Blog

Motorverzekering afsluiten? Let dan hierop

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een motorverzekering is, net als een WA verzekering voor onze auto, verplicht in Nederland. Zodra je een kenteken voor je motor hebt (en de openbare weg betreedt), moet je een verzekering afsluiten. Maar met zoveel verschillende verzekeringsmaatschappijen en polissen op de markt, kan het lastig zijn om te kiezen. Daarom willen we je hier graag bij helpen.

Zo is online je motorverzekering vergelijken een goede manier om uiteindelijk tot de beste keuze te komen, maar daarover later meer. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je in eerste instantie puur let op de premie, maar denk ook aan zaken zoals het eigen risico, de dekking en eventueel aanvullende voorwaarden op het moment dat je veel met je motor in het buitenland rijdt. Vooral voor mensen aan de grens is dit een belangrijk punt waar vaak niet meteen aan gedacht wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
De dekking van je motorverzekering

Het eerste waar je goed over na moet denken, is de dekking. Tijdens het online vergelijken van een motorverzekering is het dus ook zaak om te filteren op de verschillende dekkingen voor je motorverzekering die een bepaalde verzekeraar biedt. Zo kennen we drie verschillende varianten, namelijk de WA, WA+ en Allrisk.

We gaan er voor het gemak even vanuit dat iedereen wel weet wat de verschillen zijn. De keuze voor het verzekeren van een nieuwe motor is vrij simpel, dat is natuurlijk een allriskverzekering. Is je motor nu een jaar of 5 oud, dan volstaat een WA+, heb je een met alle respect wat ouder model, kies dan voor een WA verzekering.

Het eigen risico

Vrijwel iedere verzekeraar hanteert een eigen risico. Dit doen ze om de premies enigszins betaalbaar te houden, maar ook om te voorkomen dat hele kleine schadegevallen worden gemeld. Tijdens het kiezen van een verzekering voor je motor, is dit wel iets om rekening mee te houden. Hoe hoger het eigen risico vaak is, hoe lager de premie.

Zo zijn er zelfs verzekeraars die je de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld een eigen risico te kiezen van 250 of 500 euro, waardoor je misschien wel 5 of 10 euro per maand minder aan premie hoeft te betalen. De keuze is natuurlijk aan jezelf, maar dit is wel iets om over na te denken.

De premie

De premie van je motorverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, woonplaats, schadevrije jaren, type motor en dekking. Dit is voor de meeste mensen vaak wel een doorslaggevende factor als het gaat om het maken van een keuze.

Let alleen wel goed op, dat een lage premie niet altijd hoeft te betekenen dat je niet goed gedekt bent, wat ook geldt voor een hoge premie. Kijk daarom vooral naar wat voor jou belangrijk is, zodat je op basis daarvan een goede keuze kunt maken.

Stel dat je net je motorrijbewijs hebt, dan is het goed om naar een verzekeraar te gaan die zich juist op deze doelgroep focust. Kies je voor een verzekeraar die je liever niet als klant heeft, dan proberen ze je vaak af te schrikken met een veel te hoge premie.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x