Gezondheid

Baanbrekend onderzoek linkt fluoride aan suikerziekte

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal mensen met diabetes is sinds 1980 bijna verviervoudigd tot 422 miljoen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) berekend. In veel landen poetsen mensen hun tanden met fluoridetandpasta. Daarnaast drinken veel mensen nog gefluorideerd drinkwater.

Hoewel gezondheidsinstanties en tandartsen zeggen dat fluoride veilig en effectief is, menen sommige experts dat het leidt tot gezondheidsproblemen. Een nieuwe studie heeft fluoride nu gelinkt aan diabetes type 2.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er werd gekeken naar de link tussen de fluoridering van drinkwater en diabetes, een ziekte die epidemische proporties begint aan te nemen. De studie, die is gepubliceerd in het Journal of Water and Health, concludeert dat natriumfluoride bijdraagt aan de stijging van het aantal diabetespatiënten.

Alzheimer

Neurochirurg Russell Blaylock waarschuwt al jaren voor de gevaren van fluoride en zegt dat het een hele reeks ziektes kan veroorzaken. “Hersenaandoeningen zoals Alzheimer zijn mogelijk gelinkt aan het drinken van gefluorideerd water,” zei hij.

Dr. Blaylock waarschuwt verder dat fluoride kan leiden tot een verhoogd risico op kanker, gedragsproblemen, onvruchtbaarheid en impotentie.

Onderzoekers gebruikten voor de studie wiskundige modellen om gegevens over fluoride en diabetes verspreid over 22 verschillende staten in Amerika te analyseren. Er werd een statistisch significant verband gevonden tussen de fluoridering van drinkwater en de toename van suikerziekte tussen 2005 en 2010.

Beschermt

Het onderzoek is uitgevoerd door Kyle Fluegge van de Case Western Reserve University in Ohio. Hij linkte onder meer natriumfluoride en natriumfluorosilicaat aan suikerziekte. Een ander additief, fluorokiezelzuur, leidde juist tot minder gevallen van diabetes.

“De modellen voorspellen dat natuurlijk voorkomende fluoride beschermt tegen diabetes,” zei Fluegge. “Natuurlijke fluoride wordt echter niet overal in de watervoorraad aangetroffen.”

Natriumfluoride wordt vaak toegepast in tandpasta. De kans is dus groot dat je er iedere dag je tanden mee poetst. Als je fluoride wilt vermijden kun je fluoridevrije tandpasta overwegen. Ik gebruik zelf tandpasta van Himalaya Herbals.

[Newsmax]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Chemisch afval in je lichaam stoppen is slecht voor…
Waarom de meerderheid van de mensheid dit concept blijft negeren snap ik niks van.

Lambertus
Lambertus
7 jaren geleden

Ben zelf al jaren (onder andere voor het poetsen van mijn tanden) fervent gebruiker van natriumbicarbonaat ofwel zuiveringszout. Verdiep uzelf in de mogelijkheden van dit wonderbaarlijke goedje en kom tot de ontdekking dat veel degeneratieve aandoeningen makkelijk voorkomen kunnen worden. Kennis is macht. Alleen spijtig dat eenieder zèlf op zoek moet gaan om uit te vinden wat bevordelijk is voor lichaam, geest en gezondheid…
De mensheid heeft zich makkelijk en zonder problemen laten misleiden maar kan zich met veel moeite overtuigen van het feit dat ie misleid is!

Henk
Henk
7 jaren geleden

Sinds kort heb ik ’n water distilleerder gekocht, en gebruik ik uitsluitend gedistilleerd water,
dus ook voor de (espresso)koffie, dat proef ik, want ik kon niet zonder suiker in de koffie, en nu nog maar ’n mespuntje!!

Voordelen, geen kalkaanslag meer, en allerlei andere zaken die niet in het water thuishoren,
nadeel, energie-nota.
Daarnaast gebruik ik Keltisch Zeezout (belangrijk).
En ’n aantal jaren gebruik ik fluor vrije tandpasta.

Suzanne
Suzanne
7 jaren geleden

De reden waarom tandvlees niet geneest heb ik gelezen omdat er glyserine in iedere tanden pasta zit.
Dit voorkomt de normale genezing wat betrekking heeft tot je speeksel, hei is ook geen goed goedje net zoals Fluor.
Het zou goed kunnen want waarom genezen alle wonden in je lichaam maar je tandvlees niet?
Zelf poets ik met baking soda, is gewoon een wondermiddel met vele voordelen op alle vlakken.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x