Homepagina » Binnenland » Baudet noemt NPO vooringenomen en framend en loopt weg tijdens uitzending. Dit is hij met de publieke omroep van plan
Baudet noemt NPO vooringenomen en framend en loopt weg tijdens uitzending. Dit is hij met de publieke omroep van plan

Baudet noemt NPO vooringenomen en framend en loopt weg tijdens uitzending. Dit is hij met de publieke omroep van plan

Kamerlid Thierry Baudet (Forum voor Democratie) liep gisterochtend boos weg uit het radioprogramma De Ochtend op NPO Radio 1.

Er werd in het programma gesproken over de beslissing van president Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen.

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, die ook te gast was, zei: “Ik heb niet verstaan waarom hij vertrok. Volgens mij zei ik niet iets heel schokkends.”

Te laat

Een regisseur zei vervolgens dat Baudet was weggelopen omdat hij vond dat het te lang duurde voordat hij aan het woord kwam.

Op Twitter schreef het Kamerlid na afloop dat de redactie excuses aan hem had aangeboden, maar dat die te laat waren gekomen.

“Krokodillentranen. Wat stelt de NPO toch elke keer weer enorm teleur,” schreef hij. “Vooringenomen, onevenwichtig, framend. FvD wil sanering van de publieke omroep.”

Petitie

Een petitie om de NPO te saneren is inmiddels al bijna 30.000 keer ondertekend.

De redactie van het NPO-programma De Ochtend heeft bij monde van Bas Fels laten weten dat er geen excuses zijn aangeboden aan Baudet.

Antwoord

“Een duidelijk antwoord hebben we niet gekregen, maar hij vond het te lang duren voordat hij aan het woord kwam,” zei Fels.

Het Kamerlid liep rond 11.15 uur weg uit de studio, terwijl het programma tot 11.30 uur duurde.

Foto: YouTube/Forum voor Democratie

[WNL]


Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. NPO weg ermee. Gesubsidieerde staatspropaganda, meer is het niet.

  47 likes
  • @Exegese,
   Heb je echt wel eens naar de dingen geluisterd die Baudet allemaal verkondigd, de Nederlandse cultuur homeopatisch verdunnen, hoe vind u dat, een docent de mond willen snoeren omdat hij kritiek op de FvD zou hebben in zijn lessen aan zijn leerlingen, de NPO willen saneren ook omdat zij kritiek hebben, het partijkartel ja wat moet je met die opmerking, alsof alle partijen daaraan meedoen, ik zie in de kamer ook mensen die gewoonweg onafhankelijk zijn en daar niks mee van doen hebben, wat vind u van zijn vrouwbeeld? Ik ben het eens met de kritiek die u geeft over de uitslag over het referendum die een uitslag gaf die men niet wenste en nu gelijk dat referendum wenst af te schaffen, dit is inderdaad ondemocratisch en laat zeker de macht zien van de oude partijen, daar ben ik persoonlijk als burger tegen maar verder vind ik die FvD helemaal niks, u wilt hen een kans geven en stemde misschien wel op hen, ik ben voor onafhankelijke media en die staat erg onder druk. Het framen van meningen zie ik vooral gebeuren door de aanhang van WNL,Geen stijl,de Telegraaf en de nieuwe FvD, heb je kritiek op hen dan maken ze helemaal af op de sociale media, nee daar zit ik niet op te wachten,dat er een elite bestaat daar ben ik het mee eens, maar als er iemand elitair over komt en arrogant dan is het Baudet wel.

   9 likes
   • Het partijkartel ja daar doen echt alle partijen aan mee. Ook de sp en zelfs Wilders zit er midden in.
    Heb jij wel eens goed geluisterd naar wat men in Den Haag zoal verkondigd? Als ook op de scholen, in de kranten, op tv ? Hou toch op man. Wat dat betreft heeft Baudet echt meer dan gelijk.

    2 likes
    • @Exegese,
     Ik geef enkele voorbeelden en inhoud waarom ik die FvD niet moet, daar geeft u geen reactie op en dat vind ik jammer, ik laat het hier maar bij, want u loopt weg met Baudet en ik denk juist dat als hij de meerderheid zou krijgen, hij zelf een dictator zou kunnen worden en juist door de voorbeelden die ik eerder gaf, wij komen er niet uit en verschillen van mening en welles nietes heeft geen zin, op deze site zie ik ook veel mensen die overal complotten in zien en daar kan ik ook niet zoveel mee, je zou er paranoia van worden.

     9 likes
     • Ook hier sla je de plank weer mis. Als je het volk maximale inspraak wilt geven middels referenda ben je alles behalve een dictator. Zoals ik al eerder zei: je draait alles precies andersom. Je zou goed accorderen tussen de bedriegers in Den Haag.

