Buitenland

De leugen begint te stinken. Baudet onthult hoe het kabinet Rutte jarenlang heeft gelogen over burgerdoden Irak

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2015 waren de tientallen onschuldige burgerdoden in Irak als gevolg van Nederlandse bombardementen al bekend bij de minister van Defensie.

Hoogstwaarschijnlijk was ook premier Rutte volledig geïnformeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De informatie werd echter achtergehouden. Burgerslachtoffers werden in een brief van 23 juni 2015 aan de Kamer zelfs ontkend.

Leugen begint te stinken

Op 30 juni werd vervolgens een besluit genomen over verlenging van de missie in Irak, zonder dat het parlement en de samenleving de feiten kenden.

Het kabinet wilde hoe dan ook de missie verlengen en moest dus koste wat het kost de burgerslachtoffers uit het nieuws houden, zei FVD-leider Thierry Baudet in de Tweede Kamer.

Er werd vervolgens één of ander verhaaltje verzonnen, en die leugen begint te stinken, vervolgde hij.

Het kabinet liegt!

“Het begint steeds ongeloofwaardiger te worden,” zei Baudet. “Rutte begint te draaien en de minister zegt dat ze het ook niet meer precies weet.”

Het is onze taak […] om duidelijk te maken dat ze precies wisten wat er aan de hand was, dat ze jarenlang hebben gelogen omdat ze die missie wilden verlengen en dat ze dachten dat ze er wel mee weg konden komen, benadrukte hij.

“Het kabinet liegt!”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Forum voor Democratie]

 

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
4 jaren geleden

Natuurlijk is/ was Rutte en consorten op de hoogte.. Het hele probleem is dat we geen goede oppositie hebben ….Slecht bestuur en slechte oppositie , dan gaat iedereen gewoon z’n eigen gang…Natuurlijk is het goed als iemand z’n mond opentrekt zoals Baudet of Wlders of iemand anders, maar dat is geen bedreiging voor al die zwendelaars….Er moeten veel meer kritische intelligente mensen komen en niet voor zichzelf …..maar om het algemeen belang te dienen…

René
René
4 jaren geleden

Goed voorbeeld doet volgen. Dus liegen en draaien en regels van de wet in je eigen voordeel uitleggen en zoveel mogelijk geld binnenharken. Eigen belang natuurlijk voorop en de rest van de meute uitlachen.

anoniem
anoniem
4 jaren geleden

De waarheid mag meestal niet gezegd worden?

ster
ster
4 jaren geleden

Het viel me op dat Rutte deze keer niet met zijn mobiel een achtelijke pubber aan het uithangen was, want het ging deze keer over hem en dan kan hij wel ineens luisteren.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x