Universum

VIDEO: Warp-ruimteschip brengt ons in 2 weken naar Alpha Centauri

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2012 onthulde NASA dat een zogeheten warp, waarmee een ruimteschip sneller dan het licht kan worden aangedreven, in theorie mogelijk is. Nu heeft NASA-wetenschapper Harold White samen met de Nederlander Mark Rademaker ontwerpen gemaakt waarmee de organisatie een idee geeft hoe dit ruimteschip eruit zal komen te zien. De IXS Enterprise is een vroeg concept van de eerste echte warpdrive, aldus Rademaker. Het maken van de beelden kostte hem ruim 1600 uur.

White onderzoekt samen met zijn collega Mike Okuda de mogelijkheid om met ‘warpsnelheden’ door de ruimte te reizen. Het probleem voor toekomstige interstellaire ruimtevaarders is dat ze niet sneller kunnen dan het licht. En zelfs als dat wel zou kunnen is het nog te langzaam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De warpdrive verbuigt de ruimte zodat de af te leggen afstand kleiner wordt. Volgens de relativiteitstheorie van Einstein is het mogelijk. NASA spendeert elk jaar 50.000 dollar aan het onderzoek naar de futuristische ruimtemotor.

In de televisieserie Star Trek wordt gesuggereerd dat de warpaandrijving is gebaseerd op de theorie van Einstein. Achter het ruimteschip wordt de ruimte uit elkaar getrokken met behulp van botsingen van antimaterie en materie en ervoor wordt hij samengetrokken, zodat de feitelijk af te leggen afstand kleiner wordt en je een effectieve verplaatsing hebt die sneller is dan de lichtsnelheid, zonder dat je de wetten van de relativiteitstheorie overtreedt.

De afgebeelde warpdrive is qua grootte en vorm gebaseerd op wiskundige en natuurkundige principes. De onderzoekers richten zich momenteel op laboratoriumexperimenten om te kijken of een zogenaamde ‘warpbubbel’ op nanoschaal echt bestaat.

De verwachte hoeveelheid brandstof voor een warpdrive is veel kleiner dan aanvankelijk gedacht. Een tank van enkele honderden meters lengte zou genoeg moeten zijn. Het moet mogelijk zijn om met de warpdrive in twee weken naar de ster Alpha Centauri te reizen.

[Gizmodo, Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan Willem
Jan Willem
9 jaren geleden

Geweldig nieuws. Als deze theorie al in het openbaar bestaat ben ik ervan overtuigd dat een soortgelijk schip in het geheim al lang en breed naar Alpha Centauri is geweest.

Frank
Frank
9 jaren geleden

Ik vraag me wel eens af wie we in de maling nemen. Het is natuurlijk leuk als je met hoge snelheid door het universum kan suizen maar het is daarbuiten niet zo leeg als we denken.

Micro meteorieten verscheuren een spaceshuttle als een stuk papier wanneer ze op hoge snelheid in botsing komen. Als je met een snelheid hoger dan het licht zou reizen dan kun je niet eens meer zien wat er op je pad komt.

Maar je zou het ook niet eens meer kunnen ontwijken. Ik ben er meer en meer van overtuigd geraakt dat fysiek reizen met hoge snelheid niet de juiste gedachte is.

Fox Mulder
Fox Mulder
9 jaren geleden

Deze technologie bestaat al meer dan 40 jaar. Je kan bij alles wat ‘nieuw’ ontdekt wordt +/- – 40 jaar als vaste tijdsinschatting doen. Dit is de tijd die er overheen gaat dat het militair industrieel complex het langzaam, onder hun voorwaarden, vrijgeeft. De technologie is ook niet op basis van, of lijkt op, Star Wars of Star Trek etc, Deze series zijn onder invloed van de toen al bestaande technologie gevormd. Het is een slim denktrucje wat oorzaak en gevolg ombuigt. Het gevolg van de series is dus de oorzaak, namelijk de technologie van toen.

Een serie als Stargate Atlantis en met name Stargate Universe geeft ons inzicht in wat we in de toekomst wel allemaal te weten komen en wat zich reeds afspeelde.

gerard
gerard
9 jaren geleden

als de stargate technology dan echt bestaat bestaan de goa’uld dan ook echt zo ja waarom is hier dan nog niks over bekend gemaakt of verdwijnt deze info ook systematisch in de doofpot gestopt ????

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x