Homepagina » Financieel » Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is
Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is

Iedere keer komt het kabinet de belofte niet na. Waarom het extraatje dat Rutte je wil geven een wassen neus is

Het kabinet geeft al sinds 2016 aan dat iedereen er in koopkracht op vooruit gaat en iedere keer wordt die belofte niet nagekomen. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie naar aanleiding van de koopkrachtplaatjes van het kabinet.

“Ook nu komen er pensioenkortingen aan die miljoenen Nederlanders treffen,” zegt hij. “We worden gewoon geraakt.”

“Niemand past in die koopkrachtplaatjes, er is geen touw aan vast te knopen,” vervolgt hij. “Maar politieke partijen gebruiken dit om hun achterban te paaien.”

Huizenhoog gestegen

Castelein voorziet dat de druk op de middengroepen alleen maar verder zal toenemen.

“Leuk om één euro meer te krijgen van het kabinet, maar als decentrale overheden er twee bij je weg halen, ga je er dus niet op vooruit,” benadrukt hij.

Voorzitter Han Busker van de FNV merkt op dat de bedrijfswinsten in de afgelopen jaren huizenhoog gestegen zijn, maar dat de mensen in het land hier te weinig van profiteren.

Verandering

Hij roept de Tweede Kamer en het kabinet op om hier verandering in te brengen.

Busker zegt dat kortingen op de pensioenen gemakkelijk kunnen worden voorkomen.

12 procent

“De pensioenfondsen halen prima rendementen en er is meer dan voldoende geld in kas,” klinkt het.

Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.

[Telegraaf]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

en elke keer, dat wij het accepteren, wringen ze je weer een beetje verder uit. Nederland moet gewoon helemaal plat gelegd worden, dan pas kan er wat veranderen. Dus niet naar je werk, niet in je auto, niet met de bus … helemaal niks. Alles plat leggen is hun grootste angst.

Gied
Gied
Reactie op  Jeff
1 jaar geleden

dat is utopie helaas, maar ben het wel met je eens. Angst voor existentie en verdeeldheid onder het volk past hun ( de regenten ) heel goed. Daarom zal dat idee nooit slagen

m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

Zowel de ,linkse als de rechtse kopstukken komen uit dezelfde have a lot klasse en spelen het goede politieman slechte politie man met de gewone bevolking terwijl zij zelf als derde hond er met het ecconomische bot vandoor gaan.Voor hun draait het op hun eigen positie ,de bevoorrechte veilig te stellen voor hun nageslacht zoals de drijfende economische kracht familie’s in sommige landen al honderden jaren doen.Door onderwijs te saboteren ,arbeidersrechten uit te hollen,stiekeme inflatie,de massa laten betalen voor infastruktuur de internationale [inmiddels] samen werkende ondernemingen bijna niets bijdragen aan dat.Studie financiering voor nederlanders die tot de 70% verarmde nederlanders behoren zodat buitenlandse studenten gratis[afkomstig uit veelal economische elite familie’s] dat gratis kunnen.Alles op het gebied van gezondheid saboteren met uitloten en exorbinante vergoedingen voor alweer die economische klasse,oorlog voeren zonder vn mandaat waarvan alweer de economische elite profiteerd,het klakkeloos aannemen van elke uitleg ook al is die aan toonbaar niet waar,het manipuleren door de media[in handen van enkele eigenaren afkomstig uit de economische elite,dan de veiligheid voor burgers.Er zijn in nederland rond de 10000 problematische drugs gebruikers terwijl men elke drug in no time kan bemachtigen .waarom dan 30% van de politie,o.m,rechters gebruiken voor een zinloze oorlog die aleen maar versneden drugs [volks gezondheid]met onbekende middelen produceert voor de verantwoorde weekeind gebruiker die iets anders wil dan tabak[20000]doden per jaar,alcohol[800000]alcoholisten of antie depressie drugs[50% werking] die aan de basis staan van bijna alle moort partijen in america[de dader nam antie depresiva] en pijnstillers [opiaten]waarvan stomtoevallig natuurlijk de economische eigenaren de oorlog op alternatieven[drugs] financieren omdat dat goedkope veilige alternatieven zijn voor hun verwoestende produkten.Een plant zaaien en oosten drogen en er thee van zetten zoals met de meeste kruiden.Dan de gevolgen van het grote bakken met geld verdienende bendes[had een legale inkomsten voor apothekers kunnen zijn die ook de dosis en produkt kwaliteit controlleren] de buurt psychopaten die in het kunstmatig gecreeerde economische gat zijn gesprongen [godsdienst waanzinnige psychopaten]controleren nu de kwaliteit] is dat expres een reden om dan goed bewapende oorlog tegenstanders te krijgen voor een drugs oorlog die tussen de gewone burgers wordt uitgevochten met de bedoeling angst te zaaien en dat voor middelen die bijna allemaal goed gekeurd zijn als medicijn of verdoving in de normale geneeskunde [zelf zoiets als lsd ,paddo’s,extasy, mescaline,cocaine e.d.]wat niet geld voor tabak en alcohol .
Het is duidelijk dat al deze dingen bij elkaar het leven voor de gewone man[70%] moeilijk,onnodig gevaarlijk,en duur maken op een volkomen onnodige manier. En ook het leven van de kleine boertjes tot een hel maakt iplv een eerlijk loon voor een verantwoord eerlijk geproduceert produkt met kwaliteits controlle indienst van de consument.
zomaar wat gedachten over bestuur en onze bestuurders afkomstig uit veelal door de economische elite opgerichte politieke partijen die good cop, bad cop met ons spelen en dat al honderde jaren lang……..
En nu nu koffie
Mvrg,Marcel

