Gezondheid

Groene revolutie: Indiaas lab ontwikkelt kankermedicijnen met kruiden en specerijen

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een Indiaas laboratorium vindt momenteel een groene revolutie plaats. Wetenschappers van het Bhabha Atomic Research Center (BARC) in Bombay gebruiken Indiase kruiden en specerijen om antikankermedicijnen te ontwikkelen die betaalbaar zijn en bovendien minder bijwerkingen hebben. Dat schrijft de Times of India.

Met behulp van de kruiden hebben onderzoekers al een veelbelovend medicijn ontwikkeld tegen longkanker en neuroblastoom. “Dit is een belangrijke ontwikkeling omdat de behandeling van neuroblastoom agressief is en de ziekte vaak terugkeert,” zei hoofdonderzoeker dr. S. Chattopadhyay.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Minder of geen bijwerkingen

Kruidenmiddelen hebben minder of geen bijwerkingen en zijn minder duur, aldus de krant. “Daarbij komt dat de fytochemicaliën die we ontwikkelen de werkzaamheid van andere medicijnen verhogen en het immuunsysteem versterken,” ging Chattopadhyay verder.

Bij bestraling worden onder meer beenmerg en organen aangetast. De onderzoekers van BARC hebben een middel ontwikkeld dat muizen beschermt tegen de schade als gevolg van bestraling en daarnaast hun levensverwachting verlengt.

Sneller

Het is bekend dat kurkuma, cayennepeper, kaneel, komijn, saffraan, gember en oregano antikankereigenschappen hebben. Het populaire ‘Rampatri’ (wilde nootmuskaat), dat veel wordt gebruikt in de deelstaten Goa en Mangalore, gaat volgens BARC ook de strijd aan met kanker.

Uit vele onderzoeken blijkt dat Indiase kruiden en specerijen wonderen kunnen verrichten bij het voorkomen en tot op een bepaalde hoogte bestrijden van kanker. Het laboratorium heeft informatie over de middelen gedeeld met ondernemers zodat ze sneller op de markt kunnen komen.

[Times of India]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matthijs
Matthijs
7 jaren geleden

Dit is dus een revolutie die dus nooit gaat plaatsvinden in Nederland…

Markus
Markus
7 jaren geleden
Denk.na
Denk.na
7 jaren geleden

Een belangrijk zinnetje in het artikel is “tot op een bepaalde hoogte bestrijden van kanker.”. Het is dus geen wondermiddel. Het is inderdaad al langer geweten dat kruiden een beperkt effect hebben op kanker (en andere ziektes). Maar er is een verschil tussen “een effect hebben” en “genezen”.

De hoofdonderzoeker van dit bedrijf zal natuurlijk zeggen dat het goed werkt. Dat doet elke onderzoeker over zijn eigen werk. Maar staar je daar dus niet blind op!

Logiter
Logiter
7 jaren geleden

Echte kankerbestrijding is de oorzaak wegnemen.
Dit zijn allemaal pleistermiddelen die de oorzaak uiteindelijk niet wegnemen.
Begin eerst maar eens met gezonde gevarieerde voeding van alles dat moedertje natuur van origine te bieden heeft (geen supermarktrommel dus).
Daarna deze westerse samenleving technisch zo min mogelijk van invloed laten zijn op je lichaam,en ontspannen ,veel meer ontspannen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x