Mens en Dier

BBC stelt Rutte vragen over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Mark Rutte erkende vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie dat hij nog nooit een coronatest heeft ondergaan. “Het heeft geen zin om te gaan testen als je geen klachten hebt,” aldus Rutte. Er gebeurde nog iets opmerkelijks: de premier kreeg vragen van de BBC over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland.

Een cameraploeg van de BBC reisde door Nederland en sprak veel mensen ‘die het vertrouwen in het systeem verliezen’. Zij zagen hoe het kabinet bij de corona-aanpak meerdere keren een draai van 180 graden maakte en waren getuige van de toeslagenaffaire, die leidde tot het einde van Rutte III.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ze beginnen zichzelf af te vragen: waar vind ik de waarheid?” zei BBC-correspondent Anna Holligan tegen Rutte. “In toenemende mate zoeken ze op plekken waar complottheorieën welig tieren.” Ze vroeg de premier of hem dat zorgen baart en of hij denkt dat hij die mensen kan terugwinnen.

Dialoog

Rutte bagatelliseerde de omvang van de tegenstand. Hij antwoordde dat hij respect heeft voor de BBC, maar dat hij het op dit punt volledig oneens is met de Britse publieke omroep. “Ja, er is een kleine groep mensen die het al vanaf het begin niet eens is met de overheid.” Die mensen geloven volgens Rutte niet dat er geen virus is, maar vinden simpelweg dat het kabinet niet de juiste maatregelen neemt. Hij zei verder dat ‘we altijd hebben geprobeerd om in dialoog te treden met deze mensen’. We hebben onder meer op het Museumplein en in Eindhoven kunnen zien hoe Rutte ‘in dialoog treedt’.

Volgens de minister-president is het aantal mensen in Nederland dat openstaat voor complottheorieën ‘heel klein’. Hij zei dat ‘een overweldigende meerderheid’ de coronamaatregelen steunt en baseerde zich daarbij op ‘opiniepeilingen, wat collega’s tegen hem zeggen en wat de Nederlandse media schrijven’. De Haagse bubbel dus. Kamerlid Pieter Omtzigt benadrukte vorige maand nog maar eens dat er ‘een innige band is tussen het kabinet en de pers’.

QAnon

De BBC-verslaggeefster vroeg Rutte vervolgens of hij het niet verrassend vindt en of het hem geen zorgen baart dat Nederland het derde land is in Europa met de meeste QAnon-aanhangers. De premier draaide om de hete brei heen en zei dat hij ‘het volste vertrouwen heeft’ in de inwoners van Nederland. Hij benadrukte ook nog eens dat ‘de overgrote meerderheid’ niet in complottheorieën gelooft.

Een Britse cameraploeg die mensen op straat vraagt wat ze van de coronamaatregelen vinden en vervolgens de premier van Nederland confronteert met de antwoorden. Daar kunnen de gelijkgeschakelde Nederlandse media een voorbeeld aan nemen.

4.8 76 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Danny
Danny
3 jaren geleden

Hij leeft in een andere wereld/realiteit…

Peter
Peter
3 jaren geleden

Hier lieg hij weer een hele grote groep geloof hem niet meer de helft van Nederland

t de vries
t de vries
3 jaren geleden

Het constante ontkennen en het wegkijken is met tien jaar RUTTE gemeengoed geworden .Ontkennen dat het er is in het door hem geregeerd land heeft hem al die jaren geholpen te overleven .Wegkijken doei hij niet alleen de gehele regering oppositie en coalitie bestaat voor het grootste gedeelte uit ontkenners en wegkijkers , Zij zijnte laf en te ruggegraatloos om enige zelf beschikking over hun eigen meningen aangaande beleidsvoering en meeregeren te hebben .De meelopers ,vandaar dat een RUTTE dondersgoed weet dat de inwoners van dit land zich roeren nog niet de gehele bevolking maar het aantal wakkeren stijgt .Hij maakt zich niet druk daar over ,want hij weet dat indien zijn positie verslechterd er wel gemanupuleerd gaat worden om een uitslag te verkrijgen die gunstig uitkomt voor hem en zijn partij .. lees en kijk wat de msm produceerd zijn partij heeft de meeste virtuele zetels al maanden in programma,s op de tv excact hetzelfde .Zijn wij nederlanders echt zo geindoctrineerd dat wij al die jaren van afbraak en nu nog een grotere slachting en afbraak van nederland blijven slikken .En als makke schapen achter een RUTTE aan blijven lopen.Hij mocht het willen ,weg met deze man en zijn partij en ook met de mee lopers van zowel coalitiegenoten als oppositie partijen die ook zo nodig steun verlenen aan zijn beleid al die jaren lang .weg met deze landverraaders .

gta
gta
3 jaren geleden

Het Kabinet Rutte zegt, en de krant schrijft …een en al fake, betreft complot theorieën tuurlijk Rutte ik zou bijna zeggen jij bent ingeslapen in je Haagse Bubbel.
Maar als de waarheid boven water komt, en dat gaat deze Haagse Bubbel, en vele media bedrijven komen er niet mee weg, hier wordt een smerige agenda uitgerold die zijn weerga niet kent. Wereldwijd en Rutte …..je hand gebaren kennen we de tekens kennen we…snap je.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x