Homepagina » Mens en Dier » BBC stelt Rutte vragen over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland
rutte
Foto: CC BY-NC-ND © ALDE Party

BBC stelt Rutte vragen over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland

Premier Mark Rutte erkende vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie dat hij nog nooit een coronatest heeft ondergaan. “Het heeft geen zin om te gaan testen als je geen klachten hebt,” aldus Rutte. Er gebeurde nog iets opmerkelijks: de premier kreeg vragen van de BBC over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland.

Een cameraploeg van de BBC reisde door Nederland en sprak veel mensen ‘die het vertrouwen in het systeem verliezen’. Zij zagen hoe het kabinet bij de corona-aanpak meerdere keren een draai van 180 graden maakte en waren getuige van de toeslagenaffaire, die leidde tot het einde van Rutte III.

“Ze beginnen zichzelf af te vragen: waar vind ik de waarheid?” zei BBC-correspondent Anna Holligan tegen Rutte. “In toenemende mate zoeken ze op plekken waar complottheorieën welig tieren.” Ze vroeg de premier of hem dat zorgen baart en of hij denkt dat hij die mensen kan terugwinnen.

Dialoog

Rutte bagatelliseerde de omvang van de tegenstand. Hij antwoordde dat hij respect heeft voor de BBC, maar dat hij het op dit punt volledig oneens is met de Britse publieke omroep. “Ja, er is een kleine groep mensen die het al vanaf het begin niet eens is met de overheid.” Die mensen geloven volgens Rutte niet dat er geen virus is, maar vinden simpelweg dat het kabinet niet de juiste maatregelen neemt. Hij zei verder dat ‘we altijd hebben geprobeerd om in dialoog te treden met deze mensen’. We hebben onder meer op het Museumplein en in Eindhoven kunnen zien hoe Rutte ‘in dialoog treedt’.

Volgens de minister-president is het aantal mensen in Nederland dat openstaat voor complottheorieën ‘heel klein’. Hij zei dat ‘een overweldigende meerderheid’ de coronamaatregelen steunt en baseerde zich daarbij op ‘opiniepeilingen, wat collega’s tegen hem zeggen en wat de Nederlandse media schrijven’. De Haagse bubbel dus. Kamerlid Pieter Omtzigt benadrukte vorige maand nog maar eens dat er ‘een innige band is tussen het kabinet en de pers’.

QAnon

De BBC-verslaggeefster vroeg Rutte vervolgens of hij het niet verrassend vindt en of het hem geen zorgen baart dat Nederland het derde land is in Europa met de meeste QAnon-aanhangers. De premier draaide om de hete brei heen en zei dat hij ‘het volste vertrouwen heeft’ in de inwoners van Nederland. Hij benadrukte ook nog eens dat ‘de overgrote meerderheid’ niet in complottheorieën gelooft.

Een Britse cameraploeg die mensen op straat vraagt wat ze van de coronamaatregelen vinden en vervolgens de premier van Nederland confronteert met de antwoorden. Daar kunnen de gelijkgeschakelde Nederlandse media een voorbeeld aan nemen.

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
2 maanden geleden

Hij leeft in een andere wereld/realiteit…

John
John
Reactie op  Danny
2 maanden geleden

Wat een arrogante eikel toch, jullie premier! Ik kom uit België en hier nemen ze die ‘complottheorieën’ (aka De Waarheid) minder licht op. Nu ja, de waarheid zelf niet natuurlijk, maar ze minimaliseren de beweging ook niet. Het is hun opvatting dat ze de mensen beter moeten informeren (aka hersenspoelen) om ze terug ‘mee te krijgen’. Op zich een beetje hetzelfde als in Nederland dus, maar minder arrogant gezegd. Ofwel heeft Rutte een leger ja-knikkers om zich heen die alleen zeggen wat hij zelf wil horen (zoals Hitler op het einde van de oorlog).

antje
antje
Reactie op  John
2 maanden geleden

nederlandse regering stelt zich altijd arrogant op

Harold
Harold
Reactie op  antje
2 maanden geleden

Al de regeringen zijn van hetzelfde laken en pak, liegen en bedriegen want de leiders hebben dezelfde agenda. Het is niet wat je geloofd maar wat je kunt bewijzen. Het zijn geen theorieën, we zijn voorgelogen dat de olie schaars was in de jaren 70, de zure regen met de gevolgen van dien voor de toekomst, verdwenen als sneeuw voor de zon. Er zou een ijstijd aankomen en nu moeten we boeten voor de Global warming van de aarde waar we uiteraard weer de schuld van krijgen. Kijk naar de feiten die niet liegen en dan zie je dat de complotten met feiten bewezen kunnen worden meneer Leugenaar Mark Rutte en dat weet je dondersgoed. Al is de leugen nog zo snel karma en de waarheid achterhaald Mark Rutte wel.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Harold
2 maanden geleden

