Homepagina » Mens en Dier » Arts: ‘Wellicht kans op hersenschade door mondkapje op school’
arts

Arts: ‘Wellicht kans op hersenschade door mondkapje op school’

Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma heeft in gesprek met nieuwssite oost-online een aantal interessante uitspraken gedaan over het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In een aantal opzichten gaat Bouma lijnrecht in tegen wat Mark Rutte van ons vraagt.

En hij weet waar hij over praat. Hij gaf college op het Tropeninstituut in Amsterdam-Oost en doet al zijn hele leven onderzoek naar de verspreiding van virussen. “Een virus is geen ‘levend’ wezen. Het ‘leeft’ niet. Zonder een ‘gastheer’ of ‘gastvrouw’ kan een virus helemaal niets,” zegt de arts.

Bouma vertelt dat griepvirussen en corona gedijen bij koele, droge lucht. In die droge lucht kunnen kleine druppeltjes (aerosolen) waarop het virus meelift veel langer blijven circuleren. De arts vindt het om deze reden verstandig om buiten af te spreken: “Als jij het coronavirus bij je draagt en je spreekt buiten af met mensen, dan zullen ze geen last hebben van jouw aerosolen.” En als je binnen goed ventileert, dan zijn de aerosolen zo weg. “Vooral in de winter is frisse buitenlucht heel belangrijk,” benadrukt Bouma.

Wellicht hersenschade

Wat we volgens hem nog meer kunnen doen om het coronavirus in te dammen, is zorgen dat ons afweersysteem goed functioneert. “Denk aan gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende slaap. Neem ter versterking dagelijks een extra dosis vitamine C en D. En doe dingen waar je blij van wordt.”

Omdat coronavirussen zich verspreiden via aerosolen, hebben maatregelen zoals handen wassen, desinfecteren en afstand houden niet of nauwelijks effect, aldus de arts. Hij zegt ook dat de voordelen van mondkapjes op scholen kleiner zijn dan de nadelen: “Kans op benauwdheid, concentratieproblemen, hoofdpijn en wellicht hersenschade.”

We moeten positieve testuitslagen geen ‘besmettingen’ noemen, vindt hij. In de neus-, mond- of keelholte wordt het virus bij de meeste mensen namelijk onschadelijk gemaakt. In veel gevallen pikt de test restjes van het dode virus op als de infectie al voorbij is.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Madeliefje
Madeliefje
18 dagen geleden

Mee eens, gebruik Vitamine C, met D3, Quercetine en zink. Gezond eten, bewegen en goed slapen, zo komt splinter wel door de winter:)

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Madeliefje
18 dagen geleden

Multivitamine preventief nemen. Zink als zinksulfaat innemen, overigens is kippensoep en -bouillon rijk aan zink. Vit D is als supplement verkrijgbaar; levertraan is een goede bron. Vette diepzee vis is sowieso goed.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
18 dagen geleden

Net even naar de kringloop geweest en toch wel een beetje geschrokken van het aantal mensen dat vrijwillig een muilkorf draagt. Ik schat het aantal op zo’n 65%. Al moet ik wel zeggen dat daar veel mensen van buitenlandse komaf tussen zaten. De medewerkers zijn dat helaas nu ook verplicht.
Met één daarvan, met wie ik het goed kan vinden, even een kort gesprekje gehad hierover. Hij weet hoe we belazerd worden en baalde er dan ook flink van. Een leuke meid, mét mondkapje overigens, stond mee te luisteren en vertelde dat zij dit voor haar moeder deed. Toen ik haar vroeg of haar moeder ook in de winkel aanwezig was, werd dit door haar ontkend, waarop ik haar vroeg waarom ze dan nu dat mondkapje droeg. Ze begon te glimlachen en deed ‘m af. Vervolgens een erg leuk gesprek gehad en haar kennis laten maken met ‘Cafe Weltschmerz’, dat ik op haar telefoon moest intypen. Ze was duidelijk zeer geïnteresseerd. Ik heb haar daarna niet meer met mondkapje in de winkel zien lopen. Mooi!
Later nog een gesprek gehad met een echtpaar van +/- 70 jaar, dat ook alleen nog maar YouTube keek en geen publieke omroep meer. Mijnheer had nét (weer) ‘1984’ van George Orwell gelezen. Ook deze mensen waren duidelijk ‘wakker’.
Ik blijf moed houden!

Edward
Edward
Reactie op  Veterans_Resistance
18 dagen geleden

Inderdaad, de mondkapjes komen steeds meer in de openbare ruimtes. Het ziet er heel idioot uit, voortdurend die angst en paniek aanjagen is het enige wat een mondkapje doet. Heel vreemd dat mensen vrijwillig ervoor kiezen om zichzelf te vergiftigen door hun ademhaling zodanig te belemmeren. Goed verhaal door deze arts.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Edward
17 dagen geleden

Ze lopen er zelfs mee buiten door de regen, alleen lopend met een paraplu of op de fiets met geen levende ziel in de verste verte te bekennen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Pieternella
17 dagen geleden

Mensen die met een mondkapje rondlopen dat niet beschermd tegen datgene waarvoor men het draagt.We zijn echt terechtgekomen in een omgekeerde wereld.

Want er is nog veel meer:

-Black Lives Matter dat niets om zwarte levens geeft.
-Antifascisten die zwaar fascistisch zijn.
-Democratische partijen die communistisch/socialistisch zijn.
-Christelijke partijen (CDA/CU) die vooral satan lijken te dienen.
-Een wereldgezondheidsorganisatie die niets om de gezondheid van de wereld (burgers) geeft.
-Een killervirus dat geen killervirus is.
-Een greendeal die niets met ‘green’ te maken heeft.