      1 likes
    • @xegese,
     Ik geef enkele voorbeelden en inhoud waarom ik die FvD niet moet, daar geeft u geen reactie op en dat vind ik jammer, ik laat het hier maar bij, want u loopt weg met Baudet en ik denk juist dat als hij de meerderheid zou krijgen, hij zelf een dictator zou kunnen worden en juist door de voorbeelden die ik eerder gaf, wij komen er niet uit en verschillen van mening en welles nietes heeft geen zin, op deze site zie ik ook veel mensen die overal complotten in zien en daar kan ik ook niet zoveel mee, je zou er paranoia van worden.

     1 likes
    • m e e r als gelijk exegese!

     groet

     1 likes
  • Prima van baudet,dat hij dit hijgerige en vooringenomen npo soort is opgestapt.

   22 likes
 2. Thiery Bidet, een kleuterje wat stampvoetend wegloopt als ie van de juf aan de beurt mag komen …

  Een lachwekkende clown, of moets ie te lang wachten voordat ie weer een lijntje coke kon nemen …

  Lavendel, ook goed voor uw opgezwollen neusslijmvliezen..

  22 likes
  • Thierry baudet,de man waarin ik geloof.
   Alle linkse tuig die hier negatief over deze man en zijn partij willen doen…jullie bekrompen,kortzichtige en simpele politiek correcte wereldje is aan het verkruimelen en daar ben ik zeer blij om.
   Iedereen met gezond verstand weet dat er verandering nodig is en ik denk dat deze man hieraan flink gaat bijdragen.
   Thierry,you’re the man!!

   20 likes
   • Wat een ontzettend bevooroordeeld bericht van jou, @ Joey. Je bestempeld mensen die links zijn als tuig. Terwijl je ook laat uitschijnen dat mensen die kritiek hebben op Baudet links zijn. Terwijl ook rechtse mensen eventueel kritiek op Baudet kunnen hebben. Eventueel. Een notrue-scotsman dus.
    Linkse mensen hebben juist geen bekrompen, kortzichtige of politiek correct wereldje. Want linkse mensen zijn vaak enorm genuanceerd. Men weet dat er aan zaken twee kanten zitten. Daarom zijn ze ook “politiek correct” zoals jij noemt. Rechtse mensen daarentegen roepen vaak maar wat. Zonder te denken aan weerwoord. Ook snappen de meeste rechtse mensen niet dat Nederland een polderpolitiek heeft. En dat men wel dingen kan beloven, maar ook water bij de wijn moet doen naar andere partijen.

    Baudet is gewoon een kinderachtig mannetje dat niet met inhoud de aandacht trekt maar door zijn gedrag. Hij snapt vrij weinig van politiek maar wel veel van PR. En jij, en andere Baudet adepten, trapt er met open ogen in.

    16 likes
   • @Joey,
    Jij denkt blijkbaar in hokjes, zelf denk ik dat niet, ik ben het met iemand eens of oneens en de kleur of gedachten van die iemand kunnen zelfs niet de mijne zijn, ik respecteer uw mening, nu is er geen zuil die mij nog kan aanspreken in de Nederlandse samenleving en ben ook blij dat die zuilen er niet meer zijn.
    Hoor steeds dat onze NPO zo links zou zijn en niet objectief of neutraal en dat men juist in de VS niet zoiets heeft als een NPO met al zijn gekleurde meningen, de EO, de Tros en WNL die zeer divers zijn, Baudet vertrouw ik niet en dat wat ik over hem heb gelezen en hem zelf horen zeggen, doen mij denken aan een nette gekamde jongeman die plaats neemt achter de piano en graag provocerende taal uitspreekt, in mijn beleving is hij een persoon die dicht tegen het Nazisme aanschuift en daar moet ik niks van hebben, ondanks dat ik besef dat hij erg populair is bij de jongeren, Hiddema zag ik pas bij oog in oog en die vind ik erg grappig, ook al is het niet my cup of tea,vriendelijke groet aan U.

    10 likes
   • Even kwam de rattenvanger van Hamelen voorbij.

    6 likes
   • Jouw soort heb ik wel vaker horen roepen ‘de man in wie ik geloof’. En maar telkens switchen van de man waarin je gelooft om jezelf een goed gevoel te geven. Denk je nou echt dat een politicus jouw belangen behartigt? Lees eens voor de gein een aantal goede boeken m.b.t. politiek. En lees ook zeker het boek van Florentijn Nicccolo Machiavelli (de vorst/ll principe). 99,9% dat Baudet die ook heeft gelezen. Hij houdt, zoals ik, heel erg van filosofie.

    3 likes
  • vlieg kots poep.

   fff

   3 likes
 3. Recalcitrante clown.

  De beste oppositie is de oppositie die men zelf controleert.

