Binnenland

Baudet maakt gehakt van verhaal over Russische dreiging. Kijk hoe de Tweede Kamer zich als een horde hongerige hyena’s op hem stort

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens een debat over defensie stortte de Tweede Kamer zich als een horde hongerige hyena’s op FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet.

De inbreng van Baudet van vier minuten duurde vanwege de vele interrupties meer dan een half uur.

De FvD-leider hield een aantal Kamerleden tijdens het debat een spiegel voor. Hij liet zien hoezeer ze zijn geïndoctrineerd over bepaalde onderwerpen en wild om zich heen beginnen te slaan als hun illusoire wereldbeeld wordt bedreigd.

Schattig

In de media was vooral aandacht voor de botsing tussen Baudet en CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot.

Hij noemde haar ‘schattig’ vanwege haar overtuiging dat de militaire dreiging vanuit Rusland toeneemt.

“Ik was pelotonscommandant in Uruzgan. Ik heb pantserhouwitsers afgeschoten. Dat is verre van schattig. Toen zat u in uw studeerkamer,” reageerde Bruins Slot.

Baudet zei dat hij niet Bruins Slot schattig vond, maar haar geloof in de mededelingen van de veiligheidsdiensten over Rusland.

Overdreven

“Ik denk dat die dreiging wordt overdreven,” zei hij.

Bruins Slot vindt Rusland een bedreiging, terwijl in Afghanistan – waar ze zelf heeft gevochten – de Taliban inmiddels weer aan de macht is en radicaler is dan ooit tevoren.

Toen was het de beurt aan VVD-Kamerlid André Bosman.

Hij reageerde getergd: “Dan heeft de heer Baudet kennelijk gemist dat er vier Russen zijn opgepakt die een internetactie ondernamen tegen de OPCW (Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens). De hele discussie over MH17 gaat geheel voorbij aan de heer Baudet.”

Klakkeloos

Bosman benadrukte dat ‘onze diensten, die hoog staan aangeschreven, zich serieus zorgen maken over de dreiging van Russische en Chinese interventies’.

Baudet: “Als een spionageactiviteit extreem onprofessioneel is opgezet, zoals het geval was bij deze ‘Russische’ spionageactie, kun je je afvragen wie daar precies achter zat en hoe dat precies gegaan is.”

Hij merkte op ‘dat Rusland lid is van de OPCW en dus gewoon naar binnen kan’.

“U neemt allemaal maar klakkeloos aan wat er gebeurt,” vervolgde Baudet. “U leest iets in de krant en denkt: het zal wel waar zijn.”

Dubbele standaard

Ik sta daar wat sceptischer in, ik sta daar wat kritischer in, aldus het Kamerlid.

“Ik vind het op zijn minst opmerkelijk hoe ineens al die neuzen één kant op gaan en continu Rusland wordt aangewezen als de grote vijand,” zei hij.

Hij hekelde ook de dubbele standaard die in Nederland wordt gehanteerd.

Enerzijds is er extreme verontwaardiging over vermeende spionageactiviteiten, terwijl je anderzijds niks hoort over het ECHELON-programma van Amerika waarbij jarenlang alle telefoons van alle Europese politici continu werden afgeluisterd.

Bosman beschuldigde Baudet er vervolgens van ‘overal een oordeel over te hebben’.

Bekijk de video hieronder terug:

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
danmaarzo
danmaarzo
4 jaren geleden

Maar natuurlijk wordt de dreiging van Rusland overdreven. Men heeft nu eenmaal een vijand nodig.

maarten54
maarten54
4 jaren geleden

Het is eigenlijk de moeite niet waard om tegen die onbenullen in de kamer in te gaan, gewoon laten verrekken die gasten…hoewel ze zo wel hun eigen graf graven wat mij betreft.

Erde
Erde
4 jaren geleden

Nog meer politie? Soldaten in de straten? Eng hoor!
Baudet! Onder die witte lijntjes ligt een spiegel. Kijk daar eens in.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

48
0
We lezen graag je reactie!x