kanker te hebben gekregen na gebruik van Roundup.

Nog erger

In Brazilië en Argentinië zijn ondertussen wetten in de maak om glyfosaat in bepaalde regio’s te verbieden.

Er ligt een wetsvoorstel om het gebruik ervan in heel Argentinië te verbieden.

In 12 steden is het inmiddels verboden. “En glyfosaat is niet eens de meest giftige verbinding,” zei Lucas Alonso, één van de auteurs van de studie. “Er schuilen meer dan 300 stoffen achter die nog erger zijn.”

Foto: Herzi Pinki Wikimedia Commons

[IPS]


Vond je deze info waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Nou ik gooi m er even in, een blonde vraag. Dat het niet gezond is voor de mens is wel duidelijk . Maar hoe zit dat nu met de gewassen en de dieren , dat hele eco systeem moet toch schade oplopen, het gaat toch gewoon met regen de grond in, of vallen de mussen alleen van de hitte van het dak….of erger er wordt geen onderzoek naar gedaan….

  8 likes
  • Het is een vicieuze cirkel, glyfosaat vernietigt alles, dat wil zeggen dat deze middelen alle microorganismen die belangerijk zijn voor een gezonde aarde kapot worden gemaakt. Alleen de genetisch gemanipuleerde gewassen (waarvan de zaden voor veel geld bij Monsanto moeten worden gekocht) willen nog groeien.. en worden wederom bespoten met chemikalien. Deze coctails van gif worden gesubsidieert door de EU… waanzin ten top. Ik heb een EKO boerderij maar krijg geen BIO certificering omdat er in een straal van 10km !!! met glysofaat word gesproeid. De natuur heeft miljoenen jaren voor zichzelf kunnen zorgen.. maar opeens moet er chemie worden gebruikt die alles kapotmaakt OMDAT DE GEWASSEN ANDERS NIET GROEIEN…

   22 likes
  • Ben er geweest, vooral de landbouwgebieden zijn ernstig aangetast. Behalve sojabonen en een gemuteerde variant van Japanse zevenblad groeit er echt niets meer!!! Helemaal niets!! Het onkruid, het zevenblad is bestendig geworden en niet meer te bestrijden, je hebt er velden zover je kan kijken en je ziet geen vogel!! Het land is helemaal kapot gemaakt daar door glyfosaat. Boeren willen het eigenlijk niet meer gebruiken maar door subsidies is er eigenlijk geen andere optie. Hopen dat de rechtszaken in Amerika flink gewonnen worden dan is Monsanto snel failliet.

   12 likes
   • Hai snelle plantaardige, Monsanto kan niet echt failliet want het feit dat ze zoveel jaren dit hebben kunnen voortzetten Ondanks , Al lang voordat nu die rechtzaak met de tuinman in t nieuws is , was al bekend dat mensen die in de buurt wonen op het land non Hodgkin kregen …maar Monsanto wint elke rechtzaak ,tot nu, met hun geld HOE kan dat . Hoe leg je dat je kind uit. Want Rutte en Brussel begrijpen t nog niet. Door de vele alcohol die gedronken wordt aan de top kunnen ze niet meer helder denken blijkbaar …en te druk natuurlijk met alles draaiende te houden ( Zoals Superbelangrijke verdragen e.a. systemen die het geld boven moet houden) dus Tsja het volk moet weer es wakker worden maar nederlandseigen moet er gediscussieerd worden wie t beter of t meeste weet. Sorry hoor

    2 likes
 2. Round up moet toch echt fantastisch spul zijn, het is net als E-nummers goedgekeurd voor gebruik in heel de EU, en als het in Brussel goedgekeurd is moet het in orde zijn, punt uit ! Net zo goed als vaccins, dat is onderzocht en veilig bevonden en daar valt niet meer aan te tornen.

  Voordat er toch nog iemand is die deze reactie serieus neemt, dit is ironisch bedoeld.

  10 likes
  • Het zegt in ieder geval veel over Brussel en een zooi klaplopers die daar werkt en of belangen heeft. Zeer interessant voorkomen en geld verdienen als de raven om o.a. patenten als dat van Monsanto er door heen te jassen. Stap maar eens op een trein richting Brussel en als je geluk hebt hoor je er eentje praten door zijn smartphone naar een collega waarbij de ene nog interressanter denkt over te komen dan de andere.

   5 likes
 3. Ik vermoedde al zoiets, maar wordt er toch nog beroerd van….Niemand in opstand? Geen milieu beweging?
  Soms kun je te ver gaan, maar kennelijk kan het niemand wat schelen? Treurig die mensheid op zo’n beetje alle fronten, thanks voor de informatie ….

  7 likes
  • Louise, hier een site waar je heel veel info over gen-tech, glyfosaat en aanverwante kunt vinden:

   https://www.gentechvrij.nl/

   Als meer mensen Miep zouden steunen kan er misschien wel een vuist gemaakt worden.

