Homepagina » Gezondheid » Groene revolutie: Indiaas lab ontwikkelt kankermedicijnen met kruiden en specerijen
Groene revolutie: Indiaas lab ontwikkelt kankermedicijnen met kruiden en specerijen

Groene revolutie: Indiaas lab ontwikkelt kankermedicijnen met kruiden en specerijen

In een Indiaas laboratorium vindt momenteel een groene revolutie plaats. Wetenschappers van het Bhabha Atomic Research Center (BARC) in Bombay gebruiken Indiase kruiden en specerijen om antikankermedicijnen te ontwikkelen die betaalbaar zijn en bovendien minder bijwerkingen hebben. Dat schrijft de Times of India.

Met behulp van de kruiden hebben onderzoekers al een veelbelovend medicijn ontwikkeld tegen longkanker en neuroblastoom. “Dit is een belangrijke ontwikkeling omdat de behandeling van neuroblastoom agressief is en de ziekte vaak terugkeert,” zei hoofdonderzoeker dr. S. Chattopadhyay.

Minder of geen bijwerkingen

Kruidenmiddelen hebben minder of geen bijwerkingen en zijn minder duur, aldus de krant. “Daarbij komt dat de fytochemicaliën die we ontwikkelen de werkzaamheid van andere medicijnen verhogen en het immuunsysteem versterken,” ging Chattopadhyay verder.

Bij bestraling worden onder meer beenmerg en organen aangetast. De onderzoekers van BARC hebben een middel ontwikkeld dat muizen beschermt tegen de schade als gevolg van bestraling en daarnaast hun levensverwachting verlengt.

Sneller

Het is bekend dat kurkuma, cayennepeper, kaneel, komijn, saffraan, gember en oregano antikankereigenschappen hebben. Het populaire ‘Rampatri’ (wilde nootmuskaat), dat veel wordt gebruikt in de deelstaten Goa en Mangalore, gaat volgens BARC ook de strijd aan met kanker.

Uit vele onderzoeken blijkt dat Indiase kruiden en specerijen wonderen kunnen verrichten bij het voorkomen en tot op een bepaalde hoogte bestrijden van kanker. Het laboratorium heeft informatie over de middelen gedeeld met ondernemers zodat ze sneller op de markt kunnen komen.

[Times of India]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Matthijs schreef:

  Dit is dus een revolutie die dus nooit gaat plaatsvinden in Nederland…

  14 likes
  • exegese schreef:

   Volgens bovenstaand artikel is hij in India al in gang gezet. Die mensen hebben immers geen keuze. Ze hebben het geld niet voor het peperdure geklungel wat wij hier denken te moeten gebruiken. Zo zie je maar, elk nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruyff die zelf aan kanker moest overlijden.

   7 likes
   • Peter Selie schreef:

    Het peperdure geklungel heeft mijn vrouw wel genezen van borstkanker, dus ik ben de reguliere medische wetenschap erg dankbaar voor de geneeswijze die werd toegepast op mijn vrouw. Wil dus niets slechts zeggen over deze nieuwe kuur uit India…

    1 likes
    • Ph schreef:

     [email protected] die agressieve westerse kanker behandeling heeft mijn moeder ook gered van borstkanker.
     Maar dat komt wel met een zware prijs, zowel financieel als lichamelijk als mentaal.

     Dus financieel goedkope behandelingen en die veel minder zwaar/belastend zijn op lichamelijk en mentaal vlak, dat kunnen we alleen maar toejuichen.

     Maar zoals iemand anders ook al opmerkt, zulke behandelingen zijn in Europa bekend als alternative behandelingen en daarom ook bij wet verboden of niet aan te raden.

     3 likes
 • Denk.na schreef:

  Een belangrijk zinnetje in het artikel is “tot op een bepaalde hoogte bestrijden van kanker.”. Het is dus geen wondermiddel. Het is inderdaad al langer geweten dat kruiden een beperkt effect hebben op kanker (en andere ziektes). Maar er is een verschil tussen “een effect hebben” en “genezen”.

  De hoofdonderzoeker van dit bedrijf zal natuurlijk zeggen dat het goed werkt. Dat doet elke onderzoeker over zijn eigen werk. Maar staar je daar dus niet blind op!

  7 likes
  • sara schreef:

   Een chemokuur geneest je echt niet van kanker. het dood groten deels de kanker cellen
   het heeft dus een effect maar is zeker geen geneesmiddel, want dat is nog niet uitgevonden.

