Archeologie

Mediterraans mysterie: Woonde de mythische beschaving van Atlantis op Sardinië?

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Luchtbeelden die onlangs zijn gemaakt lijken de theorie te bevestigen dat de mythische beschaving van Atlantis mogelijk op het Italiaanse eiland Sardinië woonde. Dat meldt de krant La Stampa.

De Italiaanse journalist Sergio Frau stelt dat Sardinië exact overeenkomt met de beschrijving die Plato gaf: een land dat rijk is aan water en bossen, met een zacht klimaat, waardoor men het hele jaar door kan oogsten.

Tsunami

Plato noemde de inwoners van Atlantis daarnaast ‘torenbouwers’. Op Sardinië staan veel oude stenen forten. Eén van deze monumenten werd gevonden in de gemeente Barumini. Het kostte archeologen 14 jaar om het bouwwerk onder een 12 meter dikke laag modder vandaan te halen.

Uit luchtbeelden blijkt dat vrijwel alle oude bouwwerken die zich vlak boven de zeespiegel bevinden, bedekt werden door modder, terwijl de overige gebouwen buiten schot bleven. Mogelijk was de modderstroom het gevolg van een tsunami, die volgens de legende de inwoners van Atlantis wegvaagde.

Zuilen van Hercules

Plato schreef dat Atlantis 9000 jaar geleden werd vernietigd, maar in die tijd waren er nog geen beschavingen in het Middellandse Zeegebied. Plato bedoelde mogelijk 9000 maanden in plaats van jaren, omdat in zijn tijd vaak in maanden werd gerekend.

In dat geval verwijst Plato naar 1200 voor Christus. In die periode deden zich op het Italiaanse eiland krachtige aardbevingen voor. Het is bekend dat Atlantis zich ten westen van de Zuilen van Hercules bevond. Volgens de legende waren die tot de derde eeuw voor Christus niet in de Straat van Gibraltar, maar in de Golf van Tunis gelegen, tussen Sicilië en Tunesië.

[La Stampa]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sathos
Sathos
5 jaren geleden

Maanden in plaats van jaren? De Zuilen van Hercules ergens anders?
Met zoveel verbuigen van Plato’s tekst kun je Atlantis overal wel verzinnen, nietwaar?

Droogtrommel
Droogtrommel
5 jaren geleden

Mooi, dat ook weer opgelost 🙂

Elkekeerdateindedatmaarnietkomt
Elkekeerdateindedatmaarnietkomt
5 jaren geleden

Waarom wordt zo’n verhaal nou nooit eens netjes afgemaakt? Of op z’n minst wat achtergrondinformatie?
Het zo’n ‘headline nieuws’ op deze manier.

sebas0570
sebas0570
5 jaren geleden

CGI foto, een verhaaltje typen kan iedereen. Al beelden van NOAA ofzo?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x