   5 likes
  • Ik vermoedde al zoiets ” ? Dit is al meer als 15 jaar bezig maar nog steeds reageren mensen alsof ze net wakker worden want de conclusie is zo waanzinnig horror dat niemand het kan / wil geloven waar ik me rot aan irriteer want niemand geloofde ook dat er mensen vergast werden in de oorlog omdat het te bizar was En nu leggen we TROTS , niet ik , een krans op de Dam en paar minuten stilte om het feit dat ‘ we zogenaamd nooit meer in zullen dutten ‘ of anders :’ ons zullen laten onderdrukken’ dit doet Nederland en t VOLK van Europa met hoofden die niet meer kunnen denken of kunnen tellen . N.l. de Bijen , wist je het al gaan al heel lang dood bij bosjes ( Einstein zei t ooit ‘ als dat gebeurt is t eind nabij en logisch want die hebben we nodig voor de bestuiving van NATUURLIJKE gewassen) . Dus ja Geloof je het nog :” Sharon Dijkstra die 9 jaar geleden op tv zei ( onze minister v landbouw toen ) dat t toch zo fijn is dat er in de toekomst geen Hongersnood meer hoeft te zijn ..WAT N GOTSPE! Klote kut het is allemaal zo duidelijk en iedereen blijft doorslapen van de Glyfosfaat zeker. Ik heb jaren geleden n utube fragment gezien van n intervieuw v een vrouw die NASA documentatie had , zij had daar gewerkt , Ze was zelf in shock , waarin plannen te zien waren , Duivels , om de wereldbevolking uit te winnen. Racisme wordt ook gebruikt om het volk bezig te houden met zaken die er dus niet toe doen Nu. HOE LANG SLIKKEN we nog , letterlijk , wat Brussel ons door de strot douwt .Ja het kan niet anders want er is een nieuw contract getekend voor zoveel jaar met Amerikaans Monsanto. En niemand weet wie t nou precies is want niemand reageert ooit van hen voor camera.. Hoe kan t ? Meneer v Mediwiet zei :” zolang je je als schaap gedraagt kan je verwachten geslacht te worden” Hoe kunnen we het nog herstellen? Beginnen maar met Weer grote protestten tegen Brussel samen misschien met onze Oosterburen. Maar is t nog te redden ? En Monsanto krijgt n hele hoge Boete Zoho…..? Zoooo waarom geen doodstraf ..?

   2 likes
 4. Dank Frans 2, deze site’s hou ik erin, staat meer interessants op…

  1 likes
 5. @ Frans 2 , ik weet niet zo precies waar je op doelt, het is goed dat erop verschillende manieren aandacht aan gegeven worden, maar dat vind ik met al die informatie , ik vind meer informatie in Vlaamse kranten dan in Hollandse, maar deze twee die jij doorstuurde kende ik nog niet… Vooral die ipsnews goh daar haal je veel uit,ehhhh ik ben dus weer afgeleid……

  0 likes
  • Ga beide artikelen nu eens echt lezen. Woord voor woord. En vergelijk de verschillen.
   Zovelen hier pochen dat ze zelf onderzoek doen, maar dat klopt voor geen meter.

   De echte onderzoeker zal paf staan als hij de twee artikelen vergelijkt…

   11 likes
   • Rustig maar Frans2, het artikel is door een freelance journalist geschreven (Martín De Ambrosio) en door IPS gekocht. Knack.be heeft het weer van IPS gekocht. Er staat, rechtsboven het artikel, ook gewoon netjes bij Knack.be dat IPS de bron is.

    “Zovelen hier pochen dat ze zelf onderzoek doen, maar dat klopt voor geen meter.
    De echte onderzoeker zal paf staan als hij de twee artikelen vergelijkt…”

    Je moet niet vergeten dat artikelen overal worden aangeschaft door de media. IPS is dan ook een nieuws-, of persagentschap dat persklare artikelen levert aan de media, wereldwijd. Niets noemenswaardig om paf van te staan.

    We zijn anderhalve week verder sinds je reactie en ik ga er niet vanuit dat je dit nog leest, maar ik moest het wel even melden.

    Namaste

    0 likes
 6. @ eksegese , kijk even de site van Matt, gentechvrij…..
  Glyphosate found in major childhood vaccins …
  Dacht al dat ik in een open inrichting zat , maar dit is weer een andere afdeling , pfffff

  6 likes
  • O @Louise, dat is wel weer nieuw voor me. Ik wist wel dat ze echt van alles stoppen in vaccins maar dit is wel weer nieuw. Nou zit glyfosaat inmiddels wel ook echt overal in dankzij Monsanto, in groentes in kaas, in bier, je vindt het echt overal in terug. Hoe krijg ik de mensheid kapot ? Nou simpel met Monsanto icm Bayer ! Het duivelse duet. Ze doen echt hun uiterste best.

   4 likes
 7. Glyfosaat wordt o.a. gebruikt voor onkruidbestrijding. Is te zien in de straten, er staat veel onkruid. Velen klagen over het onkruid. Wat Is beter een groene straat en geen Glyfosaat of een schone straat met Glyfosaat? Ik vind de eerste, geen Glyfosaat maar dat vraagt ook een stuk acceptatie dat er onkruid staat in het straatbeeld.

  2 likes
  • Eva, een heel simpel middel is een brander, dat is een lange buis waar een steekvlam uitkomt. Het onkruid word verbrand.. heel schoon en zonder chemikalien, wekt heel effektief en onmiddelijk resultaat. Is overal te koop vanaf 12.99

   4 likes
   • Dat kan, maar bermbranden en afgebrande gebouwen schiet ook niet op, komt toch met grote regelmaat in het nieuws. Dan de uitstoot wat er bij komt en het gas dat eruit gaat. Branden lijkt ook maar voor korte duur te werken en dan het zwarte resultaat… Is ook niet mooi.

    3 likes
 8. 100 procent?? Das kul!! Staan de engeltjes boven roundup te gieten of zo?
  Dat het in regenwater zit okee, maar 100 procent komt niet geloofwaardig over,,

  5 likes
 9. @Matt , dank je wel leuke site en heel veel informatie ……

  2 likes
 10. Tip: azijn(zuur) ter bestrijding van mos en onkruid. Als je er op tijd bij bent houd je zo je dak en tuinpad goed en natuurlijk onkruidvrij. Doe het al jaren. En de grote delen er uit halen.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...