Mens en Dier

Koning levert duizenden euro’s inflatiecorrectie niet in: ‘Wat is het ook een figuur hè’

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Dankzij inflatiecorrectie krijgt koning Willem-Alexander er komend jaar flink wat salaris bij. Bij de koninklijke familie als geheel gaat het om tienduizenden euro’s. Amalia deed eerder afstand van haar toelage, maar haar vader staat zijn extra duizenden euro’s niet af uit coulance voor zijn medeburgers.

Tijdens de Troonrede zei hij nog: “Het is pijnlijk dat Nederlanders moeite hebben om hun rekeningen te betalen.” FVD-voorman Thierry Baudet schrijft op Twitter: “Wat is het ook een figuur hè.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Voor het eerst

Er gaat voor het eerst meer dan 50 miljoen euro naar het koningshuis. In de Miljoenennota staat 50,2 miljoen euro begroot voor de koninklijke familie. Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Amalia en prinses Beatrix hebben komend jaar 464.000 euro meer te besteden.

Willem-Alexander krijgt er 276.000 euro bij, waardoor zijn totale uitkering uitkomt op 6,41 miljoen euro.

Uitgejouwd

Donderdagochtend werd de koning uitgejouwd tijdens de opening van het nieuwe hoofdgebouw in het Radboudumc in Nijmegen. Demonstranten riepen onder andere ‘schaam je kapot’ en hielden omgekeerde Nederlandse vlaggen omhoog. Er was veel politie op de been.

Op Prinsjesdag werd hij ook uitgejoeld toen hij met de Glazen Koets door het centrum van Den Haag reed en tijdens de balkonscène.

4.8 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Welke psycholoog kan mij vertellen waarom ik niet verbaasd ben?

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Vive la république!

En geld is nog niet eens mijn primaire reden waarom ik dat zeg, en de hufterigheid die je in dit bericht ziet terugkomen ook niet, maar dat laatste begint wel steeds meer bij te dragen!

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Is dat alles wat thierry zei van, ‘wat is het ook een figuur he’. Vind ik meer iets als uitspraak voor andre van duin. Als dat de harde veroordelende bewoordingen van de fvd zijn , stop er dan maar mee.

Mar
Mar
1 jaar geleden

hypocriet pestkereltje

Back to top button
167
0
We lezen graag je reactie!x