Buitenland

In Argentinië bevat de regen tot 100 procent onkruidgif van Monsanto. Verbaas je over de uitkomsten van dit onderzoek

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een deel van Argentinië bevat de regen tot 80 procent glyfosaat en atrazine, twee controversiële onkruidverdelgers, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van La Plata in Buenos Aires.

Zelfs in steden die ver verwijderd zijn van gebieden waar de omstreden middelen worden gebruikt, zijn glyfosaat en atrazine gevonden.

Gedurende een periode van twee jaar werden monsters verzameld in vier Argentijnse provincies.

Gezondheidsrisico’s

Op sommige plekken, zoals in Ituzaingo in Cordoba, werd tot 100 procent glyfosaat en atrazine gedetecteerd.

De middelen worden overal ter wereld op grote schaal gebruikt, ondanks de gezondheidsrisico’s die door verschillende onderzoeken zijn aangetoond.

Glyfosaat wordt in Argentinië net als in veel andere landen op de markt gebracht onder de naam Roundup, en gemaakt door chemiereus Monsanto.

Geen antwoord

De ngo SciDev.Net vroeg de multinational om een reactie, maar kreeg geen antwoord.

Eerder deze maand bepaalde een jury in het Amerikaanse San Francisco dat Monsanto een schadevergoeding van ruim 289 miljoen dollar moest betalen aan een voormalige tuinier van een school.

Die claimde kanker te hebben gekregen na gebruik van Roundup.

Nog erger

In Brazilië en Argentinië zijn ondertussen wetten in de maak om glyfosaat in bepaalde regio’s te verbieden.

Er ligt een wetsvoorstel om het gebruik ervan in heel Argentinië te verbieden.

In 12 steden is het inmiddels verboden. “En glyfosaat is niet eens de meest giftige verbinding,” zei Lucas Alonso, één van de auteurs van de studie. “Er schuilen meer dan 300 stoffen achter die nog erger zijn.”

Foto: Herzi Pinki Wikimedia Commons

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Nou ik gooi m er even in, een blonde vraag. Dat het niet gezond is voor de mens is wel duidelijk . Maar hoe zit dat nu met de gewassen en de dieren , dat hele eco systeem moet toch schade oplopen, het gaat toch gewoon met regen de grond in, of vallen de mussen alleen van de hitte van het dak….of erger er wordt geen onderzoek naar gedaan….

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

Round up moet toch echt fantastisch spul zijn, het is net als E-nummers goedgekeurd voor gebruik in heel de EU, en als het in Brussel goedgekeurd is moet het in orde zijn, punt uit ! Net zo goed als vaccins, dat is onderzocht en veilig bevonden en daar valt niet meer aan te tornen.

Voordat er toch nog iemand is die deze reactie serieus neemt, dit is ironisch bedoeld.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Ik vermoedde al zoiets, maar wordt er toch nog beroerd van….Niemand in opstand? Geen milieu beweging?
Soms kun je te ver gaan, maar kennelijk kan het niemand wat schelen? Treurig die mensheid op zo’n beetje alle fronten, thanks voor de informatie ….

EvaD
EvaD
3 jaren geleden

Glyfosaat wordt o.a. gebruikt voor onkruidbestrijding. Is te zien in de straten, er staat veel onkruid. Velen klagen over het onkruid. Wat Is beter een groene straat en geen Glyfosaat of een schone straat met Glyfosaat? Ik vind de eerste, geen Glyfosaat maar dat vraagt ook een stuk acceptatie dat er onkruid staat in het straatbeeld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x