Buitenland

Defensieminister Ollongren aangevallen op uitspraak bij Jinek: ‘Ze zegt het echt’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Defensieminister Kajsa Ollongren zei vrijdagavond aan tafel bij Jinek dat ‘de Oekraïners het slachtoffer zijn van een man van wie we niet precies weten wat hem beweegt, maar die nu iets ongelooflijks doet, wat we eigenlijk niet kennen, wat we niet gezien hebben in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog, namelijk een grootscheepse aanval op een buurland met ontzettend zware wapens’.

“Eerst bestook je ze één, twee dagen met precisiebombardementen, dan trek je het land in, er wordt zwaar gevochten, de Oekraïners verzetten zich ook heel stevig, er is gewoon een oorlog gaande,” zei Ollongren.

Ze zegt het echt

Het Utrechtse Statenlid Stefan Berlijn (JA21) reageert: “Ze zegt het echt: een grootscheepse aanval op een buurland hebben we niet gezien sinds de Tweede Wereldoorlog. Onze defensieminister heeft geen idee van Slovenië, Kroatië, Bosnië en Kosovo. Eén van de bloederigste oorlogen in Europa van 1992 tot 1999.”

Hij licht toe dat de republieken zich legitiem en democratisch hadden afgescheiden en werden erkend door de internationale gemeenschap voordat Servië binnenviel.

In een Kamerbrief beweert minister Ollongren bovendien dat de escalatie van het conflict in Oekraïne is begonnen ‘met een grote opbouw door Rusland van troepen en materieel aan de grenzen van Oekraïne’.

Wie is er onder de indruk?

Vrijdag werd bekend dat de wapens die Nederland aan Oekraïne gaat leveren ‘onderweg zijn’. Berlijn: “Een week geleden toegezegd…”

Journalist Syp Wynia voegt toe: “Eerst weken vergaderen over honderden geweren. En dan weer weken om ze ter plekke te krijgen. Wie is er onder de indruk?”

Eerder kreeg Ollongren de vraag of ze weet wat het verschil is tussen een majoor en een sergeant. “Ik heb een heel mooi boekje gekregen. Dat ben ik aan het bestuderen. Maar ik weet het nu nog niet,” antwoordde ze.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JoeRi
JoeRi
4 maanden geleden

Ze zou minister van depressie moeten zijn , mijn god wat een bipolaire persoonlijkheid is ze toch . Minister van klimaat , Ollongren als minister van defensie , je kunt het niet verzinnen maar Den Haag doet het gewoon , poppenkast 🤡.

Rene Smit
Rene Smit
4 maanden geleden

Een geschift en vies mens.

salvar
salvar
4 maanden geleden

zolang ze maar malloten op posities kunnen plaatsen is het oké.

ik denk dat eronder bepaalde personen een hersenziekte heerst en nu weet ik het zeker.

LEVENSGEVAARLIJK

Joris
Joris
4 maanden geleden

7 landen zou de VS om de beurt binnenvallen. Dat was na de tweede wereldoorlog.

De strijd tussen Rusland en het Westen – Marie Therese ter Haarhttps://www.youtube.com/watch?v=h8yIT-cWsdM

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

117
0
We lezen graag je reactie!x