En last but not least: complotdenkers die gelijk hebben.

Welcome in the twilight zone.

P.s. Deze lijst mag worden aangevuld.

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
18 dagen geleden

Wie psychische, fysieke of economische schade ondervindt of heeft ondervonden door maatregelen die zijn genomen door de politiek en overheid dienen massaal en het liefst in collectief verband schadeclaims in miljoenen of zelfs miljarden euro’s hoogte in te dienen. De politiek en overheid hebben geen enkel recht burgers of ondernemingen schade toe te brengen.
Het wordt tijd voor ongekend grote en felle tegenacties en eens en voor altijd duidelijk te maken dat corona zwendel is en de desastreuze maatregelen genomen door een buiten zinnen geraakte en losgeslagen anti (eigen) volk en anti kleine ondernemers politiek en overheid niet langer getolereerd wordt en in alle opzichten onacceptabel is.

Het is tijd om terug te slaan en onze levens en ondernemingen terug te grijpen uit de dictatoriale
klauwen van deze communistische-fasistische machthebbers.

“enough is enough!”

salvar
salvar
18 dagen geleden

En doe dingen waar je blij van wordt.
dan moeten eerst het duo ophouden om de boel te verzieken.

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  salvar
17 dagen geleden

het duo??…duo??!!??….ah!..ja natuurlijk!! het duo dat ook de boel verpest in australie, belgie, de verenigde arabische emiraten en ook nagenoeg de hele wereld enz…nee duidelijk!!…wat een rot duo idd, weg ermee, je hebt helemaal gelijk…voortaan niet meer zo lang een mondkap ophouden is mijn advies…

kees
kees
18 dagen geleden

Er zijn horde angsthazen die alles opvolgen wat de politiek hun opdraagt.
Als de politiek morgen besluit dat een papieren zak over je kop beschermt dan dragen ze die zonder na te denken.
Volgzame volwassen die zelfs buiten constant een muil luier op hebben worden vanzelf ziek dus ruimt straks lekker op.
Eigen schuld, dikke bult

Anoniem
Anoniem
17 dagen geleden

Dan lees je zo’n artikel..en maandag moeten onze 2 kids weer met mondkapjes naar school. Wat kunnen we doen..?!?

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Anoniem
17 dagen geleden

Misschien dat je nog maar net hier meeleest, want er is al het e.e.a. voorbij gekomen waar je wat mee zou kunnen.
Ik ben zelf al even op zoek geweest naar wat linkjes op mijn computer, maar ik schijn niet alles meer te hebben bewaard.
Maar ik wil wel even een poging doen om je de goeie richting in te duwen. Waar geen link bijzit zou je zelf even moeten googelen.

Van Dissel zelf heeft gezegd dat 200.000 mensen een week lang een mondkapje moeten dragen om 1 besmetting te voorkomen.
Dit is op Google terug te vinden.
Minister van Ark, maar ook een aantal burgemeesters hebben gezegd dat het gaat om gedragsbeïnvloeding.
Daarnaast heeft van Dissel ook nog gezegd dat iemand met symptomen binnen een meerpersoonshuishouden het virus niet doorgeeft. Hoe en waar dan wel is mij een raadsel, maar goed…
Deze situatie is m.i. enigszins vergelijkbaar met een klas/schoolsituatie.
Hier heb ik wel een een linkje van’.

vanaf 31.43 min.

https://youtu.be/6U39QZ_v0VQ?t=1903

Hier nog een interessant stuk van Viruswaarheid:

https://viruswaarheid.nl/informeren/geen-schriftelijke-verklaring-nodig-als-je-niet-in-staat-bent-een-mondkapje-te-dragen/

Verder raad ik je aan contact te zoeken met andere ouders. Samen sta je een stuk sterker.
in Duitsland is dit al door meerdere ouders met succes aangevochten geloof ik.
Ook zijn er daar leerlingen in het voortgezet onderwijs die hier tegenin gaan.

Als oud concïerge van een basisschool raakt mij dit ook. Zou ik dit werk nog doen, dan zou ik ouders hierin direct bijstaan, ongeacht de consequenties.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
17 dagen geleden

Tóch nog gevonden (200.000 mondkapjes – van Dissel)

https://twitter.com/SimoneGezond/status/1313137828449013765

Ik zou deze filmpjes en linkjes doorsturen naar andere ouders en de directie en/of leerkrachten van de school (scholen) van jouw kinderen.

Suc6!

Jack Burton
Jack Burton
17 dagen geleden

er is al reeds sprake van hersenschade bij het vrijwillig opzetten van zo’n gezichtspamper…hoeveel erger kan het nog worden?………ondertussen in zweden: Corona?!…oh ja!!…dat is dat mexicaanse 3e wereldland biertje met limoentje speciaal voor vrouwen…hej hej!!

Melder
Melder
17 dagen geleden

Helemaal Tiptop Tippy Top :-)>>: Weg met die muilkorven. Alleen nog aanbevolen voor mensen met longtransplantatie en/of harttranplantatie en andere hoog vatbare personen.>> daar zijn bijna alle verpleegkundigen het over eens, hoor ik.

AlbertV
AlbertV
17 dagen geleden

Een moeder die verantwoording neemt voor de gezondheid van haar kind tegen de misdadigheid van onze leiders:
https://www.youtube.com/watch?v=lEWbC7mMbP4
Wanneer gaan de ruiten eruit op het binnenhof?

x

Check Also

red team

Red Team-lid Wim Schellekens staat op zwarte lijst van artsen

Het Red Team, een groep deskundigen die ...

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x