Homepagina » Binnenland » Je belastinggeld verdwijnt in schimmige miljardenfondsen, en niemand weet wat ermee gebeurt
Je belastinggeld verdwijnt in schimmige miljardenfondsen, en niemand weet wat ermee gebeurt

Je belastinggeld verdwijnt in schimmige miljardenfondsen, en niemand weet wat ermee gebeurt

Uit onderzoek blijkt dat de overheid 3,6 miljard euro heeft gestopt in een nieuw soort fonds. Het is niet duidelijk wat er precies mee gebeurt.

Bewindslieden zetten steeds vaker van dit soort fondsen op. De overheid stopt er een startbedrag in, waar anderen vervolgens mee kunnen investeren.

Het achterliggende idee is dat door aflossingen en rentebetalingen het fonds steeds weer wordt aangevuld. Men spreekt ook wel van een ‘revolverend fonds’.

Maanden onderzoek

Hoewel er gigantische geldsommen in de fondsen zitten, is geen enkele minister verantwoordelijk voor het overzicht.

Daarnaast zijn er geen regels voor de fondsen en heeft de Tweede Kamer maar beperkt zicht op hoeveel geld er wordt ingezet.

De Algemene Rekenkamer heeft nu na maanden onderzoek achterhaald hoeveel geld er in de fondsen omgaat.

Niet duidelijk

De volgende stap is achterhalen waar het geld in de fondsen voor is gebruikt. Verder is niet duidelijk in hoeverre er echt aflossingen en rentebetalingen plaatsvinden.

“Idealiter is een onderzoek als dit door de Algemene Rekenkamer helemaal niet nodig, omdat de informatie reeds voorhanden is,” klonk het.

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Heel simpel, dit is een fonds voor de afpersers van Nederlandse (of andere landen) royals, hoge ambtenaren en politici die getuige zijn geweest of deelnemend kandidaat waren of nog steeds zijn in pedokelders waar kinderen of baby’s zijn verkracht of ritueel geofferd en waar de afpersers beeldmateriaal van deelname hebben genomen om daarmee miljarden binnen kunnen te harken.

  In het verleden zijn de namen Friso en Demmink daarbij vaak gevallen. Friso die z’n lichaam als enige overledene niet is bijgezet in de Delftse graftombe. Vraag: is deze man wel overleden en ligt zijn lichaam werkelijk ergens begraven? Is dit een geënsceneerde dood geweest, om te kunnen ontsnappen uit het chantageverhaal?

  Dat Nederland wordt gehanteerd door lieden lijkt me zeer voor handen te liggen. Vraag is alleen: zijn het zionisten if is het de Arabische maffia….Of zijn het zelfs beide verenigd in een misdaadcorporatie? Dat kan ook verklaren waarom bepaalde landen en regeringsfunctionarissen, gesubsidieerde organisaties en slappe hap bij justitie zo vreselijk lief zijn voor moslims en dan vooral Marokkanen.

  Dat vertelt ergens ook waarom Beatrix onderdanig handjes stond af te likken bij de Marokkanen gelijk na de beestachtige moord door een moslim op Theo van Gogh? Ze smeekte om verdere discretie en geheimhouding?

  8 likes
  • weg met ons schreef:

   ….Er is veel meer aan de hand in Nederland dan menig slappe Nederlander wil geloven en het is erger dan menigeen kan bedenken. Nederland zou bevrijd zijn van pedofielen, satanische en sektarische zio machten, onderdrukking en chantage als de waarheid boven tafel zou komen, alleen betekent dat het einde van de macht over de burger en einde van veel “groten der aarde”. Dus, betaalt de overheid en laat Nederland stinkende rot op elk ‘niveau’ is en de bevolking scheel ziet van afdragen en dood omvalt.

   Ouwe Bernhard was een lichtend voorbeeld van sektarische machten (orde van Malta) en vergreep zich aan alles wat los en vast zat. Denk als men het leven van deze man onder pseudoniem zou verfilmen dit de een kaskraker zou zijn. Maar dan wel tot in detail en tot aan ieder gaatje.

   9 likes
 • eksegese schreef:

  Het artikel begint met : Uit onderzoek blijkt dat de overheid 3,6 miljard euro heeft gestopt in een nieuw soort fonds. Het is niet duidelijk wat er precies mee gebeurt.

  En het eindigt met : “Idealiter is een onderzoek als dit door de Algemene Rekenkamer helemaal niet nodig, omdat de informatie reeds voorhanden is,” klonk het.

