Homepagina » Universum » VIDEO: Warp-ruimteschip brengt ons in 2 weken naar Alpha Centauri
VIDEO: Warp-ruimteschip brengt ons in 2 weken naar Alpha Centauri

VIDEO: Warp-ruimteschip brengt ons in 2 weken naar Alpha Centauri

In 2012 onthulde NASA dat een zogeheten warp, waarmee een ruimteschip sneller dan het licht kan worden aangedreven, in theorie mogelijk is. Nu heeft NASA-wetenschapper Harold White samen met de Nederlander Mark Rademaker ontwerpen gemaakt waarmee de organisatie een idee geeft hoe dit ruimteschip eruit zal komen te zien. De IXS Enterprise is een vroeg concept van de eerste echte warpdrive, aldus Rademaker. Het maken van de beelden kostte hem ruim 1600 uur.

White onderzoekt samen met zijn collega Mike Okuda de mogelijkheid om met ‘warpsnelheden’ door de ruimte te reizen. Het probleem voor toekomstige interstellaire ruimtevaarders is dat ze niet sneller kunnen dan het licht. En zelfs als dat wel zou kunnen is het nog te langzaam.

De warpdrive verbuigt de ruimte zodat de af te leggen afstand kleiner wordt. Volgens de relativiteitstheorie van Einstein is het mogelijk. NASA spendeert elk jaar 50.000 dollar aan het onderzoek naar de futuristische ruimtemotor.

In de televisieserie Star Trek wordt gesuggereerd dat de warpaandrijving is gebaseerd op de theorie van Einstein. Achter het ruimteschip wordt de ruimte uit elkaar getrokken met behulp van botsingen van antimaterie en materie en ervoor wordt hij samengetrokken, zodat de feitelijk af te leggen afstand kleiner wordt en je een effectieve verplaatsing hebt die sneller is dan de lichtsnelheid, zonder dat je de wetten van de relativiteitstheorie overtreedt.

De afgebeelde warpdrive is qua grootte en vorm gebaseerd op wiskundige en natuurkundige principes. De onderzoekers richten zich momenteel op laboratoriumexperimenten om te kijken of een zogenaamde ‘warpbubbel’ op nanoschaal echt bestaat.

De verwachte hoeveelheid brandstof voor een warpdrive is veel kleiner dan aanvankelijk gedacht. Een tank van enkele honderden meters lengte zou genoeg moeten zijn. Het moet mogelijk zijn om met de warpdrive in twee weken naar de ster Alpha Centauri te reizen.

[Gizmodo, Mail Online]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Ik vraag me wel eens af wie we in de maling nemen. Het is natuurlijk leuk als je met hoge snelheid door het universum kan suizen maar het is daarbuiten niet zo leeg als we denken.

  Micro meteorieten verscheuren een spaceshuttle als een stuk papier wanneer ze op hoge snelheid in botsing komen. Als je met een snelheid hoger dan het licht zou reizen dan kun je niet eens meer zien wat er op je pad komt.

  Maar je zou het ook niet eens meer kunnen ontwijken. Ik ben er meer en meer van overtuigd geraakt dat fysiek reizen met hoge snelheid niet de juiste gedachte is.

  3 likes
  • Ik denk niet dat je het daarmee kunt vergelijken.
   Met warping sla je eigenlijk afstand over.

   0 likes
  • Klopt , fysiek met zo een snelheid te reizen is niet een veilige methode en wanneer zo,n schip sneller dan het licht zou reizen , dan bestaat er niet eens de mogelijkheid om goede electronische waarschuwings- systemen in te bouwen voor een veilig vooruitkomen omdat het licht , of radio puls signaal die de route verkent, direct achter het snellere schip zal wegvallen of zeer sterk krimpt/over elkaar heen zal vallen, waardoor er geen gegevens kunnen worden verzamelt laat staan daarna elektronisch kan worden verwerkt nog voordat het schip daar zal aankomen ! Bovendien denk ik dat dit ultra snel reizen voor aardse materialen niet mogelijk is tenzij men in een andere dimensie komt, met andere tijds wetten . en hoe dan weer naar een terugweg daaruit .

   Dit is een behoefte van mensen die een tussen lichaam nodig hebben , een morferend lichaam . In zo,n situatie moet de omgeving mee transfigureren , ik zie niet in wat het uiteindelijk de mensheid opleverd , laten we mens bij het aardse lichaam blijven, al het andere is slecht de zucht om te raden wat er beter of slechter dan ons is . ik houd het op de onbedwingbare behoefte om te vergelijken wie er beter is en wie de mindere. En dat is uiteindelijk de kern van elk conflict , hier of elders in space .

   0 likes
  • maar stel nou dat je een enorme tunnel bouwt die je vacuum trekt, dan zal je nergens tegenaan botsen. alleen een tunnel van astronomische proporties zal ook wel niet zo voor de hand liggend zijn….

   0 likes
 2. Geweldig nieuws. Als deze theorie al in het openbaar bestaat ben ik ervan overtuigd dat een soortgelijk schip in het geheim al lang en breed naar Alpha Centauri is geweest.

