Gezondheid

Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben bevestigd dat verzadigde vetten geen hartziekten of diabetes veroorzaken. Al die tijd waren bewerkte transvetten de echte boosdoeners, waaronder vetten die voor koekjes, taart en margarine gebruikt worden.

En dan te bedenken dat margarine altijd werd aangeprezen omdat het zo goed zou zijn voor ons hart. Verzadigde vetten – die onder meer in roomboter, vlees en eieren zitten – veroorzaken juist geen hart- en vaatziekten, beroertes of verstoppingen in onze slagaders.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Miljarden verdiend

Dat hebben wetenschappers van de McMaster-universiteit in de Canadese stad Hamilton bevestigd. Ze bestudeerden de gegevens van 12 onderzoeken waar in totaal meer dan 339.000 mensen aan meewerkten.

Ondertussen heeft de voedingsindustrie vele miljarden verdiend aan vetarme producten door de wijdverbreide overtuiging dat verzadigde vetten hartziekten kunnen veroorzaken. Margarine werd zelfs één van de best verkopende producten ter wereld.

Gevaarlijker

Terwijl mensen al die tijd geloofden dat ze met margarine goed voor hun bloedvaten zorgden, deden ze het tegenovergestelde. De transvetten in margarine, koekjes en taart kunnen juist tot hartziekten leiden, waaraan mensen kunnen doodgaan.

Van de transvetten is de soort die de industrie gebruikt bovendien gevaarlijker dan de transvetten die van nature in een aantal dierlijke producten voorkomen. De studie is verschenen in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sola
Sola
8 jaren geleden

Weer een studie over voeding, zucht, je wordt er toch doodmoe van? Doe gewoon zoals onze oma’s en opa’s deden. Eten wat je lekker vindt, maar gewoon alles met mate. En eet je een keertje ongezond op een verjaardagsfeestje, compenseer dat dan gewoon de andere dag.

Loki
Loki
8 jaren geleden

In de voedingswaarde tabel van heel veel margarines is de omschrijving van transvetten verdwenen. Niemand kraait er nog naar. Er is natuurlijk veel over te doen geweest in de afgelopen jaren. Door het niet meer te vermelden op de verpakking neemt de consument al snel aan, dat het er niet meer in zit.
MAAR IS DAT OOK ZO??????

an argie
an argie
8 jaren geleden

Lees de geschiedenis van het Amerikaanse “Bureau of Chemistry” met aan het hoofd Dr. Wiley en hoe die door de grootfabrikanten terzijde is geschoven, zodat de FDA (Food & Drug Association) kon ontstaan.
Dan snap je waarom in minder dan een generatie voedsel werd gehomogeniseerd, gepasteuriseerd, gesteriliseerd, gefortificeerd, “verrijkt” met van alles en nog wat, (zwaar) gezouten, (zwaar) gesuikerd, gebleekt, bestraald, van allerlei chemicaliën voorzien, etc. etc.

Na de 2e wereldoorlog zijn er allerlei zoetstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, “vitaminen”, genetische manipulatie, enz. aan toegevoegd.

Een mooi voorbeeld in Nederland is Planta in de jaren ’60

De rest is marketing. Universiteiten worden gekocht, “onderzoeken” worden vervalst, “specialisten” vertellen onzin en de media bespeelt de publieke opinie.

Laat je niets wijsmaken. Wat millennia lang natuurlijk is geweest, is in de laatste 100-150 jaar volkomen uit het verband gerukt door bedrijven die ten koste van alles winst willen maken.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
8 jaren geleden

Je eigen groente kweken is de sleutel tot gelukkig oud worden.
Kijk maar naar die vissers omatjes in Japan.
Die vissen, dansen, maken grapjes, leven in vreden, eten gezond, en zijn vaak rond de 100 jaar. Terwijl mensen hier in NL rond 75 al heengaan. Het verschil is overduidelijk merkbaar.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x