Financieel

Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet geeft al sinds 2016 aan dat iedereen er in koopkracht op vooruit gaat en iedere keer wordt die belofte niet nagekomen. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie naar aanleiding van de koopkrachtplaatjes van het kabinet.

“Ook nu komen er pensioenkortingen aan die miljoenen Nederlanders treffen,” zegt hij. “We worden gewoon geraakt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Niemand past in die koopkrachtplaatjes, er is geen touw aan vast te knopen,” vervolgt hij. “Maar politieke partijen gebruiken dit om hun achterban te paaien.”

Huizenhoog gestegen

Castelein voorziet dat de druk op de middengroepen alleen maar verder zal toenemen.

“Leuk om één euro meer te krijgen van het kabinet, maar als decentrale overheden er twee bij je weg halen, ga je er dus niet op vooruit,” benadrukt hij.

Voorzitter Han Busker van de FNV merkt op dat de bedrijfswinsten in de afgelopen jaren huizenhoog gestegen zijn, maar dat de mensen in het land hier te weinig van profiteren.

Verandering

Hij roept de Tweede Kamer en het kabinet op om hier verandering in te brengen.

Busker zegt dat kortingen op de pensioenen gemakkelijk kunnen worden voorkomen.

12 procent

“De pensioenfondsen halen prima rendementen en er is meer dan voldoende geld in kas,” klinkt het.

Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

en elke keer, dat wij het accepteren, wringen ze je weer een beetje verder uit. Nederland moet gewoon helemaal plat gelegd worden, dan pas kan er wat veranderen. Dus niet naar je werk, niet in je auto, niet met de bus … helemaal niks. Alles plat leggen is hun grootste angst.

m.koningen
m.koningen
4 jaren geleden

Zowel de ,linkse als de rechtse kopstukken komen uit dezelfde have a lot klasse en spelen het goede politieman slechte politie man met de gewone bevolking terwijl zij zelf als derde hond er met het ecconomische bot vandoor gaan.Voor hun draait het op hun eigen positie ,de bevoorrechte veilig te stellen voor hun nageslacht zoals de drijfende economische kracht familie’s in sommige landen al honderden jaren doen.Door onderwijs te saboteren ,arbeidersrechten uit te hollen,stiekeme inflatie,de massa laten betalen voor infastruktuur de internationale [inmiddels] samen werkende ondernemingen bijna niets bijdragen aan dat.Studie financiering voor nederlanders die tot de 70% verarmde nederlanders behoren zodat buitenlandse studenten gratis[afkomstig uit veelal economische elite familie’s] dat gratis kunnen.Alles op het gebied van gezondheid saboteren met uitloten en exorbinante vergoedingen voor alweer die economische klasse,oorlog voeren zonder vn mandaat waarvan alweer de economische elite profiteerd,het klakkeloos aannemen van elke uitleg ook al is die aan toonbaar niet waar,het manipuleren door de media[in handen van enkele eigenaren afkomstig uit de economische elite,dan de veiligheid voor burgers.Er zijn in nederland rond de 10000 problematische drugs gebruikers terwijl men elke drug in no time kan bemachtigen .waarom dan 30% van de politie,o.m,rechters gebruiken voor een zinloze oorlog die aleen maar versneden drugs [volks gezondheid]met onbekende middelen produceert voor de verantwoorde weekeind gebruiker die iets anders wil dan tabak[20000]doden per jaar,alcohol[800000]alcoholisten of antie depressie drugs[50% werking] die aan de basis staan van bijna alle moort partijen in america[de dader nam antie depresiva] en pijnstillers [opiaten]waarvan stomtoevallig natuurlijk de economische eigenaren de oorlog op alternatieven[drugs] financieren omdat dat goedkope veilige alternatieven zijn voor hun verwoestende produkten.Een plant zaaien en oosten drogen en er thee van zetten zoals met de meeste kruiden.Dan de gevolgen van het grote bakken met geld verdienende bendes[had een legale inkomsten voor apothekers kunnen zijn die ook de dosis en produkt kwaliteit controlleren] de buurt psychopaten die in het kunstmatig gecreeerde economische gat zijn gesprongen [godsdienst waanzinnige psychopaten]controleren nu de kwaliteit] is dat expres een reden om dan goed bewapende oorlog tegenstanders te krijgen voor een drugs oorlog die tussen de gewone burgers wordt uitgevochten met de bedoeling angst te zaaien en dat voor middelen die bijna allemaal goed gekeurd zijn als medicijn of verdoving in de normale geneeskunde [zelf zoiets als lsd ,paddo’s,extasy, mescaline,cocaine e.d.]wat niet geld voor tabak en alcohol .
Het is duidelijk dat al deze dingen bij elkaar het leven voor de gewone man[70%] moeilijk,onnodig gevaarlijk,en duur maken op een volkomen onnodige manier. En ook het leven van de kleine boertjes tot een hel maakt iplv een eerlijk loon voor een verantwoord eerlijk geproduceert produkt met kwaliteits controlle indienst van de consument.
zomaar wat gedachten over bestuur en onze bestuurders afkomstig uit veelal door de economische elite opgerichte politieke partijen die good cop, bad cop met ons spelen en dat al honderde jaren lang……..
En nu nu koffie
Mvrg,Marcel

salvar
salvar
4 jaren geleden

wat ik (wij) erbij krijg eventueel wordt al te niet gedaan door de zorg en de huur, dus ik kom alweer tekort.
voedsel blijf maar stijgen.
wat gezond is wordt onbetaalbaar, een voorbeeld een hand nootjes 5 euro 99????????????????????
rutte was zijn eigen bewust en had niet in de gaten het jaar 2018.
rutte is zich nergens vasn bewust alleen om ons verder uit te kleden dat wel.

let op mensen je gaat alleen maar achteruit.

Gied
Gied
4 jaren geleden

Ondertussen krijgen de monarchen tesamen even 33.000 euro aan uitkering erbij !! Dochterlief Amalia is goed
voor bijna 3 ton per jaar netto vanaf 18 jaar jong, en daar hoeven die oranjes in principe geen fuck voor te doen. Lekker he? En lachen doen ze ook, Ja ons uitlachen.
Leven op ons belasting centen ROYAAL. Zwaai nog maar wat met vlaggetjes langs de weg als ze met hun peperdure opgeknapte
koets voorbij rollen, die domme Nederlanders.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x