Gied
Gied
Reactie op  m.koningen
1 jaar geleden

Marcel, heel goede gedachtengang. Ik denk dat jouw 10.000 problematische drugsgebruikers een nulletje meer moet zijn, maar goed ik snap het wel.

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Gied
1 jaar geleden

Het waren er 15000 en de gemiddelde leeftijd boven de 50.De moderne drug gebruiker weet inderdaad beter en de meeste feest middelen werken niet goed als je dat meer dan drie dagen neemt ivbm resistentie.alleen een nieuwkomer als ghb begint voor aanwas te zorgen maar ook daar voor geld gewenning en alleen iemand die niet goed geinformeerd maakt zo’n cappitale fout met grote gevolgen.Zij worden alleen niet als probleem matig gezien om dat hun drug spot goedkoop zelf is te maken en zij dus niet roven ,stelen of zichzelf moeten verkopen en over het algemeen een leven lijden vergelijkbaar met alcoholisten.Wat minstens net zo zwaar verslavend is en zelfs dodelijk als je zomaar stopt met drinken.
De gigantische aantallen opiaten gebruikers die dat op receptdoen worden niet als junkie’s getelt maar je hebt gelijk dat je die erbij op zou kunnen tellen voor totaal aantal gebruikers van hard drugs [apotheekverstekking maakt hier een groot verschil uit net als vergoeding]en de cijfers zouden dan heel hoog liggen bijna gelijk aan alcohol verslaving ruim boven 500.000.
mvrg,Marcel

salvar
salvar
1 jaar geleden

wat ik (wij) erbij krijg eventueel wordt al te niet gedaan door de zorg en de huur, dus ik kom alweer tekort.
voedsel blijf maar stijgen.
wat gezond is wordt onbetaalbaar, een voorbeeld een hand nootjes 5 euro 99????????????????????
rutte was zijn eigen bewust en had niet in de gaten het jaar 2018.
rutte is zich nergens vasn bewust alleen om ons verder uit te kleden dat wel.

let op mensen je gaat alleen maar achteruit.

Annonimbus
Annonimbus
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Tegen de tijd dat ik met pensioen ga is een brood zo’n 8 euro, dan wel 18 gulden. Brood en water, daar zal ik het mee moeten doen.

Gied
Gied
1 jaar geleden

Ondertussen krijgen de monarchen tesamen even 33.000 euro aan uitkering erbij !! Dochterlief Amalia is goed
voor bijna 3 ton per jaar netto vanaf 18 jaar jong, en daar hoeven die oranjes in principe geen fuck voor te doen. Lekker he? En lachen doen ze ook, Ja ons uitlachen.
Leven op ons belasting centen ROYAAL. Zwaai nog maar wat met vlaggetjes langs de weg als ze met hun peperdure opgeknapte
koets voorbij rollen, die domme Nederlanders.

Shadow1100
Shadow1100
1 jaar geleden

Ik kreeg 50 jaar geleden medegedeeld dat ik na 40 jaar mocht stoppen met werken en met pensioen kon gaan.
NEE, nu door tot 67 jaar en 4 maanden.
Het pensioen zou gebaseerd zijn op basis het laatst genoten salaris.
NEE, het is nu gebaseerd op het middelloon.
Het zou waardevast zijn.
Nee, zie volgende.
Het pensioen zou jaarlijks geïndexeerd worden.
Nee, al 10 jaar niet geïndexeerd. Het wordt misschien zelfs (zeker) gekort.
Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.
Al die jaren is iedere maand meer dan 1/4 van mijn salaris ingehouden voor mijn pensioen. (27,6%). Dus gewoon achtergesteld salaris, NIKS uitkering, gewoon eigen geld.
Als onze (R)overheid de 25.000.000.000,00 die Lubbers uit de ABP-pot geroofd heeft nu terugbetaalt zijn er geen tekorten meer.