Psychopathie is de werkelijk pandemie. Het is werkelijk ten hemel schreiend: zoveel machtshebbers die arrogant de schuld van zich af schuiven, maar ook veel huis-, tuin- en keukenpsychopaten zoals mijn moeder, die maken veel mensen het leven zuur.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  Harold
2 maanden geleden

Een angstig volk is volgzaam en valt beter te mennen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  John
2 maanden geleden

Heel juist gezien Ruttes pa NSB er en er waren er heel veel in Nederland later PVDA en nu VVD het druppelt naar D66 dit geweten !

Frank
Frank
Reactie op  John
2 maanden geleden

Het is nog nooit mijn premier geweest. Had van af het moment dat hij in beeld kwam, gelijk een hele vieze smaak in mijn mond. Het is een volksverlakker eerste klas. De meest rotte premier die Nederland ooit gehad heeft.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
Reactie op  John
2 maanden geleden

Beste John, ter uwer informatie, wij zijn geen complotdenkers maar helderziende : )
Als wij ons geld hadden ingezet op het politieke verloop, waren wij er financieel op vooruit gegaan.

Just me
Just me
Reactie op  Danny
2 maanden geleden

Nogal

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Danny
2 maanden geleden

Nee zij creéeren hun realiteit met de Media samen, goede rélaties ook met de internet criminelen !

Peter
Peter
2 maanden geleden

Hier lieg hij weer een hele grote groep geloof hem niet meer de helft van Nederland

Moi
Moi
Reactie op  Peter
2 maanden geleden

Hij zegt dat er maar een hele kleine groep is die zégt dat ze in complotten geloven. Dat klopt. De meesten houden hun mond…

Maar het is naïef te geloven dat er geen complotten worden gesmeed. Het gebeurt ook in het klein. Zie expeditie Robinson waar ze voor de lol en de eer (het is maar een dom tv spelletje) anderen verraden door bondjes met elkaar te smeden voor eigen gewin. En kijk naar pestende kinderen die met elkaar afspreken het slachtoffer op te wachten om hem of haar in elkaar te timmeren. Dit zijn complotten in het klein. Hoe dwaas ben je dan als je denkt dat dat in het groot niet gebeurt? Daar waar het gaat om grotere dingen zoals geld en macht?

Hoe kwam Hitler aan wapens nadat Duitsland aan de grond zat na WO1? Dit soort dingen. Complotten zijn van alle tijden..

..helaas

Rob
Rob
Reactie op  Peter
2 maanden geleden

Rutte is een aartsleugenaar. Hij liegt echt over alles, zelfs over de leugen (waar hij al over gelogen had). Dat maakt hem HET toonbeeld van de arrogantie van de macht. Hij is ook net dat kleine irritante onderkruipsel dat bij de grote jongens op school wil horen. En vooral jongens die andere pesten. Dat kleine irritante onderkruipsel is de ergste want die moet zich altijd bewijzen tegenover de grote jongens. Rutte is alleen dat onderkruipsel in globalistische kringen. Daar verheffen ze leugens tot (hun) waarheid maar het zijn en blijven leugens.

t de vries
t de vries
2 maanden geleden

Het constante ontkennen en het wegkijken is met tien jaar RUTTE gemeengoed geworden .Ontkennen dat het er is in het door hem geregeerd land heeft hem al die jaren geholpen te overleven .Wegkijken doei hij niet alleen de gehele regering oppositie en coalitie bestaat voor het grootste gedeelte uit ontkenners en wegkijkers , Zij zijnte laf en te ruggegraatloos om enige zelf beschikking over hun eigen meningen aangaande beleidsvoering en meeregeren te hebben .De meelopers ,vandaar dat een RUTTE dondersgoed weet dat de inwoners van dit land zich roeren nog niet de gehele bevolking maar het aantal wakkeren stijgt .Hij maakt zich niet druk daar over ,want hij weet dat indien zijn positie verslechterd er wel gemanupuleerd gaat worden om een uitslag te verkrijgen die gunstig uitkomt voor hem en zijn partij .. lees en kijk wat de msm produceerd zijn partij heeft de meeste virtuele zetels al maanden in programma,s op de tv excact hetzelfde .Zijn wij nederlanders echt zo geindoctrineerd dat wij al die jaren van afbraak en nu nog een grotere slachting en afbraak van nederland blijven slikken .En als makke schapen achter een RUTTE aan blijven lopen.Hij mocht het willen ,weg met deze man en zijn partij en ook met de mee lopers van zowel coalitiegenoten als oppositie partijen die ook zo nodig steun verlenen aan zijn beleid al die jaren lang .weg met deze landverraaders .

