Homepagina » Gezondheid » Autisme kan worden behandeld met stofje uit broccoli
Autisme kan worden behandeld met stofje uit broccoli

Autisme kan worden behandeld met stofje uit broccoli

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een stofje uit broccoli autisten communicatiever kan maken. Wetenschappers schrijven in tijdschrift PNAS dat een dagelijkse dosis sulforafaan het gedrag en de communicatievaardigheden van mensen met autisme verbetert.

De stof, die onder andere wordt gevonden in kool, bloemkool en broccoli, kan kanker voorkomen en is goed voor mensen met longaandoeningen. Daar komt nu bij dat mensen met autisme er baat bij hebben.

Veertig autistische jongens en mannen tussen de 13 en 27 jaar kregen 18 weken lang iedere dag een pil met sulforafaan of een placebo. Tijdens het onderzoek werden vragenlijsten ingevuld over het gedrag en de communicatie van de deelnemers.

De verbale communicatie en sociale omgang van de proefpersonen die sulforafaan slikten, verbeterden aanzienlijk. Ze werden ook rustiger en hadden minder last van ritueel gedrag.

Ongeveer één tot twee procent van de wereldbevolking lijdt aan autisme. Over de oorzaken van autisme is nog maar weinig bekend, maar mensen met autisme hebben vaak last van oxidatieve stress, schadelijke bijproducten in cellen die ontsteking kunnen veroorzaken, DNA beschadigen en leiden tot kanker en andere chronische ziektes. Sulforafaan helpt het lichaam tegen die stress te beschermen.

“Dit is in onze ogen het bewijs voor de eerste behandeling van autisme die symptomen verzacht door enkele van de onderliggende cellulaire problemen aan te pakken,” zei hoofdonderzoeker Paul Talalay. Hij doet al 25 jaar onderzoek naar stofjes uit groenten.

Dit artikel is gebaseerd op materiaal van Johns Hopkins Medicine.

Tijdschrift: Sulforaphane treatment of autism spectrum disorder (ASD). PNAS, 13 oktober 2014.

[De Morgen]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Ga eerst de oorzaak maar eens aanpakken die bij de vaccinaties ligt. Gewoon de vaccins ontstoren met homeopatische druppels of biofotonentherapie. Niet voor niets wordt autisme ook wel een Post-Vaccinaal-Syndroom genoemd. http://www.tinussmits.nl

  5 likes
  • Zoals Henk ook al zegt: dat ligt niet aan vaccinaties.

   Het enige onderzoek dat dat ooit aantoonde was vals en Wakefield was omgekocht. Dat heeft hij zelf ook toegegeven.

   En onlangs dan? Dat het MMR autisme zou uitlokken bij zwarte kinderen? Door Hooker?
   Ook ingetrokken. Verklaring te lezen op:
   http://www.translationalneurodegeneration.com/content/3/1/22

   6 likes
   • Henk en Frank,

    Er zijn 22 studies die een link leggen tussen autisme en vaccins, of ten minste een link tussen autisme en kwik, iets wat in hoge hoeveelheid in vaccins zit. Natuurlijk kan er alleen een link gelegd worden en nooit 100% worden gesteld dat het door de vaccins komt, omdat het ook aan andere factoren kan liggen.

    http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/22-studies-vaccins-kunnen-autisme-veroorzaken/

    Ik vind het wel grappig als jullie zeggen dat er veel studies zijn gedaan die nooit een link tussen autisme en vaccins hebben gevonden. Ja tuurlijk zijn die er, net zoals dat er studies zijn die zeggen dat biologisch voedsel niet beter is dan normaal voedsel, en studies die zeggen dat aspartaam en E-nummers onschadelijk zijn. Het voedingscentrum had nl. onlangs nog op hun website staan dat aspartaam onschadelijk is. Daar kijk je niet van op als het voedingscentrum gesponsord wordt door multinationals als Kraft en Unilever.
    Die studies waar jullie het over hebben, worden ook gewoon gesubsideerd door Big Farma om te zeggen dat vaccins onschadelijk zijn.

    5 likes
    • Vraag me wel af of een kind door een vaccinatie autistisch kan worden of dat hij in zichzelf gekeerd raakt, wat dan aangezien wordt voor autisme. Zelf zeker niet autistisch – sommige mensen denken van wel trouwens maar ik heb al zoveel etiketjes – maar wel opgeknapt door magnesium en vitamine B, dat ik meer in mijn lijf zat en dat die dingen achter de kassa mensen werden dus ik denk zeker dat de biochemie in je lijf erg belangrijk is en dat een vaccinatie de boel flink kan ontregelen.

     1 likes
    • Eindelijk eens iemand die wetenschappelijke artikelen post.
     Ik zal ze vanavond eens bekijken

     0 likes
  • Daar is geen enkel bewijs voor. Integendeel. Na het dubieuze rapport van Wakefield zijn er veel epidemiologische studies gedaan die aantonen dat dat verband er niet is. Iets dat ook blijkt uit het feit dat in regio’s met een lage vaccinatiegraad er niet minder gevallen van autisme zijn.