   4 likes
 • Logiter schreef:

  Echte kankerbestrijding is de oorzaak wegnemen.
  Dit zijn allemaal pleistermiddelen die de oorzaak uiteindelijk niet wegnemen.
  Begin eerst maar eens met gezonde gevarieerde voeding van alles dat moedertje natuur van origine te bieden heeft (geen supermarktrommel dus).
  Daarna deze westerse samenleving technisch zo min mogelijk van invloed laten zijn op je lichaam,en ontspannen ,veel meer ontspannen.

  4 likes
  • exegese schreef:

   Je slaat de spijker recht op z’n kop @Logiter. De natuur heeft alle antwoorden in zich. Wij zijn de natuur. Het feit dat sommige mensen puur en alleen op basis van placebo-effect genezen van kanker, zelfs in een terminaal stadium, is het bewijs dat de natuur alle antwoorden in zich draagt. Het feit dat we kanker krijgen ligt puur en alleen in het feit dat we door het technocratische karakter van onze samenleving. De gemakzucht, de verlokkingen, verleidingen, de misleidingen die dat ten gevolg heeft gehad en heeft, heeft ons zo van de natuur en van de werkelijkheid weg gehaald dat ons lichaam zich nog nauwelijks kan handhaven in de ziekmakende kunstmatige omstandigheden die wij als volkomen normaal zijn gaan vinden. Weg van de natuur, weg van de oorsprong, weg van de Goddelijke bron, weg van alles wat onze gezondheid ondersteunt en handhaaft.we omarmen massaal de chemische en synthetische troep uit de laboratoria, we omarmen genetische manipulatie van voedingsgewassen en zelfs van levende wezens, we werken met kunstmest in plaats van mineralen en natuurlijke mest, alsof we slimmer zijn dan de Goddelijke bron zelf. Een zelfoverschatting in de totaal verkeerde richting en een onderschatting van ons vermogen in samenwerking met de natuur is de reden dat de ziekenhuizen vol liggen met patiënten en dat de kosten voor “gezondheidszorg”totaal en gierend uit de klauwen aan het lopen zijn. Steeds meer mensen gaan dat inzien en stellen kritische vragen ten aanzien van het waanzinnige beleid wat wereldwijd tot deze waanzin leidt.

   7 likes
 • Quasimodo schreef:

  Dieren in het wild eten ook natuurlijk en biologisch en lijden ook aan kanker en andere dodelijke ziekten. Blijkbaar is er meer nodig dan alleen natuurlijke gezonde voeding om gezond te blijven.

  2 likes
  • exegese schreef:

   Dieren die in een ongeschonden natuurlijke omgeving leven en zich voeden krijgen geheid geen kanker. Dieren die gewassen eten die vervuild zijn met allerlei bestrijdingsmiddelen, die genetisch gemanipuleerde gewassen eten, die noodgedwongen in een ernstig vervuilde omgeving leven, of zich tegoed doen aan onze etensresten zullen wel eens ten prooi kunnen vallen aan onze epidemie, kanker genaamd. dieren die in laboratoria genetisch gemanipuleerde gewassen moeten eten krijgen inderdaad kanker, als ze in het wild zich tegoed doen in een maisveld of ander gewas waarschijnlijk ook, net als wij alleen bij ons duurt het ietsje langer omdat we nou eenmaal langer leven en dan gaat dat wat trager. Maar uiteindelijk komen wij ook aan de beurt als we niet heel goed opletten wat we in onze mond stoppen.

   http://aardewerk.be/wordpress/?page_id=542

   3 likes
  • Franss schreef:

   [ Blijkbaar is er meer nodig dan alleen natuurlijke gezonde voeding om gezond te blijven. ]

   Ja, mazzel.
   Kanker is gewoon vette pech van een foute celdeling.
   Die foutjes gebeuren vaker als je rookt of alcohol gebruikt en zo.
   Maar het blijft vette pech.

   2 likes
 • Marco schreef:

  Ik hoop dat er eens duidelijke en eerlijke berichtgeving over natuurlijke kankermedicijnen worden vermeld.
  Velen met mij die kanker hebben zoeken hoop in deze alternatieven.
  Zelf zit ik nu midden in een kuur van chemo en bestraling voor een perioden van 28 weken. Daarna is het afwachten of het aangeslagen is en me klaar maken voor een operatie.
  Als ondersteuning gebruik ik dagelijks gember en kurkuma en drink s`avonds ginseng, brandnetel en kamille thee.

  Of het helpt weet ik niet, maar ik voel me er goed en positief bij.

  Voor mij en mijn lotgenoten is het altijd hoop hebben in genezing en het zou mooi zijn als er iets duidelijk wordt op de positieve effecten van natuurlijke kanker-geneesmiddelen.

  Groeten
  Marco

  0 likes
 • x

  Check Also

  hoogleraar

  Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

  We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer ...

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  >