Binnenland

Zo ziet de nieuwe rijksbrede strategie van het kabinet tegen desinformatie eruit: ‘George Orwell in de polder’

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!

Het kabinet heeft een nieuwe rijksbrede strategie tegen ‘desinformatie’ gepresenteerd. Goebbels zou zijn vingers erbij aflikken. De aanpak van desinformatie kent twee sporen: het versterken van het publieke debat en verminderen van de invloed van desinformatie, laten minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering weten.

De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid staan daarbij altijd centraal, beweert het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het aanwijzen van desinformatie is volgens het ministerie de taak van onafhankelijke media en factcheckers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maar: wanneer ‘de nationale veiligheid, de volksgezondheid of de maatschappelijke en/of economische stabiliteit’ in het geding is, kan de overheid wel optreden en desinformatie tegenspreken.

Gepast reageren

“Desinformatie kan schadelijke en ontwrichtende effecten hebben op de samenleving. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om desinformatie over het verkiezingsproces. Maar desinformatie raakt ook het dagelijks leven van mensen. Wanneer mensen niet weten of ze informatie wel of niet kunnen vertrouwen, kan dit leiden tot onrust en onzekerheid in de samenleving. Met deze strategie willen wij onze maatschappij daartegen weren,” zegt Bruins Slot.

Het kabinet blijft zich ook inzetten om de verspreiding en invloed van desinformatie te verminderen. Zo zorgt het kabinet ervoor dat ieder ministerie en de verschillende overheden in staat zijn om ‘gepast te reageren wanneer desinformatie raakt aan hun beleidsterrein’.

Dikke foei voor onze overheid

Om dit te bereiken wordt bewustwording verbeterd, maar ook een duidelijk kader ontwikkeld om ‘te bepalen wat strafbaar is en wat niet’.

“Ah. Wat leuk. George Orwell in de polder,” reageert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. “Al schreef hij zijn boeken als waarschuwing. Niet als handleiding. Dikke foei voor onze overheid.”

Emeritus hoogleraar Wouter Keller schrijft: “Het Ministerie van Waarheid (‘1984’) komt eraan.”

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

U wordt dus in ‘bescherming’ genomen door de overheid. Een overheid die regelmatig aantoonbaar liegt nooit dat ze barst.

Annette
Annette
1 jaar geleden

“ZE” (en daar bedoel ik in dit geval dan die malle wijven van het kabinet mee) kunnen wel zo véél willen, maar IK denk dat dat ze niet meer gaat lukken.

De geest is namelijk al lang uit de fles. En DIE geest gaat er echt niet meer in. No way!

De toch echt wel grote groep (en dat worden er dagelijks méér) van mensen zoals WIJ, die trappen echt niet in de dagelijkse leugens van dit kabinet van totaal incompetente personen, die zogenaamd het welzijn van de bevolking beschermen.

Zoals al gezegd wordt: er komt een Ministerie van Waarheid, zoals jaren geleden beschreven werd door George Orwell in zijn befaamde boek “1984”. Iedereen die dit boek heeft gelezen, WEET dus ook precies wat dat inhoudt.

En dan die onzin opmerking over die zogenaamde onafhankelijke media. Wij weten dan precies over wat voor media “ze” het hebben. En dan hebben ze het niet over ninefornews, frontnieuws, Ongehoord Nieuws en noem er nog maar een paar.

Dan hebben ze het over de publieke zenders, althans de meeste van de NPO, kranten als de Telegraaf, Volkskrant en noem maar op.

Dan WEET je dat het gecensureerd nieuws is door de overheid, want dat is al jaren zó.

Het feit, dat WIJ nu al een aantal jaren het alternatieve nieuws volgen, heeft ons nu gebracht waar wij nu zijn. Het heeft ons geholpen een beslissing te nemen om NIET te trappen in de leugens over de experimentele gentechinjectie. Ik durf zonder meer te beweren, dat dat zéér waarschijnlijk velen van ons het leven heeft gered.

Alleen al DAT belangrijke gegeven, namelijk de leugens die het kabinet, samen met omgekochte, doortrapt gewetenloze wetenschappers en artsen, is al het belangrijkste argument om NIETS, maar dan ook NIETS meer te vertrouwen wat uit de koker van de overheid komt.

Ik denk dat dit hele sinistere gebeuren, wat ze nu aan het optuigen zijn, alweer zogenaamd voor ons bestwil, als een boemerang zal terugslaan.

Psa
Psa
1 jaar geleden

De leugenn regeert, kom vandaag naar het museum plein

Avax
Avax
1 jaar geleden

Het Nazisme heeft zijn wortels diep gegrond in onze samenleving werelwijd, hoewel in een ander jasje gestoken, met een ander sausje.Maar de hele opzet en uitvoering is nog gruwelijker, moordadiger, gerafineerder,sataniser en meer mensonterend, geworden als zich ooit in de geschiedenis heeft voorgedaan,een wereldwijde genocide die wij als mens nauwelijks kunnen bevatten en helaas daarom nog niet tot velen mensen doordringt. Nederland speelt in hoofdrol in deze uitrol en uitvoering onder leiding van ClauSSwaabs WEF en de Bilderbergroep. Als dieven in de nacht slaan ze toe, iedere keer weer opnieuw, vreten stukje voor stukje op en vernietigen zij onze grondwetten en “democratie” , net zolang dat er niets meer van over is en wij allemaal de digitale, moderne slavenarmband zullen dragen!Het goede nieuws is echter dat ondanks dat alles “Hun één wereldregering er niet zal komen” maar de prijs die wij ervoor betalen is hoog!

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x