  1 likes
 3. Deze technologie bestaat al meer dan 40 jaar. Je kan bij alles wat ‘nieuw’ ontdekt wordt +/- – 40 jaar als vaste tijdsinschatting doen. Dit is de tijd die er overheen gaat dat het militair industrieel complex het langzaam, onder hun voorwaarden, vrijgeeft. De technologie is ook niet op basis van, of lijkt op, Star Wars of Star Trek etc, Deze series zijn onder invloed van de toen al bestaande technologie gevormd. Het is een slim denktrucje wat oorzaak en gevolg ombuigt. Het gevolg van de series is dus de oorzaak, namelijk de technologie van toen.

  Een serie als Stargate Atlantis en met name Stargate Universe geeft ons inzicht in wat we in de toekomst wel allemaal te weten komen en wat zich reeds afspeelde.

  0 likes
 4. als de stargate technology dan echt bestaat bestaan de goa’uld dan ook echt zo ja waarom is hier dan nog niks over bekend gemaakt of verdwijnt deze info ook systematisch in de doofpot gestopt ????

  0 likes
  • In stargate komt toch op gegeven moment wormhole xtreme aan bod met als functie de zogenaamde “plausible deniability”. Het zou me niet verbazen als SG-SG1 en aanverwanten die rol in de echte wereld iig deels vervullen. Vooral als je kijkt naar de parallellen tussen de grays in de serie en wat daar zo’n beetje over bekend is (hoewel je wel een beetje een kip ei situatie hebt).

   0 likes
 5. en hoe zit het dan met de doctor who serie er klopt behoorlijk wat van de dingen die ik er in voorbij zie komen zo als de technologische vooruitgangen en de mogelijkheid om voor tijd reizen maar ook de ondergang van de aarde hoe dan ook de doofpot blijft nog wel even dicht en waarschijnlijk gaat het hier nog om een dubbele doofpot ook laten we hopen dat het meevalt met de duistere kant van het doofpot verhaal

  0 likes
  • tja we kunnen nu wel gaan speculeren over deze onderwerpen gerard maar daar is niemand bij gebaat en als het echt in de doofpot wordt gestopt hebben ze daar vast een goede reden voor

   mijn tip relax ze komen er vanzelf wel mee naar buiten als de wereld er klaar voor is

   0 likes
 6. nasa spendeert jaarlijks 50000 dollar aan het onderzoek, wat een lacher! wat spenderen ze jaarlijks aan nutteloze oorlogen??? 711 miljard dollar, alstublieft!!!

  0 likes
  • Ja idd en dan verdwijnt er ook nog een groter bedrag richting black budget projecten. En die technologie die daar ondertussen mee ontwikkeld is zoals bv ongelimiteerde schone energie, is gewoon crimineel om dat achter te houden.

   0 likes
 7. 50.000 per jaar haha, dat ding komt nooit af dus.

  0 likes
 8. inderdaad ze klappen er wel tegenaan daar bij NASA 50.000 euro toe maar!

  0 likes
 9. vreemd toch,het stikt de moord van de buitenaardse hier (naar zeggen)?
  als ik al die verhalen moet geloven dan zijn ze allang op mars geweest en misschien nog wel verder.
  mocht het niet zo zijn dan zijn ze boel aan het verkloten en worden wij maar iets op de mouw gespeld.

  ik hou mijn hart vast als ze in de toekomst het universum in gaan en boel ergens ander vernietigen.
  oorlog voeren schijnt toch in de genen te zitten bij een bepaald deel van de bevolking.

  0 likes
 10. Ja Mario, ze zijn er al lang geweest (en nog) zie:
  http://www.themarsrecords.com
  Nog een leuke site: http://www.marsanomalyresearch.com

  0 likes
 11. Geen geluid bij de video? Enfin, zal aan mijn apparatuur liggen. 🙂 Video niet gezien dus.

  Maar ter zake. Als je door het universum wilt reizen met een fysiek ruimteschip, één tip: gebruik een maan of een ander bolvormig object, maar geen aerodynamisch vaartuig. De bol is dè stabiele vorm in de ruimte, kijk naar de natuur, zoals naar sterren en planeten.

  0 likes
 12. Warp is geen snelheid, het is het verbuigen van tijd en ruimte. Theorie is een gedeelte van de ruimte dubbel te vouwen en middels een gat (wormhole?) er doorheen te springen. Vraag me echter af wat deze methode dan voor de rest van het Universum voor gevolgen heeft. Laat maar zitten beste mensen, we kunnen niet eens verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen soort, planeet en aanwezige wezens. Alpha Centauri zit in het geheel niet op ons te wachten…..

  0 likes
 13. Voor de gene hier die beweren dat het fysiek niet mogelijk is om sneller dan het licht te reizen, die denken niet verder dan hun neus lang is. Natuurlijk is het wel mogelijk en veilig om fysiek ultra snel te reizen. Die technologieën bestaan al tientallen jaren zoals Fox Mulder al aangaf. En die technologie bestaat al om ervoor te zorgen dat je fysiek en veilig kan reizen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...