gta
gta
2 maanden geleden

Het Kabinet Rutte zegt, en de krant schrijft …een en al fake, betreft complot theorieën tuurlijk Rutte ik zou bijna zeggen jij bent ingeslapen in je Haagse Bubbel.
Maar als de waarheid boven water komt, en dat gaat deze Haagse Bubbel, en vele media bedrijven komen er niet mee weg, hier wordt een smerige agenda uitgerold die zijn weerga niet kent. Wereldwijd en Rutte …..je hand gebaren kennen we de tekens kennen we…snap je.

Simon
Simon
2 maanden geleden

Uiteraard, zolang mensen deze onzin geloven, hoeft hij zich geen zorgen te maken

robroyofireland
robroyofireland
2 maanden geleden

Rutte is zo arrogant en verwend door ,msm dat hij er van uit gaat dat hij iedereen doorgaans wel naar zijn pijpen kan laten dansen en zo niet doet hij toch heel gewoon waar hij zin in heeft ,flikt de meest achterbakse dingen en geeft er wel weer ijskoud een sluw gelogen slinger aan en lijkt er nog mee weg te komen ook .Uitspelen van mensen/groepen is daarbij geen uitzondering ,een ongekend achterbakse man met sinistere trekjes .

Moeder de Gans
Moeder de Gans
2 maanden geleden

Lijkt me een spelletje. Rutte staat echt geen mensen te woord waar hij geen baat bij heeft.

Emmy
Emmy
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

Daar is baat, zijn belangen mee..dat lijkt mij wel duidelijk:
Zoveel mogelijk podium ‘toepassen’ om te manipuleren, doelbewust het idee te willen doen wekken ‘dat het wel mee valt”….
Het feit dat de BBC, uit de EU.., dit doet en niet de ADR toont voor mij wel aan hoe diep de infiltratie is…
Zelfs de Engelse (Koninklijke Queen) omroep BBC dient ingezet, gebruikt te worden….
De staatstelevisie nos alleen red het niet alleen…
Zo ver gaan leugenachtige hypocriete inhaligen…

Maar in leugens dient zich ten alle tijden de Heilige Geest van de werkelijke waarheid zich aan…
En zo maken ze zelf hun goddeloze intenties meer en meer zichtbaar en voelbaar…

Dat is wat een ingeschapen Godsdeel in ons, ons doet voelen; Het enige werkelijke ware wat er toe doet..

Mark Rutte leeft dat geweten niet.
God zij dank..dat we dit oppakken als manipulerend en leugenachtig..zonder die signalen waren we echt reddeloos verloren.

Alles wat ons blijkbaar afgenomen moet worden…wijst naar dat niveau van het bestaan ontnemen: bezieling, adem, genen(manipulatie)
Het gaat veel verder dan ‘alleen het ontwrichten van dat wat we hadden’..
Het ware leven van iedere krachtige wonderschone ziel in vrijheid..

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Emmy
2 maanden geleden

Ik voelde meer dat Rutte op het matje geroepen werd, via de BBC vragen.

Judith
Judith
Reactie op  Moeder de Gans
2 maanden geleden

‘We hebben altijd geprobeerd in dialoog te treden!’ Altijd moet dus worden vervangen door ‘nooit!’
Niemand, maar dan ook niemand met een andere mening, ook niet de mensen die werkelijk heel wat meer geleerd hebben dat dat stelletje griezels wat het nu ( nog steeds) voor het zeggen heeft, heeft ooit in dialoog kunnen gaan. Alles en iedereen wordt he zwijgen opgelegd en/of genegeerd.
Ik word letterlijk misselijk van dit gedrocht wat Rutte heet.

