Homepagina » Gezondheid » Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn
Het eten van margarine is levensgevaarlijk

Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn

Onderzoekers hebben bevestigd dat verzadigde vetten geen hartziekten of diabetes veroorzaken. Al die tijd waren bewerkte transvetten de echte boosdoeners, waaronder vetten die voor koekjes, taart en margarine gebruikt worden.

En dan te bedenken dat margarine altijd werd aangeprezen omdat het zo goed zou zijn voor ons hart. Verzadigde vetten – die onder meer in roomboter, vlees en eieren zitten – veroorzaken juist geen hart- en vaatziekten, beroertes of verstoppingen in onze slagaders.

Miljarden verdiend

Dat hebben wetenschappers van de McMaster-universiteit in de Canadese stad Hamilton bevestigd. Ze bestudeerden de gegevens van 12 onderzoeken waar in totaal meer dan 339.000 mensen aan meewerkten.

Ondertussen heeft de voedingsindustrie vele miljarden verdiend aan vetarme producten door de wijdverbreide overtuiging dat verzadigde vetten hartziekten kunnen veroorzaken. Margarine werd zelfs één van de best verkopende producten ter wereld.

Gevaarlijker

Terwijl mensen al die tijd geloofden dat ze met margarine goed voor hun bloedvaten zorgden, deden ze het tegenovergestelde. De transvetten in margarine, koekjes en taart kunnen juist tot hartziekten leiden, waaraan mensen kunnen doodgaan.

Van de transvetten is de soort die de industrie gebruikt bovendien gevaarlijker dan de transvetten die van nature in een aantal dierlijke producten voorkomen. De studie is verschenen in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ.

[Medisch Dossier]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Weer een studie over voeding, zucht, je wordt er toch doodmoe van? Doe gewoon zoals onze oma’s en opa’s deden. Eten wat je lekker vindt, maar gewoon alles met mate. En eet je een keertje ongezond op een verjaardagsfeestje, compenseer dat dan gewoon de andere dag.

  14 likes
  • Mijn groot ouders zaliger waren kleine boeren, ze zorgden zelf voor hun voedsel waaronder varkens, schapen, kippen, konijnen en af en toe werd er een fazant, patrijs, een haasje of een wilt konijn geschoten of gingen ze wat vis vangen.
   Groenten waren vooral sla, witte en rode kool, witloof, wortelen, bonen, spruiten, erwten etc..
   noten gingen ze oprapen in de bossen als het de tijd van het jaar was, het zelfde met champignons en zwammen.

   Die mensen aten iedere dag als ontbijt een paar eieren met varkensspek, een boterham met daarop varkensvet
   Die mensen hadden wel een maatje meer (niet overdreven) maar waren voor de rest kern gezond.

   Nu mag men niet meer voor zijn eigen voedsel zorgen, er zijn verschillende milieu vergunningen voor nodig voor het houden van dieren, zelfs voor eigen gebruik, het zou ook allemaal ongezond zijn.
   De mensen zijn nu verplicht vlees in de winkel te gaan halen, vol hormonen en antibioticum’s, kleurstoffen, smaakstoffen en bewaarmiddelen.

   Eigen groenten telen mag niet meer, het zou niet gezond zijn als ze niet bespoten zijn met pesticiden, herbiciden, vaak zou de grond in de tuin zwaar vervuild zijn.
   Terwijl de groeten die we in de winkel halen (moeten) de zelfde grond gebruiken als iedereen zijne tuin, bespoten met insecticiden en herbiciden, producten om alles te laten blinken zodat het er vers uitziet, zonder de andere rotzooi.

   Dan zijn ze wel verwonderd dat mensen ziek worden, er een toename is van vele vormen kanker!!

   35 likes
   • Ben het helemaal met je eens. Ik ken een boer in Kwadijk die verse producten verkoopt.
    Over melk zei hij bijvoorbeeld; wat je koopt in de winkel heeft niets meer met melk te maken, omdat bijna alle voedingstoffen eruit zijn gehaald. Feitelijk gezien drink je water met eiwitten. Alles wat belangrijk is voor de mens zit alleen nog in verse melk zo van de koe.
    Die verse producten heb ik gekocht en die zijn niet te vergelijken met die in de winkel. Wat een boer vers maakt is echt super lekker.

    24 likes
   • “Nu mag men niet meer voor zijn eigen voedsel zorgen, er zijn verschillende milieu vergunningen voor nodig voor het houden van dieren, zelfs voor eigen gebruik, het zou ook allemaal ongezond zijn.”

    Juist, dit is waar het om gaat en waar de geldjongens continu naar streven, basisrechten voor natuurlijk en onafhankelijk leven van de mensen ontnemen.
    Bewust pikken ze alles in, of maken het juridisch onmogelijk, om op natuurlijke wijze vrij en onafhankelijk te kunnen leven.
    Je woning precies hetzelfde, ook al heb je een stuk grond je mag niet je eigen huis bouwen zonder toestemming. En de belasting om in een huis te kunnen wonen!!

    De Harmonie tussen mens en natuur is volledig verstoord door regelgeving.
    Alles in naam van de economie, de propaganda en burgerslavernij
    AMEN

    13 likes
 2. In de voedingswaarde tabel van heel veel margarines is de omschrijving van transvetten verdwenen. Niemand kraait er nog naar. Er is natuurlijk veel over te doen geweest in de afgelopen jaren. Door het niet meer te vermelden op de verpakking neemt de consument al snel aan, dat het er niet meer in zit.
  MAAR IS DAT OOK ZO??????

