Mens en Dier

Arts: ‘Wellicht kans op hersenschade door mondkapje op school’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma heeft in gesprek met nieuwssite oost-online een aantal interessante uitspraken gedaan over het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In een aantal opzichten gaat Bouma lijnrecht in tegen wat Mark Rutte van ons vraagt.

En hij weet waar hij over praat. Hij gaf college op het Tropeninstituut in Amsterdam-Oost en doet al zijn hele leven onderzoek naar de verspreiding van virussen. “Een virus is geen ‘levend’ wezen. Het ‘leeft’ niet. Zonder een ‘gastheer’ of ‘gastvrouw’ kan een virus helemaal niets,” zegt de arts.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Bouma vertelt dat griepvirussen en corona gedijen bij koele, droge lucht. In die droge lucht kunnen kleine druppeltjes (aerosolen) waarop het virus meelift veel langer blijven circuleren. De arts vindt het om deze reden verstandig om buiten af te spreken: “Als jij het coronavirus bij je draagt en je spreekt buiten af met mensen, dan zullen ze geen last hebben van jouw aerosolen.” En als je binnen goed ventileert, dan zijn de aerosolen zo weg. “Vooral in de winter is frisse buitenlucht heel belangrijk,” benadrukt Bouma.

Wellicht hersenschade

Wat we volgens hem nog meer kunnen doen om het coronavirus in te dammen, is zorgen dat ons afweersysteem goed functioneert. “Denk aan gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende slaap. Neem ter versterking dagelijks een extra dosis vitamine C en D. En doe dingen waar je blij van wordt.”

Omdat coronavirussen zich verspreiden via aerosolen, hebben maatregelen zoals handen wassen, desinfecteren en afstand houden niet of nauwelijks effect, aldus de arts. Hij zegt ook dat de voordelen van mondkapjes op scholen kleiner zijn dan de nadelen: “Kans op benauwdheid, concentratieproblemen, hoofdpijn en wellicht hersenschade.”

We moeten positieve testuitslagen geen ‘besmettingen’ noemen, vindt hij. In de neus-, mond- of keelholte wordt het virus bij de meeste mensen namelijk onschadelijk gemaakt. In veel gevallen pikt de test restjes van het dode virus op als de infectie al voorbij is.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Madeliefje
Madeliefje
3 jaren geleden

Mee eens, gebruik Vitamine C, met D3, Quercetine en zink. Gezond eten, bewegen en goed slapen, zo komt splinter wel door de winter:)

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

Net even naar de kringloop geweest en toch wel een beetje geschrokken van het aantal mensen dat vrijwillig een muilkorf draagt. Ik schat het aantal op zo’n 65%. Al moet ik wel zeggen dat daar veel mensen van buitenlandse komaf tussen zaten. De medewerkers zijn dat helaas nu ook verplicht.
Met één daarvan, met wie ik het goed kan vinden, even een kort gesprekje gehad hierover. Hij weet hoe we belazerd worden en baalde er dan ook flink van. Een leuke meid, mét mondkapje overigens, stond mee te luisteren en vertelde dat zij dit voor haar moeder deed. Toen ik haar vroeg of haar moeder ook in de winkel aanwezig was, werd dit door haar ontkend, waarop ik haar vroeg waarom ze dan nu dat mondkapje droeg. Ze begon te glimlachen en deed ‘m af. Vervolgens een erg leuk gesprek gehad en haar kennis laten maken met ‘Cafe Weltschmerz’, dat ik op haar telefoon moest intypen. Ze was duidelijk zeer geïnteresseerd. Ik heb haar daarna niet meer met mondkapje in de winkel zien lopen. Mooi!
Later nog een gesprek gehad met een echtpaar van +/- 70 jaar, dat ook alleen nog maar YouTube keek en geen publieke omroep meer. Mijnheer had nét (weer) ‘1984’ van George Orwell gelezen. Ook deze mensen waren duidelijk ‘wakker’.
Ik blijf moed houden!

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
3 jaren geleden

Wie psychische, fysieke of economische schade ondervindt of heeft ondervonden door maatregelen die zijn genomen door de politiek en overheid dienen massaal en het liefst in collectief verband schadeclaims in miljoenen of zelfs miljarden euro’s hoogte in te dienen. De politiek en overheid hebben geen enkel recht burgers of ondernemingen schade toe te brengen.
Het wordt tijd voor ongekend grote en felle tegenacties en eens en voor altijd duidelijk te maken dat corona zwendel is en de desastreuze maatregelen genomen door een buiten zinnen geraakte en losgeslagen anti (eigen) volk en anti kleine ondernemers politiek en overheid niet langer getolereerd wordt en in alle opzichten onacceptabel is.

Het is tijd om terug te slaan en onze levens en ondernemingen terug te grijpen uit de dictatoriale
klauwen van deze communistische-fasistische machthebbers.

“enough is enough!”

salvar
salvar
3 jaren geleden

En doe dingen waar je blij van wordt.
dan moeten eerst het duo ophouden om de boel te verzieken.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x