Buitenland

Defensieminister Ollongren aangevallen op uitspraak bij Jinek: ‘Ze zegt het echt’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Defensieminister Kajsa Ollongren zei vrijdagavond aan tafel bij Jinek dat ‘de Oekraïners het slachtoffer zijn van een man van wie we niet precies weten wat hem beweegt, maar die nu iets ongelooflijks doet, wat we eigenlijk niet kennen, wat we niet gezien hebben in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog, namelijk een grootscheepse aanval op een buurland met ontzettend zware wapens’.

“Eerst bestook je ze één, twee dagen met precisiebombardementen, dan trek je het land in, er wordt zwaar gevochten, de Oekraïners verzetten zich ook heel stevig, er is gewoon een oorlog gaande,” zei Ollongren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Ze zegt het echt

Het Utrechtse Statenlid Stefan Berlijn (JA21) reageert: “Ze zegt het echt: een grootscheepse aanval op een buurland hebben we niet gezien sinds de Tweede Wereldoorlog. Onze defensieminister heeft geen idee van Slovenië, Kroatië, Bosnië en Kosovo. Eén van de bloederigste oorlogen in Europa van 1992 tot 1999.”

Hij licht toe dat de republieken zich legitiem en democratisch hadden afgescheiden en werden erkend door de internationale gemeenschap voordat Servië binnenviel.

In een Kamerbrief beweert minister Ollongren bovendien dat de escalatie van het conflict in Oekraïne is begonnen ‘met een grote opbouw door Rusland van troepen en materieel aan de grenzen van Oekraïne’.

Wie is er onder de indruk?

Vrijdag werd bekend dat de wapens die Nederland aan Oekraïne gaat leveren ‘onderweg zijn’. Berlijn: “Een week geleden toegezegd…”

Journalist Syp Wynia voegt toe: “Eerst weken vergaderen over honderden geweren. En dan weer weken om ze ter plekke te krijgen. Wie is er onder de indruk?”

Eerder kreeg Ollongren de vraag of ze weet wat het verschil is tussen een majoor en een sergeant. “Ik heb een heel mooi boekje gekregen. Dat ben ik aan het bestuderen. Maar ik weet het nu nog niet,” antwoordde ze.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JoeRi
JoeRi
2 jaren geleden

Ze zou minister van depressie moeten zijn , mijn god wat een bipolaire persoonlijkheid is ze toch . Minister van klimaat , Ollongren als minister van defensie , je kunt het niet verzinnen maar Den Haag doet het gewoon , poppenkast 🤡.

Rene Smit
Rene Smit
2 jaren geleden

Een geschift en vies mens.

salvar
salvar
2 jaren geleden

zolang ze maar malloten op posities kunnen plaatsen is het oké.

ik denk dat eronder bepaalde personen een hersenziekte heerst en nu weet ik het zeker.

LEVENSGEVAARLIJK

Joris
Joris
2 jaren geleden

7 landen zou de VS om de beurt binnenvallen. Dat was na de tweede wereldoorlog.

De strijd tussen Rusland en het Westen – Marie Therese ter Haarhttps://www.youtube.com/watch?v=h8yIT-cWsdM

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x