Binnenland

Politie richt ‘pisstraaltje’ op klimaatbetogers bij blokkade A12: ‘Er wordt met twee maten gemeten’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Zaterdag blokkeerde Extinction Rebellion met weinig weerstand van de politie de A12 in Den Haag. De politie faciliteerde zelfs de blokkade. “U mag die kant op,” citeert ON!-verslaggever Jonathan Krispijn een politieagent.

Eerder werden bij de coronaprotesten harde klappen uitgedeeld door de ME. Extinction Rebellion wordt zelfs gefaciliteerd, aldus Krispijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Wat we vandaag hebben gezien, is dat er met twee maten gemeten wordt,” zegt hij. “Bij coronaprotesten vallen er klappen als mensen zittend demonstreren en bij Extinction Rebellion wordt iedereen netjes opgetild.”

Krispijn schrijft op X dat coronademonstranten al 15 minuten na de verordening in elkaar werden geslagen terwijl XR twee uur lang de A12 kon blokkeren zonder tegengas.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Plantenspuit

Er is vooral veel te doen over de waterwerpers die zijn ingezet. “De voorhoede van het systeem wordt overduidelijk beschermd. Wat een pisstraaltje. Met dit weer ook nog verkoelend,” merkt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn op. “We zijn de beelden nog niet vergeten van die covid-demonstrant die met volle vaart door een waterkanon tegen een gebouw werd aangeblazen.”

“In Nederland is iedereen gelijk, alleen sommigen zijn net iets gelijker dan anderen,” voegt ze toe.

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix merkt op: “De politie had vandaag de plantenspuit op het waterkanon gemonteerd.”

“De burgemeester degradeert het gezag tot een douche voor oververhitte klimaatalarmisten. Dit is waarom halve stadsdelen worden geregeerd door tuig. Omdat onze bestuurders bang zijn en altijd zwichten voor de verkeerde kant. Gewone burgers zijn de dupe,” stelt het Haagse raadslid Sebastian Kruis (PVV).

Niet te verkopen

De Vlaamse huisarts Frans Peeters constateert: “In Nederland zijn er blijkbaar twee types van waterkanonnen. Eén voor klimaatalarmisten en één voor coronabetogers.”

“Het lijkt eerder op een welgekomen lekkere verfrissing met dit weer,” aldus Peeters. Telegraaf-journalist Wierd Duk vult aan: “Ze krijgen een gratis douche op standje relaxed.”

Robert Pestman (BVNL): “Dit is natuurlijk niet te verkopen. Zo beëindig je geen illegale demonstratie. Dit lijkt meer op een gezellige warme dag in de tuin, met de kinderen en de tuinslang spelen.”

XR kreeg zelfs steun van klimaatminister Rob Jetten en dus van het hele kabinet. “Ik werk elke dag aan wat XR terecht vraagt: afbouwen van alle fossiele subsidies.” Waarop oud-minister Ronald Plasterk zegt: “Opvallend. Jetten stelt – sprekend namens het kabinet – dat XR gelijk heeft over fossiele subsidies. Ook demissionair geldt de eenheid van regeringsbeleid, het kabinet spreekt met één mond.”

4.8 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
9 maanden geleden

Als mensen het nu nog niet zien.

Margie
Margie
9 maanden geleden

Wat een ongelofelijke droeftoeters. Die lui horen in het riool thuis. Zo zien ze er ook uit. Coronademonstranten werden in elkaar gemept. En dit oerstomme tuig…..wat is dit. Dit moet een keer stoppen. Wat willen doe kneuzen dan. Rioolratten zijn het.

Ludger
Ludger
9 maanden geleden

Elite-demonstranten zoals georgina verbaan en carice van houten die met deze actie’s de overheid smeken om het gepeupel-pleps nog harder te bestraffen voor de door hen veroorzaakte klimaatopwarming(hoax). En zelf buiten het zicht van televisiecamera’s voldaan plaatsnemen in het vliegtuig voor een vakantie of bezoek aan 1 van hun andere huizen aan de andere kant van de wereld..

Jeff
Jeff
9 maanden geleden

Nou … lekker verkoelend dus. Wellicht kan de boer nog even met de mestwagen langskomen. an valt er in ieder geval nog wat te klagen en krijgen ze meteen de zwartepiet beweging in hun nek.

Back to top button
154
0
We lezen graag je reactie!x