  20 likes
  • ben jij het eens met de media van tegenwoordig?

   11 likes
   • Nee. Maar ik heb een gezond wantrouwen tegen ieder die zich in de politiek begeeft. De beste oppositie is de oppositie die men zelf controleert.

    18 likes
    • En in het systeem is met het systeem, dus ik denk: Uit het systeem!

     10 likes
     • Ik vind het vreemd dat men allemaal zo kritiekloos achter Baudet aanloopt, zonder kritische vragen te stellen over het geen hij zelf de ether in slingert, kan hij zelf wel tegen kritiek of is hij net als Johan Derksen, alleen maar uitdelen zonder te incasseren?, Ik zie de media niet als objectief en ben je pro Baudet dan heb je toch ook een mening en ben je weer tegen een andere mening, kijk je graag WNL dan zul je misschien niet graag naar de VPRO, bijvoorbeeld Lubach kijken maar om dan een NPO te willen saneren dan ben je in mijn beleving tegen het vrije geluid en wens je alleen maar jouw mening te willen horen, beetje dictatoriaal en juist dat zou Baudet willen bestrijden? Ik geloof er helemaal niks van, hij is voor het inperken van van alles, en juist dit soort feiten die hij zelf loopt te verkondigen zijn is strijd met zijn eigen woorden.

      10 likes
     • @flardinga, je draait het weer lekker precies om allemaal. Het is zeker niet zo dat men allemaal kritiekloos achter Baudet aanloopt. De meerderheid loopt ondanks alle blootgelegde leugens en bedrog nog steeds massaal achter het gevestigde partijkartel aan. Zo bewijst de massale gang naar de stembus nog keer op keer.
      Dit ondanks dat ze keer op keer, en nu meer dan ooit, bewijzen dat ze helemaal niets, maar dan ook helemaal niets te maken willen hebben met democratie, doordat ze het referendum zonder elke kans op tegenspraak van het volk willen afschaffen. Baudet daarentegen zegt het volk te willen betrekken bij elke belangrijke beslissing van de regering. Alleen dat al verdient een eerlijke kans. Verder is de NPO in samenwerking met de dievenbende in Den Haag absoluut zonder twijfel de PR-tool van de macht achter de schermen. Dat gaat een Lubach (die al meerdere keren door de mand viel) of de VPRO echt niets aan veranderen.
      Je kunt pas oordelen over de FVD als hun daden niet blijken te corresponderen met hun beweringen. Het aantal aanhangers groeit in rap tempo dus misschien kunnen we over een jaar of wat echt gaan zien of ze hun beweringen waar maken.

      6 likes
 4. Wat een geneuzel in de marge is dit allemaal toch, gezien het feit dat de volgende financiële crisis in aantocht is en het kapitalistisch systeem al failliet is maar nog wat door kan razen omdat niemand kan/wil geloven dat immense veranderingen nodig zijn al is het maar om een laatste WO te trachten te voorkomen.

  23 likes
 5. Den Haag en Hilversum zijn gewoon te klein voor Baudet’s ego.
  Gewoon negeren die joker.

  10 likes
  • Zo lang Baudet het volk een stem wil geven bij alle belangrijke beslissingen van de regering zoals hij beweert, en daarmee echte democratie als doelstelling heeft, heeft hij mijn voordeel van de twijfel tot het punt dat hij bewezen heeft hierover gelogen te hebben en dus een echte politicus blijkt te zijn.
   Dat staat 3echter nog lang niet vast en zijn aanhang stijgt gestaag. Reden dus voor het establishment, wat een broertje dood heeft aan echte democratie om hem waar mogelijk neer te sabelen, of desnoods te Pimfortuynen als hij echt aan de bak dreigt te komen met echt democratische ideeën.

   3 likes
 6. … er zijn er wel ` meer ` die minder willen en weglopen.. toch kun je hun geen ongelijk geven als je soms aan hoort wat voor idiote vragen de media l a a t beantwoorden door de gevraagde, dus..

  conclusie : Baudet uit het Lavendelkabinet heeft zich zelf hiermee n i e t voor lul gezet!
  voorts is het maar goed dat er zulke mensen zijn die zich gewoon omdraaien als het ongepast wordt, het heeft niets te maken volgens mij dat het lang duurde eer hij aan de ” beurt ” kwam, want het is 1 van de weinigen die juist een mateloos geduld heeft en kan inbinden als een ander zijn mening geeft

  Maar goed.. Nederland is politiek ontzettend ziek.. en ja.. dan moet je naar de de dokter , laat Baudet nu juist die arts (kunnen) zijn!

  fijn weekend allen hier, namaste

  12 likes
 7. Waarom alles in twijfel

  Wanneer komt er een wet die verbied dat clowns, of ongelofelijke narcisten de politiek ingaan, dit figuur is weer een perfect voorbeeld van wat een lachtertje het eigenlijk is om iets in de NLse politiek te willen betekenen, naast nog eentje in Den Haag en een bepaalde wethouder in Rotterdam

  10 likes
  • Er zouden wel meer soorten figuren met geestelijke diskwaliteiten verboden moeten worden in de politiek, ze hebben al veel te lang hun kwalijke invloed kunnen doen gelden. Maar ik heb er geen hoop meer op en onthoudt hen mijn aandacht.

