Binnenland

‘Provocateur’, ‘radicaal-rechtse agenda’ en ‘complottheorieën’: dit is het schrikbarende niveau van ‘onze’ media

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Zelfs objectief verslag doen van een demonstratie is te moeilijk voor de Nederlandse media. Het AD schreef afgelopen weekend in eerste instantie dat enkele honderden mensen op de Dam in Amsterdam meededen aan een protest als steunbetuiging aan onder meer boeren en truckers. Dat terwijl de Dam helemaal vol stond.

De krant zette de deelnemers weg als ‘antivaxers, complotdenkers, stikstofontkenners en Forum voor Democratie-prominenten’. Er werd ook een parallel getrokken met het nazisme. De betogers waren ‘tegen de liegende media, afgeleide van Lügenpresse, een term die vooral populair was onder nazi’s in de jaren dertig en veertig’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Zelfs het antisemitisme werd er met de haren bijgesleept. Het AD verwees naar The Great Reset als ‘een verzinsel’ en ‘een antisemitische samenzweringstheorie’.

Damage control-bokaal

Tijdens het protest werd een video getoond van de Amerikaanse oud-generaal Michael Flynn, voormalig veiligheidsadviseur van oud-president Donald Trump. Ze spraken allebei hun steun uit aan de Nederlandse boeren. Dat werd door de NOS als volgt geframed: “Trumps steun aan ‘onze’ boeren past in internationale radicaal-rechtse agenda.”

De NOS schrijft dat Eva Vlaardingerbroek op Fox News ‘met complottheorieën’ en een rode zakdoek om haar hals de boerenprotesten mocht duiden in de show van Tucker Carlson. Dat fragment ging de hele wereld over en werd miljoenen keren bekeken.

“De NOS is vandaag de overduidelijke winnaar van de ‘damage control-bokaal’,” reageert Vlaardingerbroek. “Feitelijk en objectief nieuws,” schrijft ze, met daarachter drie clown-emoji’s. “De lakeien van de macht rennen weer hard voor het kabinet vandaag.”

Mogen we al spreken van staatsmedia?

“Typisch dat heel het Nederlandse journaille kennelijk een mening heeft over Eva Vlaardingerbroek, maar niet op het briljante idee komt om haar zelf even uit te nodigen. Het verraadt de werkelijke intentie: demoniseren en framen,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

“In plaats van de macht te controleren, worden juist de critici van de macht ‘gecontroleerd’; zij worden gedemoniseerd en geframed. En de enige omroep die het overheidsnarratief wel kritisch bevraagt, Ongehoord Nederland, krijgt een boete. Mogen we al spreken van staatsmedia?” vraagt Blommestijn.

Ze moest het zelf ook ontgelden. In de Volkskrant werd Blommestijn weggezet als ‘provocateur’. Eerder deze maand zei ze dat burgers zich moeten kunnen verdedigen tegen een tirannieke overheid. “Het wordt tijd hier de discussie te openen over een Nederlandse vorm van Second Amendment.”

Dit grondwetsartikel verbiedt de overheid om het natuurrecht op het bezitten en dragen van wapens te schenden. De Volkskrant maakt daarvan: “[…] Gevaarlijk, omdat de overheid een tirannieke overheid is geworden (Trumps woorden). En daartegen mogen de wapens worden opgepakt, zo opperde provocateur Raisa Blommestijn twee weken geleden.”

Niet zonder gevaar

“Kennelijk maakt het niet uit dat je een PhD hebt als je mening onwelgevallig is, dan ben je niets meer dan een provocateur. Niveautje weer,” aldus Blommestijn.

Al dit framen en demoniseren is overigens niet zonder gevaar. Zo wordt BVNL-bestuurder Hans van Tellingen door Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck geregeld ‘extreemrechts’ genoemd. Vervolgens sturen mensen die zich naar eigen zeggen door Schimmelpenninck laten inspireren dreigberichten naar Van Tellingen.

“Heb je enig idee hoeveel haat en agressie je oproept?” vraagt hij. “Je brengt me in gevaar met je valse, onjuiste en ophitsende berichten.”

Meedogenloze campagne

Het was Donald Trump die twee jaar geleden de aanval opende op het extreemlinkse fascisme dat overal is ingesijpeld. Hij sprak aan de voet van Mount Rushmore van ‘een meedogenloze campagne om onze geschiedenis uit te wissen, onze helden te belasteren, onze waarden uit te wissen en onze kinderen te indoctrineren’.

“Op scholen, redacties en zelfs in de bestuurskamers van onze grote bedrijven is sprake van extreemlinks fascisme, dat absolute trouw eist,” zei Trump. “Als je hun taal niet spreekt, hun rituelen niet uitvoert, hun mantra’s niet opdreunt en hun bevelen niet opvolgt, word je gecensureerd, in de ban gedaan, op de zwarte lijst gezet, vervolgd en gestraft.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nathalie
Nathalie
1 jaar geleden

NOS= FAKE NEWS!

Japke
Japke
1 jaar geleden

Ook in onze lokale sufferd, de leeuwarder courant, geen verslag over de demonstratie van zondag, wel een item overTrump, met tussen neus en lippen door werd genoemd dat er een demo op de dam was. Wat voor actie er ook is, ze melden het sporadisch en heel klein of niet. Als het niet zo in en in triest was zou je er om moeten lachen. Zo kinderachtig.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Misschien kan de nos dan ook uitleggen waarom het land volhangt met omgekeerde vlaggen.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ik heb een abonnement gehad op AD… Oh mijn god wat ben ik blij dat ik dat twee jaar geleden heb opgezegd, dat zouden meer mensen moeten doen ook abonnees van de Telegraaf, NRC en de Volkskrant wat een leugenachtige staatsmedia kranten..en kijk dan ook gelijk geen journaals en die linkse lul programma,s.. allemaal fake.

Back to top button
105
0
We lezen graag je reactie!x