  Huh ?????

  Er worden miljarden in één of ander vaag fonds gestopt, niemand is verantwoordelijk, er zijn geen regels, men heeft maar beperkt zicht hoeveel geld er wordt in gezet en onderzoek zou volstrekt onnodig zijn want de informatie is reeds voorhanden.

  Wie het nog snapt mag het zeggen.

  10 likes
  • Rob schreef:

   @eksegese, ik heb het een paar keer gelezen maar ik snap het ook niet. In eerste instantie, toen ik de bovenste stuk las, dacht ik ‘de overheid gaat dus voor bank spelen’ door geld uit te lenen wat terug betaald moet worden met rente’. Daarna lijkt het dan een bank in te houden zonder medewerkers die geld uitlenen en er op toe zien dat het daadwerkelijk weer terug komt. Dan riekt het naar een graai potje voor niet geïdentificeerde geïnteresseerden. Aangezien het de staat is zal het wel voor hun kapitalistische en globalistische meesters zijn. Ik kan me biet voorstellen dat ze dat soort bedragen opzij zetten voor Jan met de Pet of kleinere tot miiddelgrote of grote ondernemingen die buiten het grote kapitaal vallen. Het financiële systeem staat er zo beroerd voor volgens diverse informatiebronnen dat het op instorten staat. Het zal me dan ook niet eens verbazen als ze gewoon via dat soort fondsen geld aan het wegsluizen zijn. Vooral vanwege het feit dat er niemand toezicht op houdt.

   4 likes
 • Rikk schreef:

  Vriendjes en vriendinnetjes…, Boeren, burgers en buitenlui….,

  Ik heb weer een mooi nieuw fonds voor jullie van andermans geld.

  5 likes
 • Barry schreef:

  vergeet je pensioen niet. van hetzelfde laken een pak

  4 likes
 • Margie schreef:

  Klinkt als een corrupt MasterPlan
  Waar een land aan ten onder gaat als er niemand aan de bel trekt.
  Linke soep…

  Wellicht gehoord over het politiek schandaal in Maleisie, 1MDB…over schimmige fondsen gesproken!!!

  Deze link is van February 2015
  https://www.imoney.my/articles/1mdb-what-is-the-fuss-all-about

  De bedoeling was het hele gebeuren in de doofpot te stoppen…

  1mdb brainchild van de vorige prime minister, tevens minister van financien!!!

  Sinds 9 mei 2018 nieuwe ‘oude’ PM~ Dr.M. 94,
  De beerput gaat open…

  Deze link is van september 2018

  https://www.cnbc.com/2018/09/27/billion-dollar-whale-an-inside-look-at-jho-low-and-the-1mdb-scandal.html

  https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/04/05/najib-1mdb-case-trial-to-begin-on-may-14/

  Een gewaarschuwd land telt voor twee…
  Zeg NEE

  3 likes
 • PREDATOR schreef:

  En dat is niet het enige waarvan we niet weten waar het blijft.

  3 likes
 • Elise schreef:

  Een stichting die werkt voor de overheid/belastingdienst. Mag dat(ik ken er 1)? Ook hier wordt weer geen verantwoordelijkheid genomen, maar wordt alles op de burger afgewenteld. En waar het geld aan besteedt wordt weet niemand, want er is geen structuur te bekennen. Niks staat op papier. Burgers hebben zo geen rechten meer. En het controleapparaat/raadsleden krijgen geen inzage/inzicht. Diegene die daar kritische vragen over stelde, die zijn ontslagen door de voorzitter. Zo heeft stemmen dus ook geen zin meer.
  Nederland is een land geworden waarbij criminelen(witte boorden) het voor het zeggen hebben. Werken ook nog samen met drugscriminelen. Zowel de boven als de onderwereld zijn samengesmolten en de gewone nette burger is er de dupe van. Tja, als je 80 cent van je verdiende euro moet afdragen, dan zijn er mensen die dan rare dingen gaan doen, maar de witte boorden criminelen(als ze genoeg hebben) vind ik erger. Die worden vaak minder hard gestraft als de gewone nette burger.(die struggelt).

  3 likes
 • x

  Check Also

  coronawet

  Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

  Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een ...

  coronawet

  ‘Stuur vandaag alsjeblieft e-mails naar Tweede Kamer over coronawet’

  Isa Kriens, senior overheidsjurist, legde in een ...

  >