Binnenland

Banken blokkeren rekeningen van ‘complotdenkers’ & ‘antivaxers’: ‘Dit is er geworden van Nederland’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende banken hebben rekeningen geblokkeerd van organisaties die volgens hen ‘nepnieuws’ verspreiden over corona en vaccinaties. NRC schrijft dat minstens acht kanalen de wacht is aangezegd of zijn afgesloten van hun bankrekening of betaaldienst, waaronder Viruswaarheid en De Blauwe Tijger.

Rabobank schrijft in een intern bericht: “Rabobank faciliteert geen initiatieven die actief complottheorieën en andere bewezen desinformatie verspreiden.” Triodos Bank weigert volgens NRC Viruswaarheid als klant. Volgens de bank heeft Viruswaarheid ‘opgeroepen tot confrontaties die haaks staan op onze waarden’.

In april deed betaaldienst Mollie het YouTube-kanaal Café Weltschmerz in de ban. Bunq bank wilde Artsen voor Waarheid niet langer als klant.

Zwarte lijst

Het bericht leidt tot veel kritische reacties. “Censuur kent vele gezichten,” schrijft programmamaker Flavio Pasquino van BLCKBX.

Journalist Eric van de Beek voegt toe: “Dit is er geworden van mijn land. Nederland. Andersdenkenden die van het betalingsverkeer worden afgesneden. Ik stel voor: zwarte lijst voor banken die zich hier het vaakst schuldig aan maken. Zeggen we daar onze bankrekeningen op.”

Missie van Klaus Schwab?

“Interessant. De drie grootste banken van Nederland (ING, Rabo en ABN Amro) zijn al ‘partner’ van het WEF. Andere willen het graag worden,” merkt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op. “Als zij het hebben over ‘onverenigbaar met de missie van de bank’, bedoelen ze dan de missie van Klaus Schwab?”


Huisarts Els van Veen reageert: “Er is een mediaoffensief/informatieoorlog gaande tegen ‘nepnieuws’. En nep is uiteraard alles wat niet in het coronastraatje van de overheid past.”

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
229 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Wat heeft een bank daarmee te maken..?.Mogen die ook al aktie ondernemen als hun iets niet zint?.Dit reist toch finaal de pan uit..!!

Lightpoint
Lightpoint
1 jaar geleden

Wanneer je nu nog niet doorhebt dat er iets niet helemaal goed gaat moet je wel bij het meest extreme soort ‘wappie’ horen. Op deze manier radicaliseert de maatschappij alleen maar sneller. En onstaan er juist nog meer (complot)theorieën. Je versterkt hiermee extremisme. De banken creëeren vijanden. Iets wat ze juist willen voorkomen. Dat zeggen ze althans. Contradictio in terminis.

Unknown
Unknown
1 jaar geleden

Sites als deze worden straks via centrale controle (dns en of hosting manipulatie) straks lastiger te bezoeken. En zo slaagt klaus c.s. straks toch nog met zijn duivelse plannen. Supermarkten en openbaar vervoer enkel op vertoning van vaccinatie pas etcetera. Het worden barre tijden ben ik bang

Locke
Locke
1 jaar geleden

Rabobank, die op Zerohedge Hit Pieces plaatsen om opinies te peilen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

229
0
We lezen graag je reactie!x