Innovatie

Duitse natuurkundigen gaan onmogelijke ruimtemotor testen. Zullen ze het mysterie ontrafelen?

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duitse wetenschappers hebben een meetapparaat ontwikkeld waarmee kan worden vastgesteld of de raadselachtige EmDrive echt werkt.

Deze ‘brandstofloze’ motor, die volgens sommigen voor een revolutie kan zorgen in de ruimtevaart door raketten overbodig te maken, blijft voor controverse zorgen.

De EmDrive werkt naar verluidt door stroom om te zetten in een stuwende kracht door microgolven in een afgesloten ruimte heen en weer te laten kaatsen.

Zonder brandstof

Het aandrijfsysteem zou op deze manier zonder brandstof stuwkracht produceren, iets wat volgens wetenschappers in strijd is met de natuurkundige wetten.

Hoewel eerdere tests met het apparaat interessante resultaten hebben opgeleverd, is men het er niet over eens of het daadwerkelijk stuwkracht genereert.

Het probleem is dat de waargenomen stuwkracht zo minuscuul is dat het moeilijk is vast te stellen of de EmDrive hier verantwoordelijk voor is, of dat er een ander proces aan ten grondslag ligt.

Extreem gevoelig

Martin Tajmar en zijn collega’s van het SpaceDrive-project in Duitsland hebben een extreem gevoelig meetapparaat ontwikkeld dat in staat moet zijn om te bepalen of de stuwkracht echt wordt geproduceerd door de EmDrive.

De resultaten van het team worden naar verwachting gepubliceerd in augustus en gepresenteerd op een congres in oktober.

Wordt vervolgd dus.

[Wired]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Als het lukt worden ze zeker weer ontvoerd naar de usa..pfff
Lukt de duitsers…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x