  18 likes
  • Hakkenberg van Gaasbeek

   Eerst werden er termen gebruikt als partieel gehydrogeneerd, deze bewerking veroorzaakt transvetzuren.Omdat transvetzuren de laatste tijd sterk in de balangstelling staan vanwege hun negatieve effect op de gezondheid, heeft de voedselindustrie een andere naam bedacht om transvetzuren aan het zicht te onttrekken. maar als je leest gemodificeerd plantaardig vet (olie) dan kan je er zeker van zijn dat transvetzuren aanwezig zijn. Dat is niet het enige. Plantaardige olien uit zaden en noten met een hoog gehalte aan poly onverzadigde vetzuren, zijn zeer kwetsbaar voor licht, lucht, en warmte. Al in de verpakking begint de auto-oxidatie. Vooral kunststofflessen laten zuurstof door. en door de auto-oxidatie ontstaan er tal van schadelijke substanties. Er wordt geprobeerd om die oxidatie tegen te gaan met chemische antioxidanten, helaas zijn die erger dan de kwaal. Voorst worden er bijvoorbeeld vitamines aan margarine toegevoegd (A,D,E) maar die zijn veelal synthetisch en hebben geen biologische waarde. Het is puur marketing om te kunnen laten zien dat ze beter zijn dan roomboter. Echter in goede roomboter van hoogwaardige kwaliteit, afkomstig van alleen met grasgevoerde dieren die het gehele jaar buiten vertoeven, zitten natuurlijke vitaminen waarmee het lichaam wel iets kan doen.
   Over het algemeen zitten in de verschillende spijsolie producten en namaak boter producten te veel ingredienten die geen goed effect hebben op de gezondheid. Te veel poly onverzadigde vetzuren is vragen om gezondheidsproblemen. Poly onverzadigde vetzuren hebben een reeks van negatieve effecten op de gezondheid, waaronder een vertragend effect op de schildklierfunctie. Ze hebben een negatief effect op het immuunsysteem en zo kunnen er nog meer punten worden genoemd, doch dan wordt het antwoord veel te lang. In de meeste commerciele spijsolie en vetten producten is de verhouding tuissen omega -3 en omega-6 ook fout. Veel te veel omega -6, dat zorgt voor een chronische inflammatie in het lichaam, met alle gezondheidsgevolgen van dien. Omega-3 is anti -inflamatie en kan helpen om insuline resitentie terug te dringen, hoe en waarom vergt nu te veel uitleg.

   8 likes
 3. Er is niets beters dan volle roomboter op je boterham.

  Al die margarine troep net als al die bak en braad sausjes, wat een troep eten mensen eigenlijk allemaal.

  Of die vieze gore palmolie, ook zoiets, en al die bewerkte soja troep.

  Of al die gore vleesvervangers, een vegetarische hamburger, alsjemenou, een wat, wie verzint al die onzin eigenlijk??

  8 likes
  • Hakkenberg van Gaasbeek

   Ik ben het eens dat roomboter beter smaakt dan margarine. Doch niet alle roomboter is gelijk. Zoek naar roomboter die gemaakt iis van uitsluitend grasgevoerde dieren, is de roomboter afkomstig van graangevoerde dieren, dan kan net zo goed margarine eten.
   Palmolie vind U goor. Blijkbaar heeft U geen verstand van plantaardige olien, want koud geperste ongeraffineerde palmolie bevat zeer waardevolle nutrienten, het gata nu te ver om dat allemaal uit te leggen. Soja kan men beter vergeten, want voor zowel mannen als vrouwen brengt het niet veel goeds, zeker niet als het GMO soja is, hetgeen vrijwel onvermijdbaar is tegenwoordig. Alleen fermenteerde sofa in klein hoeveelheden en niet eens dagelijks kan gegeten worden zonde ral te veel problemen te veroorzaken. GMO soja zit vol met pesticiden, herbiciden en ander chemische bestanddelen die men niet in zijn lichaam wil hebben.

   6 likes
   • Roomboter en olijfolie, the best a man can get.

    En als de palmolie U zo goed doet, moet U het vooral blijven nuttigen. U verwacht dat de industrie de dure rode palmolie gebruikt. Op verpakkingen staat zelfs palmvet.

    En de palmbomen verzieken de regenwouden.

    In naam van de economie, de propaganda en de burgerslavernij.
    AMEN

    3 likes
 4. Lees de geschiedenis van het Amerikaanse “Bureau of Chemistry” met aan het hoofd Dr. Wiley en hoe die door de grootfabrikanten terzijde is geschoven, zodat de FDA (Food & Drug Association) kon ontstaan.
  Dan snap je waarom in minder dan een generatie voedsel werd gehomogeniseerd, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, gefortificeerd, “verrijkt” met van alles en nog wat, (zwaar) gezouten, (zwaar) gesuikerd, gebleekt, bestraald, van allerlei chemicaliën voorzien, etc. etc.

  Na de 2e wereldoorlog zijn er allerlei zoetstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, “vitaminen”, genetische manipulatie, enz. aan toegevoegd.

  Een mooi voorbeeld in Nederland is Planta in de jaren ’60

  De rest is marketing. Universiteiten worden gekocht, “onderzoeken” worden vervalst, “specialisten” vertellen onzin en de media bespeelt de publieke opinie.

  Laat je niets wijsmaken. Wat millennia lang natuurlijk is geweest, is in de laatste 100-150 jaar volkomen uit het verband gerukt door bedrijven die ten koste van alles winst willen maken.

  14 likes
 5. Je eigen groente kweken is de sleutel tot gelukkig oud worden.
  Kijk maar naar die vissers omatjes in Japan.
  Die vissen, dansen, maken grapjes, leven in vreden, eten gezond, en zijn vaak rond de 100 jaar. Terwijl mensen hier in NL rond 75 al heengaan. Het verschil is overduidelijk merkbaar.

  10 likes
 6. wat zal ik dan op mijn brood smeren?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...