Gezondheid

Omega 3-vetzuren zijn effectieve en veilige behandeling voor ADHD. Tijd om de Ritalin weg te gooien?

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Omega 3- en omega 6-vetzuren zijn een effectieve en veilige behandeling voor kinderen met ADHD. Dat blijkt uit een groot nieuw klinisch onderzoek in het Journal of Lipids.

De vetzuren worden gevonden in vette vis en houden ons brein gezond. Een lage inname is gelinkt aan gebrekkige sociale vaardigheden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Steeds meer kinderen worden gediagnosticeerd met ADHD. In sommige landen is het aantal gevallen in de afgelopen jaren vertienvoudigd.

Aanzienlijk verzachten

Vaak krijgen kinderen Ritalin voorgeschreven, maar uit onderzoek blijkt dat dit middel niet zomaar moet worden gebruikt.

Wetenschappers analyseerden 16 studies waarbij omega 3- en omega 6-vetzuren werden gebruikt bij de behandeling van de aandoening.

De meeste studies (13) lieten zien dat de vetzuren de symptomen aanzienlijk verzachtten. Zo vertoonden de kinderen minder hyperactief en impulsief gedrag, konden ze hun aandacht er beter bijhouden en verbeterde hun kortetermijngeheugen.

Heel weinig opties

“Het is bekend dat kinderen met ADHD minder vetzuren in hun bloed hebben dan kinderen zonder de aandoening,” zei dr. Emma Derbyshire.

“Ouders hebben vaak maar heel weinig opties omdat de meeste speciale diëten niet werken,” voegde ze toe.

Omega 3- en omega 6-vetzuren zijn een waardevolle, effectieve en veilige optie voor ouders die meer willen doen om de ADHD-symptomen van hun kinderen te verzachten, aldus dr. Derbyshire.

Veelbelovend resultaat

“Veel ouders zijn bang om ADHD-medicijnen aan hun kinderen te geven, met name omdat ze nare bijwerkingen kunnen hebben,” reageerde huisarts Paul Stillman.

“Een veelbelovend resultaat van dit onderzoek is dat kinderen die supplementen namen na enkele maanden minder medicijnen nodig hadden,” vervolgde hij.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ritalin is gewoon Methamfetamine.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Hebben we de menselijke evolutie (de menselijke hersenen) te danken aan omega 3- (in vette vis), omega 6-vetzuren en bio-volkorenbrood?

rob
rob
6 jaren geleden

Medicijnen en nog eens medicijnen
Vroeger had men een medicijnman bij primitieve volkeren deze haalde zijn medicijn uit de natuur en deze medicijnman had heel veel aanzien bij zijn volk
Net nu als een dokter die medicijnen voorschrijft is het gewoon een medicijnman nu gewoon een dokter genoemd natuurlijk zijn er veel bijwerkingen maar dat was vroeger ook bij die primitieve volkeren
We moeten het brein gezond houden en vroeger zaten er nogal wat spoken in het hooft die ze niet als een ziekte zagen maar als geesten zieken, dat is wat nu met vele ziekte verschijnsels voorkomt
We willen ons niet ziek voelen een bijwerking van een medicijn is ook niet prettig en als je helemaal geen medicijn neemt voel je je ook niet prettig en als je niet naar de medicijnman gaat voel je je ook niet prettig omdat deze dokter misschien weleens er wat voor heeft om het onprettige weg te nemen
In ieder geval ADHD lijkt een ziekte die zich niet zomaar met een medicijn de juiste oplossing brengt ,
dat kan ook niet , want het woordje ADHD is bedacht en alles wat word bedacht kan niet met een medicijn een oplossing brengen eigenlijk wil men controle hebben over een kind wat eigenlijk gewoon een stukje beweeglijkheid van het kind zelf is die teveel informatie in zijn hooft krijgt waar het niet goed mee overweg kent ,dat noemt men ADHD,
Het is geen ziekte alleen de medicijnman/dokter denkt dat die geest niet goed werkt van dat kind omdat het soms gewoon wat onrustig is ..ik ben geen dokter maar ga eens met kinderen lekker ravotten in de bossen.. dan hoeven ze ook geen pilletje die medicijn mannen voorschrijven
die bos is dan een natuurlijke Pil Zowel voor ouder en kind.
Men kan medicijnmannen beter als geestenzieken zien die spoken zien bij kinderen..

qwestion
qwestion
6 jaren geleden

Hennepzaad olie! En cbd olie
Minder suiker/ kleurstoffen E-NUMMERS en roomboter ipv margarine
Dan kom je al een heel eind
Je bent gek als je als ouder je kind ritalin geeft.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x