Binnenland

‘BBB pretendeert er voor de boeren te zijn, maar geeft vervolgens niet thuis’

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

FVD-Statenlid Robin Westdijk leverde woensdag een bijdrage aan de najaarsnota van de provincie Zuid-Holland. Hij uitte tijdens zijn bijdrage kritiek op de coalitie, die zich eraan heeft gecommitteerd de boeren niet gedwongen uit te kopen.

Wat blijkt nu? Gedeputeerde Staten hebben nog genoeg andere wettelijke middelen die zij in kunnen zetten om onze boeren op een indirecte wijze te onteigenen. Denk aan het weigeren of intrekken van vergunningen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Om die reden diende Westdijk een motie in om niet over te gaan tot het weigeren of intrekken van vergunningen van boerenbedrijven omwille van stikstof. “Helaas heeft deze motie het niet gehaald,” aldus Westdijk. “De coalitie heeft tegen gestemd, waaronder BBB.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Hele belangrijke ontwikkeling

“Die pretendeert er voor de boeren te zijn, maar geeft vervolgens niet thuis,” benadrukt het Statenlid.

Er is volgens Westdijk op dit moment sprake van een ‘hele belangrijke ontwikkeling’. Eén op de vijf boeren zou overwegen het land te verlaten, om te gaan emigreren dus. “Ik vind dat echt betreurenswaardig.”

Krankzinnig

“En het feit dat de BBB het mij dan kwalijk neemt dat ik een motie indien voor de bühne, terwijl zij ervoor zouden moeten strijden om de boeren te behouden, dat vind ik echt krankzinnig, bizar.”

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) reageert: “Ongelooflijk! BBB neemt het FVD dus kwalijk dat we met een motie in Zuid-Holland komen om de boeren daar te beschermen. Bizar!”

Tegen Westdijk zegt hij: “En Robin, geweldig dat je, ondanks druk vanuit BBB, je rug recht hield. Respect!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
7 maanden geleden

ALS er straks, op 22 november a.s., nog EEN boer op deze neppartij BBB stemt, dan krijgen ze, althans wat MIJ betreft, precies wat zij verdienen. Namelijk: NIETS.

Niet dat ik ook maar één momentje iets anders verwacht had.

Toen wij, vanaf vorig jaar 10 juli, met een groepje medestanders, dagelijks op het viaduct stonden met vlaggen en banners, was dat om in eerste instantie de BOEREN een hart onder de riem te steken en duidelijk te maken, dat de boeren moesten blijven.

Toen kwam Carolientje met haar BBB, die zogenaamd er voor de boeren zou zijn. Nou, NIET dus. Wij hebben haar in ieder geval nooit vertrouwd, vanwege haar banden met Monsanto. Zij leek (en dat is inmiddels wel ruimschoots bewezen) het Paard van Troje.

In dit verhaal staat, dat één op de vijf boeren overweegt om dit land te verlaten. Daar ben ik eigenlijk nog verbaasd over. Je zou toch verwachten, dat IEDERE boer hier hard gillend wegrent.

Maar ik vermoed zomaar, dat dat niet voor iedere boer mogelijk is. Daarvoor zitten zéér waarschijnlijk te veel boeren financieel al met hun nek in de strop.

Een aantal jaren geleden zijn veel boeren, toen de melkquota omhoog ging, om hun bedrijf uit te breiden, grote financiële verplichtingen aangegaan. Vanwege de altijd al veel te lage melkprijs (NIET voor de consument, maar WEL voor de boer) zijn ze niet in staat geweest om die investering al terug te verdienen.

Ik vind het meer dan verschrikkelijk, dat deze hardwerkende groep mensen, die jarenlang dag in dag uit zorgt voor melk en vlees, zó bedreigd wordt in zijn bestaan.

En dan wil ik het ook nog wel even betrekken op mijzelf: NU hebben mijn man en ik dagelijks heerlijke verse melk en yoghurt, rechtstreeks van de boer. Daarvoor rijden wij wekelijks zo’n 12 kilometer om dat te halen. Niet alleen voor onszelf, want wij nemen ook voor anderen mee.

Wat een horror, als dat wegvalt. Naast natuurlijk de heerlijke groente en fruit, die wij ook rechtstreeks halen.

Eén ding is voor ons zeker: Zolang wij dit nog kunnen doen, zullen wij dat zeker niet laten.

King of light
King of light
7 maanden geleden

Niks anders dan Burger & Boeren Bedrog. De zoveelste leugenachtige kartel partij.

Helga
Helga
7 maanden geleden

Rattenvangers, en de mensen trappen er weer massaal in.

hoogtijd
hoogtijd
7 maanden geleden

BBB = BOEREN BURGERS BEDROG heeft de boeren en burgers mooi een LOER gedraaid. WEG MET V.D.PLAS. BEDRIEGEN IS HAAR OP HET LIJF GESCHREVEN. !!!

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x