Gezamenlijke waarde pensioenpotten:
Eind 2007: 683,193 miljard euro
Eind 2008: 576,049 miljard euro
Eind 2009: 663,910 miljard euro
Eind 2010: 746,660 miljard euro
Eind 2011: 802,201 miljard euro
Eind 2012: 916,876 miljard euro
Eind 2013: 951,466 miljard euro
Eind 2014: 1133,424 miljard euro
Eind 2015: 1148,156 miljard euro
Eind 2016: 1265,534 miljard euro
Eind 2017: 1338,065 miljard euro
Eind 2018: 1322,572 miljard euro
Tussenstand 2019: 1.600.000.000.000,00 euro (1.6 biljoen €)

Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 6,5 procent per jaar (=104 miljard). Echter, de door de (r)overheid en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. 
Het geld klots tegen de plinten op. Jaarlijks maken de pensioenen vele miljarden €uro’s winst maar doen zich voor als de armste kerkratten.
Als straks onze pensioenpotten verdeeld gaan worden over de Europese landen zullen de arme(?) landen daar heel blij mee zijn en kunnen ze nog eerder met pensioen.
Kijk ook eens naar de grote tekorten in de pensioenpot van “onze” europarlementariërs.
Maar die betalen weinig premie, worden niet gekort, en krijgen een riant pensioen, rara.
Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Als het Europarlement niet ingrijpt is het fonds tussen 2024 en 2026 helemaal leeg. Een groot probleem dat dan mogelijk op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. Uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer het leeg is.

frans
frans
1 jaar geleden

Het systeem dat zij hanteren is failliet .
Het is allemaal begonnen met die 14 regeltjes die President Wilson v/d Ver. Staten in 1917 als ‘schoolmeester” ontwierp voor de wereldheerschappij die vrijheid beloofde voor de hele wereld en dat zonder dat hij ook maar enige kennis had van de Europese culturen waar wij zo rijk aan zijn.
Samen met Engeland, die niets deed om de 1e wereldoorlog te voorkomen , (de mol in het geheel), rond die tijd, werd bekokstoofd dat er voortaan op basis van zakelijkheid de wereld beheerst zou worden. (zijn, Wilson, 14 regels).
Daarmee werd de Anglo-Amerikaanse overheersing van de wereld een feit.
Dit had niet gemoeten omdat dit systeem tot op de dag van vandaag het duale politieke systeem in stand houdt. Duaal betekent dat er altijd oorlog zal zijn, altijd verdeeldheid zal zijn. Links en rechts als extremen zullen worden neergezet!
Nu na 102 jaren is het op. (hopelijk)
En eindelijk zou dan Centraal Europa vrij moeten worden! Elk volk zijn eigen culturele vrijheden.
Daarover is gezegd; Dat er geen individuele vrijheid komt door nationalistische staten te maken.
Maar dat door individuele vrijheden van elk cultuurvolk te respecteren en op te laten bloeien naar zijn aard
vrije nationalistische staten creeert.
Daar moet de oorspronkelijke bedoeling van de ontwikkeling van Europa aanvangen. En dus een vrij Europa
kan worden. Los van de Anglo-Amerikaanse overheersing die dood en verderf over de wereld heeft veroorzaakt.
Zij is een systeem dat de noodzakelijke wereldontwikkeling ernstig belemmerd!

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  frans
1 jaar geleden

@Frans,
In Europa is dit systeem al vanaf de 17e eeuw in gebruik. De Rothschilds wilden met de Coventie van Wenen (1815) al een NWO uitroepen. Degene die dat op dat moment tegenhield was Tsaar Alexander I.
Dat heeft zijn familie EN heel Rusland moeten ondervinden, op een dusdanig sadistische en verschrikkelijke manier dat wij ons daar niet eens een voorstelling van kunnen maken!

Elise
Elise
1 jaar geleden

Volgens mij gebeurde dat al ver voor 2016.

Robbedoes
Robbedoes
1 jaar geleden

Veel beloven, weinig geven.
Dat doet een gek in vreugde leven.

Dit heeft de politiek altijd gedaan, en zal dat ook blijven doen.
Geloof me, naarmate je ouder wordt, heb je dit allemaal al vele malen meegemaakt.

En niemand doet er wat aan. (Ik ook niet.)

x

Check Also

spoedwet

‘Spoedwet kan Eerste Kamer buitenspel zetten: Ongehoord en gevaarlijk’

Op dinsdag 13 oktober is de coronawet ...

coronawet

‘Weg met alle politici die voor de coronawet stemden’

De coronawet van het kabinet is aangenomen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x