   0 likes
 8. Ach, onze Franse Baudet is geen haar beter. In Leiden (Universiteit, Rechtenfaculteit) schreeuwde hij als assistent (‘docent’?) al altijd om aandacht. Heel kinderachtig; keer op keer. Andermans mening werd zelfs weggelachen. Eigenlijk hoop ik stiekem dat hij dit leest, want dan weet hij meteen wat ik bedoel.

  Ik bedoel te zeggen… jongens toch, het is maar weer een politicus. Laat je toch niet gek maken.

  10 likes
 9. Gecontroleerde oppositie.

  Kan haast niet anders dat je met zo’n accent (en harses) rechtstreeks uit het dispuut/korps komt.

  Hij heeft het over de baantjescarrousel. Kan me haast niet voorstellen dat deze jongen langer dan 15 jaar in de politiek gaat zitten, wat op zich al wel een prestatie zou zijn…

  9 likes
 10. O.K.FvD begint vol te lopen met cdaers en heel veel VVDers, op de derde verkiesbare plaats iemand uit defensie op de tweede plaats iemand die rechts christelijk foute mensen verdedigt[wo2] ,een hele grote uitgesproken bewondering en begrip voor Trump die een volkomen uites rechtscristelijk economisch elite beleid met veel generaals uitvoert .De vernieuwing van FvD lijkt op versneden verzuurde met water aangelengde goedkope wijn in nagemaakte uit nep materiaal samengestelde zakken.De partij telt miljonairs net als alle andere partijen{slik economische elite} en vertegenwoordigers uit het leger.Een aantal jaren geleden werd de uitkomst van een onderzoek naar godsbeleving onder kadetten van de KMA gedaan :bleek dat 40% een dusdanige gods beleving had dat je kan spreken van gods dienst waanzin!!!! Dit zijn de toekomstige officieren!!Van het leger met doorstroming naar politie .Kort om een rechts christelijke partij met miljonairs met leger bewondering gaat het rechts cristelijke miljonaire met leger bewondering behepte kabinet eventueel vervangen.Wie neemt wie hier in de zeik eigelijk met zogenaamde vernieuwing en frisse ideeën. Alweer een cda vvd dependance voor wie niet goed oplet om bezig te worden gehouden terwijl het onzichtbare echte beleid gewoon doorgaat op elk gebied . De religieuze nwo gaat gewoon door.
  Kortom VVD,CDA,FVD weg ermee.

  9 likes
 11. Ach, was het ooit anders? Den Uyl, van Agt, Kok, ja Kok met z’n kwartje dat we nog steeds terug krijgen…
  En nu Rutte, de grootste van allemaal.
  Who’s next?

  3 likes
 12. Mensen, organisaties, politiek leiders media ezv. zijn allemaal gebaseerd op dualistische confrontatie met het verstand,allemaal domheden zij zullen nooit een Eenheid vinden daarin en zullen ook nooit gebeurtenissen beschrijven als Waarheden de waarheid is dat het dualistische verstand Anderen alleen maar stoort…
  Geen wonder dat dieren minder domheden begaan dan mensen, zij hebben immers minder verstand dan Mensen.

  2 likes
 13. Dat partijtje van hem gaat heus niet.te groot worden hóór…daar zorgen ‘ze’ wel voor….

  0 likes
 14. De publieke omroep doet zelf dagelijks aan verspreiding van eenzijdige en gekleurde berchtgeving. In lijn met VS imperialisme en haar smerige allesverwoestende agenda. Elke dag worden alleen tafelgasten uitgenodigd bij bijvoorbeeld Pauw/Jinek. Om in het straatje van de overheid te komen lullen. Rechtpraten wat krom is. De ene spindokter na de ander die Mark Gutte een veer in de kont steekt. Voor zijn neo-liberale wanbeleid. En overheidskritische mensen worden alleen uitgenodigd om te kijk te worden gezet. Ik geef Baudet volkomen gelijk en heb de petitie ook getekend. Weg met NPO!
  En aan allen die op dit partijkartel hebben gestemd. Jullie smerige naieve lutsers zijn zelf de oorzaak van de problemen. Waar jullie binnen de media zo over te lopen huilen.. Waaronder verdronken kindertjes. Bedankt he Klootzakken!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...