Blog

Automobilist kiest vaker voor uitgebreidste autoverzekering

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Automobilisten kiezen steeds vaker voor de uitgebreidste autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite geld.nl. In dit artikel bespreken we waarom dit gebeurt, welke dekking wat vergoedt, en hoe je kunt besparen op je autoverzekering.

Welke dekking vergoedt wat?

Voordat je een autoverzekering kiest, is het belangrijk om te weten wat elke vorm van dekking inhoudt:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
  • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze dekt alleen schade die je met jouw auto aan anderen toebrengt. Het is de minimaal verplichte verzekering in Nederland.
  • WA+ (Beperkt Casco): Naast de WA-dekking vergoedt deze verzekering ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld inbraak, brand, storm of een aanrijding met dieren.
  • Allrisk (Volledig Casco): Dit is de meest uitgebreide dekking. Naast de WA+ vergoedt deze verzekering ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld eigen schuld of vandalisme.
WA-verzekering minder populair

Uit de data van Geld.nl blijkt dat autobezitters het afgelopen jaar minder vaak alleen een WA-verzekering afsloten. In 2022 koos nog 34,52% voor een WA-verzekering, in 2023 daalde dit percentage naar 18,46%. “Consumenten kiezen er overduidelijk vaker voor om ook schades aan hun eigen auto te verzekeren”, aldus Geld.nl.

Waarom kiezen consumenten meer voor uitgebreidere dekking?

Een belangrijke reden waarom consumenten vaker voor een uitgebreidere dekking kiezen, is de behoefte aan meer zekerheid in financieel onzekere tijden. Een allrisk verzekering biedt je meer zekerheid, omdat deze dekking biedt voor vrijwel alle mogelijke schades aan je eigen auto. Dit geeft automobilisten een veilig gevoel.

Betaal niet te veel voor je autoverzekering

Wie een allrisk verzekering afsluit, betaalt meer premie dan voor een lagere dekking. Toch valt er veel te besparen. De premieverschillen voor de allrisk autoverzekering tussen verzekeraars zijn groot. Het verschil is gemiddeld € 20 per maand en loopt zelfs op tot ruim € 50 per maand.

Zo bespaar je met even vergelijken gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering. Ga daarom autoverzekeringen vergelijken en verzeker je jezelf van de beste dekking tegen de laagste prijs!

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x