Homepagina » Buitenland » De leugen begint te stinken. Baudet onthult hoe het kabinet Rutte jarenlang heeft gelogen over burgerdoden Irak
De leugen begint te stinken. Baudet onthult hoe het kabinet Rutte jarenlang heeft gelogen over burgerdoden Irak
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

De leugen begint te stinken. Baudet onthult hoe het kabinet Rutte jarenlang heeft gelogen over burgerdoden Irak

In 2015 waren de tientallen onschuldige burgerdoden in Irak als gevolg van Nederlandse bombardementen al bekend bij de minister van Defensie.

Hoogstwaarschijnlijk was ook premier Rutte volledig geïnformeerd.

De informatie werd echter achtergehouden. Burgerslachtoffers werden in een brief van 23 juni 2015 aan de Kamer zelfs ontkend.

Leugen begint te stinken

Op 30 juni werd vervolgens een besluit genomen over verlenging van de missie in Irak, zonder dat het parlement en de samenleving de feiten kenden.

Het kabinet wilde hoe dan ook de missie verlengen en moest dus koste wat het kost de burgerslachtoffers uit het nieuws houden, zei FVD-leider Thierry Baudet in de Tweede Kamer.

Er werd vervolgens één of ander verhaaltje verzonnen, en die leugen begint te stinken, vervolgde hij.

Het kabinet liegt!

“Het begint steeds ongeloofwaardiger te worden,” zei Baudet. “Rutte begint te draaien en de minister zegt dat ze het ook niet meer precies weet.”

Het is onze taak […] om duidelijk te maken dat ze precies wisten wat er aan de hand was, dat ze jarenlang hebben gelogen omdat ze die missie wilden verlengen en dat ze dachten dat ze er wel mee weg konden komen, benadrukte hij.

“Het kabinet liegt!”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Forum voor Democratie]

 Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Natuurlijk is/ was Rutte en consorten op de hoogte.. Het hele probleem is dat we geen goede oppositie hebben ….Slecht bestuur en slechte oppositie , dan gaat iedereen gewoon z’n eigen gang…Natuurlijk is het goed als iemand z’n mond opentrekt zoals Baudet of Wlders of iemand anders, maar dat is geen bedreiging voor al die zwendelaars….Er moeten veel meer kritische intelligente mensen komen en niet voor zichzelf …..maar om het algemeen belang te dienen…

  30 likes
  • Goed gezien Louise en goed verwoord, fijne avond.

   13 likes
  • ‘het staande beleid’ is corruptie.
   het samen afspreken en uitvoeren ervan maakt het een georganiseerde misdaad.
   vanwege de voorbeeldfuntie als volksvertegenwoordiger moeten de plichtige en medeplichtige levenslange gevangenisstraf krijgen zonder zicht op vrijlating.

   fff

   8 likes
  • Ze moeten wel (instemmen met het huidige beleid) want als er nu verkiezingen gehouden zouden worden kan misschien niet eens de helft van de huidige leugenaars (parlement = parler is spreken en mentir is liegen) op het riante pluche een plekje vinden.

   6 likes
 2. Goed voorbeeld doet volgen. Dus liegen en draaien en regels van de wet in je eigen voordeel uitleggen en zoveel mogelijk geld binnenharken. Eigen belang natuurlijk voorop en de rest van de meute uitlachen.

  10 likes
  • @René, als je je tot dat niveau wilt verlagen…succes. Politici etc zijn allesbehalve goede voorbeelden. Het zijn zombies, types die hun ziel verkocht hebben. Als je echt bewust zou worden zou je begrijpen hoe letterlijk dat is. Het geld dat je bij elkaar graait komt wel van andere mensen af die daardoor nog verder in de sh*t eindigen dan ze al zitten. Dieper dan dat kun je niet zinken, je kunt alleen maar steeds duisterder worden in de wereld van macht en controle. Dat gaat ten koste van de anderen, vele anderen. En in feite stamt dat van satanisme af want je offert het welzijn van anderen op voor eigen ‘vervulling’.

   10 likes
 3. Het viel me op dat Rutte deze keer niet met zijn mobiel een achtelijke pubber aan het uithangen was, want het ging deze keer over hem en dan kan hij wel ineens luisteren.

  3 likes
 4. De waarheid mag meestal niet gezegd worden?

  3 likes
 5. Rutte is nog erger dan een ‘zachte heelmeester’, deze laatste brengt slechts stinkende wonden voort, terwijl Rutte; Stinkende Ro(u)tte wonden voort brengt.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederland

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort, wordt op deze plek een luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. ...

minister

Minister De Jonge spreekt zichzelf tegen. Hoe menselijk is hij nu echt?

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde ...