Mens en Dier

Fleur Agema woest: druk op de zorg ‘is regelrecht de schuld van D66’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vaccineren doe je ook om een 55-jarige hartpatiënt niet te dwingen om een hartoperatie uit te stellen tot 2023, schreef D66-Kamerlid Jan Paternotte in reactie op een bericht waarin gesuggereerd wordt dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg.

Kamerlid Fleur Agema (PVV) geeft hem er flink van langs. “Het is regelrecht de schuld van D66 dat onze ziekenhuiszorg geen pandemie aankan.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“En als jullie nu tijdens de onderhandelingen geen forse investering verlangen, is het regelrecht jullie schuld als er op enig moment gekozen moet worden tussen de ene of de andere patiënt,” voegt ze toe.

De enige echte zondebok is de overheid

Marianne Zwagerman schreef een kritische column over deze ‘zondebokverschuiving’. “We hebben mensen het recht op hun eigen problemen ontnomen en verslaafd gemaakt aan de verzorgingsstaat,” aldus Zwagerman. “Wie zuipt en rookt maar prikt is braaf. Wie sport en niet prikt is een dader, een paria die we liever kwijt zijn.”

Agema, sinds 2006 Kamerlid, haakt hierop in: “De enige echte zondebok is de overheid die de zorg te duur vond en daarom niet was voorbereid op een pandemie én die nog altijd niet van plan is te investeren in onze ziekenhuizen.”

De omgekeerde wereld!

Ook IC-baas Diederik Gommers krijgt de volle laag. Die zei in Op1 dat het niet mogelijk is om de IC-capaciteit deze winter uit te breiden naar meer dan 1350 bedden. Minister De Jonge had hem gevraagd of we nog boven die 1350 bedden kunnen. Dat is volgens Gommers een ‘onzinnige vraag’.

Agema: “De omgekeerde wereld! De voorzitter van de IC’s zou juist extra IC’s, intensivisten, IC-verpleegkundigen en geld om dat te betalen moeten eisen van de minister van VWS!”

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Fleur Agema is goed bezig de laatste tijd.
Zij is natuurlijk de speciale zegsvrouw van de PVV als het om gezondheid gaat. Daar is zij ook bijzonder goed in.

Jan Paternotte moeten wij met z’n allen niet eens serieus nemen. HIJ is toch van de partij, die vindt dat iedereen die 75 jaar is, maar eens goed maar overwegen of het niet genoeg is geweest. Met andere woorden: je houdbaarheidsdatum is dan wel bereikt.

En dan dat voorbeeld over die 55-jarige hartpatiënt: die kunnen wij moeilijk laten wachten tot 2023. Ja, daar ben ik het wel mee eens. Dat zou dan wel eens niet meer nodig hoeven te zijn.

Wat ik niet begrijp, is, dat ze niet met een véél simpeler oplossing komen. En dat is uitwijken naar België en Duitsland.

Het grote voordeel is ook nog eens: de artsen zijn daar ongelooflijk goed.
Ik kan dat met een paar voorbeelden toelichten.

In 2006 was ik te zwaar. Ik was toen 59 jaar en had een BMI van 32. Na onderzoek koos ik voor een maagbandje. De maagverkleining stond toen nog in de kinderschoenen en was ook voor iemand met 20 kilo te zwaar veel te zwaar.

Hier in Nederland kon ik nergens terecht. Ik moest maar terugkomen als ik 40 of 50 kilo te zwaar was. Dat heb ik uiteraard niet gedaan.

In België zei de arts: als je 15 kilo verliest, dan geeft dat heel veel voordelen op termijn: minder kans op diabetes, minder kans op hartproblemen en minder kans op heup- en knieproblemen.

Hij heeft gelijk gehad. Ik heb dat maagbandje inmiddels 15 jaar en ben er nog altijd tevreden mee.