Een vaste burcht.
Een vaste burcht.
Reactie op  Judith
2 maanden geleden

Van elk, door Rutte en de Jonge, gesproken woorden moeten we er vijf niet geloven. Deze wezens zijn compleet ongeloofwaardig en moeten achter dikke tralies verdwijnen. Als we dit slaafse gedrag nog langer volhouden komen we nooit meer onder de coronamaatregelen vandaan. De elite grijpt zo de kans om Build Back Better verder uit te rollen. De slapers van nu zullen wakker worden in een verschrikkelijke nachtmerrie.

Marcel H
Marcel H
Reactie op  Judith
2 maanden geleden

Ja wel met black live matters 😂😂

Verontruste burger
Verontruste burger
2 maanden geleden

Ik geloof best dat er een virus is. Virussen zijn zo oud als er leven op aarde is. Zo lang er leven op aarde is zijn er mutaties in virussen. Waar ik moeite mee heb is eenzijdig overheidsbeleid. Niet openstaan voor andere opinies of aanvullingen. Een OMT dat een dictatuur oplegd. Een OMT waarin een dierenarts zit????? Een OMT zonder economen, zonder GGZ specialisten, zonder artsen die daadwerkelijk mensen behandelen. Het blind staren op vaccinatie. Het niet inzetten op medicatie voor de zeer kleine kwetsbare risico groep.
De overheid loopt met oogkleppen.
De burgers informeren zich zo breed mogelijk en maken dan hun keuze. Tsja dan wordt complotdenker een geuzenaam

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Verontruste burger
2 maanden geleden

De overheid is een belangrijk onderdeel van het complot tegen de mensheid. Het is juist de overheid die veel problemen veroorzaakt en er alles aan doet om er mee weg te komen. Met de juiste “mensen” op de juiste plaats, kom ze niet alleen een heel eind, maar kom ze er ook vaak mee weg.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  Verontruste burger
2 maanden geleden

We komen hier nooit meer van af zolang de regering doet wat die ons wijsmaken. Er is maar één mogelijkheid om van de regering af te komen. Dàt is nu geoorloofd (heeft een legitieme reden) omdat de regering zich niet meer houdt aan de grondwet en dat is een militaire junta om de regering tijdelijk buiten spel te zetten. Dus kom op leger laat eens zien wie nu de “baas” is………

Hans
Hans
2 maanden geleden

Is de great reset geen complot? De waarheid heeft nog nooit bij de massa gelegen. Nuchter naar feiten kijken wordt niet gewaardeerd. Neem het land van de bbc. Als je lege ziekenhuizen filmt ben je strafbaar. Voor wat? Je toont de werkelijkheid van deze scamdemie. Dan zie ik niet in wat voor complot er achter zit.

Nina
Nina
Reactie op  Hans
2 maanden geleden

Het een complottheorie noemen is framen, dan hoef je het niet over het verschil van mening over de inhoudelijke zaken te hebben. Zo’n bekende tactiek van mensen aan de top of mensen met een hogere functie of narcisten. Alles bedoelt om een ander naar beneden te halen, onterecht en zonder de inhoud ter sprake te brengen.

Perm
Perm
Reactie op  Hans
2 maanden geleden

Is de great reset geen complot? Ja, dat is het. Maar dit complot moet niet zichtbaar worden voor het grote publiek. Dit complot moeten we uit het zicht laten verdwijnen door er een “angstaanjagend” coronavirus tegenaan te gooien. We weten namelijk heel erg goed dat angst mensen in een wurggreep zal houden, waardoor andere ontwikkelingen aan hun neus voorbij gaan.
Een gemener spel kunnen deze vrijmetselaar Rutte en z’n kompaan Hugo de Jonge niet bedenken. Waarom niet? Omdat er simpelweg geen gemenere en doortraptere spellen bestaan !! Klaus Schwab, Bill Gates, Tedros, Joe Biden, Merkel, Macron !! Dit zijn toch je vrienden Mark ? Of lieg ik hier net zoals jij dat altijd doet?

Jopie
Jopie
Reactie op  Perm
1 maand geleden

De wereldleiders dansen als marionetten om Schwab, Gates enz. op weg naar the great reset, naar een dictatuur, communisme die zijn weerga niet kent. Wereld word wakker!!!!

Edwin Vissers
Edwin Vissers
2 maanden geleden

bbc ,600 loges in de uk ,vrijmetselaars de synagogen van satan,maar er is natuurlijk geen complot

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

139
0
We lezen graag je reactie!x