Homepagina » Gezondheid » Omega 3-vetzuren zijn effectieve en veilige behandeling voor ADHD. Tijd om de Ritalin weg te gooien?
Omega 3-vetzuren zijn effectieve en veilige behandeling voor ADHD. Tijd om de Ritalin weg te gooien?

Omega 3-vetzuren zijn effectieve en veilige behandeling voor ADHD. Tijd om de Ritalin weg te gooien?

Omega 3- en omega 6-vetzuren zijn een effectieve en veilige behandeling voor kinderen met ADHD. Dat blijkt uit een groot nieuw klinisch onderzoek in het Journal of Lipids.

De vetzuren worden gevonden in vette vis en houden ons brein gezond. Een lage inname is gelinkt aan gebrekkige sociale vaardigheden.

Steeds meer kinderen worden gediagnosticeerd met ADHD. In sommige landen is het aantal gevallen in de afgelopen jaren vertienvoudigd.

Aanzienlijk verzachten

Vaak krijgen kinderen Ritalin voorgeschreven, maar uit onderzoek blijkt dat dit middel niet zomaar moet worden gebruikt.

Wetenschappers analyseerden 16 studies waarbij omega 3- en omega 6-vetzuren werden gebruikt bij de behandeling van de aandoening.

De meeste studies (13) lieten zien dat de vetzuren de symptomen aanzienlijk verzachtten. Zo vertoonden de kinderen minder hyperactief en impulsief gedrag, konden ze hun aandacht er beter bijhouden en verbeterde hun kortetermijngeheugen.

Heel weinig opties

“Het is bekend dat kinderen met ADHD minder vetzuren in hun bloed hebben dan kinderen zonder de aandoening,” zei dr. Emma Derbyshire.

“Ouders hebben vaak maar heel weinig opties omdat de meeste speciale diëten niet werken,” voegde ze toe.

Omega 3- en omega 6-vetzuren zijn een waardevolle, effectieve en veilige optie voor ouders die meer willen doen om de ADHD-symptomen van hun kinderen te verzachten, aldus dr. Derbyshire.

Veelbelovend resultaat

“Veel ouders zijn bang om ADHD-medicijnen aan hun kinderen te geven, met name omdat ze nare bijwerkingen kunnen hebben,” reageerde huisarts Paul Stillman.

“Een veelbelovend resultaat van dit onderzoek is dat kinderen die supplementen namen na enkele maanden minder medicijnen nodig hadden,” vervolgde hij.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Hebben we de menselijke evolutie (de menselijke hersenen) te danken aan omega 3- (in vette vis), omega 6-vetzuren en bio-volkorenbrood?

  3 likes
  • Visolie schijnt vaak helemaal niet te werken en bovendien zeer milieuonvriendelijk te zijn. Neem alleen al de hoeveelheid vis die er gevangen voor moet worden, en de hoeveelheid bijvangst. Zorg liever voor een gezonder voedingspatroon met meer omega 3 vetzuren. Wil je toch een supplement nemen/geven aan je kind, neem dan algen (als vissen omega 3 vetzuren aanmaken uit algen kunnen wij dat toch ook?) of krillolie, hier zitten meer goede vetzuren in dan in visolie en het is in ieder geval iets milieuvriendelijker, want minder bijvangst.

   6 likes
  • vet heeft je hersens net nodig daarom is een vetvrij dieet heel slecht voor de mens. Wil je afvallen neem dan een suiker met koolydraat arm dieet en de kilo s vliegen eraf.

   6 likes
 2. Gek dat kinderen onrustig worden bij de Genderbewustzijn-leermodule?
  Al voor ze naar de creche gaan zijn ze al vertrouwd met het web, soc. media, tablets, smart Phone, multimedia. Ze worden nog naar de bidmadjes in een moskee gesleept, en schuldgevoel aangepraat dat zij wit zijn, en een groot deel van de klas niet.
  Hun grootste vriend – wie kent hem niet – in persona non grata verklaard.
  Juf/Meester hamert erin dat ze beslist niet racistisch mogen zijn – maar zelf worden ze er wel mee geconfronteerd, wat dan weer wel oké is.
  Alsof kinderen achterlijk zijn . . . .

  Geef die ritalin maar aan het Kabinet, en hun hielenlikkers. Misschien dat de pillenboeren ook nog iets in elkaar hebben gedraaid dat wordt aangeprezen als werkzaam tegen vakidioten op Onderwijs en Volksgezondheid.

  11 likes
 3. Hennepzaad olie! En cbd olie
  Minder suiker/ kleurstoffen E-NUMMERS en roomboter ipv margarine
  Dan kom je al een heel eind
  Je bent gek als je als ouder je kind ritalin geeft.

  10 likes
 4. Ritalin is gewoon Methamfetamine.

  10 likes
 5. Medicijnen en nog eens medicijnen
  Vroeger had men een medicijnman bij primitieve volkeren deze haalde zijn medicijn uit de natuur en deze medicijnman had heel veel aanzien bij zijn volk
  Net nu als een dokter die medicijnen voorschrijft is het gewoon een medicijnman nu gewoon een dokter genoemd natuurlijk zijn er veel bijwerkingen maar dat was vroeger ook bij die primitieve volkeren
  We moeten het brein gezond houden en vroeger zaten er nogal wat spoken in het hooft die ze niet als een ziekte zagen maar als geesten zieken, dat is wat nu met vele ziekte verschijnsels voorkomt
  We willen ons niet ziek voelen een bijwerking van een medicijn is ook niet prettig en als je helemaal geen medicijn neemt voel je je ook niet prettig en als je niet naar de medicijnman gaat voel je je ook niet prettig omdat deze dokter misschien weleens er wat voor heeft om het onprettige weg te nemen
  In ieder geval ADHD lijkt een ziekte die zich niet zomaar met een medicijn de juiste oplossing brengt ,
  dat kan ook niet , want het woordje ADHD is bedacht en alles wat word bedacht kan niet met een medicijn een oplossing brengen eigenlijk wil men controle hebben over een kind wat eigenlijk gewoon een stukje beweeglijkheid van het kind zelf is die teveel informatie in zijn hooft krijgt waar het niet goed mee overweg kent ,dat noemt men ADHD,
  Het is geen ziekte alleen de medicijnman/dokter denkt dat die geest niet goed werkt van dat kind omdat het soms gewoon wat onrustig is ..ik ben geen dokter maar ga eens met kinderen lekker ravotten in de bossen.. dan hoeven ze ook geen pilletje die medicijn mannen voorschrijven
  die bos is dan een natuurlijke Pil Zowel voor ouder en kind.
  Men kan medicijnmannen beter als geestenzieken zien die spoken zien bij kinderen..

  10 likes
 6. Hier nog een artikel over dat dure snoepgoed.

  http://www.wakingtimes.com/

  1 likes
 7. ADHD bestond toch niet?

  0 likes
 8. En volwassenen met ADHD?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Deze man spioneerde jarenlang voor de overheid. Maar niet op de manier waarop je zou denken

Iets als ADHD bestaat ook helemaal niet. Rapper Lange Frans legt in deze podcast uit hoe we geprogrammeerd worden in de Matrix

De meeste mensen doen helemaal niks. Ze ...