Ook heb ik een zware rugoperatie in België ondergaan. Prima gelukt.
Wat ik wél altijd zeg: de artsen in België zijn meer dan fantastisch, terwijl de zorg in het ziekenhuis, vergeleken met Nederland, abominabel is.
Maar uiteraard heb ik gekozen voor een goede chirurg. Die week in het ziekenhuis kom je ook wel weer doorheen.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen: Waarom kunnen mensen niet over de grens geholpen worden?

Er wordt de hele tijd gesproken over dat gebrek aan bedden. Volgens mij zijn die BEDDEN helemaal niet het probleem.
Er moet worden gesproken over het gebrek aan verplegend personeel.

DAAR wringt de schoen. Nogal logisch. Er zijn, naar mijn mening, twee redenen voor:
Door de verplichting tot het nemen van de experimentele gentechinjectie hebben inmiddels al vele bekwame verpleegkundigen hetzij de benen genomen of hebben hun toevlucht tot de ziektewet genomen (kunnen door de mentale druk hun werk niet meer fatsoenlijk uitvoeren) en daarnaast natuurlijk een grote groep van verpleegkundigen, die zich wél hebben laten verleiden en nu dus ZIEK zijn.

Jan Paternotte roept alleen maar voor de schone schijn, dat hij zó begaan is met het lot van de vooral oudere Nederlanders.

NIETS is minder waar. Als je kritisch om je heen kijkt en aanschouwt hoe dit kleine land de laatste tijd op een negatieve manier verandert, wordt alles duidelijk.

Wij hebben te maken met de grote omvolking.
Nota bene de Nederlandse bevolking, die zich jaren lang, soms wel 40, 50 jaar het schompes heeft gewerkt, moet NU plaatsmaken voor die arme “zielen”, die hier met zo’n 1000 per week binnenkomen. En…. nooit, maar dan ook nooit meer zullen vertrekken.

Gezien de ongelooflijk grote problemen op het gebied van gezondheidszorg, woningbouw, onderwijs, kom je tot de conclusie dat de bedoeling is dat WIJ op niet al te lange termijn zullen verdwijnen.

Waarschijnlijk vindt onze corrupte overheid ook nog eens, dat het niet hard genoeg gaat.
Vandaar de grote haast om er nog even een dubieuze “griepprik” en daarna een booster overheen te jassen.

Met een beetje gezond verstand en GOED kijkend, wat er om je heen gebeurt, kan je je alvast een voorstelling maken van HOE Nederland er over een jaar of 10, 20 uit zal zien.

Dat zal op geen enkele manier meer lijken op het fantastische kleine landje aan de Noordzee, dat het was in de vijftiger jaren.

Ik hoef hier vast niet te schrijven, hoe ons land er dan uit zal zien. Ik ben er zeker van, dat jullie dat allemaal precies weten.

Locke
Locke
2 jaren geleden

De westerse volkeren van hoog tot laag moeten gaan begrijpen dat hun haastig bestaan gelinkt is aan de hebzucht van hun onderdrukkers.

kees boterbloem
kees boterbloem
2 jaren geleden

wat een poppenkast allemaal weer
de een liegt nog harder dan de ander
we gaan het zelfde weer krijgen als vorig jaar de IC’s liggen vol en er ligt waarschijnlijk weer niemand met cojona ok er zal iemand zijn die er ligt met cojona maar vol !?!?! (zie eerdere stukken hier op de site wat sommige ziekenhuizen al zeggen)
gaan straks ook weer nood hospitals bouwen want je moet de show wel volhouden mocht het vol komen te liggen de IC’s dan is het dankzij de gevaccineerden en daar mogen de ongevaccineerden wel weer aan mee betalen dat dan weer wel want daar hoor je ook niemand over dat ongevaccineerden maar moeten stoppen met betalen voor de zorg premie nee want dan moeten de schreeuwers weer meer betalen of de vaccinatie zelf betalen (was dat maar zo was het gezeur gelijk over)
als het tribunaal er ooit komt hoop dat deze lui levenslang of wat dan ook krijgen ze vermoorden ons en de meeste mensen hebben het niet eens door tijd om wakker te worden

Love
Love
2 jaren geleden

Wees lief voor de gevaccineerde, het kan vandaag hun laatste dag zijn

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x