   8 likes
  • Er is geen enkel bewijs dat de oorzaak van autisme door omgevingsfactoren ontstaat. Je wordt er waarschijnlijk mee geboren. De (sociale) omgeving kan wel bijdragen aan hoe de aandoening zich manifesteert, maar daar horen vaccinaties niet bij.

   Je moet trouwens wel extreem veel kilo’s broccoli per dag eten om de dosis gebruikt in dit onderzoek binnen te krijgen.

   2 likes
  • Ben je wel helemaal lekker?

   1 likes
  • Heb nooit begrepen hoe je een inenting kan ontstoren op homeopathische manier. Want homeopathie is toch hetzelfde ‘geneesmiddel’ maar dan verdund? Je zou toch juist eerder behoefte hebben aan een ontgifting van al die troep, niet het weer inbrengen, ook als is dit verdund?
   Ik ben zeker voor alternatieve geneeswijze, maar ik begrijp homeopathie niet.

   0 likes
 2. je hoeft geen dokter te zijn om te zien dat vele diagnoses kant nog wal raken. ER zijn vele ziektes die verkeerd gediagnosticeerd worden….ADHD is er een van, Autisme een andere. Vroeger had je nog hyper-kinetische kinderen….

  Vele verkeerde diagnoses hebben te maken met “verkeerde” voeding…één van de grootste ziekteverwekkers van onze tijd! alle light producten, geraffineerde granen, suikers, aspartamen enz…onze voeding creëert nieuwe ziektes…jaar in jaar uit!

  Autisme heeft niets te maken met communicatiestoornissen op laag niveau, het is een weg naar communicatie op hoog niveau. Echte autisten zijn mensen in een laatstelijnsincarnatie, mensen waarbij de lagere niveau’s worden stilgelegd omdat hun opdracht luidt: leer de hogere vormen van communicatie kennen… ooit gehoord van jonge mensen die uit hun hoofd duizend en miljoen-tallen verheffen tot de 25ste macht….of hoger? of die dingen doen die wij voor onmogelijk houden? kijk naar “the rainman”! Dit verhelp je niet met broccoli! hier zit een opdracht achter, een streven naar hogere kwaliteiten gedirigeerd door onze ziel.

  Dat wat autisme genoemd wordt en genezen kan worden met broccoli heeft eerder te maken met ondervoeding of verkeerde voeding. Je zou versteld staan over het aantal overeten mensen dat lijdt aan ondervoeding. Let wel, ik werp geen steen, naar niemand. Ik ben overtuigd dat ieder ouder het beste voor heeft met zijn/haar kind maar jammer genoeg werken er invloedrijke krachten om ons allen te manipuleren……misleiden

  5 likes
  • De laatste wetenschappelijke inzichten laten zien dat autisme en dyslexie twee uitersten zijn op een continue schaal, die te maken heeft met hersenverbindingen. Het volgende is een versimpeling, maar wel verhelderend: Bij een autist zie je relatief meer, dicht opeengepakte kersencellen met veel korte dunne onderlinge verbindingen. Bij een dyslecticus zie je relatief minder hersencellen met meer ruimte en meer langere dikke onderlinge verbindingen. Het is niet een kwestie van je hebt het wel of niet, het is een glijdende schaal. Autisten zijn vaak goed in details maar slecht in het grote geheel. Dyslectici zijn vaak goed in het grote geheel maar slecht in details. Diagnoses van beide worden vaak gesteld op grond van de algemene norm over hoe iemand zou moeten functioneren. Bij een autist gaat het mis met het overzien van het grote geheel van de sociale leefomgeving, dat valt vaak al vroeg op. Bij de dyslecticus gaat het mis met de details van de letters in een woord; dat valt vaak wat later op. Vroeger werden beide vaak opzijgezet als “kastig” en/of “dom”.

   4 likes
   • Ik ben woordenblind en kan me zeker hierin herkennen.
    Dit schrijf jij
    Dyslectici zijn vaak goed in het grote geheel maar slecht in details.
    Klopt helemaal want vraag me nooit wat het die persoon aan bv daar kan ik nooit een antwoord op geven. Bijna alles gaat bij mij in grote lijnen en ik denk dat ik daarom ook veel dingen kan onthouden omdat ik niet op kleine dingen af ga.

    1 likes
 3. Mijn moeder zeide altijd, eet je groente op.

  3 likes
 4. Wietolie (mediwiet) helpt ook!! makkelijk zelf te maken van de hennep plant die in je achtertuin of op je balkonnetje groeit.

  2 likes
 5. Google eens ( de trefwoorden zijn),,,,, monsanto en patent broccoli

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

willem

Willem-Alexander is ‘niet van koninklijken bloede’. Is de lijn van Oranje-Nassau hier onderbroken?

Volgens geruchten was koning Willem III door ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.