Binnenland

GroenLinks pleit voor ‘krachtiger steun aan Palestijnse staat’: ‘Weet waar je op stemt’

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Zaterdagochtend begon de Palestijnse Hamas een grootschalige aanval tegen Israël. Vanuit de Gazastrook vuurde de Hamas duizenden raketten op het land af. Daarnaast trokken soldaten naar Israëlisch grondgebied.

Het Israëlische leger slaat hard terug. Israël heeft de Gazastrook afgesloten van water, voedsel, brandstof en elektriciteit. De dichtbevolkte Gazastrook is voor veel voorzieningen afhankelijk van Israël.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Afschuwelijk; deze terreurzaaiende verrassingsaanval van Hamas op Israël. Niets kan dit willekeurige geweld tegen Israëlische burgers legitimeren. Hamas dient dit verwerpelijke geweld onmiddellijk te staken,” schreef lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans op X.

Krachtiger steun aan Palestijnse staat

Jesse Klaver zei dat het ging om ‘laffe terroristische aanvallen’ en voegde toe dat het Hamas-geweld ‘de krachtigste veroordeling’ verdient.

Het officiële standpunt van GroenLinks is echter: krachtiger steun aan een Palestijnse staat.

Op haar website schrijft de partij: “De situatie in Israël en de Palestijnse gebieden leidt regelmatig tot geweldsuitbarstingen, die vooral burgers treffen. Door de onevenwichtige verhouding tussen de partijen is de situatie vooral voor Palestijnse burgers onhoudbaar. Nederland moet dan ook krachtiger steun geven aan het streven naar een Palestijnse staat en economisch meer samenwerken met de Palestijnen.”

Diverse GroenLinksers hekelen dan ook de steun aan Israël. Zo schrijft het Drentse commissielid Benide Bolumba (GroenLinks) op X over de uitspraak van Timmermans: “Een ongekend gure rotopmerking.” Hij heeft zijn profiel inmiddels afgeschermd.

Weet waar je op stemt

In 2021 schreef GroenLinks in haar verkiezingsprogramma zich ‘hard te maken tegen het disproportionele geweld en de intimidatie door Israël’. Die zin is bij de nieuwe samenwerking met PvdA geschrapt: nu worden ‘alle vormen van geweld veroordeeld’.

Bankier Peter Verhaar reageert: “Weet waar je op stemt.”


4.6 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jessie nameles
jessie nameles
4 maanden geleden

BEN TEGEN MOORDEN EN VOEL VOOR DE SLACHTOFFERS. maar wil wel weten wat voor een rampdemie ze hier weer uitsmeren.. NO WAR NO MORE !!!!!!!!!

Lavendel
Lavendel
4 maanden geleden

Ik vraag me af of Israël geïnfiltreerd is in hamas! Zo kunnen ze de Gazastrook gaan innemen, zomaar een ingeving🤨

E. Schrieder
E. Schrieder
4 maanden geleden

Wij moeten niks en ons erbuiten houden. Dat geweld bestaat al sinds 1948 toen de Palastijnen plaats moesten maken voor de nieuwe bewoners. Al dat gedoe met de vlag hijsen voor bepaalde oorlogs zuchtige landen brengt alleen maar irritatie op. En met geld ondersteunen is niet nodig geef het hier in eigen land uit, als wij straks in oorlog zijn welk land steunt ons dan, met onze bemoeienis. Israël is rijk zat met hun diamanten handelaren was in ww2 ook het geval. Het is niet onze oorlog.

ludo
ludo
4 maanden geleden

Bankier Peter Verhaar reageert: “Weet waar je op stemt.”

dat